זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 3-4 יחידות
סוג: חלבי/ פרווה
ארטיק תות-בננה
מצרכים:
5-6 תותים גדולים
2 בננות גדולות
חצי גביע יוגורט מתוק (100 מ”ל) או שליש כוס מים
1-2 כפיות אבקת סוכר/דבש
אופן הכנה:
מרסקים/טוחנים את הבננות ותותים עד למחית. מערבבים עם היוגורט/מים, טועמים וממתיקים בהתאם לצורך. מעבירים לתבנית ארטיקים ומקפיאים.
ארטיק פטל
מצרכים:
כוס פטל קפוא (ניתן להשיג בכל סופר, מגיע ארוז בקופסה)
גביע יוגורט (200 מ”ל)
1-2 כפות אבקת סוכר/דבש
אופן הכנה:
טוחנים את הפטל במעבד מזון/בלנדר מוט ידני ומערבבים עם היוגורט, טועמים וממתיקים בהתאם לצורך. מעבירים לתבנית ארטיקים ומקפיאים.
ארטיק לימונענע
מצרכים:
מיץ מלימון בינוני
כוס מים
1-2 כפות עלי נענע טחונים/קצוצים דק
2-3 כפות אבקת סוכר
*גרידת קליפת לימון (לא חובה)
אופן הכנה:
-מערבבים את כל החומרים, מעבירים לתבנית ארטיקים ומקפיאים.
התותים צריכים להיות קפואים?
לא
אפרת תודה על האתר האדיר,
אני נעזרת בו רבות ותמיד יוצאת מרוצה!!
רציתי לשאול,
אני רוצה להכין ארטיק מגנום מצופה שוקולד,
יש לך מתכון למילוי מתאים, וניל עם תוספות או עם שוקולד מומס,
רק אני צריכה משהו שיקפא ואוכל לחלץ את הארטיק עם המקל בשלום,
ניסיתי מתכון אחד והמילוי נשאר כמו מוס, לא קפא והארטיק נשבר בחילוץ 🙁
תודה מראש!!!
היי ברורית,
לגבי חילוץ הארטיק מהתבנית, זה תלוי בסוג התבנית.
ארטיקים חלביים כמו מגנום וכדו’ כדאי להכין בתבניות שיש בהן רק צד אחד (הכוונה לצד אחד פתוח).
אפשר להכין את המתכון הזה- גלידת שוקו-ניל
אם את רוצה שזה יהיה ממש מוצק אז תפחיתי את כמות החלב הממותק לרבע כוס (במקום שליש כוס) ותקפיאי מספיק זמן. לפחות 12 שעות.
בהצלחה:)
איך מכנים מאבטיח ופרווה
היי
טוחנים את האבטיח, מוסיפים דבש ומקפיאים בתבניות ארטיק.
במתכון הראשון, מה אפשר לשים במקום בננה?
מניחה שאפשר לשים עוד כמה תותים, וכדאי להוסיף מעט דבש.
היי,
יש משהו עם תפוז?
תודה:)
אני לא בטוחה עד כמה יצא מוצלח, אבל אפשר לנסות להכין כמו המתכון של ארטיק לימונענע, רק במקום מיץ לימון לשים מיץ תפוזים וגרידת תפוז, ולוותר על הנענע.
הכנתי עם תות שדה.ולחק מהארטיקים הוספתי בננה.יצא 10
מהמם 😍
תודה ירדנה
לאחר ההקפאה הארטיק נהיה קשה, ארטיקים קנוים יש להם מרקם רך.
מה ניתן לעשות ע”מ לקבל מרקם רך ומצד שני עדיין קפוא?
היי שאול,
לדעתי זה קשור בסוג המקפיא. יכול להיות שמקפיא ביתי לא נותן את המרקם של הקפאה תעשייתית.
לדעתי ריסוק והקפאה חוזרת יתנו את המרקם הזה
איך מכינים משזיף? צריך לבשל או לקלף? תודה
היי ענת,
אפשר לבשל את השזיף במים אבל לא חובה. אפשר רק לקלף אותו ולטחון אותו עם חצי מיכל יוגורט + 1-2 כפות אבקת סוכר עד לקבלת מרקם חלק, לשים בתבנית ולהקפיא. אני ממליצה להשתמש בסביבות 4-5 שזיפים. אפשר לשלב גם פירות נוספים כמו אפרסקים, בננות וכו’.
בהצלחה 🙂
תודה רבה לך!!!
יש לך רעיון אולי מה אפשר במקום היוגורט (יקר לי)?
אולי לבן או חלב או מים או… מה?
תודה רבה ממש!!
היי ענת,
אני חושבת שאפשר. אם את שמה לבן אני חושבת שתצטרכי להמתיק יותר כי הוא חמצמץ.
אם את שמה חלב כדאי להוסיף בהדרגה ולהתחיל מרבע כוס כי הוא יותר דליל.
המשך יום נפלא!
ממש תודה על המתכונים! משתמשת המון באתר שלך!
אני מחפשת עוד מתכונים לארטיקים, אם יש לך, הילדים שלי לא יאהבו את הטעמים שבמתכון הזה לצערי…
תודה
היי אפרת,
רעיון לארטיק קרח- פשוט לערבב מים עם ויטמנצ’יק או פטל או כל תרכיז שהילדים אוהבים, לשפוך לתבניות ארטיק ולהקפיא.
אפשר גם להכין תה בטעמים (לקנות טעם שהילדים יאהבו) ולהמתיק בסוכר או דבש ולשפוך לתבנית ולהקפיא.
ארטיק חלב- לצקת לתוך תבנית ארטיק כל מעדן שהילדים אוהבים (מעדן שוקולד, וניל, תות וכו’) ולהקפיא.
בהצלחה 😉
תקשיבו האתר הזה ממש נפלא אני ממש אוהבת אותו❤️
תודה שרון!
יום נפלא 🙂
יש מתכון לארטיק לימון
היי עידן,
סוחטים לכוס 3 כפות מיץ לימון טרי, ממלאים מים חמים עד 3/4 כוס, מוסיפים כף סוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס. מניחים לתערובת מעט להתקרר, ממלאים תבנית שקעים ומקפיאים.
במתכון הראשון אפשר חלב במקום מים?
כן תמר, אפשר.
שלום! בארטיק תות בננה גירסה פרווה…על איזו גודל כוס מדובר?
תודה
היי שירן,
את מתכוונת לשליש כוס מים? אם כן מדובר בכוס זכוכית רגילה עם ידית בנפח של 240 מ”ל. שליש כוס מים= 80 מ”ל.
המתכוו הראשון:זה יצא טעים אם אני לא אוסיף את הבננות?
כן, אפשר להוסיף יותר תותים במקום בננות רק יכול להיות שיהיה צורך להמתיק יותר באבקת סוכר או דבש (לשים בסביבות 3 כפיות).
היי האם אפשר להכין את המתכון האחרון (ארטיק לימונענע) עם סוכר לבן במקום אבקת סוכר ואם כן כמה סוכר? תודה וחג שמח!
היי הדס,
אפשר להכין עם סוכר רגיל אבל כדי שלא ירגישו את הסוכר כדאי להמיס אותו לפני ברבע כוס מים חמים ואז להוסיף על זה מים רגילים עד לכוס מלאה.
לדעתי 2 כפות סוכר מספיקות. ממליצה לך לטעום ולהוסיף עוד בהתאם לצורך. קחי בחשבון שהמתיקות יורדת לאחר הקפאה, לכן תמתיקי קצת יותר.
חג שמח 🙂
תודה:)
המתכון הראשון…אבקת סוכר או דבש זה נחוץ?או שאפשר גם בלי זה…אשמח לקבל מענה בהקדם תודה
היי דינה,
אפשר גם בלי להמתיק כי יש מתיקות בפירות וביוגורט.
היי, רעיון נוסף הוא להשתמש במנגו עם נענע ודבש… יוצא טעים אבל חייבים להוסיף ממתיק כלשהוא אחרת יש טעם יותר מדי מנגואי.
ואגב, תבנית דומה אפשר להשיג באיקאה ב6-9 ש”ח…
נשמע מעולה! תודה על השיתוף 🙂
מאיפה אפשר להשיג את המקלות ארטיק?
אשמח אם תרשמו את האתר.
היי מורן,
ניתן לקנות את תבנית הארטיקים בכל סופר (התבנית הזאת ספציפית היא משופרסל).
לא,
התכוונתי לדבר שמחזיקים בו את הארטיק.
אפשר לקנות אותו גם באינטרנט?
אשמח אם תיתנו קישור לאתר………
זה מגיע ביחד עם התבנית.
מצאתי אתר שמוכר את התבנית הזאת- http://he.aliexpress.com/popular/popsicle-mold.html