זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
מס’ מנות: 14 בורקסים
סוג: פרווה
7 יח’ בצק מלוואח מופשר בקוטר 18 ס”מ (ניתן להכין גם מבצק עלים או פילאס)
בצל גדול קצוץ דק
2 סלסלות פטריות טריות קצוצות
תיבול: כפית אבקת פטריות/מרק, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
לציפוי: ביצה טרופה, פרג/שומשום
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את הפטריות הקצוצות, ממליחים מעט ומבשלים במשך 5-7 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות.
-מתבלים באבקת פטריות/מרק, מלח ופלפל שחור. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר לגמרי.
-מחממים תנור ל-190 מעלות.
-חותכים כל מלוואח לחצי (אם הבצק נדבק למשטח כדאי לפרוש את הבצק על נייר אפיה). מניחים כ-2 כפות גדושות מתערובת הפטריות ומקפלים לחצי. מהדקים היטב את השוליים.
-מניחים על נייר אפיה ומברישים את החלק העליון בביצה טרופה. מפזרים מעל פרג או שומשום.
-מכניסים לתנור (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד!) ואופים במשך 27-30 דקות, עד להזהבה יפה.
*את המלוואח יש להפשיר אבל לא לגמרי אחרת הוא יהיה דביק ויהיה קשה לעבוד איתו. יש להפשיר עד שהבצק גמיש וניתן לקיפול.
*אפשר להכין מבצק עלים או פילאס ולחתוך את הבצק לריבועים בגודל 9X9 ס”מ.
שלום אפרת,
ראשית תודה על האתר המוצלח הוא אצלי בשימוש יומיומי.
ולשאלתי, האם ניתן להקפיא את המלוואחים הממולאים לפני האפיה וכשרוצים להפשיר ולהגיש טרי?
תודה מראש!
היי
אפשר רק שהמרקם מעט יאבד מהפריכות(:
אפשר גם מפטריות של שימורים?
היי,
הכי טעים עם פטריות טריות אבל אפשר גם שימורים.
היי,
האם אפשר להכין את מילוי הפטריות ובמקום מלוואח להכין עם דפי אורז?
ממליצה?
היי,
זה אפשרי. דפי אורז מקבלים באהבה כמעט כל מילוי(:
הי אפרת,
ממש באלי להכין-נראה מצוין. עכשיו, אין לי מלוואח ואני לא נוגעת בבצק עלים או משהו שדומה לזה, יש לך אולי מתכון לבצק שאני אכין בשביל הבורקס?
וגם מה אפשר במקום א’ מרק?
מקווה שהבנת את השאלה שלי…. 🙂
היי,
בצק לבורקס הוא בצק עלים, הכנתו מצריכה חמאה/מחמאה והתעסקות עם קיפולי בצק- כך שזה מתכון לא קליל ודי מורכב.
את יכולה להכין בצק פריך יותר כמו במתכון הזה לבוריקיטס
אפשר לוותר על אבקת מרק או להכין אבקת מרק ביתית אם בא לך להשקיע(:
היי אשמח לדעת אם יש לך מתכון לבצק שיכול להיות תחליף למלאווח?
תודה מראש:)
ויש לך מתכונים טעימיםםםם:)
אם אפשר שזה יהיה מתכון של בצק ללא התפחה ושיהיה אפשר ללוש עם היד
תודה.
היי שרי,
אין לי מתכון לבצק מלוואח או דומה לו, היות ונדרשת לו זמן עבודה וקיפולים של חמאה/מרגרינה בבצק.
מה שכן, את יכולה להכין את הבצק באחד המתכונים הבאים:
שבלולי גבינה ותרד,
מאפה במילוי פטריות,
כיסונים במילוי פטריות.
בהצלחה!
תודה!
היי אפרת
מכינה רק 7 מנות
כמה פטריות מומלץ? (קונה בקופסא גדולה יותר טריות)
והאם הכל מתחלק בחצי מבחינת תיבלון ? (רבע כפית מלח חצי כפית אבקת מרק פטריות)
והאם זמן האפייה והבישול מתקצר?או אותו דבר?
בתודה מראש
ויום קסום.
היי עינת,
ל-7 יחידות יש לשים כ-250 גרם פטריות.
כמויות התבלינים אכן קטנות פי 2.
אין שינוי מבחינת הזמנים.
בהצלחה❤
שלום רב,מה אפשר לעשים בקום פטריות טריות,תודה
היי,
אפשר להכין כל מילוי ירקות, עוף או בשר שאוהבים. למשל:
מילוי בשר טחון,
מילוי חצילים,
מילוי תפוחי אדמה,
מילוי עוף.
שלום רב אפרת האם ניתן להכין עם בצק פילו?מה לשים במקום בצל?גמר חתימה טובה
היי מיטל,
אפשר להכין עם בצק פילו, כדאי לסנן מנוזלים את תערובת המילוי אם יש הרבה רוטב.
אם לא אוהבים בצל אפשר לוותר עליו, אבל זה מאד מוסיף.
גמר חתימה טובה(:
אפשר להוסיף בשר? איך ?
והאם לדעתך מתאים לארוחה מפסקת גם ?
היי,
אפשר בהחלט להוסיף בשר(:
זה יכול להתאים גם לסעודה המפסקת.
גמר חתימה טובה🌺