שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 3-4 יחידות

סוג: חלבי/ פרווה

ארטיק תות-בננה

מצרכים:

5-6 תותים גדולים

2 בננות גדולות

חצי גביע יוגורט מתוק (100 מ"ל) או שליש כוס מים

1-2 כפיות אבקת סוכר/דבש

אופן הכנה:

מרסקים/טוחנים את הבננות ותותים עד למחית. מערבבים עם היוגורט/מים, טועמים וממתיקים בהתאם לצורך. מעבירים לתבנית ארטיקים ומקפיאים.

 

ארטיק פטל

מצרכים:

כוס פטל קפוא (ניתן להשיג בכל סופר, מגיע ארוז בקופסה)

גביע יוגורט (200 מ"ל)

1-2 כפות אבקת סוכר/דבש

אופן הכנה:

טוחנים את הפטל במעבד מזון/בלנדר מוט ידני ומערבבים עם היוגורט, טועמים וממתיקים בהתאם לצורך. מעבירים לתבנית ארטיקים ומקפיאים.

 

ארטיק לימונענע

מצרכים:

מיץ מלימון בינוני

כוס מים

1-2 כפות עלי נענע טחונים/קצוצים דק

2-3 כפות אבקת סוכר

*גרידת קליפת לימון (לא חובה)

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים, מעבירים לתבנית ארטיקים ומקפיאים.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
מתכון לאורז עם פטריותמתכון לאורז עם פטריות
לחמניות ביס פריכות לחמניות ביס פריכות
תגובותתגובות

יציאה לחופשה:

שלום לכולם, יצאתי לחופשה עד ה-25.7 ולכן לא אוכל לענות לתגובות בתקופה הזו.

בינתיים אתם מוזמנים להמשיך לשתף בתמונות ובתוצאות המתכונים שהכנתם – אשמח מאוד לראות את כל היצירות כשאחזור!

תודה על ההבנה😊

הוספת תגובה
avatar
אסנתוש (17:30 13.05.2025)

היי אפרת
מה אפשר לעשות עם שימורי אננס

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:49 13.05.2025)

אפשר להכין את זה- סורבה אננס ונענע (אפשר גם בלי הנענע).

avatar
מיכל (10:41 7.07.2024)

התותים צריכים להיות קפואים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:18 7.07.2024)

לא

avatar
ברורית דויד (12:21 8.02.2024)

אפרת תודה על האתר האדיר,
אני נעזרת בו רבות ותמיד יוצאת מרוצה!!
רציתי לשאול,
אני רוצה להכין ארטיק מגנום מצופה שוקולד,
יש לך מתכון למילוי מתאים, וניל עם תוספות או עם שוקולד מומס,
רק אני צריכה משהו שיקפא ואוכל לחלץ את הארטיק עם המקל בשלום,
ניסיתי מתכון אחד והמילוי נשאר כמו מוס, לא קפא והארטיק נשבר בחילוץ 🙁

תודה מראש!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:20 8.02.2024)

היי ברורית,
לגבי חילוץ הארטיק מהתבנית, זה תלוי בסוג התבנית.
ארטיקים חלביים כמו מגנום וכדו' כדאי להכין בתבניות שיש בהן רק צד אחד (הכוונה לצד אחד פתוח).
אפשר להכין את המתכון הזה- גלידת שוקו-ניל
אם את רוצה שזה יהיה ממש מוצק אז תפחיתי את כמות החלב הממותק לרבע כוס (במקום שליש כוס) ותקפיאי מספיק זמן. לפחות 12 שעות.
בהצלחה:)

avatar
שלמה (12:57 1.08.2023)

איך מכנים מאבטיח ופרווה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:20 2.08.2023)

היי
טוחנים את האבטיח, מוסיפים דבש ומקפיאים בתבניות ארטיק.

avatar
שרה (12:28 7.07.2021)

במתכון הראשון, מה אפשר לשים במקום בננה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:12 7.07.2021)

מניחה שאפשר לשים עוד כמה תותים, וכדאי להוסיף מעט דבש.

avatar
שירה (23:04 26.06.2021)

היי,
יש משהו עם תפוז?
תודה:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:34 26.06.2021)

אני לא בטוחה עד כמה יצא מוצלח, אבל אפשר לנסות להכין כמו המתכון של ארטיק לימונענע, רק במקום מיץ לימון לשים מיץ תפוזים וגרידת תפוז, ולוותר על הנענע.

avatar
ירדנה (14:54 11.05.2020)

הכנתי עם תות שדה.ולחק מהארטיקים הוספתי בננה.יצא 10

ארטיק ביתי
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:40 11.05.2020)

מהמם 😍
תודה ירדנה

avatar
שאול (14:54 6.10.2017)

לאחר ההקפאה הארטיק נהיה קשה, ארטיקים קנוים יש להם מרקם רך.
מה ניתן לעשות ע"מ לקבל מרקם רך ומצד שני עדיין קפוא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:55 6.10.2017)

היי שאול,
לדעתי זה קשור בסוג המקפיא. יכול להיות שמקפיא ביתי לא נותן את המרקם של הקפאה תעשייתית.

avatar
מרים (14:37 7.07.2020)

לדעתי ריסוק והקפאה חוזרת יתנו את המרקם הזה

avatar
ענת (11:16 8.09.2016)

איך מכינים משזיף? צריך לבשל או לקלף? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:32 8.09.2016)

היי ענת,
אפשר לבשל את השזיף במים אבל לא חובה. אפשר רק לקלף אותו ולטחון אותו עם חצי מיכל יוגורט + 1-2 כפות אבקת סוכר עד לקבלת מרקם חלק, לשים בתבנית ולהקפיא. אני ממליצה להשתמש בסביבות 4-5 שזיפים. אפשר לשלב גם פירות נוספים כמו אפרסקים, בננות וכו'.
בהצלחה 🙂

avatar
ענת (13:01 15.09.2016)

תודה רבה לך!!!
יש לך רעיון אולי מה אפשר במקום היוגורט (יקר לי)?
אולי לבן או חלב או מים או… מה?
תודה רבה ממש!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:23 15.09.2016)

היי ענת,
אני חושבת שאפשר. אם את שמה לבן אני חושבת שתצטרכי להמתיק יותר כי הוא חמצמץ.
אם את שמה חלב כדאי להוסיף בהדרגה ולהתחיל מרבע כוס כי הוא יותר דליל.
המשך יום נפלא!

avatar
אפרת (22:09 2.08.2016)

ממש תודה על המתכונים! משתמשת המון באתר שלך!
אני מחפשת עוד מתכונים לארטיקים, אם יש לך, הילדים שלי לא יאהבו את הטעמים שבמתכון הזה לצערי…
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:58 2.08.2016)

היי אפרת,
רעיון לארטיק קרח- פשוט לערבב מים עם ויטמנצ'יק או פטל או כל תרכיז שהילדים אוהבים, לשפוך לתבניות ארטיק ולהקפיא.
אפשר גם להכין תה בטעמים (לקנות טעם שהילדים יאהבו) ולהמתיק בסוכר או דבש ולשפוך לתבנית ולהקפיא.
ארטיק חלב- לצקת לתוך תבנית ארטיק כל מעדן שהילדים אוהבים (מעדן שוקולד, וניל, תות וכו') ולהקפיא.
בהצלחה 😉

avatar
שרון רייטמן (07:41 1.08.2016)

תקשיבו האתר הזה ממש נפלא אני ממש אוהבת אותו❤️

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:55 1.08.2016)

תודה שרון!
יום נפלא 🙂

avatar
עידן (12:53 31.07.2016)

יש מתכון לארטיק לימון

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:26 31.07.2016)

היי עידן,
סוחטים לכוס 3 כפות מיץ לימון טרי, ממלאים מים חמים עד 3/4 כוס, מוסיפים כף סוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס. מניחים לתערובת מעט להתקרר, ממלאים תבנית שקעים ומקפיאים.

avatar
תמר (16:46 31.05.2016)

במתכון הראשון אפשר חלב במקום מים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:02 31.05.2016)

כן תמר, אפשר.

avatar
שירן (15:35 30.05.2016)

שלום! בארטיק תות בננה גירסה פרווה…על איזו גודל כוס מדובר?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:40 30.05.2016)

היי שירן,
את מתכוונת לשליש כוס מים? אם כן מדובר בכוס זכוכית רגילה עם ידית בנפח של 240 מ"ל. שליש כוס מים= 80 מ"ל.

avatar
שי-לי פוניס (17:44 29.03.2016)

המתכוו הראשון:זה יצא טעים אם אני לא אוסיף את הבננות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:52 29.03.2016)

כן, אפשר להוסיף יותר תותים במקום בננות רק יכול להיות שיהיה צורך להמתיק יותר באבקת סוכר או דבש (לשים בסביבות 3 כפיות).

avatar
הדס (17:44 28.09.2015)

היי האם אפשר להכין את המתכון האחרון (ארטיק לימונענע) עם סוכר לבן במקום אבקת סוכר ואם כן כמה סוכר? תודה וחג שמח!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:06 28.09.2015)

היי הדס,
אפשר להכין עם סוכר רגיל אבל כדי שלא ירגישו את הסוכר כדאי להמיס אותו לפני ברבע כוס מים חמים ואז להוסיף על זה מים רגילים עד לכוס מלאה.
לדעתי 2 כפות סוכר מספיקות. ממליצה לך לטעום ולהוסיף עוד בהתאם לצורך. קחי בחשבון שהמתיקות יורדת לאחר הקפאה, לכן תמתיקי קצת יותר.
חג שמח 🙂

avatar
הדס (12:32 29.09.2015)

תודה:)

avatar
דינה מימון (15:07 24.08.2015)

המתכון הראשון…אבקת סוכר או דבש זה נחוץ?או שאפשר גם בלי זה…אשמח לקבל מענה בהקדם תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:36 24.08.2015)

היי דינה,
אפשר גם בלי להמתיק כי יש מתיקות בפירות וביוגורט.

avatar
בו (15:29 1.08.2015)

היי, רעיון נוסף הוא להשתמש במנגו עם נענע ודבש… יוצא טעים אבל חייבים להוסיף ממתיק כלשהוא אחרת יש טעם יותר מדי מנגואי.
ואגב, תבנית דומה אפשר להשיג באיקאה ב6-9 ש"ח…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:31 1.08.2015)

נשמע מעולה! תודה על השיתוף 🙂

avatar
מורן (15:43 30.07.2015)

מאיפה אפשר להשיג את המקלות ארטיק?
אשמח אם תרשמו את האתר.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:12 30.07.2015)

היי מורן,
ניתן לקנות את תבנית הארטיקים בכל סופר (התבנית הזאת ספציפית היא משופרסל).

avatar
מורן (16:32 30.07.2015)

לא,
התכוונתי לדבר שמחזיקים בו את הארטיק.
אפשר לקנות אותו גם באינטרנט?
אשמח אם תיתנו קישור לאתר………

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:49 30.07.2015)

זה מגיע ביחד עם התבנית.
מצאתי אתר שמוכר את התבנית הזאת- http://he.aliexpress.com/popular/popsicle-mold.html

לקריאת כל התגובות