שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10-12 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 בטטה בינונית

2 כפות שמן זית

מלח

תבלין צ’ילי גרוס (אם מכינים לילדים ניתן לוותר)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל170 מעלות בתוכנית טורבו.

-מקלפים את הבטטה בעזרת קולפן ירקות. מניחים על מגבת נקייה ומייבשים היטב (חשוב לייבש היטב לקבלת קריספיות). מעבירים לקערה ומערבבים היטב עם שמן זית, מלח ותבלין צ’ילי.

-מניחים את רצועות הבטטה על נייר אפיה באופן שווה (מומלץ לא להניח את רצועות הבטטה אחת על השניה- במידת הצורך ניתן לחלק לשתי תבניות). אופים במשך 10-12 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

הערה: יש להשגיח על הבטטות במהלך האפיה מאחר והן נוטות להישרף במהירות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מאפינס מקרוני
קסטה ביתית

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
עדי (10:41 28.04.2020)

פשוט מעולה! וממש ממכר, אי אפר הפסיק לאכול את זה. תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:53 28.04.2020)

תודה עדי 🙂

ירה (00:32 3.04.2020)

היי
לא הבנתי עניין הייבוש, האם במגבת בד או מגבת נייר? האם להניח לכמה דקות או ממש לשפשף את הרצועות עד שהם יבשות?( עשיתי בלי ייבוש והם לא קריסםיות יצאו אלא רכות חוץ מקצוות שנשרפו)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:56 3.04.2020)

היי ירה,
לא משנה, אפשר לייבש גם במגבת בד נקייה או במגבת נייר.
מומלץ ללחוץ בעדינות את המגבת על הרצועות כדי לספוג את הנוזלים.
צריך לקחת בחשבון שגם בגלל שמדובר בבטטה וגם בגלל שזה לא טיגון אלא אפיה בתנור זה לא יהיה לגמרי קריספי (שימי לב שגם אצלי הקצוות קצת נשרפו).

הראל (08:06 25.11.2018)

האם זה עובד גם ברצועות של צ’יפס?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:14 25.11.2018)

כן.

עינת (12:42 10.07.2018)

היי אפרת

האם רצועות הבטטה אמורות להיות יבשות לגמרי אחרי הנחתן על המגבת מספר דקות?

אם הן רטובות אז לא מתאים עדיין או שזה בסדר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:29 10.07.2018)

היי עינת,
טורבו זה מאוורר עם עיגול מסביב. זה אמור לייבש את הבטטה.
רצוי שהבטטות יהיו כמה שיותר יבשות. ככל והן יבשות כך יהיו קריספיות.

עינת (12:26 10.07.2018)

היי אפרת

עכשיו עכשיו אני בתחילת הכנת המתכון

האם כאשר אני מניחה על מגבת (מגבת נייר) את הבטטה האם אני צריכה להקפיד להניח כל חתיכה בנפרד מהשנייה או שאפשר בערבוביה גם אחד על גבי השני? ולכמה זמן ?

ושאלה אחרת מצב טורבו זה מאורר בתוך עיגול האם לא ייבש מידי?

liora (13:16 12.05.2018)

אפרת יקרה,
האם ניתן להכין מראש (יום קודם), לשמור ולהוסיף לסלט?יאבד מהפריכות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 12.05.2018)

לדעתי הפריכות תפגע. לעומת זאת יכול להיות שאם תטגני בשמן עמוק הפריכות תשאר.

ענתי (11:23 10.05.2018)

היי אפרת נראה מעולה -במקרה קניתי מקלות בטטה קפואים. אז פשוט לשטורף וליבש והמשך רגיל?תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:50 10.05.2018)

היי ענתי,
אפשר אבל קחי בחשבון שיכול להיות שזה יהיה פחות קריספי כי בטטה קפואה מפרישה יותר נוזלים.

נירה (16:04 9.08.2017)

האם יש תחליף לתבלין צ’ילי?
משהו לא חריף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:24 9.08.2017)

זה טעים גם בלי הצ’ילי.

לנירה (16:05 2.10.2017)

תחליפי את התהליך החריף במתוק

פייגי (12:08 16.07.2017)

יצא מעולה!!! תודה.
גם אני קצת התעצלתי לפרוס אחד אחד.
הכנסנו ככה וכשהוצאנו מהתנור מהר נשנשנו את כל הציפסים שיצאו אפויים טוב, והכנסנו לכמה דקות נוספות את הציפסים שהיו מכוסים שיקבלו גם הם קראנץ.

מתכונים ב-10 דקות (12:13 16.07.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
שבוע מקסים

מיכל (03:16 14.07.2017)

אפרת יקרה,
כרגיל, מתכון מושלם מאתר מושלם!!!
האמת היא שיצאה לי כמות גדולה ולא היה לי כח לשים בכמה תבניות, אז שמתי את הכל בתבנית אחת ומידי פעם ערבבתי. יצא ממש טעים!
שוב תודה רבה,
מיכל

מתכונים ב-10 דקות (08:32 14.07.2017)

תודה מיכל, שמחה שיצא טעים 🙂
שבת שלום

יפיתי (20:39 27.04.2016)

הכנתי ויצא מהמם, כמו תפוציפס מתוק, מסקרן אותי עם איזה עוד ירקוצ ניתן להכין את זה

מתכונים ב-10 דקות (22:38 27.04.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להכין עם תפוח אדמה כמובן. אפשר גם עם ירקות אחרים כמו סלק, קישוא, גזר, ארטישוק ירושלמי אבל חשוב לייבש אותם היטב כדי שייצאו פריכים לאחר אפיה.
חג שמח!

מיה (19:31 1.11.2014)

משהו במתכון לא ברור. לקלף ואז מה? להמשיך לקלף ואז ליבש כל קליף כזה?

מתכונים ב-10 דקות (19:56 1.11.2014)

כן מיה.
לקלף בעזרת קולפן לרצועות ארוכות ואז להניח את הרצועות על מגבת נקייה ולייבש היטב.
שבוע נפלא 🙂

רחל (10:28 17.09.2014)

עשיתי לביתי הצליאקית את הציפס בטטה ויצא להיט בראש
רעיון מעולה!!!
תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:30 17.09.2014)

איזה כיף לשמוע!!
תודה על העדכון רחל 😉

רעות (15:01 7.06.2021)

טעים מאוד🤩
מתכון פצצה🔥
אני עשיתי גם כמה בלי תיבול בכלל ויצא מעולה👌
תודה אפרת🌻

מתכונים ב-10 דקות (16:00 7.06.2021)

שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף😊

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.