זמן בישול/אפייה: 25 דקות

מס’ מנות: 8 יחידות

סוג: פרווה

רכיבים

500 גרם קמח לבן (אפשר לשלב קמח לבן עם קמח מלא ביחס שווה)

כף (10 ג’) שמרים יבשים

כפית (5 ג’) סוכר

2 כפות (20 מ”ל) סילאן

3 כפות (30 מ”ל) שמן זית

כוס + 2 כפות (260 מ”ל) מים פושרים

כפית מלאה (6 ג’) מלח

להברשה מעל: כף שמן זית, 2 כפות מים, רבע כפית סילאן

לפיזור מעל: 3 כפות שומשום, כף קצח, 3 כפות גרעיני דלעת, 3 כפות גרעיני חמניות

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מערבבים בקערת מיקסר (עם וו לישה): קמח, שמרים יבשים, סוכר ומערבבים.

-מוסיפים סילאן, שמן ומים פושרים ולשים עד שמתקבל בצק נוח (מומלץ להוסיף את המים בהדרגה ולפי הצורך. אם הבצק יבש/פירורי- יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה. אם הבצק דביק מידי- יש להוסיף מעט קמח). לאחר 3 דקות של לישה מוסיפים מלח וממשיכים ללוש את הבצק כ-5 דקות נוספות.

-משמנים קערה גדולה ומניחים בה את הבצק. מכסים במגבת ומתפיחים במשך שעה-שעה וחצי, עד להכפלת הנפח.

-מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים ל-2 חלקים שווים. כל חלק מחלקים ל-4 חלקים שווים (סה”כ 8 יחידות).  מכל חלק יוצרים גליל באורך של כ-25 ס”מ ומניחים במרווחים על נייר אפיה (בכל מגש נכנסים 4 גלילים).

-מכסים במגבת ומתפיחים במשך כשעה, עד להכפלת הנפח.

-מערבבים כף שמן עם 2 כפות מים ורבע כפית סילאן. מברישים את החלק העליון של כל גליל בתערובת ומיד מפזרים את תערובת הגרעינים מעל.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ואופים במשך 23-25 דקות, עד להזהבה יפה.

טיפים והערות

*אם לא אוכלים באותו היום מומלץ לשמור בשקית אטומה ולהקפיא. להפשיר על השיש ולהכניס לתנור שחומם מראש ל190 מעלות לכמה דקות.

ראו גם
עוגת מעדן שוקולד טבעוניתעוגת מעדן שוקולד טבעונית
עוגת אלפחורס בחושה עוגת אלפחורס בחושה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
תמר (19:01 17.07.2022)

אפשר לחלק את הבצק לאחר ההתפחה? קריטי לפני?

avatar
לוי תמר (19:59 17.07.2022)

אשמח למענה על זה.
הבצק בקערה תופח נהדר ב”ה…
רוצה לדעת אם לאחר שיתפח להוריד לו את האוויר וכו’ כמו שהייתי צריכה לעשות לפני?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:24 17.07.2022)

כן, גם אם את מחלקת לפני ההתפחה כדאי להוציא את האוויר (זה לא קריטי מאד אבל כן משפר את המרקם).

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:12 17.07.2022)

אפשר לחלק לפני ההתפחה ולהתפיח במרווחים. אם כי אני לא רואה סיבה לעשות כך(:

avatar
תמר (20:15 17.07.2022)

אני עם בצק שתפח. מה האופציה לכרגע , בנסיבות אלו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:30 17.07.2022)

אני לא בטוחה שהבנתי מה השאלה… לפי המתכון יש לחלק את הבצק לאחר ההתפחה. התכוונת שחילקת אותו לפני כן?

avatar
תמר (18:33 17.07.2022)

היי, על איזה מצב להפעיל את התנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:51 17.07.2022)

היי,
יש לאפות על תכנית קו עליון ותחתון.

avatar
יצחק (17:19 11.07.2022)

הכנתי בצק לחמניות. לא המתכון הזה.
חלק הבצק כבר שבוע שוכב במקרר.
האם עדין כשיר לאפיה?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:19 11.07.2022)

היי,
בצק שעבר יותר מיום במקרר לא מומלץ לשימוש. היות והבצק שלך במקרר זמן רב- כבר שבוע אני לא חושבת שאפשר להשתמש בו.

avatar
דגנית (14:26 27.01.2022)

האם ניתן להשתמש בקמל ללא גלוטן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:37 27.01.2022)

היי,
היות ואין כאן ביצים אני לא בטוחה אם יצא מוצלח עם קמח ללא גלוטן, אבל אפשר לנסות😊
אשמח מאד לשמוע איך יוצא אם את מנסה!

avatar
ג'ני (21:37 10.08.2021)

יצא נהדר! פיזרתי למעלה שבבי בצל, שום, שומשום, פרג ומלח גס.

מקלות בייגל בציפוי גרעינים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:03 10.08.2021)

נראה מושלם! איזה כיף שיצא מוצלח😊

avatar
שרה (15:43 9.08.2021)

היי,
אפשר להחליף את המקמח בקמח מלא/כוסמין?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:08 9.08.2021)

היי שרה,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין/ מלא (רצוי שיהיה 50% או 70% ולא 100%).
בהצלחה!

avatar
שריאל (00:36 3.08.2021)

אפרת, מה את אומרת אם אין לי חמניות ודלעת הולך?
ואני רואה שהפעם יש בבצק סילאן.. בד”כ את לא עושה את זה, למה? וגם הסילאן מעל- מה הוא מוסיף?
אני פשוט מחפשת מתכון ללחם לארוחת בוקר למחר. הלוואי שתספיקי לענות או להמליץ על משו אחר..
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:20 3.08.2021)

היי שריאל,
גם גרעיני דלעת ישתלבו כאן. הסילאן בבצק עצמו מעניק רכות ומשפר את המרקם, ובציפוי מעל הוא נותן צבע שחום יפה לבייגל.
המתכון הזה מומלץ מאד להכנה לארוחת בוקר יחד עם גבינות, סלטים ועוד…
בהצלחה!

avatar
נילי (11:27 29.07.2021)

תודה רבה על המתכון
שאלה: האם ניתן להשתמש בקמח טפיוקה במקום הקמח הלבן? (לערבב עם קמח מלא, קמח חומוס, פשתן טחון, שומשום או כדומה?)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:33 29.07.2021)

היי נילי,
לא ניסיתי, אבל אפשר להמיר חצי מכמות הקמח בקמח מלא וחצי בקמח טפיוקה.
בהצלחה!

avatar
חנה שינדר (14:32 28.07.2021)

נראה נהדר, בטח גם טעים מאד

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:55 28.07.2021)

תודה חנה😊

לקריאת כל התגובות