שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: פרווה

רכיבים

250 גרם פסטה מסוג פוזילי (כ-3 כוסות)

תיבול הביסלי: כף תבלין גריל עוף, כפית גדושה פפריקה מתוקה, חצי כף תבלין שום, רבע כפית מלח, קמצוץ סוכר לבן.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מרתיחים 2 ליטר מים בסיר ומוסיפים כפית מלאה מלח. לאחר שהמים רתחו מוסיפים את הפסטה ומבשלים במשך 8-9 דקות, עד שהפסטה חצי מוכנה (הפסטה צריכה להיות רכה מחוץ אבל עדיין קצת קשה מבפנים. אם תחתכו את הפסטה באמצע תראו נקודה לבנה). מעבירים את הפסטה למסננת, שוטפים במי ברז ומייבשים היטב עם מגבת נקייה.

-מערבבים בקערה את התבלינים.

-מחממים סיר קטן עם שמן (גובה 2 ס”מ לפחות) וכשהשמן חם, מוסיפים את הפסטה ומטגנים עד להזהבה קלה. מעבירים לנייר סופג. לאחר שטיגנתם את כל הפסטה מעבירים לקערה עם התבלינים ומערבבים היטב.

חשוב! יש להוסיף את הפסטה לסיר אחת-אחת ולא להעמיס אחרת הפסטה תדבק אחת לשניה. 

 

 

ראו גם
חטיף אורז מטוגןחטיף אורז מטוגן
תבשיל תפוחי אדמה וערמונים תבשיל תפוחי אדמה וערמונים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
תהילה (10:30 29.01.2024)

היי, הכנתי שוב ללא גלוטן. ויצא מעולה!!
רציתי לשאול כמה זמן אפשר לשמור את זה? ארזתי לבן שלי באריזות אישיות סגורות.
תודה תמיד על מתכונים מעולה ומענה !

ביסלי גריל ביתי
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:35 29.01.2024)

מהמם:)
זה נשמר במרקם טוב לדעתי כ-5 ימים בתנאי שזה סגור היטב.

avatar
רותי (14:42 10.10.2023)

תודה רבה ממש טעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:17 10.10.2023)

שמחה לשמוע!

avatar
ויקה (22:38 11.08.2023)

עשיתי ויצא קשה כמו אבן. ולוקח הרבה עבודה, לדעתי לא מצדיק את המאמץ. תודה רבה בכל מקרה על המתכון, לפחות סימנתי וי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:44 12.08.2023)

היי
אם יצא קשה מדי זה אומר שכנראה היה צריך לטגן את הפסטה קצת פחות.

avatar
שולמית (11:56 11.06.2023)

הכנתי מאטריות ללא גלוטן הבת שלי הייתה בעננים!
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:16 11.06.2023)

איזה כיף שאהבתן את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
תהילה (21:37 29.11.2022)

הכנתי עכשיו מפסטה ללא גלוטן.
שיניתי קצת את הרכב התבלינים לפי מה שהיה בבית… ויצא מושלם!!
הבן שלי מאושר עם ביסלי, כמו אמיתי!
אשמח לתערובות נוספות לטעמים נוספים … תודה 🤍

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:54 30.11.2022)

איזה כיף שנהניתם מהמתכון!
אפשר לשחק עם הטעמים ולנסות תבלינים נוספים- למשל תבלין בצל, כף רוטב ברביקיו, תבלין פיצה ועוד…

avatar
תהילה (08:33 30.11.2022)

תודה על הרעיונות🙏, אנסה גם שילובים נוספים!!

avatar
מרים (22:35 2.08.2022)

מושלם!!
עשיתי את זה עם פסטה מיותרת שבושלה היטב, ויצא פצצה.
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:00 3.08.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌺

avatar
גלית (18:14 20.07.2022)

אפרת תודה לך על האתר המעולה והמתכונים הברורים!!
מתכון מעולה !ב”ה הילדים אהבו!
הכנתי לכבוד החופש 🙂 ביסלי מקמח מלא, מלח, הרבה אבקת בצל, גבישי שום, פפריקה וקצת כמון. במקום לטגן הקפצתי את הכל בקערה עם די הרבה שמן ואפיתי על חום גבוה 45 דקות עם ערבובים מספר פעמים בזמן האפיה.
תודה אפרת! המשיכי לעשות חיל ולראות ברכה בעמלך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:28 20.07.2022)

שמחה מאד שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון! תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
מלכי (21:03 17.07.2022)

וואייי ניראה טוב

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:14 17.07.2022)

שמחה שאהבת(:

avatar
Brachi &Racheli (19:13 29.06.2022)

היי אפרת☺
ואיי איזה מתכון!! יצא מעולה👍👍
תודה ענקית💗

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:01 29.06.2022)

שמחה מאד שיצא טעים🙂
תודה שחזרת לשתף(:

avatar
חיה (23:26 17.02.2022)

יצא מעולה – תודה!
איך כדאי לאחסן את מה שנשאר?
(לא שנשאר הרבה….)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:41 17.02.2022)

היי,
מומלץ לאחסן בקופסה אטומה במקרר.

avatar
חיה (00:05 18.02.2022)

תודה רבה
נהינת מאוד מהאתר

avatar
טבעונית גאה🐄🐖🐓🐟 (08:13 16.01.2022)

אני טבעונית, מה אפשר לשים במקום התבלין גריל עוף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:37 16.01.2022)

היי,
רוב ככול תבליני גריל עוף הם טבעוניים, אבל אפשר להוסיף במקום מעט כמון ואבקת בצל.

avatar
אשחר ירדן (12:52 9.01.2022)

באם אפשר להכין עם פסה שהיא לא פוזילי?
זה נראה מעניין אבל אין לי פסטה פוזילי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:26 9.01.2022)

היי,
אפשר להכין גם עם פסטה קצרה שהיא בצורה אחרת, אבל יוצא הכי קריספי ודומה לביסלי עם הפסטה מהסוג פוזילי.

avatar
הדס (21:29 12.12.2021)

היי מה נשמע
האים יש אפשרות אולי להמיר את אבקת עוף גריל בתבלין של פפריקה מעושנת או תבלינים לשווארמה ( אם אין את גריל עוף)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:37 12.12.2021)

היי הדס,
אפשר להשתמש בתבלינים שהזכרת אך הם יתנו סגנון טעם שונה ל”ביסלי” (משהו כמו ביסלי ברביקיו)😊

avatar
מאיר (17:48 9.12.2021)

האם תבלין שום הכוונה לאבקת שום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:46 9.12.2021)

היי,
כן- מדובר באבקת שום(:

avatar
מיכל (15:56 9.12.2021)

נראה טעים! האם יש דרך לאפות ולא בשמן עמוק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:29 9.12.2021)

היי,
אפשר לאפות את הפסטה המבושלת עם אותם תבלינים ולערבב 2 כפות שמן. אם כי המרקם יצא שונה.

avatar
מרים (11:49 9.12.2021)

מהמם הרעיון של ביסלי ביתי, אחת המעלות היא האפשרות להכין ללא מונסודיום גלוטומט שזה בעצם הדבר הכי גרוע בביסלי הקנוי, רק שימי לב שגריל עוף בעצמו מכיל מונוסדיום, לכן אם המטרה היא ליצור משהו בריא יותר לא עשינו את זה…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:43 9.12.2021)

תודה על ההערה, שמחה שאהבת את המתכון🙂
המטרה לאו דווקא ליצור תחליף בריא לביסלי אלא לתת אופציה להכנת חטיף ביתי, שניתן לדעת דיוק מה הוא מכיל…

avatar
לאה (17:05 9.12.2021)

היי, יש גריל עוף ללא מונוסודיום של חברת “פרג” אם את מעוניינת…

avatar
אפרת (22:31 5.12.2021)

הי אפרת
חייבת לומר שאני נהנית מהאתר ברמותתת
עד שהכרתי את האתר בקושי דרכתי במטבח
וידעתי להכין רק אורז (שבמקרה הטוב יצא שרוף).
אפשר להכין את הביסלי מפסטה רגילה או שחייב דווקא מסוג “פוזילי”?
אשמח שתעני לי
תודה על הכל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:23 6.12.2021)

היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אפשר גם עם פסטה אחרת אבל יוצא הכי קריספי ודומה לביסלי עם הפסטה מהסוג פוזילי.

avatar
יפעת (10:27 5.12.2021)

תודה על המתכונים המעולים שלך..כל פעם נהנת מחדש!!
כמובן שאפשר להכין גם מפסטה ללא גלוטן.. ולהנות מביסלי טעיםם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:07 5.12.2021)

שמחה שאהבת את המתכון🙂

avatar
אודליה (23:53 1.12.2021)

היי אפרת, זה נראה ממש מעניין ואני חייבת לנסות! הבעיה היא שאין לי תבלין גריל עוף או תבלין שום 🙁 אני קונה תבלינים רק ממקום “ביתי” ששם יש רק תבלינים בסיסיים – פפריקה, כורכום, כמון, פלפל שחור, ג’ינג’ר, קינמון וכו’. האם אפשר להכין את הביסלי עם מה שיש לי ואם כן, מה הכמויות? והאם יש לך מושג איך להפוך שום טרי ל”אבקת שום”?? תודה רבה וערב מקסים 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:54 2.12.2021)

היי אודליה,
אבקת שום דורשת זמן הכנה, אבל אני יכולה לומר לך בקצרה את אופן ההכנה למקרה שתחליטי לנסות:
-מסירים את קליפת השום ומפרידים בין שיני השום, כל שן חוצים לאורכה.
-מניחים את השום על תבנית תנור עם נייר אפייה ואופים על 70 מעלות במשך כשעה-שעתיים או עד שהשום יבש לגמרי.
-לאחר מכן טוחנים את השום במטחנת תבלינים/קפה לאבקה (ומסננים כדי להיפטר מגבישים גדולים שלא רוסקו).
-שומרים במקרר בצנצנת אטומה.
לגבי שאר התבלינים- לא חושבת שאפשר להגיע לטעם זהה לחלוטין לתבלין גריל, אבל אפשר להוסיף לתיבול: מעט פלפל שחור, חצי כפית כוסברה יבשה, מעט כמון, קצת יותר מלח, ואם יש- מעט אבקת בצל.
אשמח לשמוע איך יוצא אם את מנסה❤

avatar
אודליה (00:58 5.12.2021)

וואי אפרת את פשוט מדהימה!!!!! אין עלייך אין!! מתכוונת להכין את אבקת השום אחרי חנוכה בע”ה! את חושבת שאפשר להכין אבקת בצל באותו אופן, ז”א לחתוך לחתיכות, להפריד את השכבות ולייבש בתנור? תודה רבה רבה אפרת ושבוע טוב ומבורך 🙂 אגב, גם אין לי כוסברה יבשה חחח 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:15 5.12.2021)

כן, אם אני לא טועה אופן ההכנה זהה…
מקווה שיצא מוצלח! שבוע מקסים❤

לקריאת כל התגובות