זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות
מס’ מנות: 16 יחידות
סוג: חלבי
רכיבים
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח (או 2 כוסות קמח לבן מעורבב עם שקית א.אפיה)
כפית שטוחה מלח
4 כפות שמן זית
קופסת קוטג’ (250 ג’)
מעל הבצק: שמן זית, תבלין זעתר
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת בצק אחיד (מתחילים לערבב עם כף ואח”כ לשים מעט עם ידיים רטובות).
-מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.
-מחלקים את הבצק לשניים וכל חצי מחלקים ל-8 חלקים שווים. כל חלק משטחים לעיגול בקוטר כ-6 ס”מ ומניחים על נייר האפיה. מברישים כל עיגול בשמן זית ומפזרים מעל זעתר.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 15-20 דקות, עד להזהבה.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
-לאחר שזה יוצא מהתנור מברישים שוב במעט שמן זית ומוסיפים זעתר.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: לחמים ומאפים
תודה על המתכון!
יצא מושלם!!!!
אין על המתכונים שלך❤️🔥❤️🔥❤️🔥
אלופה!! תמשיכי להצליח!
שמחה שיצא טעים❤️
יש תחליף לקופסת קוטג’?
אפשר לשים גבינה לבנה
הי אפרת ערב טוב, בעלי הכין לי לארוחת ערב ויצא נדיר פשוט טעם מושלםםםם אין על המתכונים שלך תמיד יוצאים 10 (פתאום גם הגברים יודעים משהו במטבח:))
איזה כיף לשמוע😊
תודה דניאל
היי חברה, על מתכון זה נאמר “אל תסתכל בקנקן אלא במה שבתוכו” מבחוץ חטיפי הזעתר לא הכי מגרים שיש אך כשטועמים אותם- גן עדן!!!!!
אישתי הכינה לי על מנת לשמור על הבריאות וכל כך אהבתי שאכלתי את כל המנה. תודה לך! המשיכי בעשייתך הטובה!
יוחאי
שמחה שיצא טעים🙂
תודה יוחאי
כל הכבוד שאתה שומר על הבריאות יוחאי
בוקר טוב, תודה אפרת על המתכונים הנפלאים המבטיחים הצלחה של אירוח! אני מארחת לארוחת ערב, אני יכולה להכין עכשיו את החטיפים הללו ורק לחמם יותר מאוחר? זה לא ייבש את המאפים?
כן אפשר:)
הכנתי עם יוגורט. יצא מושלם! מהיר וטעים.
שמחה שיצא טעים🙂
אפשר להשתמש בגבינה אחרת ולא בקוטג?
כן. אפשר להשתמש בגבינה לבנה, יוגורט או שמנת חמוצה.
תודה רבה הכל מעולה ממש!
אפשר גם עם בולגרית?
אפשר להוסיף בולגרית מפוררת לתערובת אבל זה לא במקום הקוטג’.
במקום הקוטג’ יותר מתאים לשים גבינה לבנה, יוגורט או שמנת חמוצה.
מתכון מדהים ואהוב נראה לך ילך להכין מהבצק הזה פיציות?
ז”א רוטב פיצה וגבינה צהובה מעל?
בטח:)
יש לי יוגורט 200 גר, אפשר להחליף את הקוטג בו?
כן אפשר:)
היי יצא לי מושלםםםם הכנתי עם קמח כוסמין… את אלופההההה
איזה כיף לשמוע🙂
פשוט תענוג של מתכון! הילדים ואני עפים על זה!! כיף גם כפתרון לארוחת בוקר לבית הספר כשרוצים לגוון.
תודה ♥️
שמחה לשמוע🙂
תודה חני
הי אפרת, זה יהיה טעים גם אחרי הקפאה? תודה!
כן:)
שלום לך
המתכונים שלך מעולים
בזכותך יש לנו מתכונים סלטים ועוגות לעונג שבת
כי אשמרה שבת קל ישמרני!!!
יש לך זכות בעונג שבת לעם ישראל!!
רציתי לשאול איך עושים את המתכון בגרסה פרווה לכבוד סעודות שבת
ושוב תודה
רחלי
תודה רבה לך יקרה❤️
לא מצאתי דרך להכין את המתכון פרווה ללא שימוש בשמרים.
למעשה המוצר החלבי במקרה הזה תורם משמעותית למרקם.
יש את המתכון הזה שהוא דומה והוא פרווה- מיני מאפים מהירים.
תודה על המענה המהיר
אסור לי שמרים…
אני אוכלת לחם מחמצת..
כרגע זה מה שיש לי אבל כמובן שאם אצליח להכין מתכון כזה בגרסת פרווה ללא שמרים אפרסם🙂
אני רוצה להכין ללא גלוטן, אפשר להמיר לקמח שקדים או קוקוס?
היי יעל,
לא בטוחה אם ייצא מוצלח.
אני חושבת שעדיף להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו קמח תמי, כרגיל וכדו’.
רק 3בע שעה בתנור? זה לא קצת בשביל בצק? אשמח לתגובה מהירה
הם קטנים אז זה מספיק.
אפשר להחליף לקמח כוסמין
היי
כן, עדיף קמח כוסמין לבן. המרקם והטעם מעט ישתנו.
היי אפרת האם אפשר גם עם גבינה לבנה או יוגורט? המון תודה לך! עוקבת מסורה וגם קניתי מהספרים
היי
אפשר עם גבינה לבנה, המרקם מעט ישתנה(:
היי, בלי ביצה ?
היי
נכון(:
בגלל שיש כאן קוטג’ אין צורך בביצה.
שלום אפרת !
אפשר לעשות את זה פרווה? אין לי תנור חלבי או אולי אפשר לעשות בpizza maker? מומלץ?
היי
ניתן להכין בפיצה מייקר(:
👍
מה בעיה להפוך את התנור מבשרי לחלבי לא משתמשים 24 שעות מנקים ומפעילים על טמפרטורה הכי גבוהה של התנור למשך שעה והנה יש לך תנור פרווה
הצלחה מסחררת!!! מכינה עוד נגלה לבית הספר מחר 🙂 אגב, הכנתי עם כוסמין לבן
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️