זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 כוס גרנולה (רצוי גרנולה ללא תוספת סוכר)
1-2 כפות שוקולד צ’יפס מריר מעל 70% קקאו (ניתן להשתמש בשוקולד מריר מגורד/קצוץ)
2 כפות דבש (לטבעוניים: ניתן להמיר בסילאן)
אופן הכנה:
-מרפדים נייר אפיה בתבנית אינגליש קייק.
-מחממים במחבת את סילאן/דבש מספר שניות עד שמתחיל לבעבע (יש לשים לב שלא יישרף). מכבים את האש, מוסיפים את הגרנולה והשוקולד המריר ומערבבים היטב.
-יוצקים את התערובת על נייר האפייה ומשטחים. פורשים מעל התערובת נייר אפייה נוסף ומהדקים היטב. מכניסים למקפיא לשעה לפחות. מוציאים וחותכים למלבנים. שומרים במקפיא.
ראו גם
- ריבועי טחינה ואגוזים |
- גלידת בננה בטעם שוקולד |
- כדורי תמרים |
- כדורי קוואקר ושוקולד |
- סורבה אבטיח |
- כדורי שוקולד ללא חמאה
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים בריאים
האם אני יכולה לשים משהו במקום הפיצפוצי שוקולד? ואם כן אז מה?
אפשר לשים אגוזים קצוצים.
האם ניתן להשים כף דבש וכף סילאן?
היי נעה,
אפשר(:
הי , יש לי גרנולה קנויה עם תוספות של אגוזים וחמוציות הם זה מתאים?
היי שושי, כמובן שזה מתאים 😄
הי אפרת, אם אני מכינה מגרנולה ביתית שמכילה דבש (דומה למתכון שלך), כמה דבש לשים? אני לא רוצה שייצא מתוק מידי.
האם כמויות הדבש במתכון מתאימות לגרנולה שאינה מכילה כלל דבש או סוכר? תודה!
היי מיכל,
כמויות הדבש במתכון מתאימות לגרנולה שאינה מכילה סוכר
אז ככה ש2 כפות דבש יספיקו.
שבוע טוב 🙂
היי אפרת כרגיל המתכונים שלך מושלמים
רק רציתי לשאול לגבי הצילומים שאת מצרפת… מי מצלם כל פעם כ”כ יפה?
את צלמת? צילום כ”כ נקי לעין וכזה סטיילינג משגע..
אני מצלמת אבל אני לא צלמת. זה משהו שלמדתי עם הזמן 🙂
תודה תהילה ❤️
יצא טעיםםםםםםם!!!
תודה רבה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך
צהריים טובים אפרת.
אני מאד נהנת מהמתכונים שלך… הם קלים ופשוטים ובעיקר מוצלחים!!!
יש לך מתכון לגרנולה ביתית? לא מצאתי…
תודה רבה.
היי הודיה,
שלחתי לך מתכון למייל.
אשמח גם למתכון לגרנולה ביתית. תודה!
שלחתי לך למייל 🙂
היי אפרת
בלי קשר למתכון הנוכחי
יש לך מתכון להכנת גרנולה ביתית?
היי, שלחתי לך למייל 🙂
היי חנוכה שמח!! 🙂
גרנולה הכוונה ל”שיבולת שועל להכנה מהירה”??
היי דורית,
גרנולה הכוונה לתערובת של שיבולת שועל עבה עם אגוזים וכו’.
שיבול שועל להכנה מהירה היא בדר”כ דקה ורכה ועלולה לפגוע בפריכות של החטיף.
חנוכה שמח ושבוע נפלא 🙂
האם ניתן להכין בלי לחמם את הסילאן? רק לשפוף ולערבב יחד? זה יידבק?
זה אמור להדבק פשוט בחימום נראה לי שזה מדביק יותר טוב.
הכנתי את המתכון שיצא לא משהו סך הכל טעים למרות שקצץ מתוק מידי…. התערובת לא מתקשה לגמרי….
הגרנולה לא עוברת שום אפיה? זה טעים ככה?
נכון, אין צורך לאפות את הגרנולה.
שלום רב, אני ממש מחפשת מתכון לחטיף אנרגיה-גרנולה ונראה שזה מאוד דק וחסר מרכיבים. האם יש לך מתכון נוסף ? מאוד אוהבת את האתר שלך.
היי נלי,
כרגע זה החטיף גרנולה היחיד באתר. יש גם עוגיות גרנולה מעולות אם בא לך לנסות 😉
https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%92%D7%A8%D7%A0%D7%95%D7%9C%D7%94/
בכל מקרה אני מאמינה שבקרוב אוסיף מתכון נוסף לחטיף אנרגיה שמכיל יותר חומרים 🙂