שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 12-15 דקות

מס’ מנות: 3-4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 כוס בורגול עבה/גס

1 בצל בינוני קצוץ

1 שן שום שמנה קצוצה

כוס וחצי שעועית ירוקה חתוכה משקית קפואה (180 ג’)

כוס תערובת אפונה וגזר משקית קפואה (120 ג’)

2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים (או חצי כפית תבלין פטרוזיליה מיובשת)

תיבול: חצי כפית מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, כפית אבקת מרק (*מומלץ מחומרים טבעיים), רבע כפית שטוחה פלפל שחור




אופן הכנה:

-מניחים את הבורגול במסננת ושוטפים כחצי דקה מתחת לברז. מעבירים לקערה ושופכים 2 כוסות מים רותחים. משרים למשך כ-20 דקות, עד שהבורגול נעשה רך למאכל (אין צורך לבשל).  מעבירים למסננת.

-מטגנים בצל עם 2 כפות שמן זית עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את השעועית הירוקה ותערובת אפונה וגזר (אין צורך להפשיר). מבשלים על אש בינונית במשך 5-7 דקות, תוך כדי ערבוב.

-מוסיפים את הבורגול ומתבלים במלח, פפריקה, כמון, אבקת מרק ופלפל שחור. מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים היטב ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות, לספיגת הטעמים. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מרק כרובמרק כרוב
בראוניז נוטלה בראוניז נוטלה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
רומי (02:55 10.12.2023)

היי,
אפשר לטגן בצל ושום, להוסיף שעועית אפונה וגזר, להוסיף את הבורגול, תבלינים ומים ולתת להכל להתבשל 15 דקות?

avatar
רומי (02:56 10.12.2023)

(כלומר – לעשות הכל בסיר אחד בלי השלב של השריית הבורגול לפני)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:53 10.12.2023)

כן אפשר.
יש להוסיף 2 כוסות מים רותחים ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך 20 דקות.
לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה במשך 10 דקות.

avatar
רומי (05:29 11.12.2023)

תודה על התשובה.
יש הבדל מבחינת התוצאה בין 2 דרכי העשייה?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:06 11.12.2023)

ההבדל הוא יותר במרקם אבל זה לא קריטי.
כשמכינים את הבורגול בנפרד (בהשרייה במים) זה יוצא יותר אחד-אחד ופחות עיסתי.

avatar
אסתר אוקנין (17:53 13.06.2023)

יצא מוצלח מאוד

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:49 13.06.2023)

שמחה לשמוע🩷

avatar
נעמה (09:50 13.03.2023)

היי אפרת:)
אפשר להוסיף לתבשיל קוביות פילה עוף? ואם כן באיזה שלב

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:36 13.03.2023)

היי נעמה,
יש להוסיף את העוף לאחר הבצל, לטגן כמה דקות ולהמשיך במתכון.

avatar
חני (11:20 27.04.2022)

היי
הבורגול יצא לי קשהה ממש למה זה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:45 27.04.2022)

היי,
האם השתמשת בכוס מדידה עבור כמות המים? זה חשוב כדי שיהיו מספיק מים לריכוך הבורגול.
בנוסף חשוב שהמים יהיו ממש רותחים, ולתת השרייה של 20 דקות או יותר אם יש צורך.

avatar
מארי (21:29 5.04.2022)

היי אפרת,
הכנתי כבר כמה פעמים ויצא מוצלח מאוד.הפעם יש לי מעט חיטה שרוצה לסיים לפני הפסח.
אפשר להמיר את הבורגול בחיטה?
אם כן, אז איך? ואם לא, יש לך רעיון מה לעשות עם החיטה? לא חמין…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:19 5.04.2022)

היי,
אפשר להשתמש בחיטה, מצרפת לך מתכון לחיטה וירקות שתוכלי להכין לפיו(:

avatar
יהודית (10:36 19.02.2021)

באיזה שלב מוסיפים את הפטרוזיליה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:56 19.02.2021)

לקראת הסוף כשמתבלים 🙂

avatar
Corrine Dovev (11:34 22.01.2021)

אם יש לי בורגול בינוני, המתכון לא טוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:15 22.01.2021)

אפשרי בטח😃

avatar
רותי (14:40 27.08.2020)

הי אפרת,
אחלה אתר 🙂
מכינה הרבה מהמתכונים שלך…
המתכון הזה יצא ממש נחמד – לדעתי כדאי לבשל את הירקות קצת יותר בנפרד, כמו כן הכמון זה עניין של טעם בלבד. לא בטוחה שצריך…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:18 27.08.2020)

תודה רותי 🙂

avatar
ריקי (21:56 27.07.2020)

איזה מתכון יצירתי! יצא טעים ביותר!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:12 28.07.2020)

תודה ריקי 🌺

avatar
שירה גלבוע (22:12 21.07.2020)

יצא סביר, לא וואו, יבש מדי.

avatar
לילך (15:06 3.01.2020)

אני עשיתי עם שעועית ירוקה טרייה וגזר טרי ובישלתי,רק אפונה קפואה.
יצא עשוי היטב.מה לדעתך לגבי הוספת תבלון נוסף או רוטב שיצא רטוב?
בתמונת המתכון יצא צהוב, שמת משהו נוסף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:46 3.01.2020)

היי לילך,
שמתי אבקת מרק שהכנתי לבד מהמתכון הזה- אבקת מרק ביתית אז זה יצא קצת צהוב.
אפשר להוסיף גם קצת רוטב סויה.

avatar
עינת (11:47 2.07.2019)

היי אפרת

בלי מים בכלל ?

מכניסים ישר את תוכן השקיות הקפואות?

אני מאדה את הבצל במחם במקום בשמן

מניסיון זה נשרף בלי מים (סיר נירוסטה)

כמה מים להוסיף כדי שלא ישרף אבל שלא יפגע גם במרקם?

תודה .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:48 2.07.2019)

אם משתמשים בסיר עם ציפוי שאינו נדבק אין תורך להוסיף מים.
אם את משתמשת בסיר מנירוסטה אז תוסיפי כרבע כוס מים ותעקבי אחרי הבישול כדי לבדוק שהתבשיל לא מתייבש.

avatar
דליה (17:25 19.02.2019)

היי
אפשר גם עם בורגול דק?
אין לי גס

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 19.02.2019)

כן.

avatar
ציפי (22:02 20.12.2018)

הי אפרת.
דבר ראשון תודה על כל המתכונים אני נהנית מאוד.
האם אפשר לעשות את המתכון הנ”ל עם שימורים של שעועית ואפונה וגזר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:08 21.12.2018)

כן אפשר. כמובן שיש לסנן מנוזלים לפני שימוש.

avatar
שרון (20:43 19.11.2018)

הכנתי עם קישוא אחד ובטטה אחת ובצל כמובן
יצא מעולה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:14 19.11.2018)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
אלי7 (17:46 2.09.2018)

עשיתי עם שעועית חתוכה והיא יצאה חסרת טעם ובקושי מבושלת. יש מה לעשות? הוספתי תיבול וזה לא עזר.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:15 2.09.2018)

בישלת אותה לפני?
בכל מקרה אם כבר היא מעורבבת עם הבורגול אפשר להמשיך לטגן את התבשיל במחבת רחבה תוך כדי ערבוב ולהוסיף תבלינים.

avatar
שירה ליבמן (21:39 23.07.2018)

שלוםת את יודעת אולי כמה קלוריות יש במנה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:49 24.07.2018)

220 קלוריות למנה.

avatar
אביחי (19:35 7.05.2018)

מתי מוסיפים את הםטורזיליה? לא כתוב

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:14 7.05.2018)

בסוף, כשמתבלים.

avatar
עדי (17:51 7.05.2018)

הי. תודה. יצא מצוין! (פעם שניה שאני מכינה)

אפשר להקפיא?

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:09 7.05.2018)

נראה לי שכן 🙂

avatar
Hadasb16 (06:52 8.04.2018)

הכנתי לפי ההוראות רק עם אורז לבן במקום בורגול. יצא מעדן ! חולה על המתכונים שלך בכלל, כזאת אלופה !

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:21 8.04.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ושבוע נפלא!

avatar
עינת (10:33 28.02.2018)

היי
איזה דגן אחר יכול להתאים במקום הבורגול?

או שעדיף שלא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:23 28.02.2018)

אני חושבת שיכול לעבוד גם עם קינואה.

avatar
טליה (17:18 11.02.2018)

היי,
במה ניתן להחליף את אבקת המרק?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:23 11.02.2018)

אפשר לוותר על אבקת המרק ולהגדיל את כמות המלח בעוד כרבע כפית.

avatar
אוסנת (21:27 8.02.2018)

כמה אפונה וגזר לשים אם אני לא רוצה לשים גם שעועית ירוקה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:01 8.02.2018)

שימי 2 כוסות.

avatar
אקרמן רעיה (10:01 7.02.2018)

יצא ממש טעים תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:31 7.02.2018)

תודה שחזרת לעדכן 🙂
יום מקסים

avatar
אקרמן רעיה (17:59 6.02.2018)

הי אפרת יש לי רק אפונה בלי גזר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:03 6.02.2018)

אז תכיני רק עם אפונה או שתחתכי גזר טרי לקוביות קטנות, תטגני אותו עם הבצל והשום במשך כ-5 דקות (עם מכסה) עד שיתרכך ואז תוסיפי את האפונה והשעועית ותמשיכי כרגיל.

avatar
עדי (10:19 5.02.2018)

יצא פצצה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:44 5.02.2018)

תודה עדי, שמחה שאהבת 🙂

avatar
אסתי (12:07 1.02.2018)

תודה! במה אפשר להחליף את האגוזים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:09 1.02.2018)

היי אסתי,
אין אגוזים במתכון. אולי התכוונת למתכון אחר?

לקריאת כל התגובות