שום דבר לא נמצא

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

מס’ מנות: 8 יחידות

סוג: פרווה

רכיבים

500 גרם קמח לבן (אפשר לשלב קמח לבן עם קמח מלא ביחס שווה)

כף (10 ג’) שמרים יבשים

כפית (5 ג’) סוכר

2 כפות (20 מ”ל) סילאן

3 כפות (30 מ”ל) שמן זית

כוס + 2 כפות (260 מ”ל) מים פושרים

כפית מלאה (6 ג’) מלח

להברשה מעל: כף שמן זית, 2 כפות מים, רבע כפית סילאן

לפיזור מעל: 3 כפות שומשום, כף קצח, 3 כפות גרעיני דלעת, 3 כפות גרעיני חמניות

אופן ההכנה

-מערבבים בקערת מיקסר (עם וו לישה): קמח, שמרים יבשים, סוכר ומערבבים.

-מוסיפים סילאן, שמן ומים פושרים ולשים עד שמתקבל בצק נוח (מומלץ להוסיף את המים בהדרגה ולפי הצורך. אם הבצק יבש/פירורי- יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה. אם הבצק דביק מידי- יש להוסיף מעט קמח). לאחר 3 דקות של לישה מוסיפים מלח וממשיכים ללוש את הבצק כ-5 דקות נוספות.

-משמנים קערה גדולה ומניחים בה את הבצק. מכסים במגבת ומתפיחים במשך שעה-שעה וחצי, עד להכפלת הנפח.

-מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים ל-2 חלקים שווים. כל חלק מחלקים ל-4 חלקים שווים (סה”כ 8 יחידות).  מכל חלק יוצרים גליל באורך של כ-25 ס”מ ומניחים במרווחים על נייר אפיה (בכל מגש נכנסים 4 גלילים).

-מכסים במגבת ומתפיחים במשך כשעה, עד להכפלת הנפח.

-מערבבים כף שמן עם 2 כפות מים ורבע כפית סילאן. מברישים את החלק העליון של כל גליל בתערובת ומיד מפזרים את תערובת הגרעינים מעל.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ואופים במשך 23-25 דקות, עד להזהבה יפה.

טיפים והערות

*אם לא אוכלים באותו היום מומלץ לשמור בשקית אטומה ולהקפיא. להפשיר על השיש ולהכניס לתנור שחומם מראש ל190 מעלות לכמה דקות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת מעדן שוקולד טבעונית
עוגת אלפחורס בחושה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ג'ני (21:37 10.08.2021)

יצא נהדר! פיזרתי למעלה שבבי בצל, שום, שומשום, פרג ומלח גס.

מתכונים ב-10 דקות (22:03 10.08.2021)

נראה מושלם! איזה כיף שיצא מוצלח😊

שרה (15:43 9.08.2021)

היי,
אפשר להחליף את המקמח בקמח מלא/כוסמין?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (16:08 9.08.2021)

היי שרה,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין/ מלא (רצוי שיהיה 50% או 70% ולא 100%).
בהצלחה!

שריאל (00:36 3.08.2021)

אפרת, מה את אומרת אם אין לי חמניות ודלעת הולך?
ואני רואה שהפעם יש בבצק סילאן.. בד”כ את לא עושה את זה, למה? וגם הסילאן מעל- מה הוא מוסיף?
אני פשוט מחפשת מתכון ללחם לארוחת בוקר למחר. הלוואי שתספיקי לענות או להמליץ על משו אחר..
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (09:20 3.08.2021)

היי שריאל,
גם גרעיני דלעת ישתלבו כאן. הסילאן בבצק עצמו מעניק רכות ומשפר את המרקם, ובציפוי מעל הוא נותן צבע שחום יפה לבייגל.
המתכון הזה מומלץ מאד להכנה לארוחת בוקר יחד עם גבינות, סלטים ועוד…
בהצלחה!

נילי (11:27 29.07.2021)

תודה רבה על המתכון
שאלה: האם ניתן להשתמש בקמח טפיוקה במקום הקמח הלבן? (לערבב עם קמח מלא, קמח חומוס, פשתן טחון, שומשום או כדומה?)

מתכונים ב-10 דקות (14:33 29.07.2021)

היי נילי,
לא ניסיתי, אבל אפשר להמיר חצי מכמות הקמח בקמח מלא וחצי בקמח טפיוקה.
בהצלחה!

חנה שינדר (14:32 28.07.2021)

נראה נהדר, בטח גם טעים מאד

מתכונים ב-10 דקות (14:55 28.07.2021)

תודה חנה😊

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.