שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: 5-6 מנות

מצרכים:

בצל בינוני קצוץ

400 גרם בשר בקר טחון

2 סלסלות פטריות טריות קצוצות

כוס ושליש מים (320 מ”ל)

2 כפיות קורנפלור + 4 כפות מים קרים

כף עלי פטרוזיליה קצוצים

תיבול: כפית שטוחה כורכום, כפית כמון, כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם




אופן הכנה:

-מחממים מחבת גדולה ורחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים בשר טחון ומערבבים במשך כ-3 דקות, עד שצבעו משתנה והוא מתבשל. מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים ומבשלים במשך 7-8 דקות, עד אש בינונית-נמוכה.

-מתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים כוס ושליש מים ומערבבים.

-מערבבים בכוס 2 כפיות קורנפלור ו-4 כפות מים קרים עד לתערובת לבנה חלקה, ללא גושים. מוסיפים לתבשיל ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. כשהנוזלים מבעבעים, מוסיפים פטרוזיליה, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים כ-5 דקות, עד להסמכת הרוטב. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אורז עם סלרי
סלט נבטים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יהודית אזואלוס (15:24 14.05.2021)

היי,
האם אפשר להקפיא?

יהודית אזואלוס (15:27 14.05.2021)

ראיתי עכשיו באחת התגובות שניתן להקפיא.
תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:55 14.05.2021)

שבת שלום😊

שירה (19:07 2.02.2021)

טעים מאד!!!!
משעמם כל פעם להכין בסגנון של בלונז ועם עגבניות… מגוון וטעים במיוחד
טרפנו!!
תודה אפרת על המתכונים הנפלאים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:31 2.02.2021)

תודה לך שחזרת לעדכן ❤️

ספיר (11:07 26.01.2021)

אפשר ביום חמישי לבשל נודלס אטריות מסולסלות של אסם. דקות
ולהוסיף לסיר הבשר
ולהגיש בארוחת שבת ???
תודה מראש אוהבים אותך

מתכונים ב-10 דקות (11:35 26.01.2021)

היי כן בטח אפשר❤️

עפרה (17:47 24.12.2020)

איזה פטריות מוסיפים?

מתכונים ב-10 דקות (18:19 24.12.2020)

פטריות שמפניון/פורטבלו לבחירתך 🙂
שימורים או סלסלה מה שאת אוהבת

ספירררר (11:18 18.10.2020)

אפרת טת פשוט אישה מדהימה אוהבת אןתך מלא את מחזקת.

אפשר במקום קורנפלור קמח חיטה פשוט ???

אפשר להכין בחמישי לקידושד בערב שבת ?

מתאים על אורז לבן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:04 18.10.2020)

תודה ספיר ❤️
אפשר לשים קמח רגיל רק חשוב לערבב אותו לפני היטב עם המים הקרים כדי שלא יהיו גושים.
אפשר להכין כבר בחמישי ולשמור במקרר.
והכי מתאים על אורז לבן 🙂

ספיר (20:20 18.10.2020)

תודה לאל שיש לנו אותך באמת עלייך נאמר אשת חיל.

גם עם פירה לדעתך זה יהיה מכובד לקידוש?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:16 18.10.2020)

כן 🙂

ספיר (13:18 20.10.2020)

יותר טעים עם בשר עגל או בשר בקר רגיל??

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:41 20.10.2020)

נראה לי עדיף בשר בקר רגיל.

ספיר (16:09 20.10.2020)

אפשר גם פטריות טריות וגם מפחית שימורים? ף

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:41 20.10.2020)

אפשר לשלב.

אנונימי (11:04 23.10.2020)

שלום אפרת קודם כל סליחה שאי כותב את זה בתור תשובה פשוט הכפתור ” הוסף תגובה” לא עובד לי.
האם יהיה קריטי אם אני ישים 500 גרם בשר טחון במקום 400.( מלכתחילה לא הבנתי למה כתבת מתכון עם 400 למרות שרוב חבילות הבשר באות ב500)
האם אפשר לשים פטרוזיליה יבשה בתבלין? כמה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:39 23.10.2020)

אפשר לשים 500 גרם בשר טחון וכחצי כפית פטרוזיליה יבשה.

דבורה (15:51 26.08.2020)

מתכון מעולה! לאחר ההכנה הכנסתי את הבשר לטורטיה, קיפלתי וטיגנתי עם ביצה ופירורי לחם. יצא מדהים! טרפנו הכל.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:05 27.08.2020)

מעולה 🙂
תודה דבורה

טל (10:57 5.06.2020)

אפשר להחליף את הפטרוזיליה בכסוברה? או לוותר עליה לגמרי? משמעותי בטעם?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:15 5.06.2020)

כן אפשר.

עדינה (10:00 5.06.2020)

היי 🙂 אפשר אולי להשתמש בטופו במקום הבשר בטחון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:08 5.06.2020)

כן, אפשר לפורר את הטופו לחתיכות קטנות ומומלץ להשרות עם 2 כפות סילאן במשך 10 דקות לפחות. .

עדינה (11:48 5.06.2020)

תודה!
להשרות כשהטופו כבר מפורר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:05 5.06.2020)

כן.

אודליה (14:17 3.06.2020)

היי אפרת! אז אני יודעת שכבר שלחתי לך תמונה של המנה הזאת שהכנתי בעבר, אבל רציתי להוכיח שאני מכינה את המתכונים שלך שוב ושוב כי הם פשוט טעימים!! הכנתי שוב היום (גם הפעם עם סויה טחון במקום בשר) ויצא אפילו עוד יותר טעים מהפעמים הקודמות (אם זה אפשרי 🙂 )! אז שוב תודה וניפגש בע\”ה במתכון הבא 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:29 3.06.2020)

נראה מעולה!
תודה יקרה 💕

אסתי (18:21 6.05.2020)

היי אפרת. הכנתי בעבר את המתכון הזה ויצא מושלם!!! חשבתי עכשיו להכין אותו בלי בשר טחון כתוספת מעל אורז. נראה לך שזה יזרום?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:12 7.05.2020)

נראה לי שכן 🙂

איציק כהן (11:10 17.02.2020)

אני פרסתי את הפטריות ןלא קצצתי .יצא אחלה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:21 17.02.2020)

תודה איציק 🙂

ליאת (19:09 2.01.2020)

היי
אפשר להכין עם פטריות מקופסת שימורים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:02 2.01.2020)

כן אפשר.

חן (19:34 23.12.2019)

היי אפרת,
יש אפשרות לא להשתמש כלל בקורנפלור או בקמח / קוואקר
רוצה להכין את המנה ללא גלוטן (פליאו)
האם יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום או אם צריך בכלל.

תודה רבה (:
חן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:51 23.12.2019)

היי חן,
הקורנפלור נועד כדי להסמיך את הרוטב אבל אפשר להכין גם בלי.

נחמה (20:06 5.11.2019)

הכנתי עכשיו , יצא מווווושלםםםם!! מאמצת את המתכון!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:08 5.11.2019)

שמחה שאהבת 🙂

עינב (10:45 21.05.2019)

היי אפרת,
האם ניתן לפרוס את הפטריות ולא לקצוץ אותן? זה יפריע לבישול המנה?

תודה מראש 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:07 21.05.2019)

כן אפשר.

נעמה (18:15 26.12.2018)

וואווווו אפרת את מדהימה!!!!!!!!!!!!!!!!!!
המתכונים כ”כ קלים להכנה,
התחתנתי לפני כחודשים וזה יעזור לי המון!!!!!!!
(חברה אמרה לי על האתר שלך מושלםםםםםםם)
תודה……… אין עליךךך אלופה

ואגב.. אהבתי את המתכון של הבשר עם פטריות הכין אותו בעז”ה
תודה תודה לך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:35 26.12.2018)

תודה נעמה ❤️

אפרת (23:40 4.11.2018)

הכנתי עכשיו נראה מעולה מחכה לטעום!!!
תודה רבה על המתכון:-)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:12 5.11.2018)

מעולה 🙂
תודה ויום מקסים

יהודיה (11:37 3.09.2018)

אחלה מתכון!
אפשר להקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:42 3.09.2018)

כן, אפשר.

קריסטינה (10:41 29.08.2018)

היי יקירה.
יצא טעים מאוד! טעמתי כשבישלתי הבוקר.
תודה רבה!
עם מה כדאי להגיש ( קצת עייפה מאורז 😜)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:04 29.08.2018)

מעולה 🙂
אפשר להגיש עם פירה או אפילו על פסטה.

קריסטינה (21:39 28.08.2018)

היי אפרת היקרה.
קניתי זוקיני (צהוב) יפה ובא לי להוסיף… כדאי? ואם כן אז בשלב הבצל להוסיף?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:01 28.08.2018)

בטח 🙂 אפשר לחתוך לקוביות קטנטנות ולהוסיף יחד עם הפטריות.

אפרת (18:45 12.08.2018)

החלפתי את הפטרוזיליה בכוסברה, איזה ריח וטעם!!!!
תודה על המתכון, כל המשפחה שלי כבר מכינה אותו.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:56 12.08.2018)

שמחה לשמוע!
תודה על העדכון 🙂

גלית ש (09:53 3.08.2018)

בוקר טוב
המעריצה מספר 1 שואלת האם ניתן להחליף את הכורכום והכמון שפחות אהובים במשפחה לתיבול אחר ?
תודה
גלית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:44 3.08.2018)

היי גלית 🙂
אפשר לשים כפית אבקת מרק במקום.

צופיה (18:56 21.07.2018)

הכנתי היום, יצא מ ע ו ל ה !!!
לא היתה לי פטרוזיליה, ולא שום עשבי תיבול, אז הוספתי רוזמרין יבש.
שווה !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:00 21.07.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה צופיה

שני (18:35 16.05.2018)

אפשר להשתמש גם בקמח רגיל להסמכת המנה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:50 16.05.2018)

כן אפשר.

אודליה (09:36 15.04.2018)

שבוע טוב אפרת! המתכון נראה מעולה ומתאים לאורז עם הסלרי שנשאר לי משבת 🙂 אם אין לי בשר טחון וגם אין אפשרות להשיג – מה דעתך להכין עם סויה טחון (הסוג שמגיע מוכן אך ללא תיבול)? אולי להשרות אותו כמה דקות ברוטב סויה, בדומה לשווארמה הצמחונית (שאגב אני מכינה הרבה – יאמי! 🙂 )? ואם אין לי כרגע קורנפלור (שכחתי לקנות אחרי פסח), אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח רגיל? תודה מראש וחודש טוב ומבורך 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:53 15.04.2018)

היי אודליה,
אני חושבת שאפשר (וכן, כדאי להשרות קצת בסויה לפני).
אני מניחה שאפשר להסמיך את הרוטב גם עם קמח תפו”א (במקום הקורנפלור).
שבוע טוב וחודש מבורך 🌷

אודליה (21:05 23.04.2018)

היי אפרת, בסוף חיכיתי וקניתי קורנפלור, הכנתי עם סויה, הגשתי עם מקרוני, ויצא פשוט וואו! כל כך טעים, כמעט ולא מרגישים שזה לא בשר! תודה רבה וערב נפלא 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:16 23.04.2018)

נראה מצוין!
תודה אודליה 🙂

רגינה (09:24 22.03.2018)

שלום, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך!!
כמה שימורי פטריות צריך לשים במקום הטריות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:53 22.03.2018)

תודה רגינה 🙂
אפשר לשים 2 קופסאות שימורים (400 גרם כל קופסה).
יום מקסים 🌷

חני (21:58 15.03.2018)

יצא מושלםםםםםם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:54 15.03.2018)

תודה חני, שמחה שאהבת 🙂

אורה (21:05 15.03.2018)

אפרת, אפשר להקפיא נכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:08 15.03.2018)

נראה לי שכן.

חרות (15:17 22.02.2018)

תודה רבה! יצא ממש טעים. ואני מתחילה בתחום.. תודה

חרות (15:16 22.02.2018)

יצא ממש טעים.. תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:35 22.02.2018)

תודה חרות, שמחה לשמוע 🙂

טלי (22:18 28.01.2018)

יאמיי

טלי (22:17 28.01.2018)

יצא מושש

אלירן (10:12 19.01.2018)

היי אפרת האוכל ואתר מושלםםם … לקח לי 4 מתכונים שלך לפחות 3 שעות בערך לא כולל שטיפה וניקיון .מה עושים איך מקצרים תזמן?הכנתי פירה,סלט מלפפונים,בשר טחון ברוטב צהוב . ו מרק ירקות צח.שבת שלום!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:36 19.01.2018)

היי אלירן,
קודם כל הכבוד לך 🙂 הכנת מלא דברים.
למה לקח כל כך הרבה? הכנת אותם במקביל?
בגדול המתכונים אמורים לקחת כ-10 דקות עבודה לא כולל זמן אפיה ובישול.
סלט מלפפונים 10 דקות וזה מוכן.
פירה- זה לחתוך תפוחי אדמה, לשים בסיר ולהמתין שיתרככו.
בשר טחון ברוטב צהוב לוקח כ-25 דקות כולל זמן בישול.
במרק הירקות יש הרבה ירקות לחתוך, אולי זה לקח הכי הרבה זמן? אבל אח”כ שמים הכל בסיר עם מים וזהו.
פעם הבאה תתחיל מהתבשיל שלוקח לו הכי הרבה זמן להתבשל (במקרה הזה מרק ירקות). אחרי שסיימת והסיר על האש, תכין למשל את הפירה. בזמן שהסיר עם תפוחי האדמה גם על האש, תכין את תבשיל הבשר הטחון ובזמן שהכל מתבשל תכין את הסלט.
שבת שלום!

איריס (11:34 11.01.2018)

ואם לא אוכלים כמון וכורכום ? אפשר בלי ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:21 11.01.2018)

אפשר בלי. אם חסר טעם כדאי לשקול להוסיף קצת אבקת מרק (בסביבות כפית).

אלירן (16:34 19.01.2018)

תודה רבה אפרת היקרה עזרת לי .אין על המתכונים והאתר המושלם שלך.שבת מוברכת

ורוניקה (16:16 9.01.2018)

חייב קורנפלור? יש תחליף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:58 9.01.2018)

היי ורוניקה,
הקורנפלור הוא רק כדי להסמיך את הרוטב. אפשר להסמיך גם עם 1-2 כפות קוואקר או 1-2 כפיות קמח תפו”א.

חני (18:51 8.01.2018)

האם אפשר פטריות מקופסת שימורים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 8.01.2018)

אפשר אבל יותר טעים עם פטריות טריות כי הן מפרישות את טעמן לתבשיל.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.