זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-23 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
רכיבים
כוס בורגול עבה או רגיל
2 בצלים בינוניים קצוצים
450-500 גרם פרגיות חתוכות
רבע כוס עלי כוסברה קצוצים
רבע כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
תיבול לפרגיות: חצי כפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור (רצוי גרוס)
תיבול לתבשיל: רבע כפית כורכום, רבע כפית כמון, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
–השריית הבורגול (ללא בישול): משרים את הבורגול בקערה עם מים רותחים במשך במשך 35-40 דקות ומסננים (מומלץ לטעום ולוודא שהוא מוכן).
-בינתיים, מחממים סיר רחב עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל במשך 10-15 דקות, עד להזהבה (אש בינונית, יש לערבב מידי פעם). מעבירים את הבצל לצלחת עמוקה.
-מחממים את אותו סיר בכף שמן ומטגנים את הפרגיות במשך 2-3 דקות מכל צד.
-מוסיפים לסיר את הבורגול והבצל המטוגן ומתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור. מוסיפים כוסברה ופטרוזיליה, מערבבים היטב ומבשלים עם מכסה במשך כ-5 דקות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
- שוקיים בסיר |
- פסטה בסיר אחד |
- אורז מוקפץ עם פרגית |
- ספגטי עם חזה עוף |
- פסטה עם חזה עוף |
- תבשיל אורז, עוף ואפונה
תגובות
היי מכינה תמיד מתכון מעולה , רוצה להכין שוב ואין לי כרגע לא פטרוזיליה ולא כוסברה עד כמה זה פוגם בטעם בלי ?
לפטרוזיליה ולכוסברה טעמים חזקים וטעימים, אבל אפשר לוותר 🙂
היי אפרת התמכרתי לאתר שלך. בסוף המתכון שרשום להוסיף את הבורגול לבשר ולבשל זה בלי להוסיף מים?
היי רבקה
אין צורך להוסיף מים,
הבורגול מתבשל שאת משרה אותו במים חמים למשך 40 דק' כמו שרשום במתכון.
היי,
אני ממש אוהבת את המנה הזאת אבל בין הזוג שלי לא אוהב כוסברה ופטרוזליה חיים.
האם אפשר לשים כוסברה ופטרוזליה יבשים? אם כן, כמה?
*בן הזוג שלי
כן, אפשר לשים חצי כפית מכל סוג.
היי אפרת אני רוצה להכין את הבורגול כתוספת (ללא הבשר)
אני מכינה בפעם הראשונה אז יש לי כמה שאלות :
1. אם רשום רק בורגול על השקית אז הוא גס?
2. בשלב שרשמת לטעום לבדוק אם מוכן -כיצד יודעים אם מוכן ?
3. לכמה אנשים מספיקה כוס בורגול?
4. אם אני מכינה ללא הבשר האם להוסיף את הבורגול לבצל המטוגן ולהמשיך לפי ההוראות?.
5. האם לשנות משהו בתיבול ?
6. האם הבורגול יוצא אחד אחד ?
סליחה על כל השאלות
אשמח לעזרתך
תודה !
1. בדר"כ זה בורגול רגיל.
2. אם הבורגול רך למאכל.
3. 3-4 מנות
4. כן
5. תכיני לי המתכון רק בלי התיבול של הפרגיות
6. כן
בהצלחה 🙂
תודה רבה אפרת
מתכונים מצויינים ומדוייקים, למדתי לבשל בזכות האתר שלך, הכל יוצא טעים, אפילו מתכונים עם בשר ועוף שאני מכינה מבלי לטעום כי אני צמחונית. אין אחד שאני לא ממליצה לו להכניס לאתר. תודה
תודה שלומית, כיף גדול לשמוע ❤️
מתכון מעולה וקל. כל המשפחה נהנתה ממנו.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יצא מעולה! תודה רבה.
נראה מעולה 🙂
תודה עדה
דבר ראשון תודה רבה על המתכונים! תמיד יוצאים מושלם!!
אפשר לשים חזה עוף במקום פרגית?
כן אפשר. אם זה חזה עוף אז מספיק לטגן כדקה מכל צד.
תודה רבה לך על המתכונים אני נהנית מהמם מאד!
שמחה לשמוע ❤️