זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 8 יחידות
סוג: פרווה
500 גרם קמח לבן (אפשר לשלב קמח לבן עם קמח מלא ביחס שווה)
כף (10 ג’) שמרים יבשים
כפית (5 ג’) סוכר
2 כפות (20 מ”ל) סילאן
3 כפות (30 מ”ל) שמן זית
כוס + 2 כפות (260 מ”ל) מים פושרים
כפית מלאה (6 ג’) מלח
להברשה מעל: כף שמן זית, 2 כפות מים, רבע כפית סילאן
לפיזור מעל: 3 כפות שומשום, כף קצח, 3 כפות גרעיני דלעת, 3 כפות גרעיני חמניות
-מערבבים בקערת מיקסר (עם וו לישה): קמח, שמרים יבשים, סוכר ומערבבים.
-מוסיפים סילאן, שמן ומים פושרים ולשים עד שמתקבל בצק נוח (מומלץ להוסיף את המים בהדרגה ולפי הצורך. אם הבצק יבש/פירורי- יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה. אם הבצק דביק מידי- יש להוסיף מעט קמח). לאחר 3 דקות של לישה מוסיפים מלח וממשיכים ללוש את הבצק כ-5 דקות נוספות.
-משמנים קערה גדולה ומניחים בה את הבצק. מכסים במגבת ומתפיחים במשך שעה-שעה וחצי, עד להכפלת הנפח.
-מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים ל-2 חלקים שווים. כל חלק מחלקים ל-4 חלקים שווים (סה”כ 8 יחידות). מכל חלק יוצרים גליל באורך של כ-25 ס”מ ומניחים במרווחים על נייר אפיה (בכל מגש נכנסים 4 גלילים).
-מכסים במגבת ומתפיחים במשך כשעה, עד להכפלת הנפח.
-מערבבים כף שמן עם 2 כפות מים ורבע כפית סילאן. מברישים את החלק העליון של כל גליל בתערובת ומיד מפזרים את תערובת הגרעינים מעל.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ואופים במשך 23-25 דקות, עד להזהבה יפה.
*אם לא אוכלים באותו היום מומלץ לשמור בשקית אטומה ולהקפיא. להפשיר על השיש ולהכניס לתנור שחומם מראש ל190 מעלות לכמה דקות.
- לחמניות בצל |
- לחמניות על שיפוד |
- בייגלה ירושלמי |
- לחמניות פיצה |
- לחמניות בריוש |
- לחמניות יוגורט ופסטו
חייב מיקסר? לא מוצאת את הוו לישה :/
היי
מומלץ ללוש במיקסר אבל אפשר גם ידנית(:
יצא אליפות 🔥
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
הי
דבר ראשון תודה לך!
יש אפשרות להכין את זה בלי סילאן?
אולי במקרה אפשר להחליף אותו במשהו…?
היי,
אפשר להמיר את הסילאן בדבש או להגדיל את כמות הסוכר ל-2 כפות.
בהצלחה(:
נראה לך שאפשר להכין את זה מתוק, עם הרבה סוכר?
אני רוצה שזה יהיה מזונות..
תודה רבה!
היי,
אפשר להגדיל את כמות הסוכר ל-3 כפות ולהפחית את כמות המלח לחצי כפית(:
אפשר לחלק את הבצק לאחר ההתפחה? קריטי לפני?
אשמח למענה על זה.
הבצק בקערה תופח נהדר ב”ה…
רוצה לדעת אם לאחר שיתפח להוריד לו את האוויר וכו’ כמו שהייתי צריכה לעשות לפני?
כן, גם אם את מחלקת לפני ההתפחה כדאי להוציא את האוויר (זה לא קריטי מאד אבל כן משפר את המרקם).
אפשר לחלק לפני ההתפחה ולהתפיח במרווחים. אם כי אני לא רואה סיבה לעשות כך(:
אני עם בצק שתפח. מה האופציה לכרגע , בנסיבות אלו?
אני לא בטוחה שהבנתי מה השאלה… לפי המתכון יש לחלק את הבצק לאחר ההתפחה. התכוונת שחילקת אותו לפני כן?
היי, על איזה מצב להפעיל את התנור?
היי,
יש לאפות על תכנית קו עליון ותחתון.
הכנתי בצק לחמניות. לא המתכון הזה.
חלק הבצק כבר שבוע שוכב במקרר.
האם עדין כשיר לאפיה?
תודה רבה
היי,
בצק שעבר יותר מיום במקרר לא מומלץ לשימוש. היות והבצק שלך במקרר זמן רב- כבר שבוע אני לא חושבת שאפשר להשתמש בו.
האם ניתן להשתמש בקמל ללא גלוטן?
היי,
היות ואין כאן ביצים אני לא בטוחה אם יצא מוצלח עם קמח ללא גלוטן, אבל אפשר לנסות😊
אשמח מאד לשמוע איך יוצא אם את מנסה!
יצא נהדר! פיזרתי למעלה שבבי בצל, שום, שומשום, פרג ומלח גס.
נראה מושלם! איזה כיף שיצא מוצלח😊
היי,
אפשר להחליף את המקמח בקמח מלא/כוסמין?
תודה
היי שרה,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין/ מלא (רצוי שיהיה 50% או 70% ולא 100%).
בהצלחה!
אפרת, מה את אומרת אם אין לי חמניות ודלעת הולך?
ואני רואה שהפעם יש בבצק סילאן.. בד”כ את לא עושה את זה, למה? וגם הסילאן מעל- מה הוא מוסיף?
אני פשוט מחפשת מתכון ללחם לארוחת בוקר למחר. הלוואי שתספיקי לענות או להמליץ על משו אחר..
תודה רבה
היי שריאל,
גם גרעיני דלעת ישתלבו כאן. הסילאן בבצק עצמו מעניק רכות ומשפר את המרקם, ובציפוי מעל הוא נותן צבע שחום יפה לבייגל.
המתכון הזה מומלץ מאד להכנה לארוחת בוקר יחד עם גבינות, סלטים ועוד…
בהצלחה!
תודה רבה על המתכון
שאלה: האם ניתן להשתמש בקמח טפיוקה במקום הקמח הלבן? (לערבב עם קמח מלא, קמח חומוס, פשתן טחון, שומשום או כדומה?)
היי נילי,
לא ניסיתי, אבל אפשר להמיר חצי מכמות הקמח בקמח מלא וחצי בקמח טפיוקה.
בהצלחה!
נראה נהדר, בטח גם טעים מאד
תודה חנה😊