זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

רכיבים

400 גרם ברוקולי טרי מפורק לפרחים

3-4 כפות שמן זית

3 שיני שום כתושות

רבע כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מערבבים בקערית את חומרי התיבול (שמן זית, שום כתוש, פפריקה, מלח ופלפל שחור).

-מניחים את פרחי הברוקולי בתבנית על נייר אפיה, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים בעזרת הידיים לתיבול כמה שיותר אחיד.

-מכסים את התבנית בנייר כסף, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך 30 דקות (חום עליון ותחתון).

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-מסירים את הכיסוי, מחזירים לתנור ומנמיכים ל-185 מעלות. אופים במשך 15 דקות נוספות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קינואה עם פטריותקינואה עם פטריות
סלט עגבניות ופלפלים צלוי סלט עגבניות ופלפלים צלוי
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
דבורה (01:00 30.01.2022)

שבוע טוב!
הכנו לשבת מברוקולי קפוא והיה טעים ברמה!!!
לא הפשרתי קודם והוספתי רבע שעה לאפיה (200 מעלות) אבל כנראה היה צריך יותר.
מה את ממליצה לפעם הבאה? להפשיר את הברוקולי לפני האפיה או לתת לו יותר זמן בתנור?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:04 30.01.2022)

היי דבורה,
שמחה שיצא מוצלח!
בעיקרון אין צורך להפשיר לפני האפייה את הברוקולי, אפשר פשוט לתת לו יותר זמן- כמה שצריך ולפי מידת העשייה שאוהבים.

avatar
אלה (20:03 26.01.2022)

היי אפרת, תודה על המתכון!
כמה שאלות של בשלנית מתחילה:
1. הברוקולי – כשאת כותבת מפורק לפרחים – הכוונה היא כולל הרגל/הגבעול, נכון? כמו כן אם קונה ברוקולי שטוף בשקיות של שופרסל הוא גם מתאים? אותו אין צורך לפרק? כמו כן המשקל הוא כולל הגבעולים, נכון?
2. אני כל כך נהנת לבשל! חוץ מדבר אחד – כתישת השום.. ניסיתי כבר כמה כותשים ואני לא ממש מסתדרת.. יש לך עצות כלשהן עבורי? מה אפשר לעשות?
3. לגבי נייר הכסף אשמח לדעת לידע כללי – מדוע בהתחלה מכסים בנייר ואחר כך מסירים, מה הפונקציה של הנייר?
4.האם ניתן להכים את המתכון בבוקר ולאכול בערב? כמה זמן ניתן לשמור את המתכון?
המון תודה לך על המתכון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:42 26.01.2022)

היי אלה,
1. אני פחות אוהבת להשתמש ב”לב” של הברוקולי, אבל אפשר להשתמש גם בו, וגם בגבעולים. ברוקולי שטוף מתאים- הוא מגיע כבר מפורק ואין צורך לחתוך אותו שוב. המשקל כולל הגבעולים.
2. יש לי פתרון שעוזר גם לבשלניות וותיקות- להשתמש בשום כתוש קנוי (יש שום כתוש קפוא מעולה של “דורות”)
3. הנייר מונע חריכה מהירה של התבשיל ועוזר לשמור על עסיסיות, מסירים אותו במהלך האפייה על מנת שהברוקולי יוכלו להשחים בצורה טובה.
4. אפשר לחמם ולהגיש בערב, כמו כל מתכון אחר… מומלץ לשמור במקרר עד 4-5 ימים.

avatar
דנהל'ה (05:41 19.04.2022)

אני מגרדת את השום על פומפייה קטנה ושטוחה (שבמקור נקנתה לגירוד שוקולד לקישוט), קל מיקוד לאסוף את השום וקל מאוד לנקות את הפומפייה (בטח ביחס לכותש שום)

avatar
קרן אור אביב (10:26 11.11.2021)

שלום!!
בגלל כשרות, איננו יכולים לאכול ברוקולי טרי אלא רק קפוא. האם זה יעבוד גם עם ברוקולי קפוא? האם יש משהו שצריך להוסיף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:44 11.11.2021)

היי,
אין בעיה להכין גם עם ברוקולי קפוא, ללא שינוי במתכון🙂

avatar
יהודית (17:03 11.11.2021)

אני חושבת שכן, מכינה תמיד מברוקולי קפוא מאפים בסגננון הזה.

ספרי מתכונים ב10 דקות