האתר משתמש בעוגיות כדי לנתח את תעבורת הגולשים, לייעודי אבטחת המידע שלכם ובאתרו המסור מילויו או חצייה על "מאשר/ת הכל" מהווים הסכמה לשימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות.
קופסת שימורים של זיתים ירוקים שלמים מגולענים לאחר סינון (=2 כוסות)
בצל בינוני קצוץ
עגבניה גדולה מגורדת
2 שיני שום קצוצות/ כתושות
3 כפות רסק עגבניות
כף שטוחה דבש/ סילאן
כוס מים רותחים
תבלינים: כפית גדושה פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, חצי כפית מלח,פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל הקצוץ בסיר קטן עם 3 כפות שמן זית עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניה המגורדת והשום ומערבבים. ממליחים מעט ומבשלים כ 3-4 דקות.
מוסיפים את הזיתים (בלי הנוזלים), רסק עגבניות, סילאן וכוס מים רותחים ומערבבים. מתבלים בפפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח ופלפל שחור. מבשלים עם מכסה במשך כ-15 דקות (יש לערבב מידי פעם).
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
*ניתן להגיש חם לצד אורז לבן או להגיש קר כסלט.
הערה:
לזיתים יש טעם מעט מר שלא כולם אוהבים. כדי להפחית את המרירות, לפני שמכינים את התבשיל, ניתן להכניס את הזיתים (ללא הנוזלים) לסיר עם מים, להביא לרתיחה ולסנן. אם הזיתים עדיין מרים לטעמכם, ניתן לחזור על הפעולה פעם נוספת.