מצרכים להכנת בורקס טורקי
- בצק עלים או בצק פילאס מרודד (300 ג’)
- כוס עלי תרד חתוכים גס
- מילוי גבינה ותרד
- כוס גבינה בולגרית מפוררת (130 ג’)
- כוס גבינה צהובה מגורדת (100 ג’)
- 3 כפות מלאות גבינה לבנה
- חצי ביצה טרופה
- קמצוץ מלח ופלפל שחור
לציפוי
- חצי ביצה טרופה, שומשום
איך מכינים בורקס טורקי?
- מחממים תנור מראש ל-190 מעלות (חום עליון ותחתון).
- מערבבים בקערית: גבינה בולגרית, גבינה צהובה, גבינה לבנה, חצי ביצה טרופה, מלח ופלפל שחור.
- פותחים את בצק העלים על נייר אפיה ומרדדים בעזרת מערוך לצורת מלבן ארוך.
- מניחים בצד אחד (לאורך) את מלית הגבינה ומעל מפזרים עלי תרד. מגלגלים לרולדה ארוכה ולאחר מכן יוצרים צורה של שבלול (ראו תמונה למטה).
- מניחים בתבנית על נייר אפיה, מורחים את החלק העליון בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
- מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-40 דקות, עד להזהבה יפה.
הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל

גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
בורקס תורכי מאפה גבינות ותרד בורקס טורקי
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מחפשים מתכונים נוספים?
15 תגובות
כניסה
15 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות







