זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
מס’ מנות: 20 יחידות
סוג: חלבי
מצרכים:
10 דפי פילו מופשרים ומוכנים לשימוש
פרוסות גבינה צהובה חתוכות לרצועות ברוחב 2 ס"מ
קטשופ או רוטב פיצה מוכן
תבלין אורגנו מיובש
*שומשום לפיזור מעל (לא חובה)
אופן הכנה:
-מומלץ לקרוא לפני ההכנה: איך עובדים עם בצק פילו.
-מחממים תנור ל-190 מעלות.
-פורשים דף פילו על משטח עבודה ומברישים את מחציתו בשמן (ניתן להשתמש בתרסיס שמן). מקפלים לשני חלקים שווים ומברישים בשמן. את המלבן שנוצר חוצים לשני חלקים שווים נוספים.
-בצד שבו מתחילים את הקיפול, מורחים פס דק של קטשופ (בכמות של כרבע כפית קטשופ), 2 רצועות של גבינה צהובה ומפזרים מעט אורגנו. מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורה של סיגר.
-מסדרים על נייר אפיה, מברישים את החלק העליון והתחתון בשמן ומפזרים שומשום. אופים במשך כ-10 דקות עד שהסיגרים מזהיבים.
- חטיפי רויון |
- חטיפי גבינת טוב טעם |
- מאפה גבינות ותרד |
- סמבוסק פיצה |
- פיצות אישיות |
- עוגיות מבצק פילו
תגובות
אפשר להכין מבלי לאפות ולהקפיא אותם?
היי ענת,
כעקרון רשום על האריזה שאין להקפיא שנית בצק שהופשר אבל אני חושבת שאפשר להכין ולהקפיא לפני האפיה.
יאמי! יצא מעולה!! נחטף עוד מהתבנית…
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה צופיה
הי אפרת,
בהזדמנות זו, רוצה להודות לך על האתר הנפלא והמתכונים הפשוטים והמעולים כאחד!!!
רציתי לשאול, האם אני יכולה להכין מראש ולהקפיא כדי שיהיה לי פחות עומס בערב החג?
תודה מראש!
וחג שמח
היי שירה,
במקרה הזה אני לא בטוחה אם כדאי. אני חוששת שזה יפגע במרקם הפריך.
חג שמח 💕
האם המתכון מתאים גם עם דפי אורז במקום פילו?
אני חושבת שכן.
היי אני מקבלת עדכונים מהאתר למייל וחלק מהמתכונים לא ניתן לפתוח. מתקבלת הודעה 404 שגיאה
היי יפית,
שלחתי לך מייל.