זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12-15 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 כוס בורגול עבה/גס
1 בצל בינוני קצוץ
1 שן שום שמנה קצוצה
כוס וחצי שעועית ירוקה חתוכה משקית קפואה (180 ג’)
כוס תערובת אפונה וגזר משקית קפואה (120 ג’)
2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים (או חצי כפית תבלין פטרוזיליה מיובשת)
תיבול: חצי כפית מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, כפית אבקת מרק (*מומלץ מחומרים טבעיים), רבע כפית שטוחה פלפל שחור
אופן הכנה:
-מניחים את הבורגול במסננת ושוטפים כחצי דקה מתחת לברז. מעבירים לקערה ושופכים 2 כוסות מים רותחים. משרים למשך כ-20 דקות, עד שהבורגול נעשה רך למאכל (אין צורך לבשל). מעבירים למסננת.
-מטגנים בצל עם 2 כפות שמן זית עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את השעועית הירוקה ותערובת אפונה וגזר (אין צורך להפשיר). מבשלים על אש בינונית במשך 5-7 דקות, תוך כדי ערבוב.
-מוסיפים את הבורגול ומתבלים במלח, פפריקה, כמון, אבקת מרק ופלפל שחור. מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים היטב ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות, לספיגת הטעמים. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
היי,
אפשר לטגן בצל ושום, להוסיף שעועית אפונה וגזר, להוסיף את הבורגול, תבלינים ומים ולתת להכל להתבשל 15 דקות?
(כלומר – לעשות הכל בסיר אחד בלי השלב של השריית הבורגול לפני)
כן אפשר.
יש להוסיף 2 כוסות מים רותחים ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך 20 דקות.
לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה במשך 10 דקות.
תודה על התשובה.
יש הבדל מבחינת התוצאה בין 2 דרכי העשייה?
תודה
ההבדל הוא יותר במרקם אבל זה לא קריטי.
כשמכינים את הבורגול בנפרד (בהשרייה במים) זה יוצא יותר אחד-אחד ופחות עיסתי.
יצא מוצלח מאוד
שמחה לשמוע🩷
היי אפרת:)
אפשר להוסיף לתבשיל קוביות פילה עוף? ואם כן באיזה שלב
היי נעמה,
יש להוסיף את העוף לאחר הבצל, לטגן כמה דקות ולהמשיך במתכון.
היי
הבורגול יצא לי קשהה ממש למה זה?
היי,
האם השתמשת בכוס מדידה עבור כמות המים? זה חשוב כדי שיהיו מספיק מים לריכוך הבורגול.
בנוסף חשוב שהמים יהיו ממש רותחים, ולתת השרייה של 20 דקות או יותר אם יש צורך.
היי אפרת,
הכנתי כבר כמה פעמים ויצא מוצלח מאוד.הפעם יש לי מעט חיטה שרוצה לסיים לפני הפסח.
אפשר להמיר את הבורגול בחיטה?
אם כן, אז איך? ואם לא, יש לך רעיון מה לעשות עם החיטה? לא חמין…
היי,
אפשר להשתמש בחיטה, מצרפת לך מתכון לחיטה וירקות שתוכלי להכין לפיו(:
באיזה שלב מוסיפים את הפטרוזיליה?
לקראת הסוף כשמתבלים 🙂
אם יש לי בורגול בינוני, המתכון לא טוב?
אפשרי בטח😃
הי אפרת,
אחלה אתר 🙂
מכינה הרבה מהמתכונים שלך…
המתכון הזה יצא ממש נחמד – לדעתי כדאי לבשל את הירקות קצת יותר בנפרד, כמו כן הכמון זה עניין של טעם בלבד. לא בטוחה שצריך…
תודה רותי 🙂
איזה מתכון יצירתי! יצא טעים ביותר!!
תודה ריקי 🌺
יצא סביר, לא וואו, יבש מדי.
אני עשיתי עם שעועית ירוקה טרייה וגזר טרי ובישלתי,רק אפונה קפואה.
יצא עשוי היטב.מה לדעתך לגבי הוספת תבלון נוסף או רוטב שיצא רטוב?
בתמונת המתכון יצא צהוב, שמת משהו נוסף?
היי לילך,
שמתי אבקת מרק שהכנתי לבד מהמתכון הזה- אבקת מרק ביתית אז זה יצא קצת צהוב.
אפשר להוסיף גם קצת רוטב סויה.
היי אפרת
בלי מים בכלל ?
מכניסים ישר את תוכן השקיות הקפואות?
אני מאדה את הבצל במחם במקום בשמן
מניסיון זה נשרף בלי מים (סיר נירוסטה)
כמה מים להוסיף כדי שלא ישרף אבל שלא יפגע גם במרקם?
תודה .
אם משתמשים בסיר עם ציפוי שאינו נדבק אין תורך להוסיף מים.
אם את משתמשת בסיר מנירוסטה אז תוסיפי כרבע כוס מים ותעקבי אחרי הבישול כדי לבדוק שהתבשיל לא מתייבש.
היי
אפשר גם עם בורגול דק?
אין לי גס
כן.
הי אפרת.
דבר ראשון תודה על כל המתכונים אני נהנית מאוד.
האם אפשר לעשות את המתכון הנ”ל עם שימורים של שעועית ואפונה וגזר?
כן אפשר. כמובן שיש לסנן מנוזלים לפני שימוש.
הכנתי עם קישוא אחד ובטטה אחת ובצל כמובן
יצא מעולה!!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
עשיתי עם שעועית חתוכה והיא יצאה חסרת טעם ובקושי מבושלת. יש מה לעשות? הוספתי תיבול וזה לא עזר.
בישלת אותה לפני?
בכל מקרה אם כבר היא מעורבבת עם הבורגול אפשר להמשיך לטגן את התבשיל במחבת רחבה תוך כדי ערבוב ולהוסיף תבלינים.
שלוםת את יודעת אולי כמה קלוריות יש במנה?
220 קלוריות למנה.
מתי מוסיפים את הםטורזיליה? לא כתוב
בסוף, כשמתבלים.
הי. תודה. יצא מצוין! (פעם שניה שאני מכינה)
אפשר להקפיא?
תודה
נראה לי שכן 🙂
הכנתי לפי ההוראות רק עם אורז לבן במקום בורגול. יצא מעדן ! חולה על המתכונים שלך בכלל, כזאת אלופה !
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ושבוע נפלא!
היי
איזה דגן אחר יכול להתאים במקום הבורגול?
או שעדיף שלא?
אני חושבת שיכול לעבוד גם עם קינואה.
היי,
במה ניתן להחליף את אבקת המרק?
תודה
אפשר לוותר על אבקת המרק ולהגדיל את כמות המלח בעוד כרבע כפית.
כמה אפונה וגזר לשים אם אני לא רוצה לשים גם שעועית ירוקה?
שימי 2 כוסות.
יצא ממש טעים תודה רבה
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יום מקסים
הי אפרת יש לי רק אפונה בלי גזר
אז תכיני רק עם אפונה או שתחתכי גזר טרי לקוביות קטנות, תטגני אותו עם הבצל והשום במשך כ-5 דקות (עם מכסה) עד שיתרכך ואז תוסיפי את האפונה והשעועית ותמשיכי כרגיל.
יצא פצצה
תודה עדי, שמחה שאהבת 🙂
תודה! במה אפשר להחליף את האגוזים?
היי אסתי,
אין אגוזים במתכון. אולי התכוונת למתכון אחר?