זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: 5-6 מנות

מצרכים:

בצל בינוני קצוץ

400 גרם בשר בקר טחון

2 סלסלות פטריות טריות קצוצות

כוס ושליש מים (320 מ”ל)

2 כפיות קורנפלור + 4 כפות מים קרים

כף עלי פטרוזיליה קצוצים

תיבול: כפית שטוחה כורכום, כפית כמון, כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם




אופן הכנה:

-מחממים מחבת גדולה ורחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים בשר טחון ומערבבים במשך כ-3 דקות, עד שצבעו משתנה והוא מתבשל. מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים ומבשלים במשך 7-8 דקות, עד אש בינונית-נמוכה.

-מתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים כוס ושליש מים ומערבבים.

-מערבבים בכוס 2 כפיות קורנפלור ו-4 כפות מים קרים עד לתערובת לבנה חלקה, ללא גושים. מוסיפים לתבשיל ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. כשהנוזלים מבעבעים, מוסיפים פטרוזיליה, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים כ-5 דקות, עד להסמכת הרוטב. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אורז עם סלריאורז עם סלרי
סלט נבטים סלט נבטים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
רות (22:27 13.10.2021)

היי אפרת
המתכון הזה ממש מעולה , הכנתי אותו כבר כמה פעמים
היום שיניתי קצת ועשיתי את אותו מתכון – בקציצות בשר.
בקיצור יצא ממש אותו טעם ומיוחד מאוד.
תודה רבה אין על האתר שלך בעולם💕

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:25 13.10.2021)

שמחה מאד שאהבת את המתכון ושהשדרוג שעשית יצא מוצלח!
תודה על השיתוף ועל הפרגון❤

avatar
יהודית (12:52 12.09.2021)

הכנתי לא מזמן ויצא טעים!!!
רוצה להכין שוב ואין לי פטריות, אפשר בלי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:42 12.09.2021)

כן, אפשר גם בלי פטריות(:

avatar
יהודית (13:27 16.08.2021)

אפשר במקום בקר להשתמש בהודו טחון? וגם לא להוסיף בכלל עלים? יש לי רק תבלינים.
תודה רבה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:10 16.08.2021)

היי יהודית,
אפשר להשתמש בהודו טחון ואפשר לוותר על הפטרוזיליה.
בהצלחה😊

avatar
יהודית (15:21 16.08.2021)

תודה רבה!!!!!
אני נשואה טריה שלא ידעה להכין כלום ומכינה בזכותך ארוחות טעימות!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:56 16.08.2021)

שמחה לשמוע! תודה יהודית🌺

avatar
יהודית אזואלוס (15:24 14.05.2021)

היי,
האם אפשר להקפיא?

avatar
יהודית אזואלוס (15:27 14.05.2021)

ראיתי עכשיו באחת התגובות שניתן להקפיא.
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:55 14.05.2021)

שבת שלום😊

avatar
שירה (19:07 2.02.2021)

טעים מאד!!!!
משעמם כל פעם להכין בסגנון של בלונז ועם עגבניות… מגוון וטעים במיוחד
טרפנו!!
תודה אפרת על המתכונים הנפלאים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:31 2.02.2021)

תודה לך שחזרת לעדכן ❤️

avatar
ספיר (11:07 26.01.2021)

אפשר ביום חמישי לבשל נודלס אטריות מסולסלות של אסם. דקות
ולהוסיף לסיר הבשר
ולהגיש בארוחת שבת ???
תודה מראש אוהבים אותך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:35 26.01.2021)

היי כן בטח אפשר❤️

avatar
עפרה (17:47 24.12.2020)

איזה פטריות מוסיפים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:19 24.12.2020)

פטריות שמפניון/פורטבלו לבחירתך 🙂
שימורים או סלסלה מה שאת אוהבת

avatar
ספירררר (11:18 18.10.2020)

אפרת טת פשוט אישה מדהימה אוהבת אןתך מלא את מחזקת.

אפשר במקום קורנפלור קמח חיטה פשוט ???

אפשר להכין בחמישי לקידושד בערב שבת ?

מתאים על אורז לבן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:04 18.10.2020)

תודה ספיר ❤️
אפשר לשים קמח רגיל רק חשוב לערבב אותו לפני היטב עם המים הקרים כדי שלא יהיו גושים.
אפשר להכין כבר בחמישי ולשמור במקרר.
והכי מתאים על אורז לבן 🙂

avatar
ספיר (20:20 18.10.2020)

תודה לאל שיש לנו אותך באמת עלייך נאמר אשת חיל.

גם עם פירה לדעתך זה יהיה מכובד לקידוש?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:16 18.10.2020)

כן 🙂

avatar
ספיר (13:18 20.10.2020)

יותר טעים עם בשר עגל או בשר בקר רגיל??

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:41 20.10.2020)

נראה לי עדיף בשר בקר רגיל.

avatar
ספיר (16:09 20.10.2020)

אפשר גם פטריות טריות וגם מפחית שימורים? ף

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:41 20.10.2020)

אפשר לשלב.

avatar
אנונימי (11:04 23.10.2020)

שלום אפרת קודם כל סליחה שאי כותב את זה בתור תשובה פשוט הכפתור ” הוסף תגובה” לא עובד לי.
האם יהיה קריטי אם אני ישים 500 גרם בשר טחון במקום 400.( מלכתחילה לא הבנתי למה כתבת מתכון עם 400 למרות שרוב חבילות הבשר באות ב500)
האם אפשר לשים פטרוזיליה יבשה בתבלין? כמה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:39 23.10.2020)

אפשר לשים 500 גרם בשר טחון וכחצי כפית פטרוזיליה יבשה.

avatar
דבורה (15:51 26.08.2020)

מתכון מעולה! לאחר ההכנה הכנסתי את הבשר לטורטיה, קיפלתי וטיגנתי עם ביצה ופירורי לחם. יצא מדהים! טרפנו הכל.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:05 27.08.2020)

מעולה 🙂
תודה דבורה

avatar
טל (10:57 5.06.2020)

אפשר להחליף את הפטרוזיליה בכסוברה? או לוותר עליה לגמרי? משמעותי בטעם?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:15 5.06.2020)

כן אפשר.

avatar
עדינה (10:00 5.06.2020)

היי 🙂 אפשר אולי להשתמש בטופו במקום הבשר בטחון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:08 5.06.2020)

כן, אפשר לפורר את הטופו לחתיכות קטנות ומומלץ להשרות עם 2 כפות סילאן במשך 10 דקות לפחות. .

avatar
עדינה (11:48 5.06.2020)

תודה!
להשרות כשהטופו כבר מפורר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:05 5.06.2020)

כן.

avatar
אודליה (14:17 3.06.2020)

היי אפרת! אז אני יודעת שכבר שלחתי לך תמונה של המנה הזאת שהכנתי בעבר, אבל רציתי להוכיח שאני מכינה את המתכונים שלך שוב ושוב כי הם פשוט טעימים!! הכנתי שוב היום (גם הפעם עם סויה טחון במקום בשר) ויצא אפילו עוד יותר טעים מהפעמים הקודמות (אם זה אפשרי 🙂 )! אז שוב תודה וניפגש בע\”ה במתכון הבא 🙂

בשר טחון ופטריות
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:29 3.06.2020)

נראה מעולה!
תודה יקרה 💕

avatar
אסתי (18:21 6.05.2020)

היי אפרת. הכנתי בעבר את המתכון הזה ויצא מושלם!!! חשבתי עכשיו להכין אותו בלי בשר טחון כתוספת מעל אורז. נראה לך שזה יזרום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:12 7.05.2020)

נראה לי שכן 🙂

avatar
איציק כהן (11:10 17.02.2020)

אני פרסתי את הפטריות ןלא קצצתי .יצא אחלה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:21 17.02.2020)

תודה איציק 🙂

avatar
ליאת (19:09 2.01.2020)

היי
אפשר להכין עם פטריות מקופסת שימורים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:02 2.01.2020)

כן אפשר.

avatar
חן (19:34 23.12.2019)

היי אפרת,
יש אפשרות לא להשתמש כלל בקורנפלור או בקמח / קוואקר
רוצה להכין את המנה ללא גלוטן (פליאו)
האם יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום או אם צריך בכלל.

תודה רבה (:
חן

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:51 23.12.2019)

היי חן,
הקורנפלור נועד כדי להסמיך את הרוטב אבל אפשר להכין גם בלי.

avatar
נחמה (20:06 5.11.2019)

הכנתי עכשיו , יצא מווווושלםםםם!! מאמצת את המתכון!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:08 5.11.2019)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
עינב (10:45 21.05.2019)

היי אפרת,
האם ניתן לפרוס את הפטריות ולא לקצוץ אותן? זה יפריע לבישול המנה?

תודה מראש 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:07 21.05.2019)

כן אפשר.

avatar
נעמה (18:15 26.12.2018)

וואווווו אפרת את מדהימה!!!!!!!!!!!!!!!!!!
המתכונים כ”כ קלים להכנה,
התחתנתי לפני כחודשים וזה יעזור לי המון!!!!!!!
(חברה אמרה לי על האתר שלך מושלםםםםםםם)
תודה……… אין עליךךך אלופה

ואגב.. אהבתי את המתכון של הבשר עם פטריות הכין אותו בעז”ה
תודה תודה לך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:35 26.12.2018)

תודה נעמה ❤️

avatar
אפרת (23:40 4.11.2018)

הכנתי עכשיו נראה מעולה מחכה לטעום!!!
תודה רבה על המתכון:-)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:12 5.11.2018)

מעולה 🙂
תודה ויום מקסים

avatar
יהודיה (11:37 3.09.2018)

אחלה מתכון!
אפשר להקפיא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:42 3.09.2018)

כן, אפשר.

avatar
קריסטינה (10:41 29.08.2018)

היי יקירה.
יצא טעים מאוד! טעמתי כשבישלתי הבוקר.
תודה רבה!
עם מה כדאי להגיש ( קצת עייפה מאורז 😜)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:04 29.08.2018)

מעולה 🙂
אפשר להגיש עם פירה או אפילו על פסטה.

avatar
קריסטינה (21:39 28.08.2018)

היי אפרת היקרה.
קניתי זוקיני (צהוב) יפה ובא לי להוסיף… כדאי? ואם כן אז בשלב הבצל להוסיף?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:01 28.08.2018)

בטח 🙂 אפשר לחתוך לקוביות קטנטנות ולהוסיף יחד עם הפטריות.

avatar
אפרת (18:45 12.08.2018)

החלפתי את הפטרוזיליה בכוסברה, איזה ריח וטעם!!!!
תודה על המתכון, כל המשפחה שלי כבר מכינה אותו.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:56 12.08.2018)

שמחה לשמוע!
תודה על העדכון 🙂

avatar
גלית ש (09:53 3.08.2018)

בוקר טוב
המעריצה מספר 1 שואלת האם ניתן להחליף את הכורכום והכמון שפחות אהובים במשפחה לתיבול אחר ?
תודה
גלית

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:44 3.08.2018)

היי גלית 🙂
אפשר לשים כפית אבקת מרק במקום.

avatar
צופיה (18:56 21.07.2018)

הכנתי היום, יצא מ ע ו ל ה !!!
לא היתה לי פטרוזיליה, ולא שום עשבי תיבול, אז הוספתי רוזמרין יבש.
שווה !

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:00 21.07.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה צופיה

avatar
שני (18:35 16.05.2018)

אפשר להשתמש גם בקמח רגיל להסמכת המנה ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:50 16.05.2018)

כן אפשר.

avatar
אודליה (09:36 15.04.2018)

שבוע טוב אפרת! המתכון נראה מעולה ומתאים לאורז עם הסלרי שנשאר לי משבת 🙂 אם אין לי בשר טחון וגם אין אפשרות להשיג – מה דעתך להכין עם סויה טחון (הסוג שמגיע מוכן אך ללא תיבול)? אולי להשרות אותו כמה דקות ברוטב סויה, בדומה לשווארמה הצמחונית (שאגב אני מכינה הרבה – יאמי! 🙂 )? ואם אין לי כרגע קורנפלור (שכחתי לקנות אחרי פסח), אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח רגיל? תודה מראש וחודש טוב ומבורך 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:53 15.04.2018)

היי אודליה,
אני חושבת שאפשר (וכן, כדאי להשרות קצת בסויה לפני).
אני מניחה שאפשר להסמיך את הרוטב גם עם קמח תפו”א (במקום הקורנפלור).
שבוע טוב וחודש מבורך 🌷

avatar
אודליה (21:05 23.04.2018)

היי אפרת, בסוף חיכיתי וקניתי קורנפלור, הכנתי עם סויה, הגשתי עם מקרוני, ויצא פשוט וואו! כל כך טעים, כמעט ולא מרגישים שזה לא בשר! תודה רבה וערב נפלא 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:16 23.04.2018)

נראה מצוין!
תודה אודליה 🙂

avatar
רגינה (09:24 22.03.2018)

שלום, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך!!
כמה שימורי פטריות צריך לשים במקום הטריות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:53 22.03.2018)

תודה רגינה 🙂
אפשר לשים 2 קופסאות שימורים (400 גרם כל קופסה).
יום מקסים 🌷

avatar
חני (21:58 15.03.2018)

יצא מושלםםםםםם

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:54 15.03.2018)

תודה חני, שמחה שאהבת 🙂

avatar
אורה (21:05 15.03.2018)

אפרת, אפשר להקפיא נכון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:08 15.03.2018)

נראה לי שכן.

avatar
חרות (15:17 22.02.2018)

תודה רבה! יצא ממש טעים. ואני מתחילה בתחום.. תודה

avatar
חרות (15:16 22.02.2018)

יצא ממש טעים.. תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:35 22.02.2018)

תודה חרות, שמחה לשמוע 🙂

avatar
טלי (22:18 28.01.2018)

יאמיי

avatar
טלי (22:17 28.01.2018)

יצא מושש

avatar
אלירן (10:12 19.01.2018)

היי אפרת האוכל ואתר מושלםםם … לקח לי 4 מתכונים שלך לפחות 3 שעות בערך לא כולל שטיפה וניקיון .מה עושים איך מקצרים תזמן?הכנתי פירה,סלט מלפפונים,בשר טחון ברוטב צהוב . ו מרק ירקות צח.שבת שלום!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:36 19.01.2018)

היי אלירן,
קודם כל הכבוד לך 🙂 הכנת מלא דברים.
למה לקח כל כך הרבה? הכנת אותם במקביל?
בגדול המתכונים אמורים לקחת כ-10 דקות עבודה לא כולל זמן אפיה ובישול.
סלט מלפפונים 10 דקות וזה מוכן.
פירה- זה לחתוך תפוחי אדמה, לשים בסיר ולהמתין שיתרככו.
בשר טחון ברוטב צהוב לוקח כ-25 דקות כולל זמן בישול.
במרק הירקות יש הרבה ירקות לחתוך, אולי זה לקח הכי הרבה זמן? אבל אח”כ שמים הכל בסיר עם מים וזהו.
פעם הבאה תתחיל מהתבשיל שלוקח לו הכי הרבה זמן להתבשל (במקרה הזה מרק ירקות). אחרי שסיימת והסיר על האש, תכין למשל את הפירה. בזמן שהסיר עם תפוחי האדמה גם על האש, תכין את תבשיל הבשר הטחון ובזמן שהכל מתבשל תכין את הסלט.
שבת שלום!

avatar
איריס (11:34 11.01.2018)

ואם לא אוכלים כמון וכורכום ? אפשר בלי ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:21 11.01.2018)

אפשר בלי. אם חסר טעם כדאי לשקול להוסיף קצת אבקת מרק (בסביבות כפית).

avatar
אלירן (16:34 19.01.2018)

תודה רבה אפרת היקרה עזרת לי .אין על המתכונים והאתר המושלם שלך.שבת מוברכת

avatar
ורוניקה (16:16 9.01.2018)

חייב קורנפלור? יש תחליף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:58 9.01.2018)

היי ורוניקה,
הקורנפלור הוא רק כדי להסמיך את הרוטב. אפשר להסמיך גם עם 1-2 כפות קוואקר או 1-2 כפיות קמח תפו”א.

avatar
חני (18:51 8.01.2018)

האם אפשר פטריות מקופסת שימורים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 8.01.2018)

אפשר אבל יותר טעים עם פטריות טריות כי הן מפרישות את טעמן לתבשיל.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות