זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
250 גרם פסטה מסוג פוזילי (כ-3 כוסות)
תיבול הביסלי: כף תבלין גריל עוף, כפית גדושה פפריקה מתוקה, חצי כף תבלין שום, רבע כפית מלח, קמצוץ סוכר לבן.
-מרתיחים 2 ליטר מים בסיר ומוסיפים כפית מלאה מלח. לאחר שהמים רתחו מוסיפים את הפסטה ומבשלים במשך 8-9 דקות, עד שהפסטה חצי מוכנה (הפסטה צריכה להיות רכה מחוץ אבל עדיין קצת קשה מבפנים. אם תחתכו את הפסטה באמצע תראו נקודה לבנה). מעבירים את הפסטה למסננת, שוטפים במי ברז ומייבשים היטב עם מגבת נקייה.
-מערבבים בקערה את התבלינים.
-מחממים סיר קטן עם שמן (גובה 2 ס”מ לפחות) וכשהשמן חם, מוסיפים את הפסטה ומטגנים עד להזהבה קלה. מעבירים לנייר סופג. לאחר שטיגנתם את כל הפסטה מעבירים לקערה עם התבלינים ומערבבים היטב.
חשוב! יש להוסיף את הפסטה לסיר אחת-אחת ולא להעמיס אחרת הפסטה תדבק אחת לשניה.
- שניצלונים וחזה עוף בנינג’ה |
- מניפת פילו ובולגרית |
- שבלולי פיצה מטורטיה |
- עוגית ענק |
- צ’ורוס עם ממרח השחר |
- מרק בשר בנינג’ה
היי, הכנתי שוב ללא גלוטן. ויצא מעולה!!
רציתי לשאול כמה זמן אפשר לשמור את זה? ארזתי לבן שלי באריזות אישיות סגורות.
תודה תמיד על מתכונים מעולה ומענה !
מהמם:)
זה נשמר במרקם טוב לדעתי כ-5 ימים בתנאי שזה סגור היטב.
תודה רבה ממש טעים
שמחה לשמוע!
עשיתי ויצא קשה כמו אבן. ולוקח הרבה עבודה, לדעתי לא מצדיק את המאמץ. תודה רבה בכל מקרה על המתכון, לפחות סימנתי וי
היי
אם יצא קשה מדי זה אומר שכנראה היה צריך לטגן את הפסטה קצת פחות.
הכנתי מאטריות ללא גלוטן הבת שלי הייתה בעננים!
תודה רבה!
איזה כיף שאהבתן את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הכנתי עכשיו מפסטה ללא גלוטן.
שיניתי קצת את הרכב התבלינים לפי מה שהיה בבית… ויצא מושלם!!
הבן שלי מאושר עם ביסלי, כמו אמיתי!
אשמח לתערובות נוספות לטעמים נוספים … תודה 🤍
איזה כיף שנהניתם מהמתכון!
אפשר לשחק עם הטעמים ולנסות תבלינים נוספים- למשל תבלין בצל, כף רוטב ברביקיו, תבלין פיצה ועוד…
תודה על הרעיונות🙏, אנסה גם שילובים נוספים!!
מושלם!!
עשיתי את זה עם פסטה מיותרת שבושלה היטב, ויצא פצצה.
תודה.
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌺
אפרת תודה לך על האתר המעולה והמתכונים הברורים!!
מתכון מעולה !ב”ה הילדים אהבו!
הכנתי לכבוד החופש 🙂 ביסלי מקמח מלא, מלח, הרבה אבקת בצל, גבישי שום, פפריקה וקצת כמון. במקום לטגן הקפצתי את הכל בקערה עם די הרבה שמן ואפיתי על חום גבוה 45 דקות עם ערבובים מספר פעמים בזמן האפיה.
תודה אפרת! המשיכי לעשות חיל ולראות ברכה בעמלך!
שמחה מאד שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון! תודה שחזרת לשתף❤️
וואייי ניראה טוב
שמחה שאהבת(:
היי אפרת☺
ואיי איזה מתכון!! יצא מעולה👍👍
תודה ענקית💗
שמחה מאד שיצא טעים🙂
תודה שחזרת לשתף(:
יצא מעולה – תודה!
איך כדאי לאחסן את מה שנשאר?
(לא שנשאר הרבה….)
היי,
מומלץ לאחסן בקופסה אטומה במקרר.
תודה רבה
נהינת מאוד מהאתר
אני טבעונית, מה אפשר לשים במקום התבלין גריל עוף?
היי,
רוב ככול תבליני גריל עוף הם טבעוניים, אבל אפשר להוסיף במקום מעט כמון ואבקת בצל.
באם אפשר להכין עם פסה שהיא לא פוזילי?
זה נראה מעניין אבל אין לי פסטה פוזילי
היי,
אפשר להכין גם עם פסטה קצרה שהיא בצורה אחרת, אבל יוצא הכי קריספי ודומה לביסלי עם הפסטה מהסוג פוזילי.
היי מה נשמע
האים יש אפשרות אולי להמיר את אבקת עוף גריל בתבלין של פפריקה מעושנת או תבלינים לשווארמה ( אם אין את גריל עוף)
היי הדס,
אפשר להשתמש בתבלינים שהזכרת אך הם יתנו סגנון טעם שונה ל”ביסלי” (משהו כמו ביסלי ברביקיו)😊
האם תבלין שום הכוונה לאבקת שום?
היי,
כן- מדובר באבקת שום(:
נראה טעים! האם יש דרך לאפות ולא בשמן עמוק?
היי,
אפשר לאפות את הפסטה המבושלת עם אותם תבלינים ולערבב 2 כפות שמן. אם כי המרקם יצא שונה.
מהמם הרעיון של ביסלי ביתי, אחת המעלות היא האפשרות להכין ללא מונסודיום גלוטומט שזה בעצם הדבר הכי גרוע בביסלי הקנוי, רק שימי לב שגריל עוף בעצמו מכיל מונוסדיום, לכן אם המטרה היא ליצור משהו בריא יותר לא עשינו את זה…
תודה על ההערה, שמחה שאהבת את המתכון🙂
המטרה לאו דווקא ליצור תחליף בריא לביסלי אלא לתת אופציה להכנת חטיף ביתי, שניתן לדעת דיוק מה הוא מכיל…
היי, יש גריל עוף ללא מונוסודיום של חברת “פרג” אם את מעוניינת…
הי אפרת
חייבת לומר שאני נהנית מהאתר ברמותתת
עד שהכרתי את האתר בקושי דרכתי במטבח
וידעתי להכין רק אורז (שבמקרה הטוב יצא שרוף).
אפשר להכין את הביסלי מפסטה רגילה או שחייב דווקא מסוג “פוזילי”?
אשמח שתעני לי
תודה על הכל
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אפשר גם עם פסטה אחרת אבל יוצא הכי קריספי ודומה לביסלי עם הפסטה מהסוג פוזילי.
תודה על המתכונים המעולים שלך..כל פעם נהנת מחדש!!
כמובן שאפשר להכין גם מפסטה ללא גלוטן.. ולהנות מביסלי טעיםם
שמחה שאהבת את המתכון🙂
היי אפרת, זה נראה ממש מעניין ואני חייבת לנסות! הבעיה היא שאין לי תבלין גריל עוף או תבלין שום 🙁 אני קונה תבלינים רק ממקום “ביתי” ששם יש רק תבלינים בסיסיים – פפריקה, כורכום, כמון, פלפל שחור, ג’ינג’ר, קינמון וכו’. האם אפשר להכין את הביסלי עם מה שיש לי ואם כן, מה הכמויות? והאם יש לך מושג איך להפוך שום טרי ל”אבקת שום”?? תודה רבה וערב מקסים 🙂
היי אודליה,
אבקת שום דורשת זמן הכנה, אבל אני יכולה לומר לך בקצרה את אופן ההכנה למקרה שתחליטי לנסות:
-מסירים את קליפת השום ומפרידים בין שיני השום, כל שן חוצים לאורכה.
-מניחים את השום על תבנית תנור עם נייר אפייה ואופים על 70 מעלות במשך כשעה-שעתיים או עד שהשום יבש לגמרי.
-לאחר מכן טוחנים את השום במטחנת תבלינים/קפה לאבקה (ומסננים כדי להיפטר מגבישים גדולים שלא רוסקו).
-שומרים במקרר בצנצנת אטומה.
לגבי שאר התבלינים- לא חושבת שאפשר להגיע לטעם זהה לחלוטין לתבלין גריל, אבל אפשר להוסיף לתיבול: מעט פלפל שחור, חצי כפית כוסברה יבשה, מעט כמון, קצת יותר מלח, ואם יש- מעט אבקת בצל.
אשמח לשמוע איך יוצא אם את מנסה❤
וואי אפרת את פשוט מדהימה!!!!! אין עלייך אין!! מתכוונת להכין את אבקת השום אחרי חנוכה בע”ה! את חושבת שאפשר להכין אבקת בצל באותו אופן, ז”א לחתוך לחתיכות, להפריד את השכבות ולייבש בתנור? תודה רבה רבה אפרת ושבוע טוב ומבורך 🙂 אגב, גם אין לי כוסברה יבשה חחח 🙂
כן, אם אני לא טועה אופן ההכנה זהה…
מקווה שיצא מוצלח! שבוע מקסים❤