זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
400 גרם ברוקולי טרי מפורק לפרחים
2 ביצים גדולות
4 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1 כפית אבקת שום
מלח, פלפל שחור
לציפוי: פירורי לחם
אופן הכנה:
-מרתיחים מים בסיר ומניחים בפנים את פרחי הברוקולי. מבשלים במשך 5 דקות. מסננים ומעבירים לקערה עם מים קרים (ניתן לחסוך את זמן הבישול ולהשתמש בברוקולי קפוא- מופשר).
-מחממים תנור ל200 מעלות, מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר.
-מערבבים בקערה ביצים, רוטב צ’ילי מתוק, אבקת שום, מלח ופלפל. בצלחת נפרדת מפזרים פירורי לחם.
-טובלים היטב כל אחד מפרחי הברוקולי בתערובת הביצים ואח”כ בצלחת עם פירורי הלחם.
-מניחים על נייר האפיה, מרססים מעל מעט שמן ומכניסים לתנור ל- 20 דקות.
-הופכים צד ומשאירים ל10 דקות נוספות עד להזהבה.
- פוטטוס בתנור |
- סטייק כרובית |
- טורטית בשר |
- כרובית צלויה בתנור |
- תפוחי אדמה מעוכים |
- פטריות מוקרמות בטחינה
כמה זה בכוסות בערך 400 גרם ברוקלי? יש לי שקית של ברוקלי טרי שהקפאתי אחרי חליטה .
היי,
זה יוצא קצת פחות מארבע וחצי כוסות ברוקולי.
הי אפרת,
תודה על המתכונים הטעימים.רציתי לדעת איך ניתן לגרום לזה להיות פריך, אני רוצה להכין את זה בצהריים ולאכול בערב?
תודה רבה
היי נחמה,
אם את מחממת את הברוקולי שנית כדאי לאפות כ-5-10 דקות במצב קו עליון בלבד שיגרום להשחמה יפה ולפריכות.
עשיתי כמו שכתוב, יצא טעים בטירוף
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה צבי
היי אפרת, אם אני משתמשת בקפוא עדיין יש צורך לחלוט במים ולסנן או שאין צורך בחליטה בכלל?
ושאלה נוספת, האם אפשר לשים אבקת מרק פטריות במקום אבקת שום?
היי הדס,
מספיק להפשיר קצת ולייבש. אין צורך לחלוט במים.
אפשר אבקת מרק פטריות.
היי
רציתי לשאול למה הטמפרטורות כל כך גבוהות ?
מה יהיה ההבדל בין 180 או 170 ל200 יהיה פחות אפוי עד כמה זה משמעותי?
תודה על התגובה.
כדי שהציפוי יהיה פריך.
אפשר לאפות גם ב180 מעלות.
הכנתי וזה יצא טעים מהמצופה! כמה זה ידידותי למ שעושה דיאטה? חיסלתי את כל התבנית…
שמחה שיצא טעים 🙂
זה לא נורא, הברוקולי מאוד בריא וסה”כ המנה לא מכילה יותר מידי קלוריות.
אני מתכוונת להכין את זה לראש השנה אך מכוון שזה יוצא ביום ראשון-שזה כנראה יהייה יום מאוד עמוס חשבתי לחלות את הברוקלי ולהכין את הרוטב הציפויי בנפרד לשים במקרר וברגע האחרון רק לצפות ולשים בתנור מה דעתך? האם יש דרך קצרה יותר לרגע האחרון?
כן, אפשר.
הברוקולי יצא מעדן כולם אהבו ביקשועוד ורצו את המתכון!!!!!!!!!!
שמחה לשמוע!
תודה 🙂
הי אפרת,
הברוקולי יצאו ממש תענוג.
מאוד נהנו מהם.
איך ניתן להכין אותם לשבת ושיצאו פריכים כמו שהם יוצאים מהתנור?
היי נחמה,
שמחה שיצא טעים 🙂
זה מסוג המתכונים שפחות מומלץ להכין מראש מאחר והם פריכים מיד כשהם יוצאים מהתנור. לאחר מכן הם מתחילים לאבד מפריכותם. אפשר לחמם אותם על הפלטה או בתנור. הם עדיין יהיו טעימים אבל לא פריכים.
אפשר את המתכון גם לכרובית?
כן אפשר.
הי. אפשר להקפיא את הברוקולי אחרי ההכנה?
בגדול אפשר רק קחי בחשבון שבעת ההפשרה הברוקולי נהיה קצת “סמרטוטי”.
שנה טובה 🌺
היי (:
אפשר לוותר על אבקת השום? להחליף אותה באבקת מרק אולי?
כן אפשר.
שלום.
סליחה, אח”כ שמתי לב שבהמשך המתכון כתוב שאפשרי ברוקולי קפוא.
תודה רבה על כל המתכונים.
אני ממש נהנית לראות ולהתרשם – מעלה את התאבון.
תודה
שלום.
אפשרי גם ברוקולי קפוא?
תודה רבה
אין לי רוטב ליצי יש אפשרות אחרת?
עם רוטב צ’ילי יוצא הכי טעים אבל אפשר לשים גם כפית פפריקה מתוקה.
היי
הבנתי שאפשרי להשתמש בשמן זית או קנולה
במקום ביצים
האם גם שמן קוקוס יעשה את העבודה?
היי רינת,
קחי בחשבון שפירורי הלחם לא יידבקו כמו שצריך עם שמן בלבד, אלא באופן חלקי.
לא בטוחה לגבי שמן קוקוס. אני חושבת ששמן זית יהיה יותר מתאים, גם מבחינת טעמים.
הכל נחטף! איזה מזל שהילדים לא נוגעים בברוקולי. תוך כמה דקות שני המבוגרים שבבית חיסלו הכל… יאמי
הכנתי עם קמח במקום פירורי לחם, זה מה שהיה בבית..
שמחה שנהניתם 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושנה טובה!
יש לי ביצים מידה מדיום אז כמה לשים?
כדאי לשים 3 ביצים.
יצא ממש טעים 🙂 אפשר לשמור במקרר ליום נוסף את מה שנשאר?
כן, אפשר.
לפני ההגשה מומלץ לחמם בתנור.
היי אפרת,
קניתי בסופר ברוקולי מיני קפוא, ונראה היה לי שהוא קטן מדי ויישרף, אז עירבבתי אותו עם כל החומרים ועם פירורי לחם, שיטחתי בתבנית משומנת ופיזרתי קצת גבינה מלמעלה. יצאה פשטידה נחמדה.
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא
במה אפשר להשתמש במקום פרורי לחם, לרגישים לגלוטן?
היי בת-אל,
אפשר להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן או לוותר על פירורי הלחם ולתבל בצ’ילי מתוק, מלח ופלפל שחור.
אין לי פירורי לחם. מה אפשר לעשות?
היי אסתי,
אפשר פשוט לתבל את הברוקולי בצ’ילי מתוק, מלח ופלפל שחור ולאפות בתנור.
זה לא ייצא עם ציפוי פריך כמו עם פירורי לחם אבל זה עדיין ייצא טעים.
תודה רבה! יצא טעים מאוד! ובקלי קלות ממש!
תודה מיכל, שמחה שאהבת 🙂
יצע מצויין!
ביתי בת ה5 שכרגע לא מרגישה כל כך טוב חיסלה את הכל ןאמרה שהיה לה טעים.
שמחה שהיא אהבה 🙂
המון בריאות!
אני טבעונית האם אפשר במקום ביצים לשים טחינה ובאיזו כמות
היי ריקי,
מאחר והביצים משמשות להדבקת הציפוי טחינה פחות מתאימה לדעתי במקרה הזה.
את יכולה לשים כ-4 כפות שמן זית/קנולה במקום.
נראה טוב!! אבל מה לעשות אם אין לי ספריי שמן??
היי שני,
אפשר להבריש מעל קצת שמן רגיל.
מתכון נהדר בדיוק כמו האתר!
תודה 🙂
יצא פשוט מעדן!!!! אין ספק שאני מאמצת את המתכון
תודה עדי, שמחה שאהבת 🙂
תודה על המתכון, הילדים טרפו הכל.
שמחה שהם נהנו 🙂
תודה שחזרת לעדכן
היי, הכנתי את המתכון של הברוקולי, יצא פצצה,עסיסי ממש!!!!!!!!!
בעלי ואני סיימנו הכל! אז תודה על המתכון הטעים!
שמחה לשמוע!
תודה רחלי ושנה טובה 🙂
מישהו/י ניסה עם ברוקולי קפוא? אין טרי עכישו… איך יצא?
היי חיה,
זה יוצא טעים גם עם ברוקולי קפוא רק מומלץ להפשיר אותו קצת לפני ולייבש היטב.
שלום, מה אפשר לשים אם אין רוטב צ’ילי?
היי יעל,
אפשר לשים כפית פפריקה מתוקה.
שבוע נפלא 🙂
יצא טעים בטרוף, קל להכנה, מהתערובת של ביצים שנשארו והשאריות של ברוקלי הקטנים עשיתי חביתה. פשוט קלסיקה!!!!!!!!!
תודה על השיתוף
תודה שושנה, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום!
כמה זמן לפני הגשה ניתן להכין?
האם ניתן להכין מראש ולחמם על פלטה בערב?
היי מורן,
עדיף להכין סמוך להגשה כי אז הברוקולי הכי פריך. אם אין אפשרות, אפשר להכין מראש ולחמם על הפלטה. זה יהיה פחות פריך אבל עדיין טעים.
שבת שלום 🙂
היי, חיפשתי תוספת קלילה שהיא לא פחמימה
עשיתי עכשיו ויצא מעולה
תודה
איזה כיף לשמוע!
תודה הודיה ושבת שלום 🙂
הי, כדאי לכסות עם נייר אלומיניום בזמן אפיה או לאפות פתוח רגיל ?
היי שלי,
אין צורך לכסות.
תודה
מעולה
שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום!
סליחה על התגובה המבאסת, אבל מה לעשות אם אני לא רוצה את הציפוי? איך עושים את הברוקולי?
היי מיכל,
את מכינה בדיוק באותו אופן רק תוותרי על הציפוי.
מפרקים את הברוקולי לפרחים וחולטים כ-5 דקות במים רותחים ומעבירים לקערה עם מים קרים (כמו בשלב הראשון של מתכון זה). מתבלים את פרחי הברוקולי בצ’ילי מתוק (מומלץ אבל לא חובה), מלח ופלפל שחור ומניחים על נייר אפיה. אופים בתנור ב200 מעלות במשך 15-20 דקות.
בהצלחה 😉
יוצא מצויין
תודה דלית 🙂
שלום
לא הספיקה לי כמות הרוטב לכמות הברוקולי .
היי אלבינה,
הכמות אמורה להספיק ל400 גרם ברוקולי. אם היא לא הספיקה את יכולה להכין עוד חצי מכמות הרוטב.
שבת שלום 🙂
אהלן, מה אפשר לשים במקום צ’ילי מתוק ושיהיה לו טעם פיקנטי או מלוח?
היי אבי,
אפשר לשים רוטב סויה ואז הטעם מלוח. אם יש לך רוטב טבסקו או פפריקה חריפה, תוסיף מעט לתערובת ואז זה יהיה גם פיקנטי.
בהצלחה ושבת שלום 😉
עשיתי עכשיו את הברוקולי ממש טעים
שמחה שאהבת 🙂
הי
200 מעלות טורבו או רגיל?
תודה
היי הדר,
200 מעלות בתוכנית הרגילה.
היי, מה שמים אם אין אבקת שום? שום רגיל כתוש? או שאם לא שמים בכלל זה לא נורא?
היי אורפז,
אפשר שן שום כתושה ואפשר גם לא לשים בכלל.
פעם ראשונה שאני מנסה ברוקולי. היה לי קשה לרפד בפירורית כיוון שכל הביצה הרטיבה את הפירורית ולא נתפסה על הברוקולי.
היי מירי,
חשוב לטבול כל ברוקולי היטב בבלילת הביצה ואז לצפות בנדיבות בפירורי הלחם. אם יש צורך אז ממש להעזר בידיים כדי להדק אותם לברוקולי. גם אם זה נראה כאילו שכבת פירורי הלחם אינה חזקה, לאחר אפיה הכל מסתדר 🙂
שבת שלום!
ובכן, החצילים לא עלו יפה, אבל אכילים איכשהו. לא כדאי לנסות שוב.
לעומת זאת, הכנתי אצבעות קישואים (בלי לבשל במים), ויצאו מעולות.
המשרה: 2 ביצים, כף צ’ילי מתוק, כפית חרדל, מלח, פלפל שחור, חוואיג’, פפריקה מתוקה…
יעל
טוב לדעת 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
תודה על המענה המהיר!
אנסה עכשיו…מה שיהיה יהיה.
יעל
היי, תודה רבה על המתכון! אכן, יצא טעים ומרשים.
שאלה: האם לדעתך אפשר לעשות את כל התהליך עם פרוסות חצילים?
פשוט לא בא לי לטגן ולטנף את המטבח, שלא לדבר על הקלוריות וכו’…
תודה, יעל
כן יעל, אפשר בהחלט. אחלה רעיון 😉
יצא מעולה! ניסיתי את כל האפשרויות, עם רוטב צ׳ילי הכי טעים, עם סויה לא רע, לפפריקה פחות התחברתי.
שמחה לשמוע שושי 🙂
תודה שחזרת לשתף וערב נעים
שלום
האם אפשרי לשים קמח מצה במקום פירורי לחם?
תודה
היי צילה,
כן אפשר.
חג שמח 🙂
אפשר לשים פאנקו במקום פרורי לחם?
כן מיכל, אפשר.
אפילו בעלי שמראה של ברוקולי עושה לו בחילה אהב מאוד
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ופורים שמח 🙂
יצא מעולה לא היה לי צ’ילי מתוק אז שמתי סויה. הכנתי מקבל גבינה לבנה עם שום טחון, כפית מיונז וחוסר קצוצה. פשוט מעדן!!!! הילדים לא התחברו אז חיסלתי הכל בעצמי…. איזה כיף לי!!!
נשמע מעולה! תודה על העדכון 🙂
אין לי בבית רותב צילי מתוק. מה אני יכולה לסים במקום?
היי גילת,
את יכולה לשים במקום כפית פפריקה מתוקה.
שלום,
אם אני משתמשת בברוקולי קפוא אני עדיין צריכה לבשל במשך 5 דק’ או מספיק רק להפשיר אותם?
הי מיטל,
אם את משתמשת בברוקולי קפוא אין צורך לבשל לפני ומספיק רק להפשיר אותם.
שבוע נפלא 🙂
אפשר להשתמש בכרובית קפואה? ואם כן, כיצד?
הי,
אפשר להשתמש בכרובית קפואה בדיוק באותו אופן (בישול של 5 דקות במים רותחים וכו’).
היי, אפשר להכין כרובית במקום ברוקולי?
בטח 🙂