זמן הכנה: 10 דקות

סוג: פרווה

רכיבים

250 גרם פסטה מסוג פוזילי (כ-3 כוסות)

תיבול הביסלי: כף תבלין גריל עוף, כפית גדושה פפריקה מתוקה, חצי כף תבלין שום, רבע כפית מלח, קמצוץ סוכר לבן.

אופן ההכנה

-מרתיחים 2 ליטר מים בסיר ומוסיפים כפית מלאה מלח. לאחר שהמים רתחו מוסיפים את הפסטה ומבשלים במשך 8-9 דקות, עד שהפסטה חצי מוכנה (הפסטה צריכה להיות רכה מחוץ אבל עדיין קצת קשה מבפנים. אם תחתכו את הפסטה באמצע תראו נקודה לבנה). מעבירים את הפסטה למסננת, שוטפים במי ברז ומייבשים היטב עם מגבת נקייה.

-מערבבים בקערה את התבלינים.

-מחממים סיר קטן עם שמן (גובה 2 ס”מ לפחות) וכשהשמן חם, מוסיפים את הפסטה ומטגנים עד להזהבה קלה. מעבירים לנייר סופג. לאחר שטיגנתם את כל הפסטה מעבירים לקערה עם התבלינים ומערבבים היטב.

חשוב! יש להוסיף את הפסטה לסיר אחת-אחת ולא להעמיס אחרת הפסטה תדבק אחת לשניה. 

 

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
חטיף אורז מטוגןחטיף אורז מטוגן
תבשיל תפוחי אדמה וערמונים תבשיל תפוחי אדמה וערמונים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
טבעונית גאה🐄🐖🐓🐟 (08:13 16.01.2022)

אני טבעונית, מה אפשר לשים במקום התבלין גריל עוף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:37 16.01.2022)

היי,
רוב ככול תבליני גריל עוף הם טבעוניים, אבל אפשר להוסיף במקום מעט כמון ואבקת בצל.

avatar
אשחר ירדן (12:52 9.01.2022)

באם אפשר להכין עם פסה שהיא לא פוזילי?
זה נראה מעניין אבל אין לי פסטה פוזילי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:26 9.01.2022)

היי,
אפשר להכין גם עם פסטה קצרה שהיא בצורה אחרת, אבל יוצא הכי קריספי ודומה לביסלי עם הפסטה מהסוג פוזילי.

avatar
הדס (21:29 12.12.2021)

היי מה נשמע
האים יש אפשרות אולי להמיר את אבקת עוף גריל בתבלין של פפריקה מעושנת או תבלינים לשווארמה ( אם אין את גריל עוף)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:37 12.12.2021)

היי הדס,
אפשר להשתמש בתבלינים שהזכרת אך הם יתנו סגנון טעם שונה ל”ביסלי” (משהו כמו ביסלי ברביקיו)😊

avatar
מאיר (17:48 9.12.2021)

האם תבלין שום הכוונה לאבקת שום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:46 9.12.2021)

היי,
כן- מדובר באבקת שום(:

avatar
מיכל (15:56 9.12.2021)

נראה טעים! האם יש דרך לאפות ולא בשמן עמוק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:29 9.12.2021)

היי,
אפשר לאפות את הפסטה המבושלת עם אותם תבלינים ולערבב 2 כפות שמן. אם כי המרקם יצא שונה.

avatar
מרים (11:49 9.12.2021)

מהמם הרעיון של ביסלי ביתי, אחת המעלות היא האפשרות להכין ללא מונסודיום גלוטומט שזה בעצם הדבר הכי גרוע בביסלי הקנוי, רק שימי לב שגריל עוף בעצמו מכיל מונוסדיום, לכן אם המטרה היא ליצור משהו בריא יותר לא עשינו את זה…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:43 9.12.2021)

תודה על ההערה, שמחה שאהבת את המתכון🙂
המטרה לאו דווקא ליצור תחליף בריא לביסלי אלא לתת אופציה להכנת חטיף ביתי, שניתן לדעת דיוק מה הוא מכיל…

avatar
לאה (17:05 9.12.2021)

היי, יש גריל עוף ללא מונוסודיום של חברת “פרג” אם את מעוניינת…

avatar
אפרת (22:31 5.12.2021)

הי אפרת
חייבת לומר שאני נהנית מהאתר ברמותתת
עד שהכרתי את האתר בקושי דרכתי במטבח
וידעתי להכין רק אורז (שבמקרה הטוב יצא שרוף).
אפשר להכין את הביסלי מפסטה רגילה או שחייב דווקא מסוג “פוזילי”?
אשמח שתעני לי
תודה על הכל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:23 6.12.2021)

היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אפשר גם עם פסטה אחרת אבל יוצא הכי קריספי ודומה לביסלי עם הפסטה מהסוג פוזילי.

avatar
יפעת (10:27 5.12.2021)

תודה על המתכונים המעולים שלך..כל פעם נהנת מחדש!!
כמובן שאפשר להכין גם מפסטה ללא גלוטן.. ולהנות מביסלי טעיםם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:07 5.12.2021)

שמחה שאהבת את המתכון🙂

avatar
אודליה (23:53 1.12.2021)

היי אפרת, זה נראה ממש מעניין ואני חייבת לנסות! הבעיה היא שאין לי תבלין גריל עוף או תבלין שום 🙁 אני קונה תבלינים רק ממקום “ביתי” ששם יש רק תבלינים בסיסיים – פפריקה, כורכום, כמון, פלפל שחור, ג’ינג’ר, קינמון וכו’. האם אפשר להכין את הביסלי עם מה שיש לי ואם כן, מה הכמויות? והאם יש לך מושג איך להפוך שום טרי ל”אבקת שום”?? תודה רבה וערב מקסים 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:54 2.12.2021)

היי אודליה,
אבקת שום דורשת זמן הכנה, אבל אני יכולה לומר לך בקצרה את אופן ההכנה למקרה שתחליטי לנסות:
-מסירים את קליפת השום ומפרידים בין שיני השום, כל שן חוצים לאורכה.
-מניחים את השום על תבנית תנור עם נייר אפייה ואופים על 70 מעלות במשך כשעה-שעתיים או עד שהשום יבש לגמרי.
-לאחר מכן טוחנים את השום במטחנת תבלינים/קפה לאבקה (ומסננים כדי להיפטר מגבישים גדולים שלא רוסקו).
-שומרים במקרר בצנצנת אטומה.
לגבי שאר התבלינים- לא חושבת שאפשר להגיע לטעם זהה לחלוטין לתבלין גריל, אבל אפשר להוסיף לתיבול: מעט פלפל שחור, חצי כפית כוסברה יבשה, מעט כמון, קצת יותר מלח, ואם יש- מעט אבקת בצל.
אשמח לשמוע איך יוצא אם את מנסה❤

avatar
אודליה (00:58 5.12.2021)

וואי אפרת את פשוט מדהימה!!!!! אין עלייך אין!! מתכוונת להכין את אבקת השום אחרי חנוכה בע”ה! את חושבת שאפשר להכין אבקת בצל באותו אופן, ז”א לחתוך לחתיכות, להפריד את השכבות ולייבש בתנור? תודה רבה רבה אפרת ושבוע טוב ומבורך 🙂 אגב, גם אין לי כוסברה יבשה חחח 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:15 5.12.2021)

כן, אם אני לא טועה אופן ההכנה זהה…
מקווה שיצא מוצלח! שבוע מקסים❤

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות