זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 31-33 דקות
מס’ מנות: 10 המבורגרים
סוג: פרווה
מצרכים:
250 גרם סייטן בטעם טבעי
תיבול להשריית הסייטן: כף סילאן + כף רוטב סויה
1 בצל גדול קצוץ
סלסלת פטריות שמפיניון טריות
רבע כוס עלי פטרוזיליה טריים
2 ביצים קטנות (*טבעוניים – ראו הערה בתחתית המתכון)
רבע כוס פירורי לחם
תיבול: רבע כפית כמון, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מערבבים את קוביות הסייטן עם כף סילאן וכף רוטב סויה ומשרים למשך כ-10 דקות לפחות.
-בינתיים, מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט ומכסים את המחבת. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 7-8 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות ומגירות נוזלים (יש לערבב מידי פעם). מסירים את המכסה, מכבים את האש ומניחים לתערובת להתקרר מעט.
-מסננים את תערובת הפטריות והבצל מנוזלים ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את קוביות הסייטן, עלי פטרוזיליה, מלח, כמון ופלפל שחור. טוחנים עד לתערובת אחידה. מוסיפים לתערובת 2 ביצים ופירורי לחם ומערבבים.
-מחממים את התנור מראש ל-200 מעלות ומשמנים בנדיבות נייר אפיה. יוצרים קציצות בקוטר של 8 ס”מ ועובי 1 ס”מ ומניחים על נייר האפיה המשומן. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 10 דקות.
-בעזרת תרווד הופכים בזהירות צד ואופים 8-10 דקות נוספות.
הערות:
*לטבעונים: במקום ביצים אפשר לשים כוס וחצי (300 גרם) שעועית לבנה מקופסת שימורים מעוכה בעזרת מזלג למחית (יש לסנן את השעועית מנוזלים לפני שמועכים למחית).
*אם הקציצות מתפרקות יש להוסיף פירורי לחם לפי הצורך.
*עם מה להגיש את ההמבורגר? תוספות להמבורגר
- שווארמה פרגית ופטריות |
- פסטה עם פטריות |
- בורקס פטריות |
- תבשיל ירקות אסייתי |
- תבשיל פטריות וקולורבי |
- מרק ערמונים ופטריות
אפרת, איך פספסתי את המתכון הזה?? חיכיתי שנים למתכון מוצלח ונדמה לי שאפילו שאלתי אותך לגבי זה לפני שנים 🙂 כמובן שהכנתי אתמול אחרי שגיליתי, אמנם עם סויה במקום סייטן, ויצא מושלם!!! יש לי מזל שהכפלתי כמויות מראש 🙂 תודה רבה רבה ויום מקסים יקירה 🙂
באמת מעניין איך המתכון התפספס… אבל הכי חשוב- שמצאת והכנת😊
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף ולפרגן🌺
וואו יצא טעים בטירוף!
הכנתי אינספור קציצות צמחוניות ואלו היו הכי מוצלחות, עסיסיות ולא מתפרקות. הטעם נהדר!
אפילו אוכלי הבשר אצלנו התלהבו מאוד.
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף❤
היי אפרת,
אני ממש רוצה לצ’פר את הבת שלי, שעברה לתזונה צמחונית לפני חודשיים בערך, אבל… היא לא אוהבת פטריות. יש לך רעיון מה אפשר במקום (עדשים, ירק אחר)?
היי עינת,
לא ניסיתי אבל שמעתי שאפשר להכין עם עדשים שחורות/חומות. יש לבשל אותן קודם.
שלום אפרת, דבר ראשון תודה רבה רבה על כל המתכונים שלך! הם תמיד יוצאים נהדרים!
רציתי לשאול. יש לנו בבית טופו, ופטריות מקופסת שימורים. האם עדיין אפשר לבצע מתכון זה, או שזה רחוק מידי?
תודה!
זה לא ייצא בדיוק אותו דבר אבל אפשר.
חג שמח והמון בריאות 🌺
יצא מצויין!! תודה על המתכון
שמחה לשמוע 🙂
תודה אביבה.
יום נפלא 🌺
היי אפרת, איפה אני יכולה להשיג סייטן ?
אני מצאתי בשופרסל במחלקת GREEN. בחנויות טבע יש את זה בטוח ובחלק מהסופרים.
הכנתי היום . אך במקום אפייה בתנור טיגנתי עם מעט שמן זית. יצאו קציצות מדהימות תודה רבה!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הי אפרת. תודה על ההברקות!
יש לי טחון צמחוני בבית (מכינה ממנו בד”כ בולונז צמחוני). זה תופס במקום הסייטן? אם כן- איך כדאי להכין?
וגם אם אני רוצה להכין את זה “על האש” ולא בתנור- זה יצא טוב? לעטוף בנייר כסף משני הכיוונים או משהו כזה?
היי ליאור,
אני מניחה שאפשר להכין עם טחון צמחוני באותו אופן כמו עם הסייטן.
אם רוצים להכין “על האש” חייבים לשים ביצים בתערובת אחרת הקציצה תתפרק ולא תחזיק שלמה.
בכל מקרה אני חושבת שכדאי לשים קודם בתנור שחומם מראש ל200 מעלות, כ-5 דקות לפחות מכל צד כדי שהקציצות יתייצבו ואז לשים כדקה מכל צד על המנגל כדי לקבל טעמים של “על האש”.
לא מומלץ לעטוף בנייר כסף את הקציצה ולשים על האש מטעמים בריאותיים (נייר הכסף פולט חומרים רעילים למזון במגע עם אש).
בהצלחה 😉
תודה! אעדכן איך יצא 🙂 שבת שלום
חזרתי לעדכן שיצא טעים לאללה! סוף סוף לא הרגשתי מקופחת בעל האש 😀
שמחה לשמוע!
תודה ליאור 🙂
שלום לך.
במה אפשר להחליף את הסייטן?
לא ניסיתי אבל אולי בטופו או פתיתי סויה.
בוקר טוב לך
מה זה סייטן? ומהיכן קונים את זה?
תודה והמשך יום נעים
היי אהובה,
סייטן זה מזון העשוי מחלבון גלוטן המצוי בחיטה. זה למעשה בצק (קמח עם מים) שנשטף היטב היטב עד עד שיצאו ממנו כל העמילן והסיבים. הוא משמש כתחליף בשר לצמחונים וטבעונים.
ניתן למצוא את זה בסופרים במחלקות הבריאות/טבעונות, איפה שיש טופו.
תודה על המתכון. האם אפשר להחליף סייטן בפתיתי סויה?
זה מה שיש לי בבית עכשיו
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
אשמח אם תעדכני איך יצא עם הפתיתי סויה. גם לי זה מה שיש כרגע. תודה