זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-23 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
כוס בורגול עבה או רגיל
2 בצלים בינוניים קצוצים
450-500 גרם פרגיות חתוכות
רבע כוס עלי כוסברה קצוצים
רבע כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
תיבול לפרגיות: חצי כפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור (רצוי גרוס)
תיבול לתבשיל: רבע כפית כורכום, רבע כפית כמון, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
–השריית הבורגול (ללא בישול): משרים את הבורגול בקערה עם מים רותחים במשך במשך 35-40 דקות ומסננים (מומלץ לטעום ולוודא שהוא מוכן).
-בינתיים, מחממים סיר רחב עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל במשך 10-15 דקות, עד להזהבה (אש בינונית, יש לערבב מידי פעם). מעבירים את הבצל לצלחת עמוקה.
-מחממים את אותו סיר בכף שמן ומטגנים את הפרגיות במשך 2-3 דקות מכל צד.
-מוסיפים לסיר את הבורגול והבצל המטוגן ומתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור. מוסיפים כוסברה ופטרוזיליה, מערבבים היטב ומבשלים עם מכסה במשך כ-5 דקות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
- בורגול עם בשר טחון |
- נודלס עם פרגיות |
- שוקיים בסיר |
- פסטה בסיר אחד |
- אורז מוקפץ עם פרגית |
- ספגטי עם חזה עוף
תודה על האתר הנהדר….יצא מעולה… פשוט טעים….
תודה איריס:)
מתכון פשוט טעים ובריא
ממש מוצלח!! תודה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפרת האלופה תודה על הכל.. רציתי לשאול אם אפשר להכין את המתכון עם קוביות חזה עוף במקום הפרגיות..? והאם שאר ההכנה נשארת באותו אופן?
היי,
אפשר להשתמש בחזה עוף ללא שינוי נוסף.
בהצלחה🙂
הי אפרת!
לפי ההמלצה שלך בתגובה על המתכון עוף עם בורגול בתנור, רציתי להכין את המתכון הזה עם שוקיים ורציתי לשאול אם במקרה כזה, בכל זאת להשרות את הבורגול, או שלא צריך בגלל הבישול הארוך?
תודה על האתר המדהים!
היי מעיין,
אם את מכינה את המתכון הנוכחי עם חלקי עוף כמו שוקיים- אין צורך להשרות את הבורגול לפני כן.
יש לטגן את הבצל, להוסיף את העוף והתיבול ואז להוסיף 2-3 כוסות מים (המים אמורים לכסות בין חצי ל3/4 מגובה העוף). להביא לרתיחה ואז להנמיך את האש ולבשל כשעה- שעה וחצי.
שמחה ממש שאת נהנית מהמתכונים באתר❤
מצויין ממש, אני תמיד מכפילה את התיבול במתכון הזה כפול שלוש וזה כל פעם יוצא מעולה וממש מהיר להכנה.
שאלה… הפעם האחרונה שהכנתי עשיתי כמות גדולה. אפשר להקפיא?
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון(: אפשר להקפיא.
היי אפרת היקרה. יש לי במקפיא 1.2 ק”ג פילה עוף. מה היית מציעה להכין?
היי,
יש מלא מתכוני עוף מעולים באתר! מצרפת לך כמה מהם:
עוף ביין ושום
מתכונים עם עוף טחון
מתכוני עוף בסיר
איך מכינים שניצל
סליחה אפרת. הכוונה שלי היתה לפילה עוף. להשתמש בו כמו בחזה עוף או בפרגיות? הבישול שלו קצר או ארוך יותר?
מתנצלת, צירפתי לך בטעות שני מתכונים שמיועדים לחלקי עוף…
אין הרבה הבדל בין פילה לפרגיות/ חזה עוף, מלבד זה שפילה צריך זמן קצר יחסית- בטיגון מספיק לו עד 10 דקות, בבישול- כ-15 דקות, ובאפייה כ-25 דקות.
את יכולה להשתמש בפילה בכל מתכון לפרגיות, לרצועות חזה עוף או עוף טחון, וגם לשניצלים.
היי אפרת. אני רוצה להשתמש בפטרוזיליה ובכוסברה מיובשים. הנכדה הגדולה שלי לא אוהבת עלים ירוקים באוכל, גם אם הם קצוצים דק. כפית מכל אחת לכמות כפולה תספיק לדעתך? תודה
היי,
אפשר בהחלט להפחית בכמות עלי התבלין אם לא אוהבים, גם כפית אחת זה בסדר(:
ממש טעים.
כטיבעוניים השתמשנו בתחליף דמוי עוף של חברת “טיבעול”, קופסה ירוקה, הנתחים החתוכים.
עשיתי הכל לפי המתכון.
יצא ממש טעים, אבל לטעמי האישי קצת יבש לי מדי. לפעם הבאה הוסיף פיטריות.
המון תודה.
תודה על השיתוף, שמחה שאהבת את המתכון והצלחת אפילו לטבען אותו!
היי אפרת
קבלתי אישור מבני בן החמש לנסות את זה
אבל הוא לא אוהב צבע ירוק
בלי הכוסברה והפטרוזילה גם לא יבשים יצא עדיין טעים נכון?
בתודה מראש.
היי עינת,
כן, יצא מעולה גם בלי…
בהצלחה😊
אם אני עושה 500 גרם (שקית) בורגול מה הכמויות והזמנים להכל
היי ספיר,
כוס בורגול= 200 גרם, לכן הכמויות שאת צריכה הן פי 2.5:
2.5 כוסות בורגול
4 בצלים גדולים
קילו פרגיות
חצי כוס כוסברה
חצי כוס פטרוזיליה
שימי לב שאת מכינה בסיר מספיק גדול לכמות כזו…
בהצלחה!
היי מכינה תמיד מתכון מעולה , רוצה להכין שוב ואין לי כרגע לא פטרוזיליה ולא כוסברה עד כמה זה פוגם בטעם בלי ?
לפטרוזיליה ולכוסברה טעמים חזקים וטעימים, אבל אפשר לוותר 🙂
היי אפרת התמכרתי לאתר שלך. בסוף המתכון שרשום להוסיף את הבורגול לבשר ולבשל זה בלי להוסיף מים?
היי רבקה
אין צורך להוסיף מים,
הבורגול מתבשל שאת משרה אותו במים חמים למשך 40 דק’ כמו שרשום במתכון.
היי,
אני ממש אוהבת את המנה הזאת אבל בין הזוג שלי לא אוהב כוסברה ופטרוזליה חיים.
האם אפשר לשים כוסברה ופטרוזליה יבשים? אם כן, כמה?
*בן הזוג שלי
כן, אפשר לשים חצי כפית מכל סוג.
היי אפרת אני רוצה להכין את הבורגול כתוספת (ללא הבשר)
אני מכינה בפעם הראשונה אז יש לי כמה שאלות :
1. אם רשום רק בורגול על השקית אז הוא גס?
2. בשלב שרשמת לטעום לבדוק אם מוכן -כיצד יודעים אם מוכן ?
3. לכמה אנשים מספיקה כוס בורגול?
4. אם אני מכינה ללא הבשר האם להוסיף את הבורגול לבצל המטוגן ולהמשיך לפי ההוראות?.
5. האם לשנות משהו בתיבול ?
6. האם הבורגול יוצא אחד אחד ?
סליחה על כל השאלות
אשמח לעזרתך
תודה !
1. בדר”כ זה בורגול רגיל.
2. אם הבורגול רך למאכל.
3. 3-4 מנות
4. כן
5. תכיני לי המתכון רק בלי התיבול של הפרגיות
6. כן
בהצלחה 🙂
תודה רבה אפרת
מתכונים מצויינים ומדוייקים, למדתי לבשל בזכות האתר שלך, הכל יוצא טעים, אפילו מתכונים עם בשר ועוף שאני מכינה מבלי לטעום כי אני צמחונית. אין אחד שאני לא ממליצה לו להכניס לאתר. תודה
תודה שלומית, כיף גדול לשמוע ❤️
מתכון מעולה וקל. כל המשפחה נהנתה ממנו.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יצא מעולה! תודה רבה.
נראה מעולה 🙂
תודה עדה
דבר ראשון תודה רבה על המתכונים! תמיד יוצאים מושלם!!
אפשר לשים חזה עוף במקום פרגית?
כן אפשר. אם זה חזה עוף אז מספיק לטגן כדקה מכל צד.
תודה רבה לך על המתכונים אני נהנית מהמם מאד!
שמחה לשמוע ❤️