שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

מס’ מנות: 8-10 מנות אישיות

סוג: חלבי

מצרכים:

600 גרם ברוקולי מפורק לפרחים

2 ביצים גדולות

שליש כוס (80 מ”ל) חלב

חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת (60 ג’)

3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת (70 ג’)

2 שיני שום כתושות

חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור

*גבינה צהובה מגורדת לפיזור מעל (כחצי כוס)




אופן הכנה:

-ממלאים סיר קטן במים עד גובה שני שליש מהסיר, מחממים על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פרחי הברוקולי ומבשלים במשך 5 דקות, עד שפרחי הברוקולי מתרככים אך עדיין נגיסים. מסננים את הברוקולי, מעבירים לקערה ומצננים מעט.

-מערבבים בקערית נפרדת ביצים, חלב, גבינה צהובה, גבינה בולגרית, שיני שום כתושות, מלח ופלפל שחור.  מוסיפים לקערת הברוקולי ומערבבים.

-משמנים כוסות הגשה מחרסינה (או תבניות מאפינס חד פעמיות) וממלאים בתערובת הברוקולי. מפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-25 דקות.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
אורז עם תרד וחומוסאורז עם תרד וחומוס
אורז עם פלפלים וחזה עוף אורז עם פלפלים וחזה עוף
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אורטל (15:25 22.08.2021)

האם אפשר להישטמש בכרובית במקום ברוקולי הוא טעים לגבינות ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:14 22.08.2021)

אפשר גם כרובית😊

avatar
Shoshi Kantan (12:35 16.05.2021)

היי אפרת
לא זזה מהאתר שלך במטבח שלי!
הכנתי עכשיו לחג ויצא מעדן!!!
תודה רבה וחג שמח!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:43 16.05.2021)

שמחה כל כך לשמוע! תודה יקירה וחג שמח🌷

avatar
נאוה (10:47 13.05.2021)

שלום אפרת,
תודה על המתכונים המעולים. אתר מעולה וגם אפשרות החיפוש בתגובות מאד עוזרת.
אם מכינים כפשטידה, באיזה גודל תבנית?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:05 13.05.2021)

היי נאוה,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
המתכון מתאים לתבנית אינגליש קייק אחת.
חג שמח😊

avatar
אירנה (13:47 6.01.2021)

היי, רציתי לשאול אם שני ראשי ברוקולי זה מספיק מבחינת הכמות או צריך יותר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:15 6.01.2021)

אני מניחה שזה מספיק 🙂

avatar
michaltep (11:40 19.06.2020)

היי אפרת, אני רוצה להכין בלי הבולגרית. כדאי להחליף הגבינה אחרת או שפשוט להוריד?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:29 19.06.2020)

אפשר לוותר על הבולגרית.

avatar
בר (19:57 2.06.2020)

איך יודעים שזה מוכן

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:44 2.06.2020)

כשהגבינה מותכת וזהובה.

avatar
שולמית סקעת (10:03 27.05.2020)

הי אפרת, אפשר להכין מראש ולהקפיא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:43 27.05.2020)

פחות מומלץ להקפיא.

avatar
חיה (18:17 21.05.2020)

היי! שאלה.. אני מכינה משקית קפואה.. רוצה להכין הערב( חמישי) בשביל שבת בבוקר… האם עדיין ייצא טעים?
תודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:07 21.05.2020)

אפשר להכין עם ברוקולי קפוא ולהשרות אותו כדקה במים רותחים ולסנן .
אפשר להכין מראש אבל זה ייצא פחות טעים. בגלל שזה מוקרם זה הכי טעים שמגישים מיד.

avatar
אדר (17:43 7.11.2019)

הי אפרת

כבר מתכון חמישי שאני מכינה ממך!
האם יש אפשרות להוריד את הבולגרית או שזה קריטי לטעם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:37 7.11.2019)

אפשר להכין גם בלי הבולגרית.

avatar
שירה (12:40 1.08.2019)

צהריים טובים אפרת.
ראיתי את המתכון והכנתי אותו לפני כמה ימים, והשארתי תגובה רק היום.
לא הפסקתי לאכול!!!
מתכון מושלם וטעים במיוחד!

ממליצה לכולם בחום.

את מדהימה!!
תודה ושבת שלום.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:44 1.08.2019)

תודה 🙂

avatar
פנינה (21:25 10.01.2019)

היי,
אני באמצע הכנת המאפה וראיתי שאין קמח. האם זו טעות ?
מקווה לקבל תשובה בהקדם.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:27 10.01.2019)

נכון, אין קמח במתכון.

avatar
דיקלה סנדרוביץ (08:53 10.01.2019)

בוקר טוב

איזה כיף לקבל ממך מתכונים למייל עם רעיונות נהדרים לשבת.

את מדהימה והמתכונים שלך אליפות!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:19 10.01.2019)

תודה דיקלה 💜

avatar
אלה (18:46 9.01.2019)

היי אפרת, תודה על המתכון, כמה שאלות:
1. האם אפשר להשתמש בברוקולי קנוי קפוא או שעדיף שלא? אם כן האם צריך להפשיר אותו? איך? במשך כמה זמן? האםם משהו בבישול של ברוקולי קפוא או באפייה שלו משתנה (חום, זמנים וכו)?
2. כמה אחוזי שומן צריכה להיות הגבינה הבולגרית? איך מפוררים אותה בלי למעוך אותה לדייסה?
3. האם נית להשתמש בשום כתוש קנוי ממקרר או שעדיף שלא?
4. כאשת כותבת במתכונים מעט פלפל שחור, למה הכוונה? לקמצוץ?
5. כמה זמן לצנן את הברוקולי אחרי הבישול?
6.באיזה שמן לשמן את כוסות ההגשה ובכמה שמן?
7. האם למלא את הכוסות עד הסוף בתערובת הברוקולי או עד איפה?
8. במתכון אמור למלא כ 8 כוסות אישיות? הכוסות שלי הן בקוטר 8.5 וגובה 4.5 זה בסדר?
המון תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:03 9.01.2019)

היי,
1. אפשר להכין עם ברוקולי קפוא ולהשרות אותו כדקה במים רותחים ולסנן (במקום בישול של 5 דקות).
2. לגבי אחוזים – לא משנה. עם מזלג. אין בעיה שהיא תמעך כי גם ככה מערבבים אותה עם יתר החומרים.
3. כן
4. קמצוץ
5. 2 דקות
6. שמן רגיל. קנולה. כשליש כפית שמן בכל כוס.
7. אפשר עד הסוף או פחות, כמה שאת רוצה.
8. כן. אלה המידות.

avatar
Zipi (17:27 7.01.2019)

האם ניתן להכינה בתור פשטידה. בתבנית?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:23 7.01.2019)

כן אפשר.

לקריאת כל התגובות