שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 75 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

ירקות לפי בחירתכם (עם או בלי הקליפה) : תפוח אדמה, חציל, בצל (מומלץ סגול), בטטה, קישוא, גמבה, פלפל צהוב, פטריות טריות, שיני שום, ברוקולי, כרובית.

עלי תימין.

הכנת התיבול (2 סוגי רטבים לבחירתכם, הראשון מודגש יותר בטעם והשני עדין יותר):

(1) רבע כוס שמן זית, רבע כוס רוטב סויה, רבע כוס חומץ בלסמי, 2 כפות סוכר חום, מלח ופלפל שחור גרוס גס.

(2) רבע כוס שמן זית, 2 כפות סילאן, מלח ופלפל שחור גרוס גס.

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב (לפי בחירתכם).

-חותכים את הירקות לפלחים עבים (חיתוך לרוחב) או לפרוסות עגולות עבות. מניחים בקערה ומערבבים היטב עם הרוטב.

(למי שמשתמש בחציל דרושה הכנה מוקדמת- יש לפרוס את החציל לפרוסות עגולות בעובי של כ 1.5 ס”מ ולפזר מעל מלח גס. לאחר כחצי שעה, כשהחציל משחרר נוזלים, יש לשטוף את פרוסות החצילים במים קרים ולייבש היטב)

-מעבירים את הירקות לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מפזרים מעל הירקות עלי תימין ומכסים בנייר אלומיניום. צולים במרכז התנור ב180 מעלות במשך שעה.

הפעל טיימר (01:00:00)
+
טיימר פועל

-לאחר מכן מסירים את נייר האלומיניום, מעלים את טמפרטורת התנור ל200 מעלות ומשאירים בתנור למשך 15-20 דקות נוספות, עד שהירקות מעט משחימים.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

 

אנטיפסטי מתכון, אנטיפסטי ירקות

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט ירקות מבושלים בצ’יליסלט ירקות מבושלים בצ’ילי
פשטידת בשר במחבת פשטידת בשר במחבת

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אושרה (16:50 3.09.2021)

אפרת אליפות עשיתי עם הרוטב הראשון מעדן תודה שנה טובה

מתכונים ב-10 דקות (17:02 3.09.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף ושנה מתוקה🌺

ליבי (14:30 19.08.2021)

אפרת יקרה, האם אפשר להקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (17:20 19.08.2021)

היי ליבי,
אפשר להקפיא רק אם מוותרים על תפוחי האדמה.

נעמי (13:28 12.07.2021)

היי אפרת
יצא מצוין אבל התפ״א יצאו עדין מעט קשים. טיפ איך לשפר זאת להבא?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:29 12.07.2021)

יש זנים של תפוח אדמה שהם קשים יותר, לכן אפשר להקפיד לחתוך לחתיכות קטנות יותר את תפוחי האדמה או לתת להם בישול קצר לפני האפייה.
בהצלחה(:

נעומי (18:17 4.07.2021)

היי, אפשר להוסיף פטריות משימורים?

מתכונים ב-10 דקות (20:40 4.07.2021)

אפשר בהחלט(:

רפי (19:09 17.06.2021)

האם אפשר לקבל מתכון זהה לבישול ולא בתנור

מתכונים ב-10 דקות (19:35 17.06.2021)

היי רפי,
אפשר להכין בסיר על הגז באותו תיבול ואותן כמויות, זמן בישול כ-45 דקות. רק שני דגשים:
1. כדאי לטגן בצל במעט שמן, להוסיף את שאר הירקות ולתת להם טיגון קצר.
2. יש להוסיף לתיבול רבע- שליש כוס מים, ובמידת הצורך להוסיף במהלך הבישול עוד קצת מים.

ברכה (17:40 8.06.2021)

האם אפשר לוותר על החומץ בלסמי? מה אפשר לשים במקום?

מתכונים ב-10 דקות (19:35 8.06.2021)

היי ברכה,
אפשר לוותר על הבלסמי ולהפחית את כמות רוטב הסויה לרבע כוס.

נחמה ש. (19:32 31.05.2021)

יצא מעדן!!!!!!!!
[הכנתי עם הרוטב השני]

מתכונים ב-10 דקות (21:12 31.05.2021)

איזה כיף שאהבת😊

מורן (07:46 17.03.2021)

היי שאלה במידה ואני רוצה להכין בתוספת דלעת זה אותו מתכון או שונה?

מתכונים ב-10 דקות (10:04 17.03.2021)

היי מורן,
אין שינוי במתכון🙂

סיון (14:49 7.02.2021)

היי אפרת,
אשמח להתייעץ איתך לגבי תכנון זמנים שיקל עליי.
אני צריכה להכין את האנטיפסטי, חציל עם טחינה, קיש גבינות ועירית (אבל עם בצק פריך מוכן). החגיגה בשבת אחרי צהרים.
את הסלטים אני כמובן אכין באותו יום בצהרים לפני האירוע, אבל מה לגבי השאר, האם יכולה להכין משהו יום לפני, אפילו ערב לפני?
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:56 7.02.2021)

היי סיון,
את יכולה להכין את הכל יום לפני ולחמם לפני ההגשה. אין בעיה.
לגבי החציל עם טחינה- תכיני את החציל והטחינה ותשמרי בנפרד.

סיון (22:09 7.02.2021)

תודה אפרת יקירה!

יעלי (23:36 13.09.2020)

היי אפרת
אני עם סוכרת הריון וכל פעם מיואשת ממה לאכול היום… אסור פחמימות (כמעט) ואי אפשר לזרוק תפו”א לסיר או לתנור, ובטח לא אורז, פסטה וכו’… רק בכמות מאד מוגבלת ועלובה (4 כפות אורז…)
לכן, אני פשוט מוצאת את עצמי יום אחרי יום יושבת על האתר שלך ומחפשת עוד מתכוני ירקות מענינים, כבר הכנתי שעועית ירוקה מ2 מתכונים, כרובית עם פטריות שיצא מעדן, קישואים וגזר, מרקים שונים והיום החלטתי לנסות את זה ויצא פשוט טעיםםםם!!!
הלכתי לקנות שקי ירקות נוספים בשביל הימים הבאים והמתכונים הבאים שאנסה!
תודה על האפשרות לאכול ולצאת שבעה סוף סוף!!
אין מילים!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:14 14.09.2020)

מאחלת לך המשך הריון קל ולידה קלה ובריאה.
שנה טובה ומתוקה ❤️

Adi (02:36 10.07.2020)

הכנו כתוספת האנטיפסטי עם – בטטה, קישואים, גזר, בצל, תפוח אדמה עם הרוטב השני ויצא מעולה! חוסל! תודה רבה !!! (א.ש.א 😊)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:42 10.07.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️
תודה עדי

דבורה (07:06 21.05.2020)

היי אפרת יקרה,
האם אפשר להכין אנטי פסטי יום מראש?

לשמור במקרר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:53 21.05.2020)

כן אפשר.

רינת קיין (22:50 21.04.2020)

עכשיו ראיתי שהמרכיבים מופרדים ל-2 הרטבים, סליחה על השאלה הקודמת. אך האם אופן ההכנה של 2 הרטבים זהה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:20 22.04.2020)

כן 🙂

רינת קיין (22:48 21.04.2020)

ואיפה המתכון לרוטב ה-2? אני רואה פה רק את המתכון לרוטב ה-1… ומעוניינת להיות ברשימת התפוצה שלך.

אתי מ. (09:38 5.02.2020)

הכנתי עם הרוטב השני, ויצא טעים מאוד. תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:36 5.02.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אתי

אפרת (12:17 9.01.2020)

היי. האם לאפות בתנור בתכנית טורבו – מאורר או שני פסים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:22 9.01.2020)

שני פסים, עליון ותחתון.

טובה (12:56 25.12.2019)

הי, אני מאוד אוהבת אנטי פסטי ואפשר להגיד שמהאתר שלך אני אפילו יותר מולהבת…
אני רוצה להכין לערב לביבות מחר ל20 מבוגרים בתור מנה שניה (אחרי מנה ראשונה ולחמניות וסלטים, הקהל אמור להיות יחסית שבע)
אני רוצה להכין רק עם תיבול של שמן מלח ופלפל שחור.
אני מתלבטת מה הכמות שאני צריכה (אני רוצה לקנות היום את הירקות) אני מכינה מדלעת,קישואים,בטטה וחצילים. אם אמצא אז גם זוקיני.
אני מכינה את האנטי פסטי חתוכים לאצבעות עבות (את הבטטה לגפרורים עבים כי לוקח לה הרבה מן להתרכך) וכשיוצא מהתנור מפזרת גבינה צהובה.
כמה ירקות אני צריכה?
אני מתכננת לאפות כל ירק בתבנית נפרדת וכשהכל יהיה מוכן אני אסדר אותם בשורות צפופות עומדות בתוך תבנית גדולה ואכסה בניר כסף. כשאגיע למקום, לפני ההגשה אני אחמם מעט בתנור ואפזר גבינה צהובה, אכסה בניר כסף ובמגבת כדי שהחום ישמר והגבינה תימס היטב. נראה לך דפוס פעולה חכם? יצא לי טוב?
תודה על המתכונים המצוינים שלך. אני סומכת רק על המתכונים שלך שלא יאכזבו אותי. מתכונים אחרים אני לוקחת בערבון מוגבל מאוד…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:58 25.12.2019)

לדעתי כמות של 3 מגשים/ תבניות ענקיות תספיק: 5 קישואים או זוקיני, 2 בטטות גדולות, 1 קילו דלעת, 2 חצילים.
זה בסדר גמור איך שאת רוצה להכין.
חנוכה שמח 🙂

לאה (10:04 18.10.2019)

תודה על המתכונים המעולים
אשמח להצטרף [email protected]

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:56 23.10.2019)

צירפתי את המייל שלך 🙂

רבקה (15:47 8.10.2019)

רציתי להגיד שהתמכרתי לאתר שלך!!! הכל יוצא מושלם!! תודה רבה רבה!
גמר חתימה טובה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:55 10.10.2019)

שמחה לשמוע 🙂
גמר חתימה טובה 🌺

יפעת (23:11 4.10.2019)

היי, הכנתי את האנטיפסטי לפי המתכון, הירקות היו עדיין קשים, הוספתי עוד כשעה בתנור, ללא מכסה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:35 5.10.2019)

זמן האפיה יכול להשתנות בין תנור לתנור. יש לאפות עד לריכוך.

מיכל (08:36 30.09.2019)

הלכתי על הרוטב השני העדין יותר – מומלץ מאוד!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:34 1.10.2019)

תודה מיכל 🙂

מיכל (22:17 12.09.2019)

היי אפרת, מה כמות הירקות שלה מספיקה כמות הרוטב הרשומה?
אני רוצה להכין כמות של 2 תבניות תנור

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:42 16.09.2019)

היי מיכל,
כמות הרוטב מתאימה ל 8-11 סוגי ירקות כמו אלה שציינתי במתכון.

שושנה (09:23 29.06.2019)

האנטיפסטי עם הרוטב 2 יצא נהדר.תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:59 29.06.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה

ציפי (10:29 14.05.2019)

היי
אשמח לדעת אם מתאים גם להוסיף גזר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:53 14.05.2019)

כן.

לובה (12:32 12.12.2018)

אפרת שלום,
האם אפשר להשתמש בתימין מיובש או חייב טרי?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:29 12.12.2018)

עדיף טרי כי זה בשביל הניחוח (מה שבתבלין היבש אין).
בכל מקרה אם אין לך תימין טרי אפשר להכין גם בלי.

לובה (13:34 13.12.2018)

הכנתי ויצא מעולה. תודה רבה על מתכון!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:29 13.12.2018)

תודה שחזרת לעדכן!

מיכל (20:59 1.12.2018)

הי אפרת, אני מעוניינת לכלול חציל בירקות אבל אין לי זמן להכנה המוקדמת שלו. את חושבת שאפשר לוותר על ההכנה מוקדמת או שעדיף לוותר על החציל?
תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:24 1.12.2018)

היי מיכל,
ההמלחה המוקדמת נועדה כי להפטר מהטעם המר של החציל. חשוב לי לציין שלא בכל חציל יש טעם מר ויש שמוותרים על ההמלחה המוקדמת.

יעל (07:09 24.10.2018)

היי אפרת,
יש לי חזה עוף פרוס וחשבתי לעשות בסגנון אנטיפסטי. מה דעתך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:37 24.10.2018)

היי יעל,
הכוונה להכין את חזה העוף יחד עם הירקות? אם כן יש להוסיף כ-20 דקות לפני סוף האפיה ולאפות 10 דקות מכל צד, ללא כיסוי (200 מעלות).

יעל (11:52 24.10.2018)

בלי הירקות… עם אותו רוטב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:11 24.10.2018)

אפשר לתבל ברוטב ולאפות בתנור שחומם מראש ל200-210 מעלות במשך 10 דקות מכל צד.

יעל (12:23 24.10.2018)

תודה רבה

מ (09:40 18.10.2018)

שלום ותודה על מתכונים נהדרים.
האם אפשר לחתוך את הירקות יום לפני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:05 18.10.2018)

כן, חוץ מתפוח אדמה כי הוא נוטה להשחיר.

ריבי (11:06 7.09.2018)

הי אפרת.
מתכננת להכין לחג את האנטיפסטי ברוטב העדין ושוקי עוף (עבור 8-10 סועדים). האם אפשר לשלב בין הדברים, או עדיף אפיה נפרדת? (אין לי טורבו בתנור). מבקשת הדרכה לגבי חום התנור וזמני הכנה.
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:56 7.09.2018)

היי ריבי,
את מכינה את הכל בתבנית אחת גדולה או שתי תבניות גדולות?

ריבי (16:01 7.09.2018)

או בשתי תבניות פיירקס , זו לצד זו, לחילופין יכולה בתבנית העמוקה של התנור. מה מומלץ? כל הצעה יכולה להתקבל (-:

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:57 7.09.2018)

את הירקות תתבלי ברוטב העדין.
עוף את יכולה להכין 10-12 חתיכות ולתבל בכף שמן, 3 כפות סילאן, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור.
אפיה בחום עליון וחום תחתון.
אם את אופה בתבניות שאת מניחה אחת ליד השניה אז את אופה ב180 מעלות. את האנטיפסטי את מכסה לשעה ואז מסירה את הכיסוי ומשאירה למשך 20-25 דקות בלי כיסוי (עדיין על 180 מעלות).
את העוף את לא מכסה ואופה ב180 מעלות במשך כשעה וחצי. אם הוא במקרה משחים מהר או מתייבש את יכולה לכסות את התבנית.
בהצלחה ושנה טובה 🌺

ריבי (14:31 12.09.2018)

הי אפרת. הרבה תודות על תשובתך המפורטת. תוספת הסילאן לתיבול ה״רגיל״ שלי הוסיפה טעם וצבע, גם לירקות וגם לעוף.
עדכונים מהשטח: הכנתי כמות אדירה של ירקות שלא נכנסו לתבנית אחת, לכן הוספתי לתבנית שוקי העוף גם את תפוחי האדמה וקצת מפלחי הבצל ושיני שום. כדי לקבל צבע שחום וקצת צריבה, התחלתי אפיה ב-200 מעלות בלי כיסוי, אחרי כחצי שעה הפכתי את השוקיים וערבבתי את הירקות לעוד 25-30 דקות. שוב ערבבתי את הירקות. ואז כיסיתי הכל בנייר כסף והנמכתי את החום ל-180 מעלות. אחרי שעה נוספת, כדי להמתין לאורחים שיגיעו, הנמכתי ל-150 מעלות כחצי שעה נוספת.כולם התלקקו, מבת ה-97 ועד לבת ה-4…
ושוב תודה על כך שנתת לי את הביטחון להעז לנסות וגם לשנות קצת (-:

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:41 12.09.2018)

איזה כיף שחזרת לעדכן!
שמחה שיצא מוצלח.
תודה ריבי 🙂

מרים (17:34 18.07.2018)

הי אפרת
האם חשוב לשים את הירקות בשכבה אחת בתבנית?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:10 18.07.2018)

רצוי שהם יהיו בשכבה אחת.

יוסי ברר (23:00 15.06.2018)

הי תמי. המתכון מעולה מלבד העובדה שיותר מידי שמן שליש כוס. השמן מצטבר בתחתית התבנית ונותן לסך הירקות מרקם שמנוני לא נעים. לדעתי אפשר להסתפק במחצית הכמות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:40 16.06.2018)

הפחתתי את הכמות לרבע כוס.
תודה שחזרת לעדכן 🙂

תמי (19:39 15.04.2018)

אשמח להצטרף לרשימת התפוצה, תודה רבה, תמי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:28 15.04.2018)

היי תמי,
צירפתי את המייל שלך.
ערב נעים 🙂

אפרת (19:09 26.03.2018)

היי ☺
האם אפשר להכין במקביל 2 תבניות יחד בתנור?
אם כן, האם בתוכנית רגילה, או טורבו? (אני יודעת שעוגות ועוגיות עושים בטורבו אם מכניסים 2 תבניות יחד.. אבל לא יודעת אם זה הדין לגבי ירקות 😉 )
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 26.03.2018)

היי אפרת,
אפשר. שימי על טורבו ותחליפי בין התבניות אחרי כחצי שעה.
חג שמח 🙂

חן (08:11 22.03.2018)

האם אפשר להחליף את החומץ בלסמי במשהו אחר? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:31 22.03.2018)

היי חן,
אפשר לוותר על הבלסמי ולהפחית את כמות רוטב הסויה לרבע כוס. יתר הכמויות אינן משתנות.
יום מקסים 🙂

סיון (22:40 27.02.2018)

האם ניתן להכין מס יצים מראש? אם כן כיצד מאחסנים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:53 28.02.2018)

אפשר להכין יום לפני ולשמור בקופסה אטומה במקרר.

נועה (22:43 24.02.2018)

והאם כפזר להוסיף שעועית ירוקה קפואה?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:49 24.02.2018)

היי נועה,
אפשר להוסיף ברוקולי ושעועית ירוקה קפואים רק שכדאי להוסיף אותם 25-30 דקות לפני סוף האפיה.

נועה (22:41 24.02.2018)

היי (:
אפשר להשתמש בברוקולי קפוא ולא טרי? או שהוא יהיה רך מהר מידי לעומת הירקות האחרים?

זהבית (23:24 3.02.2018)

יצאה מעולההה
עשיתי את התיבול מס 1, מאוד טעים.
בפעם הבאה אנסה את השני.
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:14 4.02.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה זהבית ושבוע נפלא

תמר (14:27 26.01.2018)

היי אפרת
אפשר להכניס לתנור למשך שעה ואז לקראת הגשה לעשות את החלק השני כלומר לאפות ללא כיסוי במשך עשרים דקות?
בנוסף אשמח שתצרפי אותי לרשימת התפוצה.
מחכה לתשובות כדי להכניס לתנור.😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:41 26.01.2018)

כן אפשר.
צירפתי את המייל שלך.
שבת שלום 🙂

עטרה (13:20 24.01.2018)

הי
תודה על המתכונים הקלילים והמושלמים.
אפשר לא לקלף את הקישוא בטטה גזר וכו…??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:23 24.01.2018)

כן, אפשר.

אתי (13:09 18.01.2018)

שלום ויישר כח על האתר הנפלא.
אין לי חומץ בלסמי, האם ניתן לעשות את התיבול ללא חומץ?
ניתן להוסיף רוזמרין?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:29 18.01.2018)

אפשר לוותר על הבלסמי אם אין לך. מומלץ להפחית את כמות הסויה לרבע כוס.
וכן, אפשר להוסיף כמה עלי רוזמרין.

שמרית (22:45 9.11.2017)

שלום אפרת, ראשית אני חייבת להצטרף לכל המשבחים- המתכונים באתר שלך באמת מעולים ולא פחות חשוב- קלים ופשוטים! וזה הקסם שלהם. אז המון תודה לך על מתכונים ברורים, קלים ומעולים!

לגבי המתכון הנ”ל, זו פעם ראשונה שאני מכינה אנטיפסטי. חתכתי את הירקות לקוביות ולא לרצועות ארוכות. לעניות דעתי, זה לא קריטי, אבל האם זה אמור להשפיע על משהו באפייה לרעה? למשל ייקח לזה יותר זמן, או משהו כזה?

הירקות שחתכתי, מה שהיה בבית- תפו”א, גזר, קישוא וגמבה. חתכתי היום, ומתכוונת מחר להכניס לתנור לכבוד שבת.
כמו כן, אין לי רוטב בלסמי, אז אני מתכננת ללכת על המתכון השני. האם היית ממליצה להוסיף משהו לתיבול? זה אמור להיות גם לשני ילדים קטנים בני 2,4.

המון תודה לך, ויישר כח 🙂

שמרית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:45 10.11.2017)

היי שמרית,
קודם כל תודה רבה 🙂
יכול להיות שזמן האפיה יתקצר כתוצאה מכך. כדאי לנעוץ מזלג בירקות ואם זה ננעץ בקלות אז זה מוכן.
המתכון השני מצוין גם לילדים, כמו שהוא.
שבת שלום

משה (10:50 27.10.2017)

אשמח להצטרף לרשמת תפוצה שלך.

תודה
משה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:54 27.10.2017)

היי משה,
נרשמת בהצלחה 🙂

חנה (09:42 27.10.2017)

מתכון מנצח!!! רק מחמאות קיבלתי….תודה רבה לך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:59 27.10.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה חנה ושבת שלום

אדווה (19:07 3.10.2017)

עשיתי עם הרוטב השני. יצא מצויין כמו כל המתכונים שלך שתמיד יוצאים יותר טעים מכל ממסעדה שמכבדת את עצמה.
חג שמייח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:50 3.10.2017)

תודה שחזרת לעדכן!
חג שמח 🙂

אדווה (14:04 3.10.2017)

ועוד שאלה. אפשר לשים גזר?

אדווה (14:02 3.10.2017)

היי. נראה מצויין. שאלה: יש תחליף לרוטב בלסמי. כי לא השגתי השאלה מה אפשר אם בכלל לשים במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:00 3.10.2017)

היי אדווה,
את יכולה לוותר על הבלסמי אם אין לך. מומלץ להפחית את כמות הסויה לרבע כוס.
אפשר להוסיף גזר.

אלנה (21:20 18.09.2017)

הי , האם אפשר להקפיא ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:14 18.09.2017)

בגדול אפשר להקפיא הכל חוץ מתפו”א אבל צריך לקחת בחשבון שהירקות אולי יראו קצת סמרטוטיים לאחר הפשרה, זאת אומרת שלא יהיה לכם את המראה הרענן והטרי.
שנה טובה 🙂

Shir.C (16:12 7.09.2017)

אשמח לדעת בבקשה מה אפשר במקום עלי תימין?
תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:25 7.09.2017)

אפשר לוותר על התימין.

ליז (18:55 27.07.2017)

היי.
המתכון נראה מעולה!
אם אני רוצה להוסיף ברוקולי וכרובית זה אפשרי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:19 27.07.2017)

אפשרי בהחלט.

אורין (08:20 7.07.2017)

הייי רציתי לדעת אם אני יכולה להשרות את הירקות למס שעות במקררא ביחד עם הרוטב?
תודה מראש על התשובה
והאתר מדהיייים❤

מתכונים ב-10 דקות (09:06 7.07.2017)

כן אורין, אפשר.
שבת שלום 🙂

אני (19:47 25.06.2017)

לא כל כך רוצה להשתמש בסוכר או סילאן מטעמי בריאות, אפשר לוותר עליהם ???

מתכונים ב-10 דקות (21:28 25.06.2017)

היי,
אפשר לתבל רק בשמן זית מלח ופלפל שחור.

סתוית (15:22 18.01.2019)

לא מבינה למה לאחרונה מכניסים לכל תבשיל ממתיק כלשהו.

רויטל (21:40 16.06.2017)

נראה טוב תודה רבה 🙂 אני רוצה לדעת אם אפשר להוסיף פפריקה מתוקה ?

מתכונים ב-10 דקות (18:34 17.06.2017)

אפשר להוסיף כחצי כפית פפריקה מתוקה לתיבול השני (עם הסילאן, שמן זית, מלח ופלפל שחור).

אלירן (11:39 6.06.2017)

הכנתי את האנטיפסטי עם הסילאן ויצא מדהים! תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (11:48 6.06.2017)

תודה אלירן, שמחה שיצא טעים 🙂

רוני (11:18 5.06.2017)

עם מה אפשר לאכול את האנטיפסטי? אוכלים את זה ככה לבד או עם עוד תוספת?

מתכונים ב-10 דקות (16:18 5.06.2017)

היי רוני,
אפשר להגיש כתוספת לארוחה חלבית או בשרית.
אפשר גם להכין טחינה לצד זה ולאכול עם צנימים/לחם.

קורין (12:09 29.05.2017)

היי 🙂
האם אפשר להשמש בשמן קוקוס במקום שמן זית?

מתכונים ב-10 דקות (12:18 29.05.2017)

היי קורין,
לדעתי באנטיפסטי אין על שמן זית 🙂

פנינה (11:09 29.05.2017)

הכנתי את זה שבוע שעבר וזה היה להיט. תודההה
אני רוצה להכין את זה עכשיו אבל מכמות יותר גדולה ( 3 גמבות. בצל. 2 בטטות. 2 קישוא. 4 תפוחא עגבניות..)
האם כדאי להכניס הכל לתבנית אחת? או לחלק את זה לפעמיים?

מתכונים ב-10 דקות (12:15 29.05.2017)

היי פנינה,
תלוי כמה הירקות עולים זה על זה כשאת שמה אותם בתבנית אחת. אם נראה לך שזה יותר מידי צפוף אז כדאי לחלק ל-2 תבניות.
יום מקסים 🙂

רות (13:23 25.05.2017)

כתבתי כבר את השאלה ומשם מה לא מוצאת אותה. שואלת שוב.
אם חתכתי את הירקות לרצועות לא עבות. רפשר להמשיך אותו דבר ? אותו זמן אפיה? תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:40 25.05.2017)

תמשיכי אותו דבר, הכל בסדר 🙂
יכול להיות שאפילו זמן האפיה יתקצר משעה ל45 דקות ואח”כ יש להסיר את נייר הכסף ולהשאיר 15-20 דקות כמו שרשום.

רות (13:46 25.05.2017)

תודה על התשובה.
ממשיכה 🙂

רות (14:00 25.05.2017)

אוי לא. עכשיו אני רואה שנגצר לי השמן זית. נשאר טיפה.
עם שמן קנולה יילך?

מתכונים ב-10 דקות (14:01 25.05.2017)

אין בעיה, שימי שמן קנולה.

רות (13:06 25.05.2017)

הי
חתכתי בטטה גמבה וקישוא לרצועות ( לא שמתי לב שכתוב לחתיכות גדולות ) ואת התפוחא חתכתי לעיגולים לא עבים
איך להמשיך מכאן?
אותו דבר? או שיש כעת צורך לשנות ?

צופיה (10:25 22.05.2017)

שלום,
דבר ראשון – אני חייבת להגיד שהאתר משמש אותי באופן קבוע.
כל מתכון הוא מדויק, קל וטעים טעים. תודה רבה לך!
שאלתי: האם אפשר להכין את האנטיפסטי, ולחמם יום אחרי על הפלטה? או שזה לא מתאים כאן?
(אני רוצה להכין את זה לשבועות)

צופיה (10:28 22.05.2017)

להבהיר את השאלה:
אני אצטרך להכין את זה לא ממש בערב החג אלא יום לפני.
כלומר – זה ייצא כמעט יומיים לפני האכילה.
והשאלה היא האם חימום בפלטה מקלקל את “פריכות” הירקות..

מתכונים ב-10 דקות (11:56 22.05.2017)

היי צופיה,
שמחה שאת נהנית מהאתר.
אפשר להכין את האנטיפסטי יום לפני אך זה ייצא פחות פריך מאשר שמכינים באותו היום.
את האנטיפסטי אפשר להגיש גם בטמפ’ החדר או כשהוא מעט חמים כך שאין בעיה לחמם קצת בפלטה לפני ההגשה. זה לא ייצא פריך אבל עדיין יהיה טעים.
יום נפלא 🙂

סיגלית ויג (20:44 9.04.2017)

אפשר להכין יום לפני ??

מתכונים ב-10 דקות (20:48 9.04.2017)

כן, אפשר.
חג שמח 🙂

דבי (11:01 22.01.2017)

בוקר אור אפרת,

חושבת להכין לשבת הבאה עם הרוטב השני. (השבת הכנתי אבל לא לפי מרשם מסודר).

לא ברור לי כמה ירקות לכמות הרוטב הזה. מאד חשוב לי לדעת בגלל השמן.

יש לי סילאן טהור, לא רוטב, האם מפחיתים?

לא הבנתי איך כל ירק תיבול אחר.

תודה רבה לך!

מתכונים ב-10 דקות (11:14 22.01.2017)

היי דבי,
הכוונה לסילאן רגיל. תיקנתי במתכון.
הכמות מתאימה ל 8-11 סוגי ירקות כמו אלה שציינתי במתכון.
את יכולה להפחית מכמות השמן.
מה שרשמתי בפתיחה זה שבדר”כ כשמכינים אנטיפסטי אמיתי מתבלים כל ירק בתיבול שונה שמתאים לו. זה לא רלוונטי במתכון הזה כי פה שמתי שני סוגי רטבים שמתאימים לכל הירקות.

מיכל (23:09 19.01.2017)

היי.. תודה על המתכון המעולה! אני הכי גרועה בלנחש כמויות של מלח ופלפל.. תוכלי לומר לי בערך כמה לשים בכל מתכון? תודה רבה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (08:34 20.01.2017)

היי מיכל,
בתיבול הראשון מספיק לשים עד רבע כפית מלח (כי הרוטב סויה מלוח).
בתיבול השני כחצי כפית מלח.
בשני המקרים יש לשים קמצוץ פלפל שחור (עם האצבעות).
שבת שלום 🙂

מושית (20:14 1.12.2016)

אני מעוניינת לשים גם סלק באנטיפסטי.
מהי הדרך לעשות?

מתכונים ב-10 דקות (20:27 1.12.2016)

היי מושית,
אפשר לקלף את הסלק ולחתוך אותו לפלחים בעובי עד ס”מ וחצי (יותר עבה מזה ייקח לו זמן לאפות).

מושית (20:57 1.12.2016)

תודה רבה ☺

רותי (19:47 30.11.2016)

שלום אפרת,
האם אפשר להכין אנטיפסטי בסיר סוטאז’ שמיועד גם לתנור?
בתודה – רותי

מתכונים ב-10 דקות (20:12 30.11.2016)

כן רותי, אפשר.

רותי (14:00 2.12.2016)

חן-חן לתשובתך המהירה

אביה (10:39 4.11.2016)

היי אפרת. שוב תודה על האתר המדהים! אני ממש משתמשת במתכונים ונהנית..
בקשר לאנטיפסטי אפשר לדעתך בלי שמן ? ואשמח גם להצטרף למייל.
תודה ושבת שלום!!

מתכונים ב-10 דקות (10:44 4.11.2016)

היי אביה,
לא ממליצה לוותר לגמרי על השמן אבל כן אפשר להפחית את הכמות ולשים לפחות 3 כפות.
צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
שבת שלום 🙂

לי (12:12 28.10.2016)

פשוט מושלם.
תודה רבה. מצטערת שלא הגעתי לכאן קודם!!

מתכונים ב-10 דקות (12:53 28.10.2016)

היי לי,
שמחה שיצא טעים!
תודה ושבת שלום 🙂

חן (16:22 16.10.2016)

היי!
את הרוטב לא לשפוך על הירקות כשהם בתוך התבנית?
עדיף לטבול בקערה נפרדת ולהעבירם לתבנית?

על החומץ אפשר לוותר?

מתכונים ב-10 דקות (16:37 16.10.2016)

היי חן,
אפשר לוותר על החומץ.
אין בעיה לשים את כל הירקות בתבנית ולשפוך עליהם את הרוטב ולערבב היטב (זה חוסך קערה לשטוף 🙂 ).
חג שמח!

ענת (15:38 16.10.2016)

שאלות,פעם ראשונה מכינה.
רוצה להכניס גם פטריות ועגבניות שרי.את כל הירקות מכניסים ביחד? אותו זמן לכולם? כי נראה לי בטטה לוקחת יותר זמן מאחרים

מתכונים ב-10 דקות (15:45 16.10.2016)

היי ענת,
אפשר להכניס את כל הירקות ביחד.
חג שמח 🙂

שוש וגנר (13:07 13.12.2016)

אשמח להיכנס. לרשימת התפוצה.
אוהבת מאד את האתר

מתכונים ב-10 דקות (13:46 13.12.2016)

היי שוש,
צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
יום נפלא 🙂

נעמי אלקובי (13:48 29.03.2017)

אפשר להצטרף גם?

מתכונים ב-10 דקות (13:58 29.03.2017)

בטח, צירפתי את המייל שלך 🙂

יעל (18:47 12.10.2016)

היי,
אני מנסה את זה עכשיו עם לקט ירקות קפואים.זה בתנור, נראה מצויין ומריח נהדר. השתמשתי בדבש במקום סילאן, מקווה שזה בסדר.

מתכונים ב-10 דקות (22:04 12.10.2016)

מקווה שיצא טעים 🙂

יעל (11:42 15.10.2016)

יצא מעולה

מתכונים ב-10 דקות (11:42 15.10.2016)

שמחה לשמוע, תודה שחזרת לעדכן 🙂

שרון (13:08 1.08.2016)

היי… המתכון בדרך לתנור 🙂
מה אפשר לשים במקום סוכר חום? סוכר רגיל/סילאן?

מתכונים ב-10 דקות (13:19 1.08.2016)

כן שרון, אפשר לשים סוכר רגיל או סילאן (נראה לי עדיף סילאן).
בהצלחה 😉

יונה שגיא (01:04 24.06.2016)

שלום לך, קראתי את המתכון והוא מצא חן בעיני מבחינת הירקות , התיבול וקלות ההכנה. אכין אותו מחר. האם כדאי להשתמש בתנור בתוכנית הטורבו, או שעדיפה תוכנית האפייה הקלאסית (מלמעלה ומלמטה)?.

אשמח להצטרף לקבוצת התפוצה שלך ולקבל ממך מתכונים שהם “קלים להכנה, פשוטים ומהירים” תודה.

מתכונים ב-10 דקות (08:26 24.06.2016)

היי יונה,
אני חושבת שעדיף לאפות בתוכנית הרגילה של התנור (לא טורבו).
צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
שבת שלום 🙂

אור (10:24 22.05.2016)

אפרת היקרה שוב תודה על האתר המדהים! אני רוצה להכין תבנית נוספת היום על מנת שיהיה לי לקחת לעבודה במהלך השבוע. האם את חושבת שסלק ושומר מתאימים למתכון זה? שאלה נוספת: האם יש לך אפליקציה של האתר לסמארטפון?
תודה ושבוע טוב! 🙂

מתכונים ב-10 דקות (11:36 22.05.2016)

היי אור,
אני חושבת שכן, רק את הסלק אני ממליצה לתבל בנפרד כדי שלא יעביר צבע לכל הירקות.
נכון לעכשיו אין לי אפליקציה בכלל. אולי בהמשך.. 🙂
שבוע נפלא 🙂

אור (13:45 20.05.2016)

יואו איזה אתר מדהים! אני לא מאמינה שגיליתי אותו רק היום כשחיפשתי מתכון לאנטיפסטי! הכנתי את האנטיפסטי בגירסת הבלסמי והוספתי סילאן ויצא מ ד ה י ם! יש לי רק הערה אחת: בפעם הבאה כדאי להכין שתי תבניות כי התבנית שהכנתי חוסלה על ידי בעלי תוך עשר דקות מרגע הנחתה על השיש!מושלם כמה שנשהו כל כך בריא יכול להיות כל כך טעים!

מתכונים ב-10 דקות (14:14 20.05.2016)

היי אור,
אני שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!

אדיס (17:27 15.05.2016)

הכנתי עם הרוטב השני ויצא ממש טעים! תודה על מתכון פשוט ומעולה.

מתכונים ב-10 דקות (17:41 15.05.2016)

מעולה! תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא 🙂

יעל (15:00 27.03.2016)

הי
נשמע מצוין. רוצה לנסות אבל אפשר ללא הסויה והסוכר אלא חומץ בלסמי ותבלינים אחרים?

מתכונים ב-10 דקות (17:13 27.03.2016)

היי יעל,
את יכולה לתבל בחומץ בלסמי, שמן זית, מלח ופלפל. אפשר להוסיף 1-2 כפות סילאן לאיזון הטעם.

הילה ביטון (18:08 14.03.2016)

היי יקירה,יש לי ברוקולי וכרובית קפואים,איך אני משלבת אותם במתכון?יש להפשיר או לאדות לפני?(מעדיפה על בישול במים)
בתודה מאוד,הילה.

מתכונים ב-10 דקות (18:37 14.03.2016)

היי הילה,
מספיק רק להפשיר מעט ולהכין רגיל לפי המתכון.
בהצלחה 😉

מורן (10:43 10.02.2016)

הי. אתר מעולה, ברור וידידותי…
שאלה: האם צריך לקלף את הקליפה הדקה הזאת של הפלפלים לאחר ההכנה?

ועוד דבר, אפשר להירשם לקבלת מתכונים במייל?

תודה ויום נפלא

מתכונים ב-10 דקות (11:16 10.02.2016)

תודה מורן 🙂
אין צורך לקלף את הפלפלים לאחר הצליה בתנור.
צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
יום נפלא!

שולי דורי (15:37 10.03.2016)

גם אני רוצה לקבל מתכונים לאימל

מתכונים ב-10 דקות (15:46 10.03.2016)

צירפתי את המייל שלך 🙂

אורית (21:12 9.02.2016)

למה אפשר להוסיף את אניפסטי?

מתכונים ב-10 דקות (22:02 9.02.2016)

היי אורית,
אפשר להגיש את האנטיפסטי כמנה ראשונה או כתוספת לכל ארוחה.
אפשר לפזר על האנטיפסטי גבינה בולגרית ולהגיש עם פוקצ’ה או לחם קלוי.
אפשר להוסיף את האנטיפסטי לפסטה מבושלת או אטריות מבושלות.

הילה (14:51 8.02.2016)

היי, אפשר לשים גם כרוב? האם מתאים?

מתכונים ב-10 דקות (15:16 8.02.2016)

בדר”כ כרוב פחות מתאים לאנטיפסטי אבל אין לזה חוקים 🙂
אפשר לשים כרוב חצוי וחתוך לרצועות.

טלי (10:47 21.01.2016)

כורבית במקרוגל או בטוסטר אובן
טוסטר אובן איך בצורה קלה ביותר?
או קישואים?

מתכונים ב-10 דקות (11:38 21.01.2016)

היי טלי,
לא כל כך הבנתי את השאלה.
אם התכוונת לכך שהאופציות הן טוסטר אובן או מיקרוגל אז מבחינת הטעם עדיף להכין בטוסטר אובן.

מתי (20:43 22.12.2015)

האם אפשר להשתמש בבקורולי של סנפורסט

מתכונים ב-10 דקות (20:53 22.12.2015)

כן מתי, אפשר בהחלט.

נטלי (13:08 3.10.2015)

הירקות שעה בתנור עם נייר כסף מעל ועוד לא מוכנים. קשים כמו בהתחלה!!! מה עושים?

מתכונים ב-10 דקות (17:59 3.10.2015)

היי נטלי,
ראיתי רק עכשיו..
אני מניחה שבסוף הירקות התרככו, כן? 🙂

מיכל (12:33 2.10.2015)

היי. האם אפשר ברוטב השני לשים דבש במקום סילאן??

מתכונים ב-10 דקות (12:45 2.10.2015)

היי מיכל,
במתכון הזה פחות מתאים להשתמש בדבש.
שבת שלום 🙂

פנינה (21:23 11.09.2015)

התבשיל בתנור יצא מצויין. עשיתי עם הרוטב הראשון בלי חומץ.
נפלא. תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (00:02 12.09.2015)

שמחה לשמוע פנינה 🙂
חג שמח ושנה טובה!

ררות (17:50 9.09.2015)

שלום לך שאלה טיגנתי חצילים ונאר לי מספר חתיכות האם אפשרי להקפיא אותם תודה

מתכונים ב-10 דקות (18:15 9.09.2015)

כן, אפשר להקפיא רק מומלץ לשמור בקופסה אטומה או שקית סגורה.

מוטי (11:18 1.09.2015)

האם צריך לבשל לפני במים ירקות קשים כמו בטטה תפוח אדמה וכו

מתכונים ב-10 דקות (11:35 1.09.2015)

אין צורך מוטי. הירקות מתרככים בתנור.
יום נפלא 🙂

יפה (18:15 28.08.2015)

בחרתי באופציה הראשונה, יצא נפלא. נחטף מיד.

מתכונים ב-10 דקות (18:22 28.08.2015)

שמחה לשמוע יפה 🙂
תודה ושבת שלום

ציונה (17:03 14.08.2015)

תודה. מבין שפע המתכונים לאנטי פסטי בחרתי במתכון שלך – בראשון. יצא מעולה. היום אני חוזרת על המתכון.

מתכונים ב-10 דקות (17:24 14.08.2015)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה ציונה ושבת שלום!

עופרה (22:40 9.08.2015)

היי לכולם,
גם את האניפסטי עם הרוטב השני הכנתי השבוע ויצא מדהים ומאוד מאוד טעים, יפה וצבעוני
כולם אהבו כולל ילדתי המאוד בררנית
תודה רבה
עופרה

מתכונים ב-10 דקות (22:52 9.08.2015)

היי עופרה,
שמחה שיצא טעים!
תודה על העדכונים 🙂

לאה (08:55 23.07.2015)

האם ניתן להחליף החומץ הבלסמי בחומץ בן יין? תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:23 23.07.2015)

היי לאה,
לא מומלץ מאחר ומדובר בטעמים שונים.
יום נעים 🙂

מלי (10:42 5.11.2016)

אפשר להחליף את הבלסמי בחומץ רגיל?

מתכונים ב-10 דקות (11:38 5.11.2016)

היי מלי,
חומץ רגיל פחות מתאים כאן מבחינת הטעמים. אפשר פשוט לוותר על החומץ הבלסמי.

ריבי (02:42 7.09.2018)

הי אפרת.
מתכננת להכין לחג את האנטיפסטי ברוטב העדין ושוקי עוף (עבור 8-10 סועדים). האם אפשר לשלב בין הדברים, או עדיף אפיה נפרדת? (אין לי טורבו בתנור). מבקשת הדרכה לגבי חום התנור וזמני הכנה.
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:53 7.09.2018)

היי ריבי,
את מכינה את הכל בתבנית אחת גדולה או שתי תבניות גדולות?

טירון בבישולים (05:52 16.07.2015)

היי,

עם מה ניתן לכסות חוץ מנייר אלומניום?

תודה.

מתכונים ב-10 דקות (10:32 16.07.2015)

היי,
אפשר לכסות עם תבנית אלומיניום גדולה.
בהצלחה 😉

ספיר (16:48 3.07.2015)

האם צריך לבשל במים את הכרובית לפני ?

מתכונים ב-10 דקות (16:50 3.07.2015)

לא ספיר, אין צורך.
שבת שלום 🙂

ניצן (00:10 20.06.2015)

כבר פעם שלישית שאני מכינה, עם הרוטב הראשון, ויוצא פגז!!! מתכון פשוט וקל ומדויק, ויוצא ממש טעים!!
אל תהססו – זה מתכון מצוין!

מתכונים ב-10 דקות (00:31 20.06.2015)

תודה ניצן, שמחה לשמוע 🙂

טלי (08:51 20.05.2015)

סליחה על הבורות, צולים בתנור הכוונה למצב גריל, אפייה, טורבו.. חוץ מזה צריך לערבב את הירקות תוך כדי?

תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (08:53 20.05.2015)

היי טלי,
מצב אפיה רגיל (בתוכנית הרגילה של עליון ותחתון).
אין צורך לערבב את הירקות תוך כדי אפיה.
יום נפלא 🙂

אפרת (18:16 7.05.2015)

האם אפשר לקבל קצת מושג על כמויות? כמה מכל ירק כדאי בשביל כמות הרוטב שכתובה, ולכמה מנות זה?

תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (21:11 7.05.2015)

היי אפרת,
מדובר בערך בירק אחד מכל סוג. לגבי מנות, זה תלוי בכמות הירקות שאת שמה. בדר”כ מכינים את זה כתוספת או לצד ארוחה ואז זה מספיק ליותר אנשים. כמנה בפני עצמה אני מניחה שזה מספיק לכ-4 מנות.

ג'סיקה (17:06 7.05.2015)

אהלן, נראה טעים רצח!

חוקי להחליף את הסילאן בדבש? או שזה ממש נורא?

מתכונים ב-10 דקות (17:51 7.05.2015)

היי ג’סיקה,
במקרה הזה פחות מומלץ להשתמש בדבש.
סופשבוע נעים 🙂

רוז (16:20 28.04.2015)

היי , ברוקולי טרי נכנס ישר לתנור או זקוק לבישול קצת לפני?
תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (16:26 28.04.2015)

היי רוז,
אין צורך לבשל את הברוקולי לפני.
המשך יום נעים 🙂

שי (17:42 25.03.2015)

אפשר להשתמש בחרדל דיז’ון באחד הרטבים ?
תודה !

מתכונים ב-10 דקות (19:39 25.03.2015)

הי שי,
אפשר להכין רוטב כזה: שליש כוס שמן זית, 2 כפות סילאן, 2-3 כפות חומץ בלסמי, כשליש כפית חרדל דיז’ון, מלח ופלפל שחור. ממליצה לטעום ולשפר תיבול לפני שמתבלים את הירקות.

מואן (20:58 16.03.2015)

השעה 21:00 והם בתנור. האורחים שלי הם מחר לצהריים. להכניס למקרר או לשמור בקופסא בחוץ??

מתכונים ב-10 דקות (21:10 16.03.2015)

הי מואן,
לשמור בתוך קופסה סגורה במקרר.
אפשר להוציא מהמקרר כשעתיים לפני ההגשה ולהגיש בטמפרטורת החדר או להוציא ולחמם מעט בתנור.

אירנה (23:01 6.03.2015)

גיליתי את האתר לא מזמן וניהנת ממנו מאוד.
תמיד אני מחפשת מתכונים זריזים וטעימים – וזה המקום הנכון.
עשיתי את האנטיפסטי ברוטב עדין ויצא מצוין.
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (23:56 6.03.2015)

תודה אירנה! כיף לשמוע 🙂

דנה (18:28 28.01.2015)

הכנתי עם הרוטב השני ויצא נהדר!!!
ועוד שאלה- כמות הרוטב שנתת מספיקה לאיזו כמות של ירקות?
המון תודה.
דנה

מתכונים ב-10 דקות (20:03 28.01.2015)

מעולה 🙂
כמות הרוטב מספיקה לכ10 ירקות בינוניים.

דנה (21:12 26.01.2015)

שלום,
האם הירקות חייבים להיות פזורים , או גם אחד מעל השני ?( מפאת חוסר מקום בתבנית…)
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (21:41 26.01.2015)

הי דנה,
עדיף לפזר אותם אבל גם אם הם עולים אחד על השני זה בסדר 🙂

דנה (22:15 26.01.2015)

תודה רבה!
אעדכן מחר!

חיה (20:21 26.01.2015)

מעולה!!

מתכונים ב-10 דקות (21:42 26.01.2015)

תודה חיה 🙂

גילי (00:15 18.01.2015)

הכנתי את הרוטב הראשון יצא מצויין !

מתכונים ב-10 דקות (09:32 18.01.2015)

מעולה! תודה גילי ושבוע מקסים 🙂

אירית ברהום (21:26 9.01.2015)

מתכון מנצח אשמח לקבל מתכונים

מתכונים ב-10 דקות (23:31 9.01.2015)

תודה אירית. הוספתי אותך לרשימת התפוצה לקבלת מתכונים למייל.
שבת שלום 🙂

מיה (14:33 9.01.2015)

מעולה, מעולה. מגישה כבר יומיים ברציפות ברוטב עדין והילדים והמבוגרים מחסלים. תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (18:21 9.01.2015)

איזה כיף לשמוע! תודה מיה 🙂

סבטלנה (13:08 26.12.2014)

האם אפשר להחליף סילאן לרוטב מייפל?

מתכונים ב-10 דקות (13:11 26.12.2014)

היי סבטלנה,
כן אפשר להשתמש ברוטב מייפל.

פאינה (12:04 26.12.2014)

שלום
האם צריכים לבשל קצת את כרובית וברוקולי או אפשר ישר לתנור?

מתכונים ב-10 דקות (12:17 26.12.2014)

הי פאינה,
אין צורך לבשל לפני לפני את הכרובית והברוקולי. ניתן להכניס ישר לתנור.

רוני (13:25 19.12.2014)

תודה על המתכון זה בתנור עדיין.
עשיתי את הרוטב השני. האם שמוציאים מהתנור אפשר לזלף שמן זית על הירקות?

מתכונים ב-10 דקות (13:28 19.12.2014)

בטח 🙂
שבת שלום!

יעל (04:03 18.12.2014)

חושבת לנסות את הרוטב השני, העדין יותר. אפשר להחליף בו את הסילאן בחומץ בלסמי (ואולי להפחית בכמות שלו?) תודה, יעל

מתכונים ב-10 דקות (08:15 18.12.2014)

היי יעל,
פחות מומלץ להחליף בחומץ בלסמי אבל את כן יכולה להפחית את כמות הסילאן לכף אחת, למרות שגם אם תשימי שתי כפות, הטעם של הסילאן לאחר האפיה עדין ולא כל כך מורגש.
יום נפלא 🙂

נורית (14:14 14.11.2014)

שלם. זו הפעם הראשונה שאני רואה את האתר וכמובן שאשמור אותו. מדהים.
אין לי חומץ בלסמי. האם אפשר לשים חומץ תפוחים?
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (14:24 14.11.2014)

היי נורית,
ברוכה הבאה לאתר 🙂
חומץ תפוחים לא מתאים במקרה הזה. אם אין ברשותך חומץ בלסמי אני ממליצה שתכיני את הרוטב השני.

מיטל (22:00 23.10.2014)

שלום רב רציתי לשאול אפשר להשתמש בברוקולי טרי? תודה.

מתכונים ב-10 דקות (22:11 23.10.2014)

היי מיטל,
כן אפשר.

מורן (14:35 17.10.2014)

אפשר להכין יום קודם? או שעדיף באותו יום?
יש לי מלא אורחים ואני רוצה לחלק את ההכנות.

מתכונים ב-10 דקות (14:47 17.10.2014)

היי מורן,
אפשר להכין יום לפני אבל עדיף להכין באותו יום.

זוהר (15:16 10.09.2014)

הולכת להכין היום עם הרוטב השני, בנמצא תפו”א, בטטה, בצל, קישוא, חציל, ברוקולי, פלפל ועגבניות. כדאי לשים שום או שהוא יישרף בתנור?
אדווח איך יצא! תודה בינתיים!

מתכונים ב-10 דקות (15:22 10.09.2014)

הי זוהר,
כדאי להוסיף כמה שיני שום, זה מוסיף המון וזה לא אמור להשרף. בכל מקרה תמיד אפשר להוציא את השום לאחר שעה בתנור (לאחר שמסירים את נייר האלומיניום).
בהצלחה ומחכה לעדכון 😉

זוהר (20:30 10.09.2014)

יצא מצוין!!! המון תודה לך, אכין בקרוב גם מתכונים אחרים באתר!

מתכונים ב-10 דקות (07:01 11.09.2014)

אני שמחה לשמוע! תודה לך שחזרת לעדכן 😉

שגית (08:30 24.07.2014)

שלום, האם אפשר לשים סוגי ירקות אחרים ללא הכנה מוקדמת? כמו דלעת, קולורבי?

מתכונים ב-10 דקות (09:23 24.07.2014)

אפשר בהחלט 🙂

לימור (08:44 5.07.2014)

טעים טעים טעים! יצא פצצה!!

מתכונים ב-10 דקות (09:32 5.07.2014)

הי לימור, שמחה שאהבת!

יוני (17:57 29.05.2014)

הכנתי עם הרוטב הראשון. יצא אלוהי!
סופסוף מאכל צמחוני שיכול להיות מספק בשם עצמו! תודה!

מתכונים ב-10 דקות (18:17 29.05.2014)

הי יוני, כיף לשמוע ותודה על העדכון 🙂

אלונה (17:32 25.04.2014)

אפשר להוסיף עוד ירקות כמו קישוא ,גזר וכרובית?

מתכונים ב-10 דקות (17:57 25.04.2014)

בטח אלונה 🙂

אורית (15:57 23.04.2014)

שלום רב.
הרגע הוצאתי הרגע מהתנור את הירקות לפי הרוטב הראשון. לפי טעימה ראשונה עושה רושם שהטעם של הרוטב יצא מרוכז מזה, אולי מלוח מדי…אולי כדאי להפחית מהסויה בפעם הבאה שאכין?
ובכלל, מה ההבדל בטעמים בין שני הרטבים?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (16:16 23.04.2014)

היי אורית, אם זה מלוח לך אז באמת בפעם הבאה תפחיתי מכמות הסויה והמלח או שתכיני את הרוטב השני.
לגבי ההבדל בטעמים, הרוטב הראשון הוא יותר מודגש ועשיר בטעמים (מתקתק, מלוח, חמצמץ ומעושן) לעומת הרוטב השני שיותר עדין בטעמים (מן מתיקות ומליחות ממש מעודנת).

אורית (16:58 23.04.2014)

אוקי, תודה רבה על ההסבר. שוב טעמתי וזה בהחלט טעים מאד אבל באמת עם טעמים יותר מודגשים. אנסה את השני בפעם הבאה…תודה

אורית (17:54 24.05.2014)

הי, שמחה לספר לך שהיום הכנתי לאורחים את המתכון לפי הרוטב מהגירסה השנייה והוספתי לו טיפה חומץ בלסמי, ויצא א ל י פ ו ת !!!!
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (18:51 24.05.2014)

הי אורית, שמחה מאוד לשמוע (לקרוא) ותודה שחזרת לעדכן 😉

מבשלת מתחילה (15:48 27.03.2014)

יש לי שתי שאלות:
אמורים להגיש את האנטיפסטי זה חם או קר?
האם את הרוטב שנשאר בקערה שופכים בתוך התבנית בתנור בשביל שהירוקת יתבשלו בתוכו?

תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:56 27.03.2014)

היי, אנטיפסטי מגישים חם או בטמפרטורת החדר (אבל לא קר מהמקרר).
וכן, אם נשאר רוטב בקערה לאחר שתיבלת את הירקות אז תשפכי אותו לתבנית יחד עם הירקות.
בהצלחה 🙂

לימור (16:05 7.03.2014)

היי אפשר לוותר על התימין? תודה

מתכונים ב-10 דקות (16:28 7.03.2014)

היי לימור, אפשר לוותר. שבת שלום 🙂

דידי (02:10 16.02.2014)

הכנתי את הסוג השני של התיבול, ויצא פשוט מדהים!
האנטיפסטי הכי טעים שאכלתי.
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (09:27 16.02.2014)

תודה דידי, כיף לשמוע ושבוע טוב 🙂

דליה (17:18 18.06.2016)

זן הפעם הראשונה שנכנסתי לאתר והרינו הולכת לנסות את האנטיפסטי שלך..
כל הכבוד להשקעה שלך
דליה

מתכונים ב-10 דקות (17:24 18.06.2016)

תודה דליה וברוכה הבאה לאתר!
בהצלחה 😉

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.