זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 6-8 יחידות
סוג: פרווה
רכיבים
150 גרם תערובת של אגוזים טבעיים (אגוזי מלך, פקאן, לוז, קשיו, שקדים וכדו’)
כפית שמן
2 כפות דבש (לטבעוניים- אפשר לשים סירופ מייפל)
כף גדושה סוכר
2 כפות מים
אופן ההכנה
-מחממים מחבת על אש בינונית-נמוכה ומוסיפים שמן, דבש, סוכר ומים. מניחים לתערובת לבעבע במשך כדקה.
-מוסיפים את תערובת האגוזים ומערבבים בעזרת כף עץ במשך 3-4 דקות.
-מסירים מהאש ומעבירים את התערובת לנייר אפיה. משטחים עד כמה שאפשר ומניחים לתערובת להתקרר לגמרי.
-לאחר שהתערובת התקררה חותכים לריבועים.
טיפים והערות
*הוספתי לתערובת גם גרעיני חמניה קלופים.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
היי אפרת
השתמשתי בדבש סמיך מאוד ולא מחומם לא נוזלי מאוד
ובהרבה פחות אגוזים
ויצא לי מאוד דביק וקשה לא ניתן לאכילה
אז הפעם אשים בכמות הנכונה
לפי דעתך להחליף את הדבש (זה משנה אם זה דבש מחומם או לא שמוכרים ? )
תודה מראש על המענה
מחר אנסה שוב נראה מאוד טעים ופשוט .
היי
כדאי להשתמש בדבש מהסוג הרגיל ולא הסוג הדביק וסמיך מאד.
היי אפרת
עם תערובת כזו של אגוזים ושקדים אבל של קלויים מראש מהחנות ?
גם הולך?
תודה לך מראש על המענה.
היי
אפשר, במקרה כזה אין צורך לבשל 3-4 דקות אלא רק דקה.
בוקר טוב אפרת
האגוזים שקדים בתערובת לא צריך לקנות קלויים ?
הכוונה פה ללא קלויים בחנות?
תודה מראש .
היי
נכון, אגוזים לא קלויים.
היי אפרת
אגוזי לוז לא קשים מידי לאכילה ככה בלי חימום ?
ניתן לרכך אותם בלי אפייה?תודה מראש על התמיכה
היי
האגוזים עוברים קלייה של כמה דקות וזה מספיק. ניתן להשרות אותם כשעה במים חמימים ולייבש אבל זה יפגע קצת בפריכות שלהם.
יצא טעים ברמות!
זה גם קל מאוד!!!
אני שמתי גם גרעיני חמניה וגרעיני דלעת וקוואקר ושקדים וחמוציות…
לא נחתך לי יפה אז עשיתי אחרי שהתקרר כדורים קטנים בתוך מנגטים ויצא ממש מוצלח!!!
שבת שלום ומבורך
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי, האם לא כדאי לקצוץ את האגוזים מעט?
היי,
אפשר לקצוץ מעט את האגוזים אם מעדיפים כך.
שמתי את זה במנג’טים יצא ממש טעים
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לשתף❤️
וואי אני לא יכולה לספור כמה פעמים כבר הכנתי את החטיף הזה וזה עוד מהספר הראשון שברור שיש לי אותו 🙂
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף❤
וואלה טעים אבל לא נדבק לכדי עוגיות… גם אחרי שקיררתי במקרר. עצות?
היי,
מה הכוונה לא נדבק לכדי עוגיות?
אמורים לשטח את התערובת בנייר אפייה ולאחר קירור לחתוך לריבועים (לא ליצור עוגיות).
לא נחתך, מתפורר
חיכית עד לקירור מוחלט לפני שחתכת?
החטיפים מעט מתפוררים, אבל אם ממש התפרקו אפשר להגדיל מעט את כמות הדבש בפעם הבאה.
היי
אפשר משהו אחר במקום דבש או מייפל
משהו קצת יותר דיאטתי…?
היי,
אפשר לשים גם סילאן סירופ אגבה.
לא ידוע לי על תחליף מוצלח נוסף היות ויש צורך בממתיק נוזלי שידביק את המרכיבים.
סוכרלוז/סוכרזית נוזלי הולך?
אני חושבת שזה גם אפשרי.
תודה על כל המתכונים ועל התגובה המהירה:)
היי, כמה קלוריות יש בחתיכה אחת?
האם יש לך מתכון למשהו מתוק שאפשר לאכול בבוקר בפחות מ100 קלוריות?
היי,
תוכלי לחשב כמה קלוריות יש לפי גודל החתיכה שתרצי בקישור: https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/analyzer/
הנה כמה מתכונים:
עוגיות ללא סוכר,
כדורי תמרים,
עוגיות בננה.
האם זה צריך להיות במקרר לקירור?
היי,
במקרר זה יישמר הכי טוב ליותר זמן.
הכנתי את זה אתמול לט”ו בשבט ויצא פשוט מושששללללללםםםםם!!!!
תודה רבה מאד!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
היי אפרת, תודה רבה על כל ההוצאות שאת מעלה באתר. הכנתי את החטיף. יצא טעים 😋 מאד. יחד עם זאת דביק מאד, ברמה שלא נעים לאחוז ביד. יש לך רעיון מה לעשות כדי שלא יהיה דביק ? אבקת סוכר אולי? למרות שיתוק מאד גם בלי. אשמח לתשובה. שבת שלום.
היי שרה,
שמחה שאהבתם את המתכון!
החטיף דביק משום שאין בו קמח והוא מכיל דבש, אין אפשרות אחרת להכין אותו…
מה שאולי אפשר לעשות זה להניח את ריבועי החטיף במנג’טים כדי למנוע מגע.
תודה אפרת.
בסוף פוררתי את הריבועים והם הפכו למילוי במאפה הפילו שלך. יצא מוש.
שמחה מאד שיצא מוצלח(:
היי אפרת, אתר מעולה עם מתכונים קלילים וטעימים..
יש לי רק שקדים טבעיים, שווה לנסות או שחייב מיקס?
היי,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
אפשר להכין גם עם שקדים בלבד(:
היי אפרת ניתן להשתמש בסוכר קוקוס במקום בסוכר לבן?
היי,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר(:
מתכון מהממם חייבת לנסות
איך אדע כמה זה 150 גרם אגוזים?
שמחה שאהבת את המתכון!
את יכולה או לקנות במשקל של 150 גרם מראש, או למדוד לפי כוסות- יוצא בערך כוס וחצי.
אנסה. תודה רבה
היי אפרת.. ה’ יברך אותך על האתר המיוחד שלך , תודה רבה לך על כל המתכונים המיוחדים שלך.
האם אפשר בלי לחמם את השמן והדבש ?
היי אילנית,
אין אפשרות לוותר על חימום התערובת מבלי לפגוע במרקם ובטעם(:
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
תודה רבה לך אפרת, כל פעם שאני חושבת איזה עוגה / מאכל אעשה עכשיו, הבת שלי אומרת “תראי באתר של אפרת” – כולם כבר מכירים ויודעים שזה הכתובת.
תמשיכי להפתיע אותנו ולהביא לנו דברים טובים !!!
שמחה מאד לשמוע, תודה על הפרגון❤
נראה מעולה!
יש תחליף לסוכר?
שמחה שאהבת!
אפשר להשתמש בממתיק מלאכותי כמו סוויטאנגו או כמו סוכר.
אפשרות פחות מומלצת- להמיר את הסוכר בדבש (המרקם ישתנה).
נראה מושלם, לכבוד ט”ו בשבט! חייבת לנסות 🙂 אפשר להוסיף גם חמוציות? ואם כן זה כלול ב150 גרם של האגוזים או שזה בנוסף? תודה רבה 🙂
היי אודליה,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
אפשר להוסיף חמוציות אך רצוי שהכמות תיכלל ב-150 גרם של האגוזים כדי שהעוגיות לא יצאו מתפוררות לחלוטין😊