שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10-12 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 בטטה בינונית

2 כפות שמן זית

מלח

תבלין צ’ילי גרוס (אם מכינים לילדים ניתן לוותר)




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל170 מעלות בתוכנית טורבו.

-מקלפים את הבטטה בעזרת קולפן ירקות. מניחים על מגבת נקייה ומייבשים היטב (חשוב לייבש היטב לקבלת קריספיות). מעבירים לקערה ומערבבים היטב עם שמן זית, מלח ותבלין צ’ילי.

-מניחים את רצועות הבטטה על נייר אפיה באופן שווה (מומלץ לא להניח את רצועות הבטטה אחת על השניה- במידת הצורך ניתן לחלק לשתי תבניות). אופים במשך 10-12 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

הערה: יש להשגיח על הבטטות במהלך האפיה מאחר והן נוטות להישרף במהירות.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מאפינס מקרונימאפינס מקרוני
קסטה ביתית קסטה ביתית
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
Hodaya (00:32 28.07.2022)

היי אפרת(:
רציתי לשאול אם אני מכינה כמו שאת עשית פשוט עם תפו’’א במקום בטטה,איזה תבלין את ממליצה לשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:03 28.07.2022)

היי,
אפשר להשתמש בתבלין צ’ילי או תבלין גריל/טוסקנה או כל תבלין שאוהבים.

avatar
עדי (10:41 28.04.2020)

פשוט מעולה! וממש ממכר, אי אפר הפסיק לאכול את זה. תודה!

חטיף בטטה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:53 28.04.2020)

תודה עדי 🙂

avatar
ירה (00:32 3.04.2020)

היי
לא הבנתי עניין הייבוש, האם במגבת בד או מגבת נייר? האם להניח לכמה דקות או ממש לשפשף את הרצועות עד שהם יבשות?( עשיתי בלי ייבוש והם לא קריסםיות יצאו אלא רכות חוץ מקצוות שנשרפו)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:56 3.04.2020)

היי ירה,
לא משנה, אפשר לייבש גם במגבת בד נקייה או במגבת נייר.
מומלץ ללחוץ בעדינות את המגבת על הרצועות כדי לספוג את הנוזלים.
צריך לקחת בחשבון שגם בגלל שמדובר בבטטה וגם בגלל שזה לא טיגון אלא אפיה בתנור זה לא יהיה לגמרי קריספי (שימי לב שגם אצלי הקצוות קצת נשרפו).

avatar
הראל (08:06 25.11.2018)

האם זה עובד גם ברצועות של צ’יפס?
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:14 25.11.2018)

כן.

avatar
עינת (12:42 10.07.2018)

היי אפרת

האם רצועות הבטטה אמורות להיות יבשות לגמרי אחרי הנחתן על המגבת מספר דקות?

אם הן רטובות אז לא מתאים עדיין או שזה בסדר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:29 10.07.2018)

היי עינת,
טורבו זה מאוורר עם עיגול מסביב. זה אמור לייבש את הבטטה.
רצוי שהבטטות יהיו כמה שיותר יבשות. ככל והן יבשות כך יהיו קריספיות.

avatar
עינת (12:26 10.07.2018)

היי אפרת

עכשיו עכשיו אני בתחילת הכנת המתכון

האם כאשר אני מניחה על מגבת (מגבת נייר) את הבטטה האם אני צריכה להקפיד להניח כל חתיכה בנפרד מהשנייה או שאפשר בערבוביה גם אחד על גבי השני? ולכמה זמן ?

ושאלה אחרת מצב טורבו זה מאורר בתוך עיגול האם לא ייבש מידי?

avatar
liora (13:16 12.05.2018)

אפרת יקרה,
האם ניתן להכין מראש (יום קודם), לשמור ולהוסיף לסלט?יאבד מהפריכות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 12.05.2018)

לדעתי הפריכות תפגע. לעומת זאת יכול להיות שאם תטגני בשמן עמוק הפריכות תשאר.

avatar
ענתי (11:23 10.05.2018)

היי אפרת נראה מעולה -במקרה קניתי מקלות בטטה קפואים. אז פשוט לשטורף וליבש והמשך רגיל?תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:50 10.05.2018)

היי ענתי,
אפשר אבל קחי בחשבון שיכול להיות שזה יהיה פחות קריספי כי בטטה קפואה מפרישה יותר נוזלים.

avatar
נירה (16:04 9.08.2017)

האם יש תחליף לתבלין צ’ילי?
משהו לא חריף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:24 9.08.2017)

זה טעים גם בלי הצ’ילי.

avatar
לנירה (16:05 2.10.2017)

תחליפי את התהליך החריף במתוק

avatar
פייגי (12:08 16.07.2017)

יצא מעולה!!! תודה.
גם אני קצת התעצלתי לפרוס אחד אחד.
הכנסנו ככה וכשהוצאנו מהתנור מהר נשנשנו את כל הציפסים שיצאו אפויים טוב, והכנסנו לכמה דקות נוספות את הציפסים שהיו מכוסים שיקבלו גם הם קראנץ.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:13 16.07.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
שבוע מקסים

avatar
מיכל (03:16 14.07.2017)

אפרת יקרה,
כרגיל, מתכון מושלם מאתר מושלם!!!
האמת היא שיצאה לי כמות גדולה ולא היה לי כח לשים בכמה תבניות, אז שמתי את הכל בתבנית אחת ומידי פעם ערבבתי. יצא ממש טעים!
שוב תודה רבה,
מיכל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:32 14.07.2017)

תודה מיכל, שמחה שיצא טעים 🙂
שבת שלום

avatar
יפיתי (20:39 27.04.2016)

הכנתי ויצא מהמם, כמו תפוציפס מתוק, מסקרן אותי עם איזה עוד ירקוצ ניתן להכין את זה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:38 27.04.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להכין עם תפוח אדמה כמובן. אפשר גם עם ירקות אחרים כמו סלק, קישוא, גזר, ארטישוק ירושלמי אבל חשוב לייבש אותם היטב כדי שייצאו פריכים לאחר אפיה.
חג שמח!

avatar
מיה (19:31 1.11.2014)

משהו במתכון לא ברור. לקלף ואז מה? להמשיך לקלף ואז ליבש כל קליף כזה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:56 1.11.2014)

כן מיה.
לקלף בעזרת קולפן לרצועות ארוכות ואז להניח את הרצועות על מגבת נקייה ולייבש היטב.
שבוע נפלא 🙂

avatar
רחל (10:28 17.09.2014)

עשיתי לביתי הצליאקית את הציפס בטטה ויצא להיט בראש
רעיון מעולה!!!
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:30 17.09.2014)

איזה כיף לשמוע!!
תודה על העדכון רחל 😉

avatar
רעות (15:01 7.06.2021)

טעים מאוד🤩
מתכון פצצה🔥
אני עשיתי גם כמה בלי תיבול בכלל ויצא מעולה👌
תודה אפרת🌻

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:00 7.06.2021)

שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף😊

לקריאת כל התגובות