זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 18 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
מצרכים:
500 גרם חזה הודו חתוך לקוביות
1 בצל גדול קצוץ גס
3 שיני שום קצוצות
2 פלפלים צהובים קצוצים גס
2 פלפלים אדומים (גמבות) קצוצים גס
חצי פלפל צ’ילי חריף קצוץ (לא חובה)
כף עלי פטרוזיליה קצוצים
תיבול: כפית פפריקה מתוקה, כפית אבקת מרק, כפית כמון, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
אופן הכנה:
-מחממים מחבת גדולה ורחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים שום ופלפלים ומערבבים. מכסים את המחבת ומנמיכים לאש בינונית. מבשלים במשך כ-5 דקות, עד שהפלפלים מעט מתרככים. יש לערבב מידי פעם.
-בעזרת כף עץ מזיזים לצד אחד של המחבת את תערובת הפלפלים ומוסיפים לצד השני את קוביות חזה ההודו. מטגנים כ-2 דקות מכל צד ומערבבים עם כל התערובת. מכסים ומבשלים כ-3 דקות. מתבלים בפפריקה, אבקת מרק, כמון, מלח ופלפל שחור. מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים היטב ומבשלים 3-4 דקות נוספות (אם התבשיל יבש אפשר להוסיף 3-4 כפות מים). טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מרק עשיר לחורף |
- לחמניות קוטג’ |
- שווארמה טבעונית |
- חטיפי זעתר |
- מתכון לסלמון בטריאקי
היי אפרת
אם מטגנת ומבשלת רק את קוביות חזה ההודו (250 גרם )
(בלי ירקות ורוטב )ורק פטרוזיליה יבשה ותבלינים
האם מספיק 2 דקות מכל צד
וזה מוכן ? איך רואים שמוכן טוב ?
או שלטגן ולבשל משך הבישול שרשמת
תודה מראש על התמיכה והעזרה .
היי עינת,
זה לא מספיק. מומלץ לבשל לפי הזמן שרשום במתכון (מרגע הוספת העוף).
יצא מעולה!
שמחה מאד לשמוע!😊
היי, אני מחפשת מתכון עם חזה
הודו ותפוחי אדמה , מה את יכולה להציע לי?
היי יפעת
בכל מתכון בו יש חזה עוף תוכלי להמיר בחזה הודו לטעמך 🙂
היי 🙂
האם אפשר להשתמש בשווארמה הודו? אם כן, דורש שינוי כלשהו?
תודה רבה
כן. אין שינוי.
שלום אפרת,
יש לי חבילה של קילו נתחי חזה הודו (פעם ראשונה שאני מכינה הודו)
האם זה מתאים להכנת המתכון הזה?
אם כן, מה הכוונה לחתוך לקוביות? באיזה גודל? לא יוצא יבש?
זה מתאים. חזה ההודו הוא חלק קצת יותר יבש אבל עדיין טעים.
קוביות בגודל כ-2 ס”מ.
שבוע טוב אפרת,
הכנתי רצועות חזה עוף.(בצל, רצועות עוף, פפרקיה פ. שחור ושום).
יצא קצת יבש איך אפשר לשפר את זה גם מבחינת היובש וגם להוסיף טעם קצת שונה?
תודה רבה לך!
שבוע טוב!
אולי תנסי להכין את הרוטב של המתכון הזה- חזה עוף ברוטב (אגב אפשר לוותר על הכמון אם את לא אוהבת) ואז להוסיף את רצועות חזה העוף למשך כמה דקות.
הבסיס כבר עשיתי (הבצל העוף ורוב התיבול). אז רק להוסיף מה שיש ברוטב שלך ולא שמתי?
תודה רבה!
כן ולחזק תיבול לפי הטעם.
היי,
האם אפשר להמיר את הפלפלים הצהובים בפלפלים כתומים כדי לתת לתבשיל גוון יותר אדום?
תודה מראש.
כן אפשר.
אפשר להכין עם הודו אדום? אלו שינויים צריך לעשות?
כן אפשר. אין שינוי.
היי,אפשרי לעשות עם חזה עוף ולא הודו?מה ההבדל?
היי מיכל,
יש הבדל בטעם ובמרקם. בכל מקרה אפשר להכין גם עם חזה עוף.
היי אפרת היקרה.
מה התוספת המאיצה כאן, למעט אורז לבן?
תודה
היי קריסטינה 🙂
אפשר להגיש עם פירה תפו”א או פתיתים. גם בורגול יכול להתאים.
היי
יש לך אולי מתכון לפסטרמה מחזה הודו?
לא אין לי. מקווה להעלות בהמשך.
אפרת…החיילים שלי והחברים שלהם מתים עליך…כל מה שהכנתי מהמתכונים שלך נזללו בהנאה מרובה…נשיקות ושבת שלום מאמהות לחיילים
שמחה מאוד שהם נהנו!
הפרגונים מגיעים לך! את זאת שטרחת ובישלת 🙂
מסרי להם ד”ש ושבת שלום ❤️
יצא מושלם….כמו כל דבר באתר
אליפות
תודה גלית 🙂
הכנתי את המתכון הזה והוא התקבל בהתלהבות. לא השתמשתי באבקת מרק וגם לא בכמון כי אני לא נוהגת להשתמש בזה ובכל זאת היה טעים מאד!
אני מאד אוהבת מתכונים מהאתר שלך כי זה בדיוק מה שאני מחפשת, מצרכים פשוטים ורגילים והכנה פשוטה ובסוף הכי טעים!
תודה אלישבע 🙂
אני חורשת על האתר שלך…ואף פעם לא מחמיאה…
אך הפעם עם מתכון כזה מדהים הייתי חייבת להגיב הכנתי מלפני שבוע– מתכון מדהים כל הילדים גרדו את המחבת כולל הילד הבעייתי באוכל..
היום אי”ה מכינה שוב
אין על המתכונים שלך…
איזה כיף לשמוע!
תודה מיכל.
יום מקסים 🙂
יצא ממש טוב כולם אכלו ונהננו.
שמחה שנהניתם 🙂
תודה מיטל.
יצא חבל על הזמן!! הילדים ליקקו את האצבעות!! תודה.(אגב,אפשר להמיר את זה בחזה עוף רגיל?)
תודה וחנוכה שמח!!
שמחה שאהבתם 🙂
כן, זה מתאים גם להכנה עם חזה עוף.
חנוכה שמח!