זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10-12 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בטטה בינונית
2 כפות שמן זית
מלח
תבלין צ’ילי גרוס (אם מכינים לילדים ניתן לוותר)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל170 מעלות בתוכנית טורבו.
-מקלפים את הבטטה בעזרת קולפן ירקות. מניחים על מגבת נקייה ומייבשים היטב (חשוב לייבש היטב לקבלת קריספיות). מעבירים לקערה ומערבבים היטב עם שמן זית, מלח ותבלין צ’ילי.
-מניחים את רצועות הבטטה על נייר אפיה באופן שווה (מומלץ לא להניח את רצועות הבטטה אחת על השניה- במידת הצורך ניתן לחלק לשתי תבניות). אופים במשך 10-12 דקות.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
הערה: יש להשגיח על הבטטות במהלך האפיה מאחר והן נוטות להישרף במהירות.
ראו גם
היי אפרת(:
רציתי לשאול אם אני מכינה כמו שאת עשית פשוט עם תפו’’א במקום בטטה,איזה תבלין את ממליצה לשים?
היי,
אפשר להשתמש בתבלין צ’ילי או תבלין גריל/טוסקנה או כל תבלין שאוהבים.
פשוט מעולה! וממש ממכר, אי אפר הפסיק לאכול את זה. תודה!
תודה עדי 🙂
היי
לא הבנתי עניין הייבוש, האם במגבת בד או מגבת נייר? האם להניח לכמה דקות או ממש לשפשף את הרצועות עד שהם יבשות?( עשיתי בלי ייבוש והם לא קריסםיות יצאו אלא רכות חוץ מקצוות שנשרפו)
היי ירה,
לא משנה, אפשר לייבש גם במגבת בד נקייה או במגבת נייר.
מומלץ ללחוץ בעדינות את המגבת על הרצועות כדי לספוג את הנוזלים.
צריך לקחת בחשבון שגם בגלל שמדובר בבטטה וגם בגלל שזה לא טיגון אלא אפיה בתנור זה לא יהיה לגמרי קריספי (שימי לב שגם אצלי הקצוות קצת נשרפו).
האם זה עובד גם ברצועות של צ’יפס?
תודה רבה
כן.
היי אפרת
האם רצועות הבטטה אמורות להיות יבשות לגמרי אחרי הנחתן על המגבת מספר דקות?
אם הן רטובות אז לא מתאים עדיין או שזה בסדר?
היי עינת,
טורבו זה מאוורר עם עיגול מסביב. זה אמור לייבש את הבטטה.
רצוי שהבטטות יהיו כמה שיותר יבשות. ככל והן יבשות כך יהיו קריספיות.
היי אפרת
עכשיו עכשיו אני בתחילת הכנת המתכון
האם כאשר אני מניחה על מגבת (מגבת נייר) את הבטטה האם אני צריכה להקפיד להניח כל חתיכה בנפרד מהשנייה או שאפשר בערבוביה גם אחד על גבי השני? ולכמה זמן ?
ושאלה אחרת מצב טורבו זה מאורר בתוך עיגול האם לא ייבש מידי?
אפרת יקרה,
האם ניתן להכין מראש (יום קודם), לשמור ולהוסיף לסלט?יאבד מהפריכות?
לדעתי הפריכות תפגע. לעומת זאת יכול להיות שאם תטגני בשמן עמוק הפריכות תשאר.
היי אפרת נראה מעולה -במקרה קניתי מקלות בטטה קפואים. אז פשוט לשטורף וליבש והמשך רגיל?תודה
היי ענתי,
אפשר אבל קחי בחשבון שיכול להיות שזה יהיה פחות קריספי כי בטטה קפואה מפרישה יותר נוזלים.
האם יש תחליף לתבלין צ’ילי?
משהו לא חריף?
זה טעים גם בלי הצ’ילי.
תחליפי את התהליך החריף במתוק
יצא מעולה!!! תודה.
גם אני קצת התעצלתי לפרוס אחד אחד.
הכנסנו ככה וכשהוצאנו מהתנור מהר נשנשנו את כל הציפסים שיצאו אפויים טוב, והכנסנו לכמה דקות נוספות את הציפסים שהיו מכוסים שיקבלו גם הם קראנץ.
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
שבוע מקסים
אפרת יקרה,
כרגיל, מתכון מושלם מאתר מושלם!!!
האמת היא שיצאה לי כמות גדולה ולא היה לי כח לשים בכמה תבניות, אז שמתי את הכל בתבנית אחת ומידי פעם ערבבתי. יצא ממש טעים!
שוב תודה רבה,
מיכל
תודה מיכל, שמחה שיצא טעים 🙂
שבת שלום
הכנתי ויצא מהמם, כמו תפוציפס מתוק, מסקרן אותי עם איזה עוד ירקוצ ניתן להכין את זה
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להכין עם תפוח אדמה כמובן. אפשר גם עם ירקות אחרים כמו סלק, קישוא, גזר, ארטישוק ירושלמי אבל חשוב לייבש אותם היטב כדי שייצאו פריכים לאחר אפיה.
חג שמח!
משהו במתכון לא ברור. לקלף ואז מה? להמשיך לקלף ואז ליבש כל קליף כזה?
כן מיה.
לקלף בעזרת קולפן לרצועות ארוכות ואז להניח את הרצועות על מגבת נקייה ולייבש היטב.
שבוע נפלא 🙂
עשיתי לביתי הצליאקית את הציפס בטטה ויצא להיט בראש
רעיון מעולה!!!
תודה
איזה כיף לשמוע!!
תודה על העדכון רחל 😉
טעים מאוד🤩
מתכון פצצה🔥
אני עשיתי גם כמה בלי תיבול בכלל ויצא מעולה👌
תודה אפרת🌻
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף😊