זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 18-23 דקות
מס’ מנות: 24 יחידות
סוג: חלבי
מצרכים:
12 דפים של עלי פילו (מופשרים לפי הוראות היצרן)
150 גרם עלי תרד או מחית חציל קלוי מסוננת היטב (לא חובה)
1 ביצה
250 גרם גבינת ‘טוב טעם’
100 גרם גבינה בולגרית רכה
50 גרם גבינת קשקבל / פרמזן
מלח, פלפל שחור
*ספריי שמן/ שמן/ חמאה מומסת
לקישוט: שומשום/ קצח
אופן הכנה:
–להכנה עם עלי תרד: מחממים מחבת עם מעט שמן, מניחים את עלי התרד ומערבבים 2-3 דקות עד שהעלים מצטמצמים. מסירים מהאש, מסננים וקוצצים גס.
-מחממים תנור ל190 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים היטב בקערה את הגבינות, הביצה והתרד/החציל הקלוי. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הצורך.
-מומלץ לקרוא לפני טיפים לעבודה עם בצק פילו.
-פורשים דף פילו על משטח עבודה, מברישים אותו בשמן/חמאה מומסת (הכי נוח להשתמש בתרסיס שמן קנוי) ומניחים מעליו דף פילו נוסף. מברישים גם אותו בשמן/חמאה.
-חותכים ל-4 רצועות שוות. בקצה כל רצועה מניחים כמות של כפית גדושה מהמלית.
-מקפלים לצורת משולש: על ידי קיפול מימין לשמאל ומשמאל לימין וכך עד הסוף. כך ממשיכים עם כל שאר המשולשים.
-מניחים את המשולשים על נייר אפיה, מרססים או מברישים בשמן/חמאה מומסת ומפזרים מעל מעט שומשום/קצח. אופים בתנור 15-20 דקות עד לקבלת גוון זהוב יפה.
בורקס גבינה, בורקס מבצק פילו, מתכון לבורקס גבינה
הכנתי בחנוכה – הכל נחטף
נס שאכלתי בבית אחד😉
אני רוצה להכין עם חתיכות חזה קטנות יש לך מתכון – לא מצאתי
עכשיו אני רואה שיש
תודה:)
האם אפשר להקפיא חלק מכמות של הבורקסים לפני האפייה?
כן(:
היי. אני רוצה להכין את הבורקס עם המילוי של הגבינות, אבל אין לי בולגרית. יש לזה תחליף?
היי
אפשר להוסיף עוד גבינה צהובה או פטה או מוצרלה.
היי אפרת,
חייבת לציין שאין מתכון שלך שלא אהבתי (והכנתי ה-מ-ו-ן)
הכל כ”כ טעים פשוט וקל להכנה
וגם אם יש שאלה תמיד את זמינה ועונה בשמחה
הכנתי את המתכון הזה יצא טעים ברמות ונגמר הכל
תודה ואלף פעמים תודה!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️
היי אפרת, הכנתי את המילוי ורציתי לדעת כמה זמן אפשר לשמור אותו במקרר לפני שמכניסים אותו לפילו? תודה רבה
היי
מומלץ לשמור עד יום-יומיים.
היי גבינת שמנת פילדלפיה יכולה להחליף את גבינת טוב טעם?
כן, אפשר.
שלום אפרת.
אני רוצה להכין לשבת.
בגבינות יש לי: גבינה לבנה, גבינה צהובה, גבינת פיראוס מלוחה.
יש אפשרות להסתדר עם המילוי רק עם אלו, ואם כן – כמה מכל דבר?
תודה רבה
נ”ב- ובהנחה שאני מעדיפה שזה יהיה עם כמה שפחות אחוזי שומן (וכמה שפחות כמות של הצהובה והמלוחה) ועדיין יצא טוב.
היי חן.
את יכולה לשים 150 גרם פיראוס, 100 גרם גבינה צהובה, 150 גרם גבינה לבנה.
מציינת שאם הגבינה 5% ופחות- המילוי יצא יותר נוזלי.
בהצלחה(:
הכנתי היום, התחסלה תבנית שלמה ברגע..מתכון מוצלח!!
איזה כיף שאהבתם את המתכון ושיצא מוצלח(:
תודה על השיתוף❤
היי אני רוצה לעשות רק עם גבינות, בלי חציל או תרד, עדין צריך ביצה בעיסת גבינות?, ואם אין גבינת טוב טעם מה התחליף?
ועוד משהו רשמת להניח דף ועליו עוד דף ? זאת אומרת בורקס 1 עשוי מ2 דפים לפי מה שהבנתי?
תודה!!
היי,
גם אם את מוותרת על חציל/תרד מומלץ לשים ביצה.
אם אין לך טוב טעם את יכולה להכין את המלית הזאת:
4 כפות מלאות גבינה לבנה
4 כפות גדושות גבינה בולגרית (רצוי רכה)
שני שליש כוס גבינה צהובה מגורדת.
וכן, כל בורקס עשוי מ-2 דפים (אחרת הוא ייקרע).
מעולה תודה רבה!
הי אפרת,
דבר ראשון תודה על המתכונים. תמיד יוצר מוצלח. אין כמו המתכונים שלך!!!
העלת בעבר מתכון תחליף למילוי. צריך להוסיף גם בו ביצה? מצב
היי,
אין צורך בביצה.
היי אפרת,
אם אני רוצה להכין עם משולשים של דפי פילו (וילי פוד), מספיק משולש אחד עבור כל בורקס?
תודה רבה,
שירי
היי,
דפי פילו הם דקיקים ממש ולכן יש צורך בשני עלים לכל בורקס🙂
שבוע טוב אפרת,
האם עלי סלק ותרד הם אותו הדבר ואם לא האם ניתן להשתמש בעלי סלק במתכון?
תודה מראש
חג חנוכה שמח!!!
היי דבורה,
סלק ותרד הם “קרובי משפחה”, לכן העלים שלהם די דומים אך לא זהים לגמרי.
בכל זאת, ניתן להשתמש כאן גם בעלי סלק(:
יצא מושלם!!!
נראה מעולה ממש! תודה על השיתוף❤
היי, האם ניתן להקפיא?
לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה.
היי, האם ניתן לגלגל את הפילו כרולדה ואז לגלגל את הרולדה בשביל שתצא צורה של שבלול?
אפשר לגלגל לרולדה כמו במתכון הזה- בצק פילו ממולא בפטריות.
היי אפרת שבוע טוב!!
לא הספקתי להשאיר פה תגובה לפני שבת אבל הכנתי את המתכון הזה יצאא מושלםם!!
את פשוט אלופה יצא טעים 😋וגרף הרבה מחמאות!!😊
תודה רבה אין עליך!😍
שבוע נפלא מעיין 🙂
שמחה לקרוא שנהנת ❤️
יש מתכון להכנת בצק פילו?
לא.
היי, אפשר להוסיף זיתים? או גבינה עם זיתים? לא יצא מלוח מדי? ושאלה נוספת- ראיתי המלצה למרוח את הדפים בחלב במקום בשמן. מה דעתך?
לא ניסיתי עם חלב, מניחה שאפשרי 🙂
ואין בעיה להוסיף זיתים/גבינת זיתים, מה שאת אוהבת
עם גבינה לבנה רגילה בשילוב פתיתי צהובה ילך?
כדאי לשלב גם גבינה קשה כמו בולגרית או פטה אם יש לך.
היי אפרת
קודם כל תודה רבה על האתר, כל המתכונים שאני מכינה יוצאים פשוט מושלם.
האם ניתן לעשות את הבורקסים האלו עם עלי סיגר?
אני חושבת שכן.
שבוע נפלא 🌺
פעם ראשונה שאני עובדת עם בצק פילו. יצא מדהים!!!
שמחה שיצא מוצלח 🙂
היי אפרת,
ראשית תודה על מתכונים נפלאים ומוצלחים!
שאלה…האם ניתן לעשות את אותו התהליך עם דפי אורז?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
קחי בחשבון שהמרקם של דפי אורז שונה לגמרי.
תודה רבה על מענה מהיר
או תרד או פסטו? (יש לי תרד)
דרך אגב, הכנתי הרגע את מרק העדשים שלך ויצא מושלם:)
מה שבא לך, האמת שזה יוצא טעים עם תרד ועם פסטו.
ושמחה שהמרק יצא טעים 🙂
היי
יש לי גבינת חמד, חלומי, בולגרית, צהובה… אפשר להכין?
היי יעל,
אפשר לערבב 100 גרם גבינה בולגרית עם 100 גרם גבינת חמד ו100 גרם גבינה צהובה מגורדת. אני ממליצה להוסיף גם 2-3 כפות גבינה לבנה אם יש לך (אם אין- אז קוטג’/ גבינת שמנת/לבן/יוגורט).
אפשר להוסיף פסטו לכל התערובת
לתערובת הגבינות? כן אפשר.
אפרת יקרה, המתכון הזה פצצה!
אנחנו גרים בחו”ל ושומרים כשרות ולכן לא אכלנו בורקס המון זמן וכולנו כבר התגעגענו… השבוע מצאתי בסופרמרקט בצק פילו כשר ומיד הסתערתי על הפרויקט. יצא מדהים! הילדים מבקשים להודות לך מקרב לב 🙂
זה נראה מעולה 😍
שמחה שנהניתם!
תודה לך 🌷
הי, האם אפשר לגלגל כמה שעות לפני האפיה??
כן. לשמור במקרר עד האפיה.
היי אפרת, נראה מעולה! אין לי גבינת טוב טעם, האם יש תחליף? אפשר אולי בלי ולהוסיף עוד מהגבינות האחרות? תודה!
היי מיטל,
אפשר להכין את המלית הזאת:
4 כפות מלאות גבינה לבנה
4 כפות גדושות גבינה בולגרית (רצוי רכה)
שני שליש כוס גבינה צהובה מגורדת
הי אפרת.
ראשית תודה רבה על המתכונים תמיד יוצא מוצלח!!!
האם לתערובת הזאת צריך להוסיף ביצה?
היי,
אפשר לוותר על ביצה כאן.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
איזה עוד מילוי אפשר במקום תרד או חציל?
בצל מטוגן או משהו אחר? פשוט לא אוהבים תרד וחציל…
אפשר בצל מטוגן.
ערב טוב אפרת! רוצה להכין בקרוב והפעם יש לי המון שאלות (סורי!): א) קניתי בצק פילו אבל לא כתוב כמה דפים יש, רק שזה 500 גרם, האם יש לך מושג בערך כמה עלים יהיו? רוצה להתאים מראש מתכון/מתכונים. ב) מה זה גבינת טוב טעם?? ג) אם אני רוצה להוסיף חציל, את מתכוונת לצלות אותו על האש ואז פשוט להוציא את ה”בשר” מבפנים, בלי לתבל אותו בכלום? ד) אפשר גבינה צהובה מגורדת במקום קשקבל? זהו … אני חושבת 🙂 תודה רבה מראש 🙂
בוקר טוב אודליה,
1. אני לא זוכרת כמה דפים בדיוק יש בחבילה, לדעתי בסביבות 20..
2. גבינת טוב טעם היא גבינה בעלת מרקם מוצק ומיועדת לאפיה. היא מעניקה את המרקם שיש בבורקס גבינה אמיתי. מצורפת תמונה.
3. כן, רק כדאי לתבל אותו בקצת מלח (ממש מעט).
4. אפשר.
בהצלחה 🙂
תודה רבה אפרת!!! אכין בקרוב בע”ה ואעדכן 🙂 יום מקסים!
סוף סוף סיימתי להכין, וואו לקח המון זמן! אבל יצא מושלם (הכנתי עם חציל)!!! תודה רבה וערב נפלא 🙂
מהמם! אלופה 🙂
שלום, האם אפשר להכין יום קודם ולחמם שוב?
היי ורד,
כמובן שעדיף להכין באותו יום אבל אם אין אפשרות אפשר להכין יום לפני ולחמם בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 10-15 דקות (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד).
יום מקסים 🙂
שלום,האם אפשרי לגלגל את המאפה בצורה של אצבעות במקום משולשים?
אם כן ,האם צריך לשנות משהו באופן או המרכיבים של ההכנה?
אפשר. מלבד צורה הגלגול שום דבר אינו משתנה.
הבורקס יצא מעולה הוספתי תרד למלוי
תודה.
תודה אמירה, שמחה שיצא טעים 🙂
היי,
תודה על המתכון הנהדר!
רציתי לשאול מדוע הגבינה בורחת מהבצק במהלך האפייה וכיצד ניתן למנוע זאת?
היי סיגל,
פעם הבאה נסי למלא כל בורקס בכמות קטנה יותר של מילוי.
סיגל אם תעברי עם מזלג מסביב לבורקס אז המלוי לא יצא .
במה אפשר להחליף את הביצה?
היי קרן,
במקום הביצה אפשר לשים כף גבינה לבנה.
היי,
אני כל כך ניהנית מהמתכונים שלך. פשוט תפור עליי.
ולשאלתי, משהו לא מסתדר לי עם כמות הדפים. 12 דפים שמכל אחד יוצאים 4 בורקסים..אז בעצם מתקבלים 48 ולא 24…לא?
היי דורית,
משתמשים בדף פילו כפול, זאת אומרת 6 דפים כפולים (שהם בעצם 12). כל דף חותכים ל-4 שמכל אחד יוצרים בורקס.
חג שמח 🙂
הבת שלי (בכיתה ג’) ואני הכנו ביחד בורקס פילו – בפעם הראשונה, בזכותך! לא הכנו מילוי כמו במתכון, אבל מאוד נעזרנו בהסברים. תודה על אתר מקסים, מתכונים טעימים והכל ידידותי למשתמש. חג שמח!
תודה שמחה, שמחה לשמוע!
חג שמח 🙂
תודה רבה חג שמח .. יש לך אתר מהממם מהממם ה’ יברך אותך
הייי
יש אפשרות להחליף את הביצה במשו אחר ?
היי אילנית,
תכיני בלי הביצה. מומלץ להוסיף כף גבינה לבנה כדי לרכך את התערובת.
חג שמח 🙂
לא הבנתי איך עושים תמשולשים של הבצק עם הפילו אם יש למשהו איזה תמונה יותר ברורה/סרטון אני אשמח תודה רבה
היי ספיר,
אין לי סרטון הדגמה אבל אפשר לראות בתמונת הקולאז השניה את אופן הקיפול. הסדר הוא משמאל לימין.
יכול להיות שבאופן תיאורטי זה נראה מסובך אבל ברגע שתנסי זה יילך בקלות.
היי
ניסיתי את התפו”א וגם את הפיטריות ויצא ממש מוצלח
אני רוצה לנסות את המלית של הגבינה הבעיה שאין לי שום גבינה חוץ מגבינה טוב טעם.
מה אפשר לעשות?
היי שלי,
גבינת טוב טעם בפני עצמה קצת חסרת טעם ולכן הטעם יכול לצאת תפל. המטרה שלה בעצם היא להעניק את המרקם ושאר הגבינות מוסיפות את הטעם לכן לדעתי פחות מומלץ להכין רק עם טוב טעם.
אם את מוסיפה תרד או מחית חציל קלוי אז אולי אפשר להמליח כמו שצריך את התערובת ואז זה יכפר על החוסר בגבינות אחרות אבל מאחר ולא ניסיתי אני לא יודעת בוודאות איך זה ייצא.
אף פעם לא התחברתי למתכונים כמו המתכונים שלך וניסיתי המון ממתכונים ופעם אחרי פעם כולם מעולים וקוצרי מחמאות. ושנותנים אצלנו מחמאות זה סימן שזה באמת טעים ומוצלח… כל מתכון שאני מחפשת אני קודם כל בודקת כאן ולרוב אני גם מוצאת
ייש כוח גדול
רציתי לשאול אם אפשר להחליף את המילוי בתפוח אדמה?
היי שלי,
אני ממש שמחה לשמוע 🙂
אפשר למלא במילוי תפו”א (אם את רוצה מתכון למילוי יש במתכון הזה- בורקס תפוח אדמה).
חג שמח!
יצא מעולה. הכנתי חלק מהבורקסים עם תרד, חלק עם דלעת וחלק רק עם גבינה. כמובן שניתן לעשות גם עם בצק עלים או פריך.
היי אפרת,
נשמע מעולה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אתר מגניב במיוחד
ניסיתי המון מתכונים מהאתר ותמיד מצליח ויוצא מעולה
תודה אביגיל, כיף לשמוע 🙂
בוקר טוב.
תודה רבה על המתכונים הנפלאים והקלים!
רציתי לדעת אם לאחר האפייה ניתן להקפיא את הבורקסים?
תודה ויום טוב.
היי מיכל,
חייבת לציין שלא ניסיתי להקפיא בצק פילו אפוי אבל לדעתי לא צריכה להיות בעיה.
יום טוב ושבוע נפלא 🙂
תודה שאת עונה כל כך מהר וכל כך ברור.
האתר (וגם את) מאוד ידידותי למשתמש.
יישר כח גדול !!!
זהו, שמרתי את האתר במועדפים ומהיום במקום לחפש מתכון בגוגל, קודם אחפש אותו כאן.
תודה !
תודה רבה מזל! כיף גדול לשמוע 🙂
לפי מה שהבנתי שמת שני דפים אחד על השני. זה נכון?
ככה זה עם כל המילויים? תמיד על שני דפים, או שאפשר גם על אחד?
היי מזל,
נכון, שמים דף אחד מעל השני (שכבה כפולה).
מאחר ודפי הפילו הם מאוד עדינים, בדר”כ עדיף למלא על שכבה כפולה.
יום נעים 🙂
יצא מעולה ממש!
שמחה לשמוע! תודה שרית שאת תמיד חוזרת לעדכן 🙂
שבוע טוב
תודה רבה זה באמת נשמע טוב
יש לי בצק פילו ואני מחפשת מה לעשות עם זה .משהו חלבי אבל יותר פשוט בלי גבינות מיוחדות .יש לך מתכון בשבילי.תודה רבה
אין כמו האתר שלך!
תודה שרית!
את יכולה להכין מילוי מגבינות כמו גבינה לבנה/קוטג’, גבינה צהובה, גבינה בולגרית/פטה.
אין לי מתכון מדויק אבל אני רושמת לך בערך מה אני הייתי מכינה:
למילוי (לערבב הכל בקערית):
2-3 כפות גבינה לבנה/קוטג’
כוס גבינה צהובה מגורדת
חצי כוס גבינה בולגרית/פטה מגורדת
חצי ביצה טרופה
מלח, פלפל שחור
*אם לאחר ערבוב התערובת יוצאת דלילה מידי תוסיפי ככף קמח/קורנפלור (התערובת צריכה להיות סמיכה ויציבה אחרת היא תרטיב את דפי הפילו).
*את יכולה להוסיף לתערובת הגבינות תוספות כמו זיתים קצוצים, גמבה קצוצה, פטריות קצוצות וכו’ (לפי הטעם).
אפשר למלא ולגלגל לסיגרים או למשולשים (כמובן שיש להבריש את הדפים בשמן), לסדר על נייר אפיה, להבריש בחצי ביצה טרופה ולפזר שומשום אם את אוהבת.
בהצלחה ויום נפלא 😉
תודה רבה 🙂
זאת פעם ראשונה שאני רוצה לעבוד עם עלי פילו לכן אני שואלת. אם רוצים להשתמש רק בחלק מהחבילה אז אפשר להוציא להפשרה רק חצי מהעלים או שהם ישברו/יתייבשו? או שכל פעם את משתמשת בכל החבילה? שאר המתכונים נפלאים. אנסה אותם. מקסימום אני פשוט אכין הכל ואקפיא חלק.
זאת בעיה להוציא רק חלק מהחבילה כי הדפים קפואים ודבוקים זה לזה ואם תנסי קרוב לוודאי שהם יקרעו, לכן אין ברירה אלא להשתמש בכל החבילה בכל פעם שמכינים (לכן אני תמיד קונה את החבילה הכי קטנה שאני מוצאת).
ונכון, את יכולה להקפיא לאחר האפיה 🙂
ממליצה לך לקרוא את הטיפים לעבודה עם בצק פילו.
בהצלחה וסופשבוע נעים 😉
בוקר טוב,אם אני מפשירה חבילה של עלי פילו ולא משתמשת בכולם,ניתן להקפיא שוב את מה שלא השתמשתי בו?
בוקר אור ענבל,
לא, דפי פילו שהופשרו אין להקפיא שנית, הם מתייבשים.
מה שאת יכולה לעשות זה להכין מתכון אחר (אולי קינוח מתוק) עם הדפים שנותרו.
מצרפת קישור לכל מתכוני הפילו באתר:
https://www.10dakot.co.il/tag/%D7%91%D7%A6%D7%A7-%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%95/
יום מקסים:)
האם אפשר להכין ולהקפיא לפני אפיה כמו בורקס רגיל ?
היי דורית,
בצק פילו קנוי מומלץ לאפות מיד לאחר שמכינים אותו אחרת הוא נוטה להתייבש. לא מומלץ להקפיא את הבצק לפני האפיה מאחר והתהליך מייבש את הדפים.
שבת שלום 🙂