זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
400 גרם ברוקולי טרי מפורק לפרחים
3-4 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
רבע כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה
-מערבבים בקערית את חומרי התיבול (שמן זית, שום כתוש, פפריקה, מלח ופלפל שחור).
-מניחים את פרחי הברוקולי בתבנית על נייר אפיה, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים בעזרת הידיים לתיבול כמה שיותר אחיד.
-מכסים את התבנית בנייר כסף, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך 30 דקות (חום עליון ותחתון).
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
-מסירים את הכיסוי, מחזירים לתנור ומנמיכים ל-185 מעלות. אופים במשך 15 דקות נוספות.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים בריאים
יצא טעים מאוד! הכנתי בלי הנייר כסף כי קראתי שעדיף לא לאפות איתו. ועדיין יצא מעולה:) תודה!
שמחה שיצא טעים:)
*אגב אני שמה נייר אפיה מתחת לנייר כסף ואז אין בעיה.
האם אפשר להכין את הברוקולי שלם ולא לחתוך לפרחים? האם יש שינוי באופן ההכנה?
לא אמור להיות שינוי משמעותי.
תודה על המענה המהיר
אפרת – האתר שלך מעולה!
רציתי לשאול האם אפשר להחליף את השום הכתוש באבקת שום, והאם אפשר להשתמש בברוקולי קפוא?
היי שירה🙂
כן אפשר לשים כשליש כפית אבקת שום.
אפשר ברוקולי קפוא, רק כדאי להפשיר אותו לפני.
תודה!
היי תודה על האתר הנהדר 🙂
שאלה שתהייתי לעצמי, ברוקולי טרי, לא צריך לבשל במים קצת לפני התנור או מחבת נגיד?
תודה
יש כאלה שמבשלים לפני במים. אני אוהבת לחסוך תהליכים🙂
היי אפרת. אפשר לשלב כרובית/קישוא/בטטה או זה זמן אפיה שונה מדי? תודה 🙂
היי
אפשר לשלב כרובית(:
ממש טעים ופשוט להכנה תודה
❤️
יצא פשוט מעולה! שמתי בסוף על טורבו שיצא קצת שחום יותר
נראה טעים ומזמין, שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף🌺
שלום, אפרת
רציתי לשאול האם אפשר להכין את הברוקולי בתנור מתובל ומוכן לאפיה, להכניס למקרר כמובן, ןלאפות למחרת? (גם לגבי ה”ברוקולי בשום ולימון”)
היי,
אפשר, זה עלול לשנות מעט את מרקם הברוקולי.
אם אאפה היום, אכניס למקרר ומחר לפני שבת אחמם בתנור ואעביר לפלטה? או אשים על הפלטה ישירות? או שאין מנוס מלאפות סמוך לשבת ולהעביר לפלטה ?
מה גורם לשנוי במרקם, השהיה במקרר דוקא לא אפוי?
אין בעיה לאפות היום ולחמם על הפלטה.
שהייה ארוכה עם תיבול במקרר עלולה לרכך את הברוקולי וכך המרקם יצא שונה מעט.
שבוע טוב!
הכנו לשבת מברוקולי קפוא והיה טעים ברמה!!!
לא הפשרתי קודם והוספתי רבע שעה לאפיה (200 מעלות) אבל כנראה היה צריך יותר.
מה את ממליצה לפעם הבאה? להפשיר את הברוקולי לפני האפיה או לתת לו יותר זמן בתנור?
תודה רבה!
היי דבורה,
שמחה שיצא מוצלח!
להפשיר אותו ופשוט לתת לו יותר זמן- כמה שצריך ולפי מידת העשייה שאוהבים.
היי אפרת, תודה על המתכון!
כמה שאלות של בשלנית מתחילה:
1. הברוקולי – כשאת כותבת מפורק לפרחים – הכוונה היא כולל הרגל/הגבעול, נכון? כמו כן אם קונה ברוקולי שטוף בשקיות של שופרסל הוא גם מתאים? אותו אין צורך לפרק? כמו כן המשקל הוא כולל הגבעולים, נכון?
2. אני כל כך נהנת לבשל! חוץ מדבר אחד – כתישת השום.. ניסיתי כבר כמה כותשים ואני לא ממש מסתדרת.. יש לך עצות כלשהן עבורי? מה אפשר לעשות?
3. לגבי נייר הכסף אשמח לדעת לידע כללי – מדוע בהתחלה מכסים בנייר ואחר כך מסירים, מה הפונקציה של הנייר?
4.האם ניתן להכים את המתכון בבוקר ולאכול בערב? כמה זמן ניתן לשמור את המתכון?
המון תודה לך על המתכון
היי אלה,
1. אני פחות אוהבת להשתמש ב”לב” של הברוקולי, אבל אפשר להשתמש גם בו, וגם בגבעולים. ברוקולי שטוף מתאים- הוא מגיע כבר מפורק ואין צורך לחתוך אותו שוב. המשקל כולל הגבעולים.
2. יש לי פתרון שעוזר גם לבשלניות וותיקות- להשתמש בשום כתוש קנוי (יש שום כתוש קפוא מעולה של “דורות”)
3. הנייר מונע חריכה מהירה של התבשיל ועוזר לשמור על עסיסיות, מסירים אותו במהלך האפייה על מנת שהברוקולי יוכלו להשחים בצורה טובה.
4. אפשר לחמם ולהגיש בערב, כמו כל מתכון אחר… מומלץ לשמור במקרר עד 4-5 ימים.
אני מגרדת את השום על פומפייה קטנה ושטוחה (שבמקור נקנתה לגירוד שוקולד לקישוט), קל מיקוד לאסוף את השום וקל מאוד לנקות את הפומפייה (בטח ביחס לכותש שום)
שלום!!
בגלל כשרות, איננו יכולים לאכול ברוקולי טרי אלא רק קפוא. האם זה יעבוד גם עם ברוקולי קפוא? האם יש משהו שצריך להוסיף?
היי,
אין בעיה להכין גם עם ברוקולי קפוא, ללא שינוי במתכון🙂
אני חושבת שכן, מכינה תמיד מברוקולי קפוא מאפים בסגננון הזה.