זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 8-10 מנות אישיות
סוג: חלבי
מצרכים:
600 גרם ברוקולי מפורק לפרחים
2 ביצים גדולות
שליש כוס (80 מ”ל) חלב
חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת (60 ג’)
3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת (70 ג’)
2 שיני שום כתושות
חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור
*גבינה צהובה מגורדת לפיזור מעל (כחצי כוס)
אופן הכנה:
-ממלאים סיר קטן במים עד גובה שני שליש מהסיר, מחממים על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פרחי הברוקולי ומבשלים במשך 5 דקות, עד שפרחי הברוקולי מתרככים אך עדיין נגיסים. מסננים את הברוקולי, מעבירים לקערה ומצננים מעט.
-מערבבים בקערית נפרדת ביצים, חלב, גבינה צהובה, גבינה בולגרית, שיני שום כתושות, מלח ופלפל שחור. מוסיפים לקערת הברוקולי ומערבבים.
-משמנים כוסות הגשה מחרסינה (או תבניות מאפינס חד פעמיות) וממלאים בתערובת הברוקולי. מפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-25 דקות.
- פסטה ברוטב בטטה |
- ניוקי עננים צבעוני |
- רביולי ברוטב בשמל |
- כרובית בצ’דר |
- ניוקי גבינות ובטטה |
- פסטה ברוטב לימון
האם אפשר להישטמש בכרובית במקום ברוקולי הוא טעים לגבינות ?
אפשר גם כרובית😊
היי אפרת
לא זזה מהאתר שלך במטבח שלי!
הכנתי עכשיו לחג ויצא מעדן!!!
תודה רבה וחג שמח!!!
שמחה כל כך לשמוע! תודה יקירה וחג שמח🌷
שלום אפרת,
תודה על המתכונים המעולים. אתר מעולה וגם אפשרות החיפוש בתגובות מאד עוזרת.
אם מכינים כפשטידה, באיזה גודל תבנית?
תודה!
היי נאוה,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
המתכון מתאים לתבנית אינגליש קייק אחת.
חג שמח😊
היי, רציתי לשאול אם שני ראשי ברוקולי זה מספיק מבחינת הכמות או צריך יותר?
אני מניחה שזה מספיק 🙂
היי אפרת, אני רוצה להכין בלי הבולגרית. כדאי להחליף הגבינה אחרת או שפשוט להוריד?
אפשר לוותר על הבולגרית.
איך יודעים שזה מוכן
כשהגבינה מותכת וזהובה.
הי אפרת, אפשר להכין מראש ולהקפיא?
פחות מומלץ להקפיא.
היי! שאלה.. אני מכינה משקית קפואה.. רוצה להכין הערב( חמישי) בשביל שבת בבוקר… האם עדיין ייצא טעים?
תודה.
אפשר להכין עם ברוקולי קפוא ולהשרות אותו כדקה במים רותחים ולסנן .
אפשר להכין מראש אבל זה ייצא פחות טעים. בגלל שזה מוקרם זה הכי טעים שמגישים מיד.
הי אפרת
כבר מתכון חמישי שאני מכינה ממך!
האם יש אפשרות להוריד את הבולגרית או שזה קריטי לטעם?
אפשר להכין גם בלי הבולגרית.
צהריים טובים אפרת.
ראיתי את המתכון והכנתי אותו לפני כמה ימים, והשארתי תגובה רק היום.
לא הפסקתי לאכול!!!
מתכון מושלם וטעים במיוחד!
ממליצה לכולם בחום.
את מדהימה!!
תודה ושבת שלום.
תודה 🙂
היי,
אני באמצע הכנת המאפה וראיתי שאין קמח. האם זו טעות ?
מקווה לקבל תשובה בהקדם.
נכון, אין קמח במתכון.
בוקר טוב
איזה כיף לקבל ממך מתכונים למייל עם רעיונות נהדרים לשבת.
את מדהימה והמתכונים שלך אליפות!!!
תודה דיקלה 💜
היי אפרת, תודה על המתכון, כמה שאלות:
1. האם אפשר להשתמש בברוקולי קנוי קפוא או שעדיף שלא? אם כן האם צריך להפשיר אותו? איך? במשך כמה זמן? האםם משהו בבישול של ברוקולי קפוא או באפייה שלו משתנה (חום, זמנים וכו)?
2. כמה אחוזי שומן צריכה להיות הגבינה הבולגרית? איך מפוררים אותה בלי למעוך אותה לדייסה?
3. האם נית להשתמש בשום כתוש קנוי ממקרר או שעדיף שלא?
4. כאשת כותבת במתכונים מעט פלפל שחור, למה הכוונה? לקמצוץ?
5. כמה זמן לצנן את הברוקולי אחרי הבישול?
6.באיזה שמן לשמן את כוסות ההגשה ובכמה שמן?
7. האם למלא את הכוסות עד הסוף בתערובת הברוקולי או עד איפה?
8. במתכון אמור למלא כ 8 כוסות אישיות? הכוסות שלי הן בקוטר 8.5 וגובה 4.5 זה בסדר?
המון תודה
היי,
1. אפשר להכין עם ברוקולי קפוא ולהשרות אותו כדקה במים רותחים ולסנן (במקום בישול של 5 דקות).
2. לגבי אחוזים – לא משנה. עם מזלג. אין בעיה שהיא תמעך כי גם ככה מערבבים אותה עם יתר החומרים.
3. כן
4. קמצוץ
5. 2 דקות
6. שמן רגיל. קנולה. כשליש כפית שמן בכל כוס.
7. אפשר עד הסוף או פחות, כמה שאת רוצה.
8. כן. אלה המידות.
האם ניתן להכינה בתור פשטידה. בתבנית?
כן אפשר.