זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45-50 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
8 גזרים צבעוניים קלופים
תיבול: 3 כפות שמן זית, 2 שיני שום כתושות, כף סירופ מייפל או סילאן, שליש כפית שטוחה מלח, חצי כפית פטרוזיליה מיובשת, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-חותכים את הגזרים לאורך ל-2 חלקים (אם הגזר עבה מומלץ לחתוך ל-3).
-מתבלים בשמן זית, שום כתוש, מייפל או סילאן, תבלין פטרוזיליה, מלח ופלפל שחור.
-מניחים על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 45-50 דקות, עד לריכוך והזהבה קלה.
הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים בריאים
אם אין לי תבלין פטרוזיליה – מה אפשר לשים במקומו?
אפשר לוותר על הפטרוזיליה או לשים כל תבלין אחר שאוהבים כמו טימין, רוזמרין, בזיליקום.
האם אפשר לשים דבש במקום מייפל או סילאן?
מתכונים מעולים אחד אחד! תודה
כן אפשר.
ממליצה בחום על המתכון! קל בהכנה וטעיייים! עשיתי גם תפוח אדמה בתנור!
נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף
הי אפרת, האם המתכון יצא טעים באותה מידה עם גזר רגיל? יש לי המון גזר במקרר ואני מחפשת מה להכין איתו….
כן.
היי. האם אפשר להכין ולהקפיא ?
אני חושבת שכן.
היי,
רוצה להכין, כי נורא משעמם…
– קודם כל, איפה משיגים גזר צבעוני?
– באיזה גוונים כדאי להשתמש כתוספת לבשר צלוי?
– הולך עם אורז או קוסקוס, בתוספת מנה בשרית?
תודה
היי יעל,
-אני מצאתי בשופרסל.
-כל הגוונים מתאימים.
-כן.
הכנתי את הגזרים כתוספת למנת בשר. אני מאוד אהבתי את הטעם של הגזרים אבל בעלי קצת פחות (למען האמת הוא לא חובב גזרים). התיבול משגע, על זה לא היתה שום מחלוקת.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יצא טעים ומיוחד! תודה על המתכון.
שמחה לשמוע 🙂
לצערי ובניגוד למתכון הקודם (חזה עוף במייפל ואגוזי קשיו) שהיה מושלם המתכון הזה היה נפילה טוטאלית.
הכנתי הכל לפי ההוראות וזה נראה יפה וגם הטעם היה מדהים ואז זה נכנס לתנור (180 מעלות התנור שתמיד משתמשת בו)
45 דקות קשה כמו אבן
50 דקות גם
שעה גם
שעה ורבע אבן
שעה עשרים וחמש הכל שרוף מלמעלה ועדיין אבן
בסוף הכל הלך לפח
איפה טעיתי? חתכתי כל גזר לארבע רצועות
למה הוא נשאר קשה כמו אבן?
הטעם והריח של התיבול היו חלומיים
נ.ב אציין שהגזרים אומנם נקנו בשופרסל אבל לא היו של שופרסל (נגמר) אלא חברה אחרת אבל עדיין גזרים צבעוניים פשוטים
למה לא הצליח לי?
היי אלה,
הגזרים שאני הכנתי התרככו לאחר 45 דקות בתנור.
הגזרים שהשתמשת בהם היו עבים במיוחד? אני לא מצליחה להבין מדוע לא התרככו. אולי הם היו סיביים או לא טריים.
אפית על חום עליון וחום תחתון?
אכן אפיתי על חום עליון ותחתון ולא ברור למה זה לא הצליח, אולי הגזרים היו לא משהו
בכל מקרה עברתי פה על התגובות וראיתי שני דברים:
רעיון להכיו את זה עם גזר גמדי קפוא או עם תפוחי אדמה למיקרו
אתמול בערב הכנתי את התפוחי אדמה עם התיבול הזה ויצא חלומי!!! הולכת להיות מנה קבועה אצלנו
בהמשך השבוע אנסה את הגזר הגמדי
אבל התיבול מושלם!!!
ועם תפוחי אדמה זה פשוט אליפות
מעולה 🙂
שבוע נפלא
מגניב אהבתי את הרעיון.
ערב טוב אפרת
יש לי בבית גזר גמדי קפוא ואני רוצה להכין אותו בתיבול הזה (נמאס מהתיבול הרגיל)
אשמח אם תוכלי לכוון אותי
כמה גזר גמדי קפוא צריך לקחת כדי שיהיה שווה ערך ל8 גזרים צבעוניים?
לרוב אני מכינה את הגזר במיקרו (5 דקות) האם אפשר להכין אותו במיקרו ואז לתבל ולהכניס לתנור (כדי שזמן האפייה יתקצר)?
אם כן לאיזה חום ולכמה זמן להכניס אותו לתנור אחרי המיקרו? זה בסדר לתבל אותו כשהוא יוצא חם מהמיקרו?
אם זה לא נראה לך אז אשמח להכוונה איך כו אםשר להכין את המתכון עם גזר ננסי קפוא
המון תודה
היי מיכל,
אפשר להכין עם שקית של גזר גמדי קפוא (800 גרם) ולתבל בתיבול הזה רק להגדיל את כמות הסילאן או המייפל ל-3 כפות ואת כמות המלח לחצי כפית.
מספיק להפשיר קצת ולתבל. זה נאפה יחסית מהר.
תכניסי לתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך 30-40 דקות.
אם את רוצה לקצר את זמן האפיה אפשר להכין במיקרו ולתבל כשהוא חם.
היי אפרת, אשמח לעזרתך
הכנתי את הגזר והוא יצא ממש לא משהו
אבל התיבול היה חלומי!!!
רוצה לקחת שקית של תפוחי אדמה למיקרו (700 גרם) ולהכין אותם בתנור עם התיבול המושלם הזה.
ל700 גרם תפוחי אדמה כמה שמן זית, שום, סילאן, פטרוזיליה יבשה, מלח ופלפל לשים?
כמו כן כמה זמן ובאיזה חום לאפות את תפוחי האדמה?
המון תודה ושבת שלום
היי חן,
השתמשת בגזר צבעוני? לא אהבת את הטעם של הגזרים עצמם?
אפשר להשתמש באותו תיבול לתפוחי אדמה במיקרו.
700 גרם אפשר לתבל באותו תיבול רק לשים 4 כפות שמן זית. לחמם תנור מראש ל200 מעלות ולאפות במשך 30-40 דקות עד שתפוחי האדמה מזהיבים ומתרככים.
היי אפרת
תודה על המתכון
כמה שאלות
– אם יש לי גם סירופ מייפל וגם סילאן מה עדיף?
– אם יש לי שום כתוש קנוי במקרר (לא קפוא)האם אפשר להשתמש בו ואם כן כמה כפיות לשים במקום השני שיניים?
– לאיזו מנה עיקרית התוספת הזאת יכולה להתאים?
– כמה מנות זה יוצא?
– אם מכינים מראש איך והאם מחממים? כמה זמן ניתן לשמור במקרר?
– ושאלת בשאלות איפה משיגים גזרים צבעוניים?
-לא משנה, סילאן נותן יותר צבע.
-כפית שום כתוש.
-זה מתאים כתוספת כמעט לכל מנה.
– זה 8 גזרים. יכול להספיק ל 3-4 מנות, תלוי מה עוד מגישים ליד וכמה כל אחד אוכל.
– זה נשמר במקרר 3-4 ימים. חימום חוזר במיקרוגל או בתנור.
-אני מצאתי בשופרסל.