שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 75 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

ירקות לפי בחירתכם (עם או בלי הקליפה) : תפוח אדמה, חציל, בצל (מומלץ סגול), בטטה, קישוא, גמבה, פלפל צהוב, פטריות טריות, שיני שום, ברוקולי, כרובית.

עלי תימין.

הכנת התיבול (2 סוגי רטבים לבחירתכם, הראשון מודגש יותר בטעם והשני עדין יותר):

(1) 1/4 כוס שמן זית, 1/3 כוס רוטב סויה, 1/3 כוס חומץ בלסמי, 2 כפות סוכר חום, מלח ופלפל שחור גרוס גס.

(2) 1/4 כוס שמן זית, 2 כפות סילאן, מלח ופלפל שחור גרוס גס.




אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב (לפי בחירתכם).

-חותכים את הירקות לפלחים עבים (חיתוך לרוחב) או לפרוסות עגולות עבות. מניחים בקערה ומערבבים היטב עם הרוטב.

(למי שמשתמש בחציל דרושה הכנה מוקדמת- יש לפרוס את החציל לפרוסות עגולות בעובי של כ 1.5 ס"מ ולפזר מעל מלח גס. לאחר כחצי שעה, כשהחציל משחרר נוזלים, יש לשטוף את פרוסות החצילים במים קרים ולייבש היטב)

-מעבירים את הירקות לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מפזרים מעל הירקות עלי תימין ומכסים בנייר אלומיניום. צולים במרכז התנור ב180 מעלות במשך שעה.

הפעל טיימר (01:00:00)
+
טיימר פועל

-לאחר מכן מסירים את נייר האלומיניום, מעלים את טמפרטורת התנור ל200 מעלות ומשאירים בתנור למשך 15-20 דקות נוספות, עד שהירקות מעט משחימים.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

אנטיפסטי מתכון, אנטיפסטי ירקות

ראו גם
סלט ירקות מבושלים בצ'ילי
פשטידת בשר במחבת

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
אתי מ. (09:38 5.02.2020)

הכנתי עם הרוטב השני, ויצא טעים מאוד. תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:36 5.02.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אתי

Avatar
אפרת (12:17 9.01.2020)

היי. האם לאפות בתנור בתכנית טורבו – מאורר או שני פסים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:22 9.01.2020)

שני פסים, עליון ותחתון.

Avatar
טובה (12:56 25.12.2019)

הי, אני מאוד אוהבת אנטי פסטי ואפשר להגיד שמהאתר שלך אני אפילו יותר מולהבת…
אני רוצה להכין לערב לביבות מחר ל20 מבוגרים בתור מנה שניה (אחרי מנה ראשונה ולחמניות וסלטים, הקהל אמור להיות יחסית שבע)
אני רוצה להכין רק עם תיבול של שמן מלח ופלפל שחור.
אני מתלבטת מה הכמות שאני צריכה (אני רוצה לקנות היום את הירקות) אני מכינה מדלעת,קישואים,בטטה וחצילים. אם אמצא אז גם זוקיני.
אני מכינה את האנטי פסטי חתוכים לאצבעות עבות (את הבטטה לגפרורים עבים כי לוקח לה הרבה מן להתרכך) וכשיוצא מהתנור מפזרת גבינה צהובה.
כמה ירקות אני צריכה?
אני מתכננת לאפות כל ירק בתבנית נפרדת וכשהכל יהיה מוכן אני אסדר אותם בשורות צפופות עומדות בתוך תבנית גדולה ואכסה בניר כסף. כשאגיע למקום, לפני ההגשה אני אחמם מעט בתנור ואפזר גבינה צהובה, אכסה בניר כסף ובמגבת כדי שהחום ישמר והגבינה תימס היטב. נראה לך דפוס פעולה חכם? יצא לי טוב?
תודה על המתכונים המצוינים שלך. אני סומכת רק על המתכונים שלך שלא יאכזבו אותי. מתכונים אחרים אני לוקחת בערבון מוגבל מאוד…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:58 25.12.2019)

לדעתי כמות של 3 מגשים/ תבניות ענקיות תספיק: 5 קישואים או זוקיני, 2 בטטות גדולות, 1 קילו דלעת, 2 חצילים.
זה בסדר גמור איך שאת רוצה להכין.
חנוכה שמח 🙂

Avatar
לאה (10:04 18.10.2019)

תודה על המתכונים המעולים
אשמח להצטרף [email protected]

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:56 23.10.2019)

צירפתי את המייל שלך 🙂

Avatar
רבקה (15:47 8.10.2019)

רציתי להגיד שהתמכרתי לאתר שלך!!! הכל יוצא מושלם!! תודה רבה רבה!
גמר חתימה טובה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:55 10.10.2019)

שמחה לשמוע 🙂
גמר חתימה טובה 🌺

Avatar
יפעת (23:11 4.10.2019)

היי, הכנתי את האנטיפסטי לפי המתכון, הירקות היו עדיין קשים, הוספתי עוד כשעה בתנור, ללא מכסה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:35 5.10.2019)

זמן האפיה יכול להשתנות בין תנור לתנור. יש לאפות עד לריכוך.

Avatar
מיכל (08:36 30.09.2019)

הלכתי על הרוטב השני העדין יותר – מומלץ מאוד!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:34 1.10.2019)

תודה מיכל 🙂

Avatar
מיכל (22:17 12.09.2019)

היי אפרת, מה כמות הירקות שלה מספיקה כמות הרוטב הרשומה?
אני רוצה להכין כמות של 2 תבניות תנור

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:42 16.09.2019)

היי מיכל,
כמות הרוטב מתאימה ל 8-11 סוגי ירקות כמו אלה שציינתי במתכון.

Avatar
שושנה (09:23 29.06.2019)

האנטיפסטי עם הרוטב 2 יצא נהדר.תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:59 29.06.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה

Avatar
ציפי (10:29 14.05.2019)

היי
אשמח לדעת אם מתאים גם להוסיף גזר

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:53 14.05.2019)

כן.

Avatar
לובה (12:32 12.12.2018)

אפרת שלום,
האם אפשר להשתמש בתימין מיובש או חייב טרי?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:29 12.12.2018)

עדיף טרי כי זה בשביל הניחוח (מה שבתבלין היבש אין).
בכל מקרה אם אין לך תימין טרי אפשר להכין גם בלי.

Avatar
לובה (13:34 13.12.2018)

הכנתי ויצא מעולה. תודה רבה על מתכון!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:29 13.12.2018)

תודה שחזרת לעדכן!

Avatar
מיכל (20:59 1.12.2018)

הי אפרת, אני מעוניינת לכלול חציל בירקות אבל אין לי זמן להכנה המוקדמת שלו. את חושבת שאפשר לוותר על ההכנה מוקדמת או שעדיף לוותר על החציל?
תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:24 1.12.2018)

היי מיכל,
ההמלחה המוקדמת נועדה כי להפטר מהטעם המר של החציל. חשוב לי לציין שלא בכל חציל יש טעם מר ויש שמוותרים על ההמלחה המוקדמת.

Avatar
יעל (07:09 24.10.2018)

היי אפרת,
יש לי חזה עוף פרוס וחשבתי לעשות בסגנון אנטיפסטי. מה דעתך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:37 24.10.2018)

היי יעל,
הכוונה להכין את חזה העוף יחד עם הירקות? אם כן יש להוסיף כ-20 דקות לפני סוף האפיה ולאפות 10 דקות מכל צד, ללא כיסוי (200 מעלות).

Avatar
יעל (11:52 24.10.2018)

בלי הירקות… עם אותו רוטב

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:11 24.10.2018)

אפשר לתבל ברוטב ולאפות בתנור שחומם מראש ל200-210 מעלות במשך 10 דקות מכל צד.

Avatar
יעל (12:23 24.10.2018)

תודה רבה

Avatar
מ (09:40 18.10.2018)

שלום ותודה על מתכונים נהדרים.
האם אפשר לחתוך את הירקות יום לפני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:05 18.10.2018)

כן, חוץ מתפוח אדמה כי הוא נוטה להשחיר.

Avatar
ריבי (11:06 7.09.2018)

הי אפרת.
מתכננת להכין לחג את האנטיפסטי ברוטב העדין ושוקי עוף (עבור 8-10 סועדים). האם אפשר לשלב בין הדברים, או עדיף אפיה נפרדת? (אין לי טורבו בתנור). מבקשת הדרכה לגבי חום התנור וזמני הכנה.
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:56 7.09.2018)

היי ריבי,
את מכינה את הכל בתבנית אחת גדולה או שתי תבניות גדולות?

Avatar
ריבי (16:01 7.09.2018)

או בשתי תבניות פיירקס , זו לצד זו, לחילופין יכולה בתבנית העמוקה של התנור. מה מומלץ? כל הצעה יכולה להתקבל (-:

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:57 7.09.2018)

את הירקות תתבלי ברוטב העדין.
עוף את יכולה להכין 10-12 חתיכות ולתבל בכף שמן, 3 כפות סילאן, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור.
אפיה בחום עליון וחום תחתון.
אם את אופה בתבניות שאת מניחה אחת ליד השניה אז את אופה ב180 מעלות. את האנטיפסטי את מכסה לשעה ואז מסירה את הכיסוי ומשאירה למשך 20-25 דקות בלי כיסוי (עדיין על 180 מעלות).
את העוף את לא מכסה ואופה ב180 מעלות במשך כשעה וחצי. אם הוא במקרה משחים מהר או מתייבש את יכולה לכסות את התבנית.
בהצלחה ושנה טובה 🌺

Avatar
ריבי (14:31 12.09.2018)

הי אפרת. הרבה תודות על תשובתך המפורטת. תוספת הסילאן לתיבול ה״רגיל״ שלי הוסיפה טעם וצבע, גם לירקות וגם לעוף.
עדכונים מהשטח: הכנתי כמות אדירה של ירקות שלא נכנסו לתבנית אחת, לכן הוספתי לתבנית שוקי העוף גם את תפוחי האדמה וקצת מפלחי הבצל ושיני שום. כדי לקבל צבע שחום וקצת צריבה, התחלתי אפיה ב-200 מעלות בלי כיסוי, אחרי כחצי שעה הפכתי את השוקיים וערבבתי את הירקות לעוד 25-30 דקות. שוב ערבבתי את הירקות. ואז כיסיתי הכל בנייר כסף והנמכתי את החום ל-180 מעלות. אחרי שעה נוספת, כדי להמתין לאורחים שיגיעו, הנמכתי ל-150 מעלות כחצי שעה נוספת.כולם התלקקו, מבת ה-97 ועד לבת ה-4…
ושוב תודה על כך שנתת לי את הביטחון להעז לנסות וגם לשנות קצת (-:

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:41 12.09.2018)

איזה כיף שחזרת לעדכן!
שמחה שיצא מוצלח.
תודה ריבי 🙂

Avatar
מרים (17:34 18.07.2018)

הי אפרת
האם חשוב לשים את הירקות בשכבה אחת בתבנית?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:10 18.07.2018)

רצוי שהם יהיו בשכבה אחת.

Avatar
יוסי ברר (23:00 15.06.2018)

הי תמי. המתכון מעולה מלבד העובדה שיותר מידי שמן שליש כוס. השמן מצטבר בתחתית התבנית ונותן לסך הירקות מרקם שמנוני לא נעים. לדעתי אפשר להסתפק במחצית הכמות

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:40 16.06.2018)

הפחתתי את הכמות לרבע כוס.
תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
תמי (19:39 15.04.2018)

אשמח להצטרף לרשימת התפוצה, תודה רבה, תמי

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:28 15.04.2018)

היי תמי,
צירפתי את המייל שלך.
ערב נעים 🙂

Avatar
אפרת (19:09 26.03.2018)

היי ☺
האם אפשר להכין במקביל 2 תבניות יחד בתנור?
אם כן, האם בתוכנית רגילה, או טורבו? (אני יודעת שעוגות ועוגיות עושים בטורבו אם מכניסים 2 תבניות יחד.. אבל לא יודעת אם זה הדין לגבי ירקות 😉 )
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 26.03.2018)

היי אפרת,
אפשר. שימי על טורבו ותחליפי בין התבניות אחרי כחצי שעה.
חג שמח 🙂

Avatar
חן (08:11 22.03.2018)

האם אפשר להחליף את החומץ בלסמי במשהו אחר? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:31 22.03.2018)

היי חן,
אפשר לוותר על הבלסמי ולהפחית את כמות רוטב הסויה לרבע כוס. יתר הכמויות אינן משתנות.
יום מקסים 🙂

Avatar
סיון (22:40 27.02.2018)

האם ניתן להכין מס יצים מראש? אם כן כיצד מאחסנים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:53 28.02.2018)

אפשר להכין יום לפני ולשמור בקופסה אטומה במקרר.

Avatar
נועה (22:43 24.02.2018)

והאם כפזר להוסיף שעועית ירוקה קפואה?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:49 24.02.2018)

היי נועה,
אפשר להוסיף ברוקולי ושעועית ירוקה קפואים רק שכדאי להוסיף אותם 25-30 דקות לפני סוף האפיה.

Avatar
נועה (22:41 24.02.2018)

היי (:
אפשר להשתמש בברוקולי קפוא ולא טרי? או שהוא יהיה רך מהר מידי לעומת הירקות האחרים?

Avatar
זהבית (23:24 3.02.2018)

יצאה מעולההה
עשיתי את התיבול מס 1, מאוד טעים.
בפעם הבאה אנסה את השני.
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:14 4.02.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה זהבית ושבוע נפלא

Avatar
תמר (14:27 26.01.2018)

היי אפרת
אפשר להכניס לתנור למשך שעה ואז לקראת הגשה לעשות את החלק השני כלומר לאפות ללא כיסוי במשך עשרים דקות?
בנוסף אשמח שתצרפי אותי לרשימת התפוצה.
מחכה לתשובות כדי להכניס לתנור.😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:41 26.01.2018)

כן אפשר.
צירפתי את המייל שלך.
שבת שלום 🙂

Avatar
עטרה (13:20 24.01.2018)

הי
תודה על המתכונים הקלילים והמושלמים.
אפשר לא לקלף את הקישוא בטטה גזר וכו…??

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:23 24.01.2018)

כן, אפשר.

Avatar
אתי (13:09 18.01.2018)

שלום ויישר כח על האתר הנפלא.
אין לי חומץ בלסמי, האם ניתן לעשות את התיבול ללא חומץ?
ניתן להוסיף רוזמרין?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:29 18.01.2018)

אפשר לוותר על הבלסמי אם אין לך. מומלץ להפחית את כמות הסויה לרבע כוס.
וכן, אפשר להוסיף כמה עלי רוזמרין.

Avatar
שמרית (22:45 9.11.2017)

שלום אפרת, ראשית אני חייבת להצטרף לכל המשבחים- המתכונים באתר שלך באמת מעולים ולא פחות חשוב- קלים ופשוטים! וזה הקסם שלהם. אז המון תודה לך על מתכונים ברורים, קלים ומעולים!

לגבי המתכון הנ"ל, זו פעם ראשונה שאני מכינה אנטיפסטי. חתכתי את הירקות לקוביות ולא לרצועות ארוכות. לעניות דעתי, זה לא קריטי, אבל האם זה אמור להשפיע על משהו באפייה לרעה? למשל ייקח לזה יותר זמן, או משהו כזה?

הירקות שחתכתי, מה שהיה בבית- תפו"א, גזר, קישוא וגמבה. חתכתי היום, ומתכוונת מחר להכניס לתנור לכבוד שבת.
כמו כן, אין לי רוטב בלסמי, אז אני מתכננת ללכת על המתכון השני. האם היית ממליצה להוסיף משהו לתיבול? זה אמור להיות גם לשני ילדים קטנים בני 2,4.

המון תודה לך, ויישר כח 🙂

שמרית

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:45 10.11.2017)

היי שמרית,
קודם כל תודה רבה 🙂
יכול להיות שזמן האפיה יתקצר כתוצאה מכך. כדאי לנעוץ מזלג בירקות ואם זה ננעץ בקלות אז זה מוכן.
המתכון השני מצוין גם לילדים, כמו שהוא.
שבת שלום

Avatar
משה (10:50 27.10.2017)

אשמח להצטרף לרשמת תפוצה שלך.

תודה
משה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:54 27.10.2017)

היי משה,
נרשמת בהצלחה 🙂

Avatar
חנה (09:42 27.10.2017)

מתכון מנצח!!! רק מחמאות קיבלתי….תודה רבה לך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:59 27.10.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה חנה ושבת שלום

Avatar
אדווה (19:07 3.10.2017)

עשיתי עם הרוטב השני. יצא מצויין כמו כל המתכונים שלך שתמיד יוצאים יותר טעים מכל ממסעדה שמכבדת את עצמה.
חג שמייח

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:50 3.10.2017)

תודה שחזרת לעדכן!
חג שמח 🙂

Avatar
אדווה (14:04 3.10.2017)

ועוד שאלה. אפשר לשים גזר?

Avatar
אדווה (14:02 3.10.2017)

היי. נראה מצויין. שאלה: יש תחליף לרוטב בלסמי. כי לא השגתי השאלה מה אפשר אם בכלל לשים במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:00 3.10.2017)

היי אדווה,
את יכולה לוותר על הבלסמי אם אין לך. מומלץ להפחית את כמות הסויה לרבע כוס.
אפשר להוסיף גזר.

Avatar
אלנה (21:20 18.09.2017)

הי , האם אפשר להקפיא ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:14 18.09.2017)

בגדול אפשר להקפיא הכל חוץ מתפו"א אבל צריך לקחת בחשבון שהירקות אולי יראו קצת סמרטוטיים לאחר הפשרה, זאת אומרת שלא יהיה לכם את המראה הרענן והטרי.
שנה טובה 🙂

Avatar
Shir.C (16:12 7.09.2017)

אשמח לדעת בבקשה מה אפשר במקום עלי תימין?
תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:25 7.09.2017)

אפשר לוותר על התימין.

Avatar
ליז (18:55 27.07.2017)

היי.
המתכון נראה מעולה!
אם אני רוצה להוסיף ברוקולי וכרובית זה אפשרי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:19 27.07.2017)

אפשרי בהחלט.

Avatar
אורין (08:20 7.07.2017)

הייי רציתי לדעת אם אני יכולה להשרות את הירקות למס שעות במקררא ביחד עם הרוטב?
תודה מראש על התשובה
והאתר מדהיייים❤

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:06 7.07.2017)

כן אורין, אפשר.
שבת שלום 🙂

Avatar
אני (19:47 25.06.2017)

לא כל כך רוצה להשתמש בסוכר או סילאן מטעמי בריאות, אפשר לוותר עליהם ???

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:28 25.06.2017)

היי,
אפשר לתבל רק בשמן זית מלח ופלפל שחור.

Avatar
סתוית (15:22 18.01.2019)

לא מבינה למה לאחרונה מכניסים לכל תבשיל ממתיק כלשהו.

Avatar
רויטל (21:40 16.06.2017)

נראה טוב תודה רבה 🙂 אני רוצה לדעת אם אפשר להוסיף פפריקה מתוקה ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:34 17.06.2017)

אפשר להוסיף כחצי כפית פפריקה מתוקה לתיבול השני (עם הסילאן, שמן זית, מלח ופלפל שחור).

Avatar
אלירן (11:39 6.06.2017)

הכנתי את האנטיפסטי עם הסילאן ויצא מדהים! תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:48 6.06.2017)

תודה אלירן, שמחה שיצא טעים 🙂

Avatar
רוני (11:18 5.06.2017)

עם מה אפשר לאכול את האנטיפסטי? אוכלים את זה ככה לבד או עם עוד תוספת?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:18 5.06.2017)

היי רוני,
אפשר להגיש כתוספת לארוחה חלבית או בשרית.
אפשר גם להכין טחינה לצד זה ולאכול עם צנימים/לחם.

Avatar
קורין (12:09 29.05.2017)

היי 🙂
האם אפשר להשמש בשמן קוקוס במקום שמן זית?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:18 29.05.2017)

היי קורין,
לדעתי באנטיפסטי אין על שמן זית 🙂

Avatar
פנינה (11:09 29.05.2017)

הכנתי את זה שבוע שעבר וזה היה להיט. תודההה
אני רוצה להכין את זה עכשיו אבל מכמות יותר גדולה ( 3 גמבות. בצל. 2 בטטות. 2 קישוא. 4 תפוחא עגבניות..)
האם כדאי להכניס הכל לתבנית אחת? או לחלק את זה לפעמיים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:15 29.05.2017)

היי פנינה,
תלוי כמה הירקות עולים זה על זה כשאת שמה אותם בתבנית אחת. אם נראה לך שזה יותר מידי צפוף אז כדאי לחלק ל-2 תבניות.
יום מקסים 🙂

Avatar
רות (13:23 25.05.2017)

כתבתי כבר את השאלה ומשם מה לא מוצאת אותה. שואלת שוב.
אם חתכתי את הירקות לרצועות לא עבות. רפשר להמשיך אותו דבר ? אותו זמן אפיה? תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:40 25.05.2017)

תמשיכי אותו דבר, הכל בסדר 🙂
יכול להיות שאפילו זמן האפיה יתקצר משעה ל45 דקות ואח"כ יש להסיר את נייר הכסף ולהשאיר 15-20 דקות כמו שרשום.

Avatar
רות (13:46 25.05.2017)

תודה על התשובה.
ממשיכה 🙂

Avatar
רות (14:00 25.05.2017)

אוי לא. עכשיו אני רואה שנגצר לי השמן זית. נשאר טיפה.
עם שמן קנולה יילך?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:01 25.05.2017)

אין בעיה, שימי שמן קנולה.

Avatar
רות (13:06 25.05.2017)

הי
חתכתי בטטה גמבה וקישוא לרצועות ( לא שמתי לב שכתוב לחתיכות גדולות ) ואת התפוחא חתכתי לעיגולים לא עבים
איך להמשיך מכאן?
אותו דבר? או שיש כעת צורך לשנות ?

Avatar
צופיה (10:25 22.05.2017)

שלום,
דבר ראשון – אני חייבת להגיד שהאתר משמש אותי באופן קבוע.
כל מתכון הוא מדויק, קל וטעים טעים. תודה רבה לך!
שאלתי: האם אפשר להכין את האנטיפסטי, ולחמם יום אחרי על הפלטה? או שזה לא מתאים כאן?
(אני רוצה להכין את זה לשבועות)

Avatar
צופיה (10:28 22.05.2017)

להבהיר את השאלה:
אני אצטרך להכין את זה לא ממש בערב החג אלא יום לפני.
כלומר – זה ייצא כמעט יומיים לפני האכילה.
והשאלה היא האם חימום בפלטה מקלקל את "פריכות" הירקות..

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:56 22.05.2017)

היי צופיה,
שמחה שאת נהנית מהאתר.
אפשר להכין את האנטיפסטי יום לפני אך זה ייצא פחות פריך מאשר שמכינים באותו היום.
את האנטיפסטי אפשר להגיש גם בטמפ' החדר או כשהוא מעט חמים כך שאין בעיה לחמם קצת בפלטה לפני ההגשה. זה לא ייצא פריך אבל עדיין יהיה טעים.
יום נפלא 🙂

Avatar
סיגלית ויג (20:44 9.04.2017)

אפשר להכין יום לפני ??

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:48 9.04.2017)

כן, אפשר.
חג שמח 🙂

Avatar
דבי (11:01 22.01.2017)

בוקר אור אפרת,

חושבת להכין לשבת הבאה עם הרוטב השני. (השבת הכנתי אבל לא לפי מרשם מסודר).

לא ברור לי כמה ירקות לכמות הרוטב הזה. מאד חשוב לי לדעת בגלל השמן.

יש לי סילאן טהור, לא רוטב, האם מפחיתים?

לא הבנתי איך כל ירק תיבול אחר.

תודה רבה לך!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:14 22.01.2017)

היי דבי,
הכוונה לסילאן רגיל. תיקנתי במתכון.
הכמות מתאימה ל 8-11 סוגי ירקות כמו אלה שציינתי במתכון.
את יכולה להפחית מכמות השמן.
מה שרשמתי בפתיחה זה שבדר"כ כשמכינים אנטיפסטי אמיתי מתבלים כל ירק בתיבול שונה שמתאים לו. זה לא רלוונטי במתכון הזה כי פה שמתי שני סוגי רטבים שמתאימים לכל הירקות.

Avatar
מיכל (23:09 19.01.2017)

היי.. תודה על המתכון המעולה! אני הכי גרועה בלנחש כמויות של מלח ופלפל.. תוכלי לומר לי בערך כמה לשים בכל מתכון? תודה רבה רבה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:34 20.01.2017)

היי מיכל,
בתיבול הראשון מספיק לשים עד רבע כפית מלח (כי הרוטב סויה מלוח).
בתיבול השני כחצי כפית מלח.
בשני המקרים יש לשים קמצוץ פלפל שחור (עם האצבעות).
שבת שלום 🙂

Avatar
מושית (20:14 1.12.2016)

אני מעוניינת לשים גם סלק באנטיפסטי.
מהי הדרך לעשות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:27 1.12.2016)

היי מושית,
אפשר לקלף את הסלק ולחתוך אותו לפלחים בעובי עד ס"מ וחצי (יותר עבה מזה ייקח לו זמן לאפות).

Avatar
מושית (20:57 1.12.2016)

תודה רבה ☺

Avatar
רותי (19:47 30.11.2016)

שלום אפרת,
האם אפשר להכין אנטיפסטי בסיר סוטאז' שמיועד גם לתנור?
בתודה – רותי

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:12 30.11.2016)

כן רותי, אפשר.

Avatar
רותי (14:00 2.12.2016)

חן-חן לתשובתך המהירה

Avatar
אביה (10:39 4.11.2016)

היי אפרת. שוב תודה על האתר המדהים! אני ממש משתמשת במתכונים ונהנית..
בקשר לאנטיפסטי אפשר לדעתך בלי שמן ? ואשמח גם להצטרף למייל.
תודה ושבת שלום!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:44 4.11.2016)

היי אביה,
לא ממליצה לוותר לגמרי על השמן אבל כן אפשר להפחית את הכמות ולשים לפחות 3 כפות.
צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
שבת שלום 🙂

Avatar
לי (12:12 28.10.2016)

פשוט מושלם.
תודה רבה. מצטערת שלא הגעתי לכאן קודם!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:53 28.10.2016)

היי לי,
שמחה שיצא טעים!
תודה ושבת שלום 🙂

Avatar
חן (16:22 16.10.2016)

היי!
את הרוטב לא לשפוך על הירקות כשהם בתוך התבנית?
עדיף לטבול בקערה נפרדת ולהעבירם לתבנית?

על החומץ אפשר לוותר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:37 16.10.2016)

היי חן,
אפשר לוותר על החומץ.
אין בעיה לשים את כל הירקות בתבנית ולשפוך עליהם את הרוטב ולערבב היטב (זה חוסך קערה לשטוף 🙂 ).
חג שמח!

Avatar
ענת (15:38 16.10.2016)

שאלות,פעם ראשונה מכינה.
רוצה להכניס גם פטריות ועגבניות שרי.את כל הירקות מכניסים ביחד? אותו זמן לכולם? כי נראה לי בטטה לוקחת יותר זמן מאחרים

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:45 16.10.2016)

היי ענת,
אפשר להכניס את כל הירקות ביחד.
חג שמח 🙂

Avatar
שוש וגנר (13:07 13.12.2016)

אשמח להיכנס. לרשימת התפוצה.
אוהבת מאד את האתר

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:46 13.12.2016)

היי שוש,
צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
יום נפלא 🙂

Avatar
נעמי אלקובי (13:48 29.03.2017)

אפשר להצטרף גם?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:58 29.03.2017)

בטח, צירפתי את המייל שלך 🙂

Avatar
יעל (18:47 12.10.2016)

היי,
אני מנסה את זה עכשיו עם לקט ירקות קפואים.זה בתנור, נראה מצויין ומריח נהדר. השתמשתי בדבש במקום סילאן, מקווה שזה בסדר.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:04 12.10.2016)

מקווה שיצא טעים 🙂

Avatar
יעל (11:42 15.10.2016)

יצא מעולה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:42 15.10.2016)

שמחה לשמוע, תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
שרון (13:08 1.08.2016)

היי… המתכון בדרך לתנור 🙂
מה אפשר לשים במקום סוכר חום? סוכר רגיל/סילאן?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:19 1.08.2016)

כן שרון, אפשר לשים סוכר רגיל או סילאן (נראה לי עדיף סילאן).
בהצלחה 😉

Avatar
יונה שגיא (01:04 24.06.2016)

שלום לך, קראתי את המתכון והוא מצא חן בעיני מבחינת הירקות , התיבול וקלות ההכנה. אכין אותו מחר. האם כדאי להשתמש בתנור בתוכנית הטורבו, או שעדיפה תוכנית האפייה הקלאסית (מלמעלה ומלמטה)?.

אשמח להצטרף לקבוצת התפוצה שלך ולקבל ממך מתכונים שהם "קלים להכנה, פשוטים ומהירים" תודה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:26 24.06.2016)

היי יונה,
אני חושבת שעדיף לאפות בתוכנית הרגילה של התנור (לא טורבו).
צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
שבת שלום 🙂

Avatar
אור (10:24 22.05.2016)

אפרת היקרה שוב תודה על האתר המדהים! אני רוצה להכין תבנית נוספת היום על מנת שיהיה לי לקחת לעבודה במהלך השבוע. האם את חושבת שסלק ושומר מתאימים למתכון זה? שאלה נוספת: האם יש לך אפליקציה של האתר לסמארטפון?
תודה ושבוע טוב! 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:36 22.05.2016)

היי אור,
אני חושבת שכן, רק את הסלק אני ממליצה לתבל בנפרד כדי שלא יעביר צבע לכל הירקות.
נכון לעכשיו אין לי אפליקציה בכלל. אולי בהמשך.. 🙂
שבוע נפלא 🙂

Avatar
אור (13:45 20.05.2016)

יואו איזה אתר מדהים! אני לא מאמינה שגיליתי אותו רק היום כשחיפשתי מתכון לאנטיפסטי! הכנתי את האנטיפסטי בגירסת הבלסמי והוספתי סילאן ויצא מ ד ה י ם! יש לי רק הערה אחת: בפעם הבאה כדאי להכין שתי תבניות כי התבנית שהכנתי חוסלה על ידי בעלי תוך עשר דקות מרגע הנחתה על השיש!מושלם כמה שנשהו כל כך בריא יכול להיות כל כך טעים!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:14 20.05.2016)

היי אור,
אני שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!

Avatar
אדיס (17:27 15.05.2016)

הכנתי עם הרוטב השני ויצא ממש טעים! תודה על מתכון פשוט ומעולה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:41 15.05.2016)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא 🙂

Avatar
יעל (15:00 27.03.2016)

הי
נשמע מצוין. רוצה לנסות אבל אפשר ללא הסויה והסוכר אלא חומץ בלסמי ותבלינים אחרים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:13 27.03.2016)

היי יעל,
את יכולה לתבל בחומץ בלסמי, שמן זית, מלח ופלפל. אפשר להוסיף 1-2 כפות סילאן לאיזון הטעם.

Avatar
הילה ביטון (18:08 14.03.2016)

היי יקירה,יש לי ברוקולי וכרובית קפואים,איך אני משלבת אותם במתכון?יש להפשיר או לאדות לפני?(מעדיפה על בישול במים)
בתודה מאוד,הילה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:37 14.03.2016)

היי הילה,
מספיק רק להפשיר מעט ולהכין רגיל לפי המתכון.
בהצלחה 😉

Avatar
מורן (10:43 10.02.2016)

הי. אתר מעולה, ברור וידידותי…
שאלה: האם צריך לקלף את הקליפה הדקה הזאת של הפלפלים לאחר ההכנה?

ועוד דבר, אפשר להירשם לקבלת מתכונים במייל?

תודה ויום נפלא

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:16 10.02.2016)

תודה מורן 🙂
אין צורך לקלף את הפלפלים לאחר הצליה בתנור.
צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
יום נפלא!

Avatar
שולי דורי (15:37 10.03.2016)

גם אני רוצה לקבל מתכונים לאימל

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:46 10.03.2016)

צירפתי את המייל שלך 🙂

Avatar
אורית (21:12 9.02.2016)

למה אפשר להוסיף את אניפסטי?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:02 9.02.2016)

היי אורית,
אפשר להגיש את האנטיפסטי כמנה ראשונה או כתוספת לכל ארוחה.
אפשר לפזר על האנטיפסטי גבינה בולגרית ולהגיש עם פוקצ'ה או לחם קלוי.
אפשר להוסיף את האנטיפסטי לפסטה מבושלת או אטריות מבושלות.

Avatar
הילה (14:51 8.02.2016)

היי, אפשר לשים גם כרוב? האם מתאים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:16 8.02.2016)

בדר"כ כרוב פחות מתאים לאנטיפסטי אבל אין לזה חוקים 🙂
אפשר לשים כרוב חצוי וחתוך לרצועות.

Avatar
טלי (10:47 21.01.2016)

כורבית במקרוגל או בטוסטר אובן
טוסטר אובן איך בצורה קלה ביותר?
או קישואים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:38 21.01.2016)

היי טלי,
לא כל כך הבנתי את השאלה.
אם התכוונת לכך שהאופציות הן טוסטר אובן או מיקרוגל אז מבחינת הטעם עדיף להכין בטוסטר אובן.

Avatar
מתי (20:43 22.12.2015)

האם אפשר להשתמש בבקורולי של סנפורסט

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:53 22.12.2015)

כן מתי, אפשר בהחלט.

Avatar
נטלי (13:08 3.10.2015)

הירקות שעה בתנור עם נייר כסף מעל ועוד לא מוכנים. קשים כמו בהתחלה!!! מה עושים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:59 3.10.2015)

היי נטלי,
ראיתי רק עכשיו..
אני מניחה שבסוף הירקות התרככו, כן? 🙂

Avatar
מיכל (12:33 2.10.2015)

היי. האם אפשר ברוטב השני לשים דבש במקום סילאן??

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:45 2.10.2015)

היי מיכל,
במתכון הזה פחות מתאים להשתמש בדבש.
שבת שלום 🙂

Avatar
פנינה (21:23 11.09.2015)

התבשיל בתנור יצא מצויין. עשיתי עם הרוטב הראשון בלי חומץ.
נפלא. תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (00:02 12.09.2015)

שמחה לשמוע פנינה 🙂
חג שמח ושנה טובה!

Avatar
ררות (17:50 9.09.2015)

שלום לך שאלה טיגנתי חצילים ונאר לי מספר חתיכות האם אפשרי להקפיא אותם תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:15 9.09.2015)

כן, אפשר להקפיא רק מומלץ לשמור בקופסה אטומה או שקית סגורה.

Avatar
מוטי (11:18 1.09.2015)

האם צריך לבשל לפני במים ירקות קשים כמו בטטה תפוח אדמה וכו

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:35 1.09.2015)

אין צורך מוטי. הירקות מתרככים בתנור.
יום נפלא 🙂

Avatar
יפה (18:15 28.08.2015)

בחרתי באופציה הראשונה, יצא נפלא. נחטף מיד.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:22 28.08.2015)

שמחה לשמוע יפה 🙂
תודה ושבת שלום

Avatar
ציונה (17:03 14.08.2015)

תודה. מבין שפע המתכונים לאנטי פסטי בחרתי במתכון שלך – בראשון. יצא מעולה. היום אני חוזרת על המתכון.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:24 14.08.2015)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה ציונה ושבת שלום!

Avatar
עופרה (22:40 9.08.2015)

היי לכולם,
גם את האניפסטי עם הרוטב השני הכנתי השבוע ויצא מדהים ומאוד מאוד טעים, יפה וצבעוני
כולם אהבו כולל ילדתי המאוד בררנית
תודה רבה
עופרה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:52 9.08.2015)

היי עופרה,
שמחה שיצא טעים!
תודה על העדכונים 🙂

Avatar
לאה (08:55 23.07.2015)

האם ניתן להחליף החומץ הבלסמי בחומץ בן יין? תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:23 23.07.2015)

היי לאה,
לא מומלץ מאחר ומדובר בטעמים שונים.
יום נעים 🙂

Avatar
מלי (10:42 5.11.2016)

אפשר להחליף את הבלסמי בחומץ רגיל?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:38 5.11.2016)

היי מלי,
חומץ רגיל פחות מתאים כאן מבחינת הטעמים. אפשר פשוט לוותר על החומץ הבלסמי.

Avatar
ריבי (02:42 7.09.2018)

הי אפרת.
מתכננת להכין לחג את האנטיפסטי ברוטב העדין ושוקי עוף (עבור 8-10 סועדים). האם אפשר לשלב בין הדברים, או עדיף אפיה נפרדת? (אין לי טורבו בתנור). מבקשת הדרכה לגבי חום התנור וזמני הכנה.
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:53 7.09.2018)

היי ריבי,
את מכינה את הכל בתבנית אחת גדולה או שתי תבניות גדולות?

Avatar
טירון בבישולים (05:52 16.07.2015)

היי,

עם מה ניתן לכסות חוץ מנייר אלומניום?

תודה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:32 16.07.2015)

היי,
אפשר לכסות עם תבנית אלומיניום גדולה.
בהצלחה 😉

Avatar
ספיר (16:48 3.07.2015)

האם צריך לבשל במים את הכרובית לפני ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:50 3.07.2015)

לא ספיר, אין צורך.
שבת שלום 🙂

Avatar
ניצן (00:10 20.06.2015)

כבר פעם שלישית שאני מכינה, עם הרוטב הראשון, ויוצא פגז!!! מתכון פשוט וקל ומדויק, ויוצא ממש טעים!!
אל תהססו – זה מתכון מצוין!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (00:31 20.06.2015)

תודה ניצן, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
טלי (08:51 20.05.2015)

סליחה על הבורות, צולים בתנור הכוונה למצב גריל, אפייה, טורבו.. חוץ מזה צריך לערבב את הירקות תוך כדי?

תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:53 20.05.2015)

היי טלי,
מצב אפיה רגיל (בתוכנית הרגילה של עליון ותחתון).
אין צורך לערבב את הירקות תוך כדי אפיה.
יום נפלא 🙂

Avatar
אפרת (18:16 7.05.2015)

האם אפשר לקבל קצת מושג על כמויות? כמה מכל ירק כדאי בשביל כמות הרוטב שכתובה, ולכמה מנות זה?

תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:11 7.05.2015)

היי אפרת,
מדובר בערך בירק אחד מכל סוג. לגבי מנות, זה תלוי בכמות הירקות שאת שמה. בדר"כ מכינים את זה כתוספת או לצד ארוחה ואז זה מספיק ליותר אנשים. כמנה בפני עצמה אני מניחה שזה מספיק לכ-4 מנות.

Avatar
ג'סיקה (17:06 7.05.2015)

אהלן, נראה טעים רצח!

חוקי להחליף את הסילאן בדבש? או שזה ממש נורא?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:51 7.05.2015)

היי ג'סיקה,
במקרה הזה פחות מומלץ להשתמש בדבש.
סופשבוע נעים 🙂

Avatar
רוז (16:20 28.04.2015)

היי , ברוקולי טרי נכנס ישר לתנור או זקוק לבישול קצת לפני?
תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:26 28.04.2015)

היי רוז,
אין צורך לבשל את הברוקולי לפני.
המשך יום נעים 🙂

Avatar
שי (17:42 25.03.2015)

אפשר להשתמש בחרדל דיז'ון באחד הרטבים ?
תודה !

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:39 25.03.2015)

הי שי,
אפשר להכין רוטב כזה: שליש כוס שמן זית, 2 כפות סילאן, 2-3 כפות חומץ בלסמי, כשליש כפית חרדל דיז'ון, מלח ופלפל שחור. ממליצה לטעום ולשפר תיבול לפני שמתבלים את הירקות.

Avatar
מואן (20:58 16.03.2015)

השעה 21:00 והם בתנור. האורחים שלי הם מחר לצהריים. להכניס למקרר או לשמור בקופסא בחוץ??

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:10 16.03.2015)

הי מואן,
לשמור בתוך קופסה סגורה במקרר.
אפשר להוציא מהמקרר כשעתיים לפני ההגשה ולהגיש בטמפרטורת החדר או להוציא ולחמם מעט בתנור.

Avatar
אירנה (23:01 6.03.2015)

גיליתי את האתר לא מזמן וניהנת ממנו מאוד.
תמיד אני מחפשת מתכונים זריזים וטעימים – וזה המקום הנכון.
עשיתי את האנטיפסטי ברוטב עדין ויצא מצוין.
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:56 6.03.2015)

תודה אירנה! כיף לשמוע 🙂

Avatar
דנה (18:28 28.01.2015)

הכנתי עם הרוטב השני ויצא נהדר!!!
ועוד שאלה- כמות הרוטב שנתת מספיקה לאיזו כמות של ירקות?
המון תודה.
דנה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:03 28.01.2015)

מעולה 🙂
כמות הרוטב מספיקה לכ10 ירקות בינוניים.

Avatar
דנה (21:12 26.01.2015)

שלום,
האם הירקות חייבים להיות פזורים , או גם אחד מעל השני ?( מפאת חוסר מקום בתבנית…)
תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:41 26.01.2015)

הי דנה,
עדיף לפזר אותם אבל גם אם הם עולים אחד על השני זה בסדר 🙂

Avatar
דנה (22:15 26.01.2015)

תודה רבה!
אעדכן מחר!

Avatar
חיה (20:21 26.01.2015)

מעולה!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:42 26.01.2015)

תודה חיה 🙂

Avatar
גילי (00:15 18.01.2015)

הכנתי את הרוטב הראשון יצא מצויין !

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:32 18.01.2015)

מעולה! תודה גילי ושבוע מקסים 🙂

Avatar
אירית ברהום (21:26 9.01.2015)

מתכון מנצח אשמח לקבל מתכונים

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:31 9.01.2015)

תודה אירית. הוספתי אותך לרשימת התפוצה לקבלת מתכונים למייל.
שבת שלום 🙂

Avatar
מיה (14:33 9.01.2015)

מעולה, מעולה. מגישה כבר יומיים ברציפות ברוטב עדין והילדים והמבוגרים מחסלים. תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:21 9.01.2015)

איזה כיף לשמוע! תודה מיה 🙂

Avatar
סבטלנה (13:08 26.12.2014)

האם אפשר להחליף סילאן לרוטב מייפל?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:11 26.12.2014)

היי סבטלנה,
כן אפשר להשתמש ברוטב מייפל.

Avatar
פאינה (12:04 26.12.2014)

שלום
האם צריכים לבשל קצת את כרובית וברוקולי או אפשר ישר לתנור?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:17 26.12.2014)

הי פאינה,
אין צורך לבשל לפני לפני את הכרובית והברוקולי. ניתן להכניס ישר לתנור.

Avatar
רוני (13:25 19.12.2014)

תודה על המתכון זה בתנור עדיין.
עשיתי את הרוטב השני. האם שמוציאים מהתנור אפשר לזלף שמן זית על הירקות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:28 19.12.2014)

בטח 🙂
שבת שלום!

Avatar
יעל (04:03 18.12.2014)

חושבת לנסות את הרוטב השני, העדין יותר. אפשר להחליף בו את הסילאן בחומץ בלסמי (ואולי להפחית בכמות שלו?) תודה, יעל

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:15 18.12.2014)

היי יעל,
פחות מומלץ להחליף בחומץ בלסמי אבל את כן יכולה להפחית את כמות הסילאן לכף אחת, למרות שגם אם תשימי שתי כפות, הטעם של הסילאן לאחר האפיה עדין ולא כל כך מורגש.
יום נפלא 🙂

Avatar
נורית (14:14 14.11.2014)

שלם. זו הפעם הראשונה שאני רואה את האתר וכמובן שאשמור אותו. מדהים.
אין לי חומץ בלסמי. האם אפשר לשים חומץ תפוחים?
תודה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:24 14.11.2014)

היי נורית,
ברוכה הבאה לאתר 🙂
חומץ תפוחים לא מתאים במקרה הזה. אם אין ברשותך חומץ בלסמי אני ממליצה שתכיני את הרוטב השני.

Avatar
מיטל (22:00 23.10.2014)

שלום רב רציתי לשאול אפשר להשתמש בברוקולי טרי? תודה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:11 23.10.2014)

היי מיטל,
כן אפשר.

Avatar
מורן (14:35 17.10.2014)

אפשר להכין יום קודם? או שעדיף באותו יום?
יש לי מלא אורחים ואני רוצה לחלק את ההכנות.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:47 17.10.2014)

היי מורן,
אפשר להכין יום לפני אבל עדיף להכין באותו יום.

Avatar
זוהר (15:16 10.09.2014)

הולכת להכין היום עם הרוטב השני, בנמצא תפו"א, בטטה, בצל, קישוא, חציל, ברוקולי, פלפל ועגבניות. כדאי לשים שום או שהוא יישרף בתנור?
אדווח איך יצא! תודה בינתיים!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:22 10.09.2014)

הי זוהר,
כדאי להוסיף כמה שיני שום, זה מוסיף המון וזה לא אמור להשרף. בכל מקרה תמיד אפשר להוציא את השום לאחר שעה בתנור (לאחר שמסירים את נייר האלומיניום).
בהצלחה ומחכה לעדכון 😉

Avatar
זוהר (20:30 10.09.2014)

יצא מצוין!!! המון תודה לך, אכין בקרוב גם מתכונים אחרים באתר!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (07:01 11.09.2014)

אני שמחה לשמוע! תודה לך שחזרת לעדכן 😉

Avatar
שגית (08:30 24.07.2014)

שלום, האם אפשר לשים סוגי ירקות אחרים ללא הכנה מוקדמת? כמו דלעת, קולורבי?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:23 24.07.2014)

אפשר בהחלט 🙂

Avatar
לימור (08:44 5.07.2014)

טעים טעים טעים! יצא פצצה!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:32 5.07.2014)

הי לימור, שמחה שאהבת!

Avatar
יוני (17:57 29.05.2014)

הכנתי עם הרוטב הראשון. יצא אלוהי!
סופסוף מאכל צמחוני שיכול להיות מספק בשם עצמו! תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:17 29.05.2014)

הי יוני, כיף לשמוע ותודה על העדכון 🙂

Avatar
אלונה (17:32 25.04.2014)

אפשר להוסיף עוד ירקות כמו קישוא ,גזר וכרובית?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:57 25.04.2014)

בטח אלונה 🙂

Avatar
אורית (15:57 23.04.2014)

שלום רב.
הרגע הוצאתי הרגע מהתנור את הירקות לפי הרוטב הראשון. לפי טעימה ראשונה עושה רושם שהטעם של הרוטב יצא מרוכז מזה, אולי מלוח מדי…אולי כדאי להפחית מהסויה בפעם הבאה שאכין?
ובכלל, מה ההבדל בטעמים בין שני הרטבים?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:16 23.04.2014)

היי אורית, אם זה מלוח לך אז באמת בפעם הבאה תפחיתי מכמות הסויה והמלח או שתכיני את הרוטב השני.
לגבי ההבדל בטעמים, הרוטב הראשון הוא יותר מודגש ועשיר בטעמים (מתקתק, מלוח, חמצמץ ומעושן) לעומת הרוטב השני שיותר עדין בטעמים (מן מתיקות ומליחות ממש מעודנת).

Avatar
אורית (16:58 23.04.2014)

אוקי, תודה רבה על ההסבר. שוב טעמתי וזה בהחלט טעים מאד אבל באמת עם טעמים יותר מודגשים. אנסה את השני בפעם הבאה…תודה

Avatar
אורית (17:54 24.05.2014)

הי, שמחה לספר לך שהיום הכנתי לאורחים את המתכון לפי הרוטב מהגירסה השנייה והוספתי לו טיפה חומץ בלסמי, ויצא א ל י פ ו ת !!!!
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:51 24.05.2014)

הי אורית, שמחה מאוד לשמוע (לקרוא) ותודה שחזרת לעדכן 😉

Avatar
מבשלת מתחילה (15:48 27.03.2014)

יש לי שתי שאלות:
אמורים להגיש את האנטיפסטי זה חם או קר?
האם את הרוטב שנשאר בקערה שופכים בתוך התבנית בתנור בשביל שהירוקת יתבשלו בתוכו?

תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:56 27.03.2014)

היי, אנטיפסטי מגישים חם או בטמפרטורת החדר (אבל לא קר מהמקרר).
וכן, אם נשאר רוטב בקערה לאחר שתיבלת את הירקות אז תשפכי אותו לתבנית יחד עם הירקות.
בהצלחה 🙂

Avatar
לימור (16:05 7.03.2014)

היי אפשר לוותר על התימין? תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:28 7.03.2014)

היי לימור, אפשר לוותר. שבת שלום 🙂

Avatar
דידי (02:10 16.02.2014)

הכנתי את הסוג השני של התיבול, ויצא פשוט מדהים!
האנטיפסטי הכי טעים שאכלתי.
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:27 16.02.2014)

תודה דידי, כיף לשמוע ושבוע טוב 🙂

Avatar
דליה (17:18 18.06.2016)

זן הפעם הראשונה שנכנסתי לאתר והרינו הולכת לנסות את האנטיפסטי שלך..
כל הכבוד להשקעה שלך
דליה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:24 18.06.2016)

תודה דליה וברוכה הבאה לאתר!
בהצלחה 😉

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.