זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 5-6 מנות
מצרכים:
בצל בינוני קצוץ
400 גרם בשר בקר טחון
2 סלסלות פטריות טריות קצוצות
כוס ושליש מים (320 מ"ל)
2 כפיות קורנפלור + 4 כפות מים קרים
כף עלי פטרוזיליה קצוצים
תיבול: כפית שטוחה כורכום, כפית כמון, כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים מחבת גדולה ורחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים בשר טחון ומערבבים במשך כ-3 דקות, עד שצבעו משתנה והוא מתבשל. מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים ומבשלים במשך 7-8 דקות, עד אש בינונית-נמוכה.
-מתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים כוס ושליש מים ומערבבים.
-מערבבים בכוס 2 כפיות קורנפלור ו-4 כפות מים קרים עד לתערובת לבנה חלקה, ללא גושים. מוסיפים לתבשיל ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. כשהנוזלים מבעבעים, מוסיפים פטרוזיליה, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים כ-5 דקות, עד להסמכת הרוטב. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
- חצילים עם בשר טחון |
- אמפנדס במילוי בשר |
- מרק ערמונים ופטריות |
- קציצות בשר לילדים |
- סלט חסה ופטריות |
- פטריות מוקרמות בטחינה
תגובות
איזה פטריות מוסיפים?
פטריות שמפניון/פורטבלו לבחירתך 🙂
שימורים או סלסלה מה שאת אוהבת
אפרת טת פשוט אישה מדהימה אוהבת אןתך מלא את מחזקת.
אפשר במקום קורנפלור קמח חיטה פשוט ???
אפשר להכין בחמישי לקידושד בערב שבת ?
מתאים על אורז לבן?
תודה ספיר ❤️
אפשר לשים קמח רגיל רק חשוב לערבב אותו לפני היטב עם המים הקרים כדי שלא יהיו גושים.
אפשר להכין כבר בחמישי ולשמור במקרר.
והכי מתאים על אורז לבן 🙂
תודה לאל שיש לנו אותך באמת עלייך נאמר אשת חיל.
גם עם פירה לדעתך זה יהיה מכובד לקידוש?
כן 🙂
יותר טעים עם בשר עגל או בשר בקר רגיל??
נראה לי עדיף בשר בקר רגיל.
אפשר גם פטריות טריות וגם מפחית שימורים? ף
אפשר לשלב.
שלום אפרת קודם כל סליחה שאי כותב את זה בתור תשובה פשוט הכפתור " הוסף תגובה" לא עובד לי.
האם יהיה קריטי אם אני ישים 500 גרם בשר טחון במקום 400.( מלכתחילה לא הבנתי למה כתבת מתכון עם 400 למרות שרוב חבילות הבשר באות ב500)
האם אפשר לשים פטרוזיליה יבשה בתבלין? כמה?
אפשר לשים 500 גרם בשר טחון וכחצי כפית פטרוזיליה יבשה.
מתכון מעולה! לאחר ההכנה הכנסתי את הבשר לטורטיה, קיפלתי וטיגנתי עם ביצה ופירורי לחם. יצא מדהים! טרפנו הכל.
מעולה 🙂
תודה דבורה
אפשר להחליף את הפטרוזיליה בכסוברה? או לוותר עליה לגמרי? משמעותי בטעם?
כן אפשר.
היי 🙂 אפשר אולי להשתמש בטופו במקום הבשר בטחון?
כן, אפשר לפורר את הטופו לחתיכות קטנות ומומלץ להשרות עם 2 כפות סילאן במשך 10 דקות לפחות. .
תודה!
להשרות כשהטופו כבר מפורר?
כן.
היי אפרת! אז אני יודעת שכבר שלחתי לך תמונה של המנה הזאת שהכנתי בעבר, אבל רציתי להוכיח שאני מכינה את המתכונים שלך שוב ושוב כי הם פשוט טעימים!! הכנתי שוב היום (גם הפעם עם סויה טחון במקום בשר) ויצא אפילו עוד יותר טעים מהפעמים הקודמות (אם זה אפשרי 🙂 )! אז שוב תודה וניפגש בע\"ה במתכון הבא 🙂
נראה מעולה!
תודה יקרה 💕
היי אפרת. הכנתי בעבר את המתכון הזה ויצא מושלם!!! חשבתי עכשיו להכין אותו בלי בשר טחון כתוספת מעל אורז. נראה לך שזה יזרום?
נראה לי שכן 🙂
אני פרסתי את הפטריות ןלא קצצתי .יצא אחלה
תודה איציק 🙂
היי
אפשר להכין עם פטריות מקופסת שימורים?
כן אפשר.
היי אפרת,
יש אפשרות לא להשתמש כלל בקורנפלור או בקמח / קוואקר
רוצה להכין את המנה ללא גלוטן (פליאו)
האם יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום או אם צריך בכלל.
תודה רבה (:
חן
היי חן,
הקורנפלור נועד כדי להסמיך את הרוטב אבל אפשר להכין גם בלי.
הכנתי עכשיו , יצא מווווושלםםםם!! מאמצת את המתכון!!
שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת,
האם ניתן לפרוס את הפטריות ולא לקצוץ אותן? זה יפריע לבישול המנה?
תודה מראש 🙂
כן אפשר.
וואווווו אפרת את מדהימה!!!!!!!!!!!!!!!!!!
המתכונים כ"כ קלים להכנה,
התחתנתי לפני כחודשים וזה יעזור לי המון!!!!!!!
(חברה אמרה לי על האתר שלך מושלםםםםםםם)
תודה……… אין עליךךך אלופה
ואגב.. אהבתי את המתכון של הבשר עם פטריות הכין אותו בעז"ה
תודה תודה לך
תודה נעמה ❤️
הכנתי עכשיו נראה מעולה מחכה לטעום!!!
תודה רבה על המתכון:-)
מעולה 🙂
תודה ויום מקסים
אחלה מתכון!
אפשר להקפיא?
כן, אפשר.
היי יקירה.
יצא טעים מאוד! טעמתי כשבישלתי הבוקר.
תודה רבה!
עם מה כדאי להגיש ( קצת עייפה מאורז 😜)
מעולה 🙂
אפשר להגיש עם פירה או אפילו על פסטה.
היי אפרת היקרה.
קניתי זוקיני (צהוב) יפה ובא לי להוסיף… כדאי? ואם כן אז בשלב הבצל להוסיף?
תודה
בטח 🙂 אפשר לחתוך לקוביות קטנטנות ולהוסיף יחד עם הפטריות.
החלפתי את הפטרוזיליה בכוסברה, איזה ריח וטעם!!!!
תודה על המתכון, כל המשפחה שלי כבר מכינה אותו.
שמחה לשמוע!
תודה על העדכון 🙂
בוקר טוב
המעריצה מספר 1 שואלת האם ניתן להחליף את הכורכום והכמון שפחות אהובים במשפחה לתיבול אחר ?
תודה
גלית
היי גלית 🙂
אפשר לשים כפית אבקת מרק במקום.
הכנתי היום, יצא מ ע ו ל ה !!!
לא היתה לי פטרוזיליה, ולא שום עשבי תיבול, אז הוספתי רוזמרין יבש.
שווה !
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה צופיה
אפשר להשתמש גם בקמח רגיל להסמכת המנה ?
כן אפשר.
שבוע טוב אפרת! המתכון נראה מעולה ומתאים לאורז עם הסלרי שנשאר לי משבת 🙂 אם אין לי בשר טחון וגם אין אפשרות להשיג – מה דעתך להכין עם סויה טחון (הסוג שמגיע מוכן אך ללא תיבול)? אולי להשרות אותו כמה דקות ברוטב סויה, בדומה לשווארמה הצמחונית (שאגב אני מכינה הרבה – יאמי! 🙂 )? ואם אין לי כרגע קורנפלור (שכחתי לקנות אחרי פסח), אפשר להשתמש בקמח תפו"א או קמח רגיל? תודה מראש וחודש טוב ומבורך 🙂
היי אודליה,
אני חושבת שאפשר (וכן, כדאי להשרות קצת בסויה לפני).
אני מניחה שאפשר להסמיך את הרוטב גם עם קמח תפו"א (במקום הקורנפלור).
שבוע טוב וחודש מבורך 🌷
היי אפרת, בסוף חיכיתי וקניתי קורנפלור, הכנתי עם סויה, הגשתי עם מקרוני, ויצא פשוט וואו! כל כך טעים, כמעט ולא מרגישים שזה לא בשר! תודה רבה וערב נפלא 🙂
נראה מצוין!
תודה אודליה 🙂
שלום, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך!!
כמה שימורי פטריות צריך לשים במקום הטריות?
תודה רגינה 🙂
אפשר לשים 2 קופסאות שימורים (400 גרם כל קופסה).
יום מקסים 🌷
יצא מושלםםםםםם
תודה חני, שמחה שאהבת 🙂
אפרת, אפשר להקפיא נכון?
נראה לי שכן.
תודה רבה! יצא ממש טעים. ואני מתחילה בתחום.. תודה
יצא ממש טעים.. תודה
תודה חרות, שמחה לשמוע 🙂
יאמיי
יצא מושש
היי אפרת האוכל ואתר מושלםםם … לקח לי 4 מתכונים שלך לפחות 3 שעות בערך לא כולל שטיפה וניקיון .מה עושים איך מקצרים תזמן?הכנתי פירה,סלט מלפפונים,בשר טחון ברוטב צהוב . ו מרק ירקות צח.שבת שלום!!
היי אלירן,
קודם כל הכבוד לך 🙂 הכנת מלא דברים.
למה לקח כל כך הרבה? הכנת אותם במקביל?
בגדול המתכונים אמורים לקחת כ-10 דקות עבודה לא כולל זמן אפיה ובישול.
סלט מלפפונים 10 דקות וזה מוכן.
פירה- זה לחתוך תפוחי אדמה, לשים בסיר ולהמתין שיתרככו.
בשר טחון ברוטב צהוב לוקח כ-25 דקות כולל זמן בישול.
במרק הירקות יש הרבה ירקות לחתוך, אולי זה לקח הכי הרבה זמן? אבל אח"כ שמים הכל בסיר עם מים וזהו.
פעם הבאה תתחיל מהתבשיל שלוקח לו הכי הרבה זמן להתבשל (במקרה הזה מרק ירקות). אחרי שסיימת והסיר על האש, תכין למשל את הפירה. בזמן שהסיר עם תפוחי האדמה גם על האש, תכין את תבשיל הבשר הטחון ובזמן שהכל מתבשל תכין את הסלט.
שבת שלום!
ואם לא אוכלים כמון וכורכום ? אפשר בלי ?
אפשר בלי. אם חסר טעם כדאי לשקול להוסיף קצת אבקת מרק (בסביבות כפית).
תודה רבה אפרת היקרה עזרת לי .אין על המתכונים והאתר המושלם שלך.שבת מוברכת
חייב קורנפלור? יש תחליף?
היי ורוניקה,
הקורנפלור הוא רק כדי להסמיך את הרוטב. אפשר להסמיך גם עם 1-2 כפות קוואקר או 1-2 כפיות קמח תפו"א.
האם אפשר פטריות מקופסת שימורים?
אפשר אבל יותר טעים עם פטריות טריות כי הן מפרישות את טעמן לתבשיל.