שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

מס’ מנות: 14 בורקסים

סוג: פרווה

רכיבים

7 יח’ בצק מלוואח מופשר בקוטר 18 ס”מ (ניתן להכין גם מבצק עלים או פילאס)

בצל גדול קצוץ דק

2 סלסלות פטריות טריות קצוצות

תיבול: כפית אבקת פטריות/מרק, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.

לציפוי: ביצה טרופה, פרג/שומשום

אופן ההכנה

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את הפטריות הקצוצות, ממליחים מעט ומבשלים במשך 5-7 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות.

-מתבלים באבקת פטריות/מרק, מלח ופלפל שחור. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר לגמרי.

-מחממים תנור ל-190 מעלות.

-חותכים כל מלוואח לחצי (אם הבצק נדבק למשטח כדאי לפרוש את הבצק על נייר אפיה). מניחים כ-2 כפות גדושות מתערובת הפטריות ומקפלים לחצי. מהדקים היטב את השוליים.

-מניחים על נייר אפיה ומברישים את החלק העליון בביצה טרופה. מפזרים מעל פרג או שומשום.

-מכניסים לתנור (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד!) ואופים במשך 27-30 דקות, עד להזהבה יפה.

טיפים והערות

*את המלוואח יש להפשיר אבל לא לגמרי אחרת הוא יהיה דביק ויהיה קשה לעבוד איתו. יש להפשיר עד שהבצק גמיש וניתן לקיפול.

*אפשר להכין מבצק עלים או פילאס ולחתוך את הבצק לריבועים בגודל 9X9 ס”מ.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט עגבניות ופסטו

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אלמצהיי (09:28 14.09.2021)

שלום רב,מה אפשר לעשים בקום פטריות טריות,תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:33 14.09.2021)

היי,
אפשר להכין כל מילוי ירקות, עוף או בשר שאוהבים. למשל:
מילוי בשר טחון,
מילוי חצילים,
מילוי תפוחי אדמה,
מילוי עוף.

מיטל (16:05 13.09.2021)

שלום רב אפרת האם ניתן להכין עם בצק פילו?מה לשים במקום בצל?גמר חתימה טובה

מתכונים ב-10 דקות (18:40 13.09.2021)

היי מיטל,
אפשר להכין עם בצק פילו, כדאי לסנן מנוזלים את תערובת המילוי אם יש הרבה רוטב.
אם לא אוהבים בצל אפשר לוותר עליו, אבל זה מאד מוסיף.
גמר חתימה טובה(:

ספ (11:51 13.09.2021)

אפשר להוסיף בשר? איך ?
והאם לדעתך מתאים לארוחה מפסקת גם ?

מתכונים ב-10 דקות (12:22 13.09.2021)

היי,
אפשר בהחלט להוסיף בשר(:
זה יכול להתאים גם לסעודה המפסקת.
גמר חתימה טובה🌺

ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.