זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 75 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
ירקות לפי בחירתכם (עם או בלי הקליפה) : תפוח אדמה, חציל, בצל (מומלץ סגול), בטטה, קישוא, גמבה, פלפל צהוב, פטריות טריות, שיני שום, ברוקולי, כרובית.
עלי תימין.
הכנת התיבול (2 סוגי רטבים לבחירתכם, הראשון מודגש יותר בטעם והשני עדין יותר):
(1) רבע כוס שמן זית, רבע כוס רוטב סויה, רבע כוס חומץ בלסמי, 2 כפות סוכר חום, מלח ופלפל שחור גרוס גס.
(2) רבע כוס שמן זית, 2 כפות סילאן, מלח ופלפל שחור גרוס גס.
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב (לפי בחירתכם).
-חותכים את הירקות לפלחים עבים (חיתוך לרוחב) או לפרוסות עגולות עבות. מניחים בקערה ומערבבים היטב עם הרוטב.
(למי שמשתמש בחציל דרושה הכנה מוקדמת- יש לפרוס את החציל לפרוסות עגולות בעובי של כ 1.5 ס”מ ולפזר מעל מלח גס. לאחר כחצי שעה, כשהחציל משחרר נוזלים, יש לשטוף את פרוסות החצילים במים קרים ולייבש היטב)
-מעבירים את הירקות לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מפזרים מעל הירקות עלי תימין ומכסים בנייר אלומיניום. צולים במרכז התנור ב180 מעלות במשך שעה.
-לאחר מכן מסירים את נייר האלומיניום, מעלים את טמפרטורת התנור ל200 מעלות ומשאירים בתנור למשך 15-20 דקות נוספות, עד שהירקות מעט משחימים.
אנטיפסטי מתכון, אנטיפסטי ירקות
איך אני מכינה בערב חג לחג בבוקר
אין בעיה להכין מראש ולחמם לפני ההגשה.
אפשר לשים שמן רגיל ? (לא שמן זית, אין לי כסף …)
כן
כן, אפשר בהחלט להשתמש בשמן רגיל, כמו שמן קנולה או חמניות, במקום שמן זית. ולמען האמת, לא רק שזה זול יותר, זה גם אומר שיהיה לך יותר כסף לפיצה בסופ”ש! 😄
שמע, גם אם התקציב קצת לחוץ, לא צריך לדאוג – האנטיפסטי לא יידעו אם השתמשת בשמן זית או בשמן קנולה. הם עדיין יהיו שמנמנים ומאושרים!
ממש תודה !
ניסתי את זה ,וזה יצא מצויין !!!!!
ממש היה טעים ,ולי ניראלי שאם שמים רק קולורבי ,אז ניראלי, שכדאי חצי כוס שמן, = כי ניראלי שהשמן מבשל אותו …
היי שאלה,
אפשר להשתמש ברוזמרין במקום בימין?
כן
תודה רבה
חג שמח
האם אפשר להשתמש בברוקולי ובכרובית קפואים?
אפשר אבל יותר טעים עם טרי.
תודה על המענה
אני רוצה להכין בבוקר עבור אירוע בערב, אין לי אפשרות להכין לפני האירוע. זה יכול להשמר כך כמה שעות?
כן אין בעיה
נראה טוב!
אפשר לעשות בפלנצ’ה?
תודה
כן
אפרת יקרה, תודה כתמיד על הפלא הגדול של מתכונייך!!
שאלה: בכמות גדולה שלא נכנסת לתבנית אחת – עדיף לפצל לשתי תבניות ולאפות בטורבו, או לצופף בתבנית ולאפות בתוכנית רגילה?
היי אודיה🙂
אני חושבת שעדיף 2 מגשים בטורבו ולהחליף בניהם.
אם מצופפים בתבנית אחת אז כדאי לערבב אחרי כחצי שעה אפיה.
תודה רבה!
הי אפרת
תודה על המתכונים הפשוטים והמעולים אנחנו ממש נהנים
יש לי תנור חדש ושבוע שעבר שאפיתי עוגה שעה היא נשרפה מלמעלה
אפשר לאפות פחות משעה שלא ישרף לי ?
היי
תודה על המילים הטובות!
על איזה תכנית אפית? כדאי לאפות בתכנית קו עליון ותחתון, ואפשר לאפות על 10 מעלות פחות.
אין לי סוכר חום במה אני יכולה להחליף את זה?
תודה רבה!
היי
אפשר לשים סוכר רגיל או סילאן.
מתכון מושלם!!!
תודה.
שמחה מאד לשמוע😊
היי אפרת ושוב תודה על האתר המושקע, ההסברים החכמים והמענה המסור לכולם, את מדהימה.
לתיבול השני, אין לי טימין אבל יש לי במקרה עלים של לואיזה, זה קשור? אפשר לשים במקום טימין או לוותר?
היי
תודה על המילים הטובות!
לואיזה פחות מתאימה, אפשר לוותר על טימין.
אפרת יש לך מתכונים מעולים .
איך את ממליצה לחמם את זה על הפלטה שלא יהיה מושי ,
מכוסה או לא ?
ישר על הפלטה או מעל משהו , האם חימום קל מספיק ?
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לחמם בכלי מכוסה על הפלטה.
היי
יש לך הכוונה איך מכינים בנינג’ה?
תודה על התגובות המהירות 🙂
היי🙂
אפשר להכין בנינג’ה בתוכנית air fry למשך 16 – 20 דקות.
מומלץ לבדוק אחרי 10 דקות כבר ולערבב.
היי אפרת, בבקשה זה דחוף
האם אפשר לקבל המבוסס רק על שמן זית, פלפל ומלח? בלי תוספת של רוטב… תודה
היי
את יכולה להכין את התיבול השני רק בלי סילאן.
היי
אני מאד נהנית מהאתר, המתכונים שלך תמיד מצליחים וטעימים:)
אפשר להחליף כאן את התימין בפטרוזיליה?
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר(:
למה החלו להופיע פרסומות בתחתית העמוד???
הפרסומות תמיד היו קיימות באתר. הן הכרחיות כדי שהאתר ימשיך לפעול וכדי שהגולשים לא יצטרכו לשלם כסף על הגלישה בו.
אפשר להחליף את הסילאן ברוטב סויה ואם כן אז כמה ואם לא אז במה אפשר להחליף
אפשר להחליף את הסילאן בכף רוטב סויה וכף דבש.
אפשר להחליף את הסילן בדבש או ברוטב אחר?
אפשר להשתמש בדבש(:
הכנתי לשבת האחרונה. עשיתי את המתכון העדין+רוטב סויה ויצא מעולה! התחסל תוך דקות!! תודה רבה על האתר המוצלח והמתכונים המעולים=]
איזה כיף שיצא מוצלח ושאת נהנית מהמתכונים באתר!
תודה שחזרת לשתף🌺
אני רוצה לעשות שיפודי אנטיפסטי עם בצל בטטה ופלפל
כמות של 20-25 איש
כמה ירקות לקנות מכל סוג?
יספיק לי בתבנית אחת או שצריכה 2 ואם כן אפשר לשים 2 תבניות באותו זמן?
ואופן האפיה אותו דבר?
דחוף לי לשעות הקרובות אשמח לתגובה
תודה רבה
היי,
ממליצה לשים 2-3 יחידות מכל ירק (ולהכפיל את כמויות התיבול פי 2 או קצת יותר).
אם התכוונת להכין רק בצל בטטה ופלפל כדאי לשים 3 בצלים, 5 בטטות ו-4 פלפלים.
לאפות ב-2 תבניות ללא שינוי נוסף.
האם אפשר לחתוך את הירקות בחמישי ולהכין את הרוטב ולאפות במוצ”ש?
מיום חמישי עד מוצ”ש זה קצת יותר מדי זמן. אפשר להכין את הירקות עד לשלב האפייה ביום שישי, ואת התיבול והאפייה לעשות במוצ”ש.
מתכון מצוין!!!! תודה!
שמחה מאד שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תודה על השיתוף😊
איזה רוטב מומלץ יותר?
התיבול הראשון מתובל יותר והשני עדין יותר- תבחרי לפי הטעם האישי(:
שמתי את התבנית במשך שעה בלי נייר אלומיניום האם זה קריטי
זה לא קריטי, פשוט יכול להיות שהירקות יהיו שחומים מלמעלה קצת לפני שיהיו אפויים לגמרי מבפנים.
אם זה יקרה תנמיכי חום אפייה ל-170 ותמשיכי לאפות עד לריכוך מלא.
שלום אפרת
אין לי חומץ בלסמי, יש לי רק חומץ רגיל (של אוסם) האם זה משנה? ואם כן – במה ניתן להמיר את החומץ?
היי,
חומץ רגיל פחות מתאים מבחינת שילוב הטעמים כאן.
אפשר לוותר על הבלסמי אם אין לך.
מומלץ להפחית את כמות הסויה לרבע כוס, ואפשר להוסיף כמה עלי רוזמרין.
הכנתי את שתי האופציות ושתיהן מעולות ! תודה 😊
איזה כיף שאהבת את המתכון, מראה מעולה! תודה על השיתוף🌺
האם אני חכולה לוותר על עלי הטימין? ואם לא אז במה להחליף את העלי טימין?
היי,
אפשר לוותר על טימין. אפשר גם להוסיף עלי תבלין אחרים כמו רוזמרין.
יצא מושלםםם
תודה רבה אפרת על כל המתכונים המושלמים שלך
שבת שלום 🙂
שמחה לשמוע, נראה מעולה!
שבת שלום אפרת:)
אפשר לוותר על ההשחמה ב200 ופשוט להמשיך על 180 עוד כ20 דקות או כחצי שעה רוצה את זה רך פחות חשוב לי הקריספיות/ההשחמה
היי חיים,
ניתן לאפות על 180 לפי דרגת ההשחמה שמעוניינים בה.
שבת שלום(:
שבוע טוב אפרת TAKE 2 🙂
אז כמה זמן האפיה הכולל ע”מ שהירקות יצאו רכים? הכוונה על 180
שעה או שעה וחצי?
שבוע טוב,
על 180 מעלות זמן האפייה אמור לקחת לא פחות משעה וקצת- זה תלוי במידת ההשחמה שאתה מעוניין(:
רוצה שהירקות יהיו רכים וזהובים לא מושחמים
אז תאפה רק עד שהירקות מבושלים.
יצא מושלםםם
הברשתי מלמעלה בשתי כפות שמן זית, מלח גס פלפ לשחור ורוזמרין.
תודה על המתכונים המשגעים
עוזרים לי להכין את כל השבת חיוך פתוח
איזה כיף שיצא מוצלח! שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר, תודה על השיתוף🌺
היי אפרת, האם אפשר להכין את המתכון (עם הרוטב השני, הסילאן) רק עם תפוחי אדמה? אם כן, לכמה תפוחי אדמה הרוטב הזה יספיק? וכמה זמן אפייה?
תודה ותודה על האתר שאני מכינה ממנו כל שבת!! תבורכי
היי לידור,
תודה על המילים החמות!
אפשר בהחלט להכין עם תפו”א בלבד, כ-8 תפוחי אדמה בינוניים אמורים להספיק לכמות הרוטב.
זמן האפייה ללא שינוי מהמתכון, יתכן כמובן שיהיה צורך לתת עוד כמה דקות אפייה בהתאם לרמת ההשחמה שאת מעוניינת בה(:
אפרת אליפות עשיתי עם הרוטב הראשון מעדן תודה שנה טובה
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף ושנה מתוקה🌺
אפרת יקרה, האם אפשר להקפיא?
היי ליבי,
אפשר להקפיא רק אם מוותרים על תפוחי האדמה.
היי אפרת
יצא מצוין אבל התפ״א יצאו עדין מעט קשים. טיפ איך לשפר זאת להבא?
תודה
יש זנים של תפוח אדמה שהם קשים יותר, לכן אפשר להקפיד לחתוך לחתיכות קטנות יותר את תפוחי האדמה או לתת להם בישול קצר לפני האפייה.
בהצלחה(:
היי, אפשר להוסיף פטריות משימורים?
אפשר בהחלט(:
האם אפשר לקבל מתכון זהה לבישול ולא בתנור
היי רפי,
אפשר להכין בסיר על הגז באותו תיבול ואותן כמויות, זמן בישול כ-45 דקות. רק שני דגשים:
1. כדאי לטגן בצל במעט שמן, להוסיף את שאר הירקות ולתת להם טיגון קצר.
2. יש להוסיף לתיבול רבע- שליש כוס מים, ובמידת הצורך להוסיף במהלך הבישול עוד קצת מים.
האם אפשר לוותר על החומץ בלסמי? מה אפשר לשים במקום?
היי ברכה,
אפשר לוותר על הבלסמי ולהפחית את כמות רוטב הסויה לרבע כוס.
יצא מעדן!!!!!!!!
[הכנתי עם הרוטב השני]
איזה כיף שאהבת😊
היי שאלה במידה ואני רוצה להכין בתוספת דלעת זה אותו מתכון או שונה?
היי מורן,
אין שינוי במתכון🙂
היי אפרת,
אשמח להתייעץ איתך לגבי תכנון זמנים שיקל עליי.
אני צריכה להכין את האנטיפסטי, חציל עם טחינה, קיש גבינות ועירית (אבל עם בצק פריך מוכן). החגיגה בשבת אחרי צהרים.
את הסלטים אני כמובן אכין באותו יום בצהרים לפני האירוע, אבל מה לגבי השאר, האם יכולה להכין משהו יום לפני, אפילו ערב לפני?
תודה רבה!
היי סיון,
את יכולה להכין את הכל יום לפני ולחמם לפני ההגשה. אין בעיה.
לגבי החציל עם טחינה- תכיני את החציל והטחינה ותשמרי בנפרד.
תודה אפרת יקירה!
היי אפרת
אני עם סוכרת הריון וכל פעם מיואשת ממה לאכול היום… אסור פחמימות (כמעט) ואי אפשר לזרוק תפו”א לסיר או לתנור, ובטח לא אורז, פסטה וכו’… רק בכמות מאד מוגבלת ועלובה (4 כפות אורז…)
לכן, אני פשוט מוצאת את עצמי יום אחרי יום יושבת על האתר שלך ומחפשת עוד מתכוני ירקות מענינים, כבר הכנתי שעועית ירוקה מ2 מתכונים, כרובית עם פטריות שיצא מעדן, קישואים וגזר, מרקים שונים והיום החלטתי לנסות את זה ויצא פשוט טעיםםםם!!!
הלכתי לקנות שקי ירקות נוספים בשביל הימים הבאים והמתכונים הבאים שאנסה!
תודה על האפשרות לאכול ולצאת שבעה סוף סוף!!
אין מילים!
מאחלת לך המשך הריון קל ולידה קלה ובריאה.
שנה טובה ומתוקה ❤️
הכנו כתוספת האנטיפסטי עם – בטטה, קישואים, גזר, בצל, תפוח אדמה עם הרוטב השני ויצא מעולה! חוסל! תודה רבה !!! (א.ש.א 😊)
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה עדי
היי אפרת יקרה,
האם אפשר להכין אנטי פסטי יום מראש?
לשמור במקרר?
כן אפשר.
עכשיו ראיתי שהמרכיבים מופרדים ל-2 הרטבים, סליחה על השאלה הקודמת. אך האם אופן ההכנה של 2 הרטבים זהה?
כן 🙂
ואיפה המתכון לרוטב ה-2? אני רואה פה רק את המתכון לרוטב ה-1… ומעוניינת להיות ברשימת התפוצה שלך.
הכנתי עם הרוטב השני, ויצא טעים מאוד. תודה רבה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה אתי
היי. האם לאפות בתנור בתכנית טורבו – מאורר או שני פסים?
שני פסים, עליון ותחתון.
הי, אני מאוד אוהבת אנטי פסטי ואפשר להגיד שמהאתר שלך אני אפילו יותר מולהבת…
אני רוצה להכין לערב לביבות מחר ל20 מבוגרים בתור מנה שניה (אחרי מנה ראשונה ולחמניות וסלטים, הקהל אמור להיות יחסית שבע)
אני רוצה להכין רק עם תיבול של שמן מלח ופלפל שחור.
אני מתלבטת מה הכמות שאני צריכה (אני רוצה לקנות היום את הירקות) אני מכינה מדלעת,קישואים,בטטה וחצילים. אם אמצא אז גם זוקיני.
אני מכינה את האנטי פסטי חתוכים לאצבעות עבות (את הבטטה לגפרורים עבים כי לוקח לה הרבה מן להתרכך) וכשיוצא מהתנור מפזרת גבינה צהובה.
כמה ירקות אני צריכה?
אני מתכננת לאפות כל ירק בתבנית נפרדת וכשהכל יהיה מוכן אני אסדר אותם בשורות צפופות עומדות בתוך תבנית גדולה ואכסה בניר כסף. כשאגיע למקום, לפני ההגשה אני אחמם מעט בתנור ואפזר גבינה צהובה, אכסה בניר כסף ובמגבת כדי שהחום ישמר והגבינה תימס היטב. נראה לך דפוס פעולה חכם? יצא לי טוב?
תודה על המתכונים המצוינים שלך. אני סומכת רק על המתכונים שלך שלא יאכזבו אותי. מתכונים אחרים אני לוקחת בערבון מוגבל מאוד…
לדעתי כמות של 3 מגשים/ תבניות ענקיות תספיק: 5 קישואים או זוקיני, 2 בטטות גדולות, 1 קילו דלעת, 2 חצילים.
זה בסדר גמור איך שאת רוצה להכין.
חנוכה שמח 🙂
תודה על המתכונים המעולים
אשמח להצטרף lea_pr@bezeqint.net
צירפתי את המייל שלך 🙂
רציתי להגיד שהתמכרתי לאתר שלך!!! הכל יוצא מושלם!! תודה רבה רבה!
גמר חתימה טובה!
שמחה לשמוע 🙂
גמר חתימה טובה 🌺
היי, הכנתי את האנטיפסטי לפי המתכון, הירקות היו עדיין קשים, הוספתי עוד כשעה בתנור, ללא מכסה
זמן האפיה יכול להשתנות בין תנור לתנור. יש לאפות עד לריכוך.
הלכתי על הרוטב השני העדין יותר – מומלץ מאוד!!
תודה מיכל 🙂
היי אפרת, מה כמות הירקות שלה מספיקה כמות הרוטב הרשומה?
אני רוצה להכין כמות של 2 תבניות תנור
היי מיכל,
כמות הרוטב מתאימה ל 8-11 סוגי ירקות כמו אלה שציינתי במתכון.
האנטיפסטי עם הרוטב 2 יצא נהדר.תודה רבה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה
היי
אשמח לדעת אם מתאים גם להוסיף גזר
כן.
אפרת שלום,
האם אפשר להשתמש בתימין מיובש או חייב טרי?
תודה רבה
עדיף טרי כי זה בשביל הניחוח (מה שבתבלין היבש אין).
בכל מקרה אם אין לך תימין טרי אפשר להכין גם בלי.
הכנתי ויצא מעולה. תודה רבה על מתכון!
תודה שחזרת לעדכן!
הי אפרת, אני מעוניינת לכלול חציל בירקות אבל אין לי זמן להכנה המוקדמת שלו. את חושבת שאפשר לוותר על ההכנה מוקדמת או שעדיף לוותר על החציל?
תודה 🙂
היי מיכל,
ההמלחה המוקדמת נועדה כי להפטר מהטעם המר של החציל. חשוב לי לציין שלא בכל חציל יש טעם מר ויש שמוותרים על ההמלחה המוקדמת.
היי אפרת,
יש לי חזה עוף פרוס וחשבתי לעשות בסגנון אנטיפסטי. מה דעתך?
היי יעל,
הכוונה להכין את חזה העוף יחד עם הירקות? אם כן יש להוסיף כ-20 דקות לפני סוף האפיה ולאפות 10 דקות מכל צד, ללא כיסוי (200 מעלות).
בלי הירקות… עם אותו רוטב
אפשר לתבל ברוטב ולאפות בתנור שחומם מראש ל200-210 מעלות במשך 10 דקות מכל צד.
תודה רבה
שלום ותודה על מתכונים נהדרים.
האם אפשר לחתוך את הירקות יום לפני?
כן, חוץ מתפוח אדמה כי הוא נוטה להשחיר.
הי אפרת.
מתכננת להכין לחג את האנטיפסטי ברוטב העדין ושוקי עוף (עבור 8-10 סועדים). האם אפשר לשלב בין הדברים, או עדיף אפיה נפרדת? (אין לי טורבו בתנור). מבקשת הדרכה לגבי חום התנור וזמני הכנה.
תודה.
היי ריבי,
את מכינה את הכל בתבנית אחת גדולה או שתי תבניות גדולות?
או בשתי תבניות פיירקס , זו לצד זו, לחילופין יכולה בתבנית העמוקה של התנור. מה מומלץ? כל הצעה יכולה להתקבל (-:
את הירקות תתבלי ברוטב העדין.
עוף את יכולה להכין 10-12 חתיכות ולתבל בכף שמן, 3 כפות סילאן, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור.
אפיה בחום עליון וחום תחתון.
אם את אופה בתבניות שאת מניחה אחת ליד השניה אז את אופה ב180 מעלות. את האנטיפסטי את מכסה לשעה ואז מסירה את הכיסוי ומשאירה למשך 20-25 דקות בלי כיסוי (עדיין על 180 מעלות).
את העוף את לא מכסה ואופה ב180 מעלות במשך כשעה וחצי. אם הוא במקרה משחים מהר או מתייבש את יכולה לכסות את התבנית.
בהצלחה ושנה טובה 🌺
הי אפרת. הרבה תודות על תשובתך המפורטת. תוספת הסילאן לתיבול ה״רגיל״ שלי הוסיפה טעם וצבע, גם לירקות וגם לעוף.
עדכונים מהשטח: הכנתי כמות אדירה של ירקות שלא נכנסו לתבנית אחת, לכן הוספתי לתבנית שוקי העוף גם את תפוחי האדמה וקצת מפלחי הבצל ושיני שום. כדי לקבל צבע שחום וקצת צריבה, התחלתי אפיה ב-200 מעלות בלי כיסוי, אחרי כחצי שעה הפכתי את השוקיים וערבבתי את הירקות לעוד 25-30 דקות. שוב ערבבתי את הירקות. ואז כיסיתי הכל בנייר כסף והנמכתי את החום ל-180 מעלות. אחרי שעה נוספת, כדי להמתין לאורחים שיגיעו, הנמכתי ל-150 מעלות כחצי שעה נוספת.כולם התלקקו, מבת ה-97 ועד לבת ה-4…
ושוב תודה על כך שנתת לי את הביטחון להעז לנסות וגם לשנות קצת (-:
איזה כיף שחזרת לעדכן!
שמחה שיצא מוצלח.
תודה ריבי 🙂
הי אפרת
האם חשוב לשים את הירקות בשכבה אחת בתבנית?
תודה!
רצוי שהם יהיו בשכבה אחת.
הי תמי. המתכון מעולה מלבד העובדה שיותר מידי שמן שליש כוס. השמן מצטבר בתחתית התבנית ונותן לסך הירקות מרקם שמנוני לא נעים. לדעתי אפשר להסתפק במחצית הכמות
הפחתתי את הכמות לרבע כוס.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אשמח להצטרף לרשימת התפוצה, תודה רבה, תמי
היי תמי,
צירפתי את המייל שלך.
ערב נעים 🙂
היי ☺
האם אפשר להכין במקביל 2 תבניות יחד בתנור?
אם כן, האם בתוכנית רגילה, או טורבו? (אני יודעת שעוגות ועוגיות עושים בטורבו אם מכניסים 2 תבניות יחד.. אבל לא יודעת אם זה הדין לגבי ירקות 😉 )
תודה!
היי אפרת,
אפשר. שימי על טורבו ותחליפי בין התבניות אחרי כחצי שעה.
חג שמח 🙂
האם אפשר להחליף את החומץ בלסמי במשהו אחר? תודה
היי חן,
אפשר לוותר על הבלסמי ולהפחית את כמות רוטב הסויה לרבע כוס. יתר הכמויות אינן משתנות.
יום מקסים 🙂
האם ניתן להכין מס יצים מראש? אם כן כיצד מאחסנים?
אפשר להכין יום לפני ולשמור בקופסה אטומה במקרר.
והאם כפזר להוסיף שעועית ירוקה קפואה?
תודה רבה!
היי נועה,
אפשר להוסיף ברוקולי ושעועית ירוקה קפואים רק שכדאי להוסיף אותם 25-30 דקות לפני סוף האפיה.
היי (:
אפשר להשתמש בברוקולי קפוא ולא טרי? או שהוא יהיה רך מהר מידי לעומת הירקות האחרים?
יצאה מעולההה
עשיתי את התיבול מס 1, מאוד טעים.
בפעם הבאה אנסה את השני.
תודה רבה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה זהבית ושבוע נפלא
היי אפרת
אפשר להכניס לתנור למשך שעה ואז לקראת הגשה לעשות את החלק השני כלומר לאפות ללא כיסוי במשך עשרים דקות?
בנוסף אשמח שתצרפי אותי לרשימת התפוצה.
מחכה לתשובות כדי להכניס לתנור.😊
כן אפשר.
צירפתי את המייל שלך.
שבת שלום 🙂
הי
תודה על המתכונים הקלילים והמושלמים.
אפשר לא לקלף את הקישוא בטטה גזר וכו…??
כן, אפשר.
שלום ויישר כח על האתר הנפלא.
אין לי חומץ בלסמי, האם ניתן לעשות את התיבול ללא חומץ?
ניתן להוסיף רוזמרין?
תודה
אפשר לוותר על הבלסמי אם אין לך. מומלץ להפחית את כמות הסויה לרבע כוס.
וכן, אפשר להוסיף כמה עלי רוזמרין.
שלום אפרת, ראשית אני חייבת להצטרף לכל המשבחים- המתכונים באתר שלך באמת מעולים ולא פחות חשוב- קלים ופשוטים! וזה הקסם שלהם. אז המון תודה לך על מתכונים ברורים, קלים ומעולים!
לגבי המתכון הנ”ל, זו פעם ראשונה שאני מכינה אנטיפסטי. חתכתי את הירקות לקוביות ולא לרצועות ארוכות. לעניות דעתי, זה לא קריטי, אבל האם זה אמור להשפיע על משהו באפייה לרעה? למשל ייקח לזה יותר זמן, או משהו כזה?
הירקות שחתכתי, מה שהיה בבית- תפו”א, גזר, קישוא וגמבה. חתכתי היום, ומתכוונת מחר להכניס לתנור לכבוד שבת.
כמו כן, אין לי רוטב בלסמי, אז אני מתכננת ללכת על המתכון השני. האם היית ממליצה להוסיף משהו לתיבול? זה אמור להיות גם לשני ילדים קטנים בני 2,4.
המון תודה לך, ויישר כח 🙂
שמרית
היי שמרית,
קודם כל תודה רבה 🙂
יכול להיות שזמן האפיה יתקצר כתוצאה מכך. כדאי לנעוץ מזלג בירקות ואם זה ננעץ בקלות אז זה מוכן.
המתכון השני מצוין גם לילדים, כמו שהוא.
שבת שלום
אשמח להצטרף לרשמת תפוצה שלך.
תודה
משה
היי משה,
נרשמת בהצלחה 🙂
מתכון מנצח!!! רק מחמאות קיבלתי….תודה רבה לך
שמחה לשמוע 🙂
תודה חנה ושבת שלום
עשיתי עם הרוטב השני. יצא מצויין כמו כל המתכונים שלך שתמיד יוצאים יותר טעים מכל ממסעדה שמכבדת את עצמה.
חג שמייח
תודה שחזרת לעדכן!
חג שמח 🙂
ועוד שאלה. אפשר לשים גזר?
היי. נראה מצויין. שאלה: יש תחליף לרוטב בלסמי. כי לא השגתי השאלה מה אפשר אם בכלל לשים במקום?
היי אדווה,
את יכולה לוותר על הבלסמי אם אין לך. מומלץ להפחית את כמות הסויה לרבע כוס.
אפשר להוסיף גזר.
הי , האם אפשר להקפיא ?
בגדול אפשר להקפיא הכל חוץ מתפו”א אבל צריך לקחת בחשבון שהירקות אולי יראו קצת סמרטוטיים לאחר הפשרה, זאת אומרת שלא יהיה לכם את המראה הרענן והטרי.
שנה טובה 🙂
אשמח לדעת בבקשה מה אפשר במקום עלי תימין?
תודה 🙂
אפשר לוותר על התימין.
היי.
המתכון נראה מעולה!
אם אני רוצה להוסיף ברוקולי וכרובית זה אפשרי?
אפשרי בהחלט.
הייי רציתי לדעת אם אני יכולה להשרות את הירקות למס שעות במקררא ביחד עם הרוטב?
תודה מראש על התשובה
והאתר מדהיייים❤
כן אורין, אפשר.
שבת שלום 🙂
לא כל כך רוצה להשתמש בסוכר או סילאן מטעמי בריאות, אפשר לוותר עליהם ???
היי,
אפשר לתבל רק בשמן זית מלח ופלפל שחור.
לא מבינה למה לאחרונה מכניסים לכל תבשיל ממתיק כלשהו.
נראה טוב תודה רבה 🙂 אני רוצה לדעת אם אפשר להוסיף פפריקה מתוקה ?
אפשר להוסיף כחצי כפית פפריקה מתוקה לתיבול השני (עם הסילאן, שמן זית, מלח ופלפל שחור).
הכנתי את האנטיפסטי עם הסילאן ויצא מדהים! תודה רבה!
תודה אלירן, שמחה שיצא טעים 🙂
עם מה אפשר לאכול את האנטיפסטי? אוכלים את זה ככה לבד או עם עוד תוספת?
היי רוני,
אפשר להגיש כתוספת לארוחה חלבית או בשרית.
אפשר גם להכין טחינה לצד זה ולאכול עם צנימים/לחם.
היי 🙂
האם אפשר להשמש בשמן קוקוס במקום שמן זית?
היי קורין,
לדעתי באנטיפסטי אין על שמן זית 🙂
הכנתי את זה שבוע שעבר וזה היה להיט. תודההה
אני רוצה להכין את זה עכשיו אבל מכמות יותר גדולה ( 3 גמבות. בצל. 2 בטטות. 2 קישוא. 4 תפוחא עגבניות..)
האם כדאי להכניס הכל לתבנית אחת? או לחלק את זה לפעמיים?
היי פנינה,
תלוי כמה הירקות עולים זה על זה כשאת שמה אותם בתבנית אחת. אם נראה לך שזה יותר מידי צפוף אז כדאי לחלק ל-2 תבניות.
יום מקסים 🙂
כתבתי כבר את השאלה ומשם מה לא מוצאת אותה. שואלת שוב.
אם חתכתי את הירקות לרצועות לא עבות. רפשר להמשיך אותו דבר ? אותו זמן אפיה? תודה
תמשיכי אותו דבר, הכל בסדר 🙂
יכול להיות שאפילו זמן האפיה יתקצר משעה ל45 דקות ואח”כ יש להסיר את נייר הכסף ולהשאיר 15-20 דקות כמו שרשום.
תודה על התשובה.
ממשיכה 🙂
אוי לא. עכשיו אני רואה שנגצר לי השמן זית. נשאר טיפה.
עם שמן קנולה יילך?
אין בעיה, שימי שמן קנולה.
הי
חתכתי בטטה גמבה וקישוא לרצועות ( לא שמתי לב שכתוב לחתיכות גדולות ) ואת התפוחא חתכתי לעיגולים לא עבים
איך להמשיך מכאן?
אותו דבר? או שיש כעת צורך לשנות ?
שלום,
דבר ראשון – אני חייבת להגיד שהאתר משמש אותי באופן קבוע.
כל מתכון הוא מדויק, קל וטעים טעים. תודה רבה לך!
שאלתי: האם אפשר להכין את האנטיפסטי, ולחמם יום אחרי על הפלטה? או שזה לא מתאים כאן?
(אני רוצה להכין את זה לשבועות)
להבהיר את השאלה:
אני אצטרך להכין את זה לא ממש בערב החג אלא יום לפני.
כלומר – זה ייצא כמעט יומיים לפני האכילה.
והשאלה היא האם חימום בפלטה מקלקל את “פריכות” הירקות..
היי צופיה,
שמחה שאת נהנית מהאתר.
אפשר להכין את האנטיפסטי יום לפני אך זה ייצא פחות פריך מאשר שמכינים באותו היום.
את האנטיפסטי אפשר להגיש גם בטמפ’ החדר או כשהוא מעט חמים כך שאין בעיה לחמם קצת בפלטה לפני ההגשה. זה לא ייצא פריך אבל עדיין יהיה טעים.
יום נפלא 🙂
אפשר להכין יום לפני ??
כן, אפשר.
חג שמח 🙂
בוקר אור אפרת,
חושבת להכין לשבת הבאה עם הרוטב השני. (השבת הכנתי אבל לא לפי מרשם מסודר).
לא ברור לי כמה ירקות לכמות הרוטב הזה. מאד חשוב לי לדעת בגלל השמן.
יש לי סילאן טהור, לא רוטב, האם מפחיתים?
לא הבנתי איך כל ירק תיבול אחר.
תודה רבה לך!
היי דבי,
הכוונה לסילאן רגיל. תיקנתי במתכון.
הכמות מתאימה ל 8-11 סוגי ירקות כמו אלה שציינתי במתכון.
את יכולה להפחית מכמות השמן.
מה שרשמתי בפתיחה זה שבדר”כ כשמכינים אנטיפסטי אמיתי מתבלים כל ירק בתיבול שונה שמתאים לו. זה לא רלוונטי במתכון הזה כי פה שמתי שני סוגי רטבים שמתאימים לכל הירקות.
היי.. תודה על המתכון המעולה! אני הכי גרועה בלנחש כמויות של מלח ופלפל.. תוכלי לומר לי בערך כמה לשים בכל מתכון? תודה רבה רבה!
היי מיכל,
בתיבול הראשון מספיק לשים עד רבע כפית מלח (כי הרוטב סויה מלוח).
בתיבול השני כחצי כפית מלח.
בשני המקרים יש לשים קמצוץ פלפל שחור (עם האצבעות).
שבת שלום 🙂
אני מעוניינת לשים גם סלק באנטיפסטי.
מהי הדרך לעשות?
היי מושית,
אפשר לקלף את הסלק ולחתוך אותו לפלחים בעובי עד ס”מ וחצי (יותר עבה מזה ייקח לו זמן לאפות).
תודה רבה ☺
שלום אפרת,
האם אפשר להכין אנטיפסטי בסיר סוטאז’ שמיועד גם לתנור?
בתודה – רותי
כן רותי, אפשר.
חן-חן לתשובתך המהירה
היי אפרת. שוב תודה על האתר המדהים! אני ממש משתמשת במתכונים ונהנית..
בקשר לאנטיפסטי אפשר לדעתך בלי שמן ? ואשמח גם להצטרף למייל.
תודה ושבת שלום!!
היי אביה,
לא ממליצה לוותר לגמרי על השמן אבל כן אפשר להפחית את הכמות ולשים לפחות 3 כפות.
צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
שבת שלום 🙂
פשוט מושלם.
תודה רבה. מצטערת שלא הגעתי לכאן קודם!!
היי לי,
שמחה שיצא טעים!
תודה ושבת שלום 🙂
היי!
את הרוטב לא לשפוך על הירקות כשהם בתוך התבנית?
עדיף לטבול בקערה נפרדת ולהעבירם לתבנית?
על החומץ אפשר לוותר?
היי חן,
אפשר לוותר על החומץ.
אין בעיה לשים את כל הירקות בתבנית ולשפוך עליהם את הרוטב ולערבב היטב (זה חוסך קערה לשטוף 🙂 ).
חג שמח!
שאלות,פעם ראשונה מכינה.
רוצה להכניס גם פטריות ועגבניות שרי.את כל הירקות מכניסים ביחד? אותו זמן לכולם? כי נראה לי בטטה לוקחת יותר זמן מאחרים
היי ענת,
אפשר להכניס את כל הירקות ביחד.
חג שמח 🙂
אשמח להיכנס. לרשימת התפוצה.
אוהבת מאד את האתר
היי שוש,
צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
יום נפלא 🙂
אפשר להצטרף גם?
בטח, צירפתי את המייל שלך 🙂
היי,
אני מנסה את זה עכשיו עם לקט ירקות קפואים.זה בתנור, נראה מצויין ומריח נהדר. השתמשתי בדבש במקום סילאן, מקווה שזה בסדר.
מקווה שיצא טעים 🙂
יצא מעולה
שמחה לשמוע, תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי… המתכון בדרך לתנור 🙂
מה אפשר לשים במקום סוכר חום? סוכר רגיל/סילאן?
כן שרון, אפשר לשים סוכר רגיל או סילאן (נראה לי עדיף סילאן).
בהצלחה 😉
שלום לך, קראתי את המתכון והוא מצא חן בעיני מבחינת הירקות , התיבול וקלות ההכנה. אכין אותו מחר. האם כדאי להשתמש בתנור בתוכנית הטורבו, או שעדיפה תוכנית האפייה הקלאסית (מלמעלה ומלמטה)?.
אשמח להצטרף לקבוצת התפוצה שלך ולקבל ממך מתכונים שהם “קלים להכנה, פשוטים ומהירים” תודה.
היי יונה,
אני חושבת שעדיף לאפות בתוכנית הרגילה של התנור (לא טורבו).
צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
שבת שלום 🙂
אפרת היקרה שוב תודה על האתר המדהים! אני רוצה להכין תבנית נוספת היום על מנת שיהיה לי לקחת לעבודה במהלך השבוע. האם את חושבת שסלק ושומר מתאימים למתכון זה? שאלה נוספת: האם יש לך אפליקציה של האתר לסמארטפון?
תודה ושבוע טוב! 🙂
היי אור,
אני חושבת שכן, רק את הסלק אני ממליצה לתבל בנפרד כדי שלא יעביר צבע לכל הירקות.
נכון לעכשיו אין לי אפליקציה בכלל. אולי בהמשך.. 🙂
שבוע נפלא 🙂
יואו איזה אתר מדהים! אני לא מאמינה שגיליתי אותו רק היום כשחיפשתי מתכון לאנטיפסטי! הכנתי את האנטיפסטי בגירסת הבלסמי והוספתי סילאן ויצא מ ד ה י ם! יש לי רק הערה אחת: בפעם הבאה כדאי להכין שתי תבניות כי התבנית שהכנתי חוסלה על ידי בעלי תוך עשר דקות מרגע הנחתה על השיש!מושלם כמה שנשהו כל כך בריא יכול להיות כל כך טעים!
היי אור,
אני שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!
הכנתי עם הרוטב השני ויצא ממש טעים! תודה על מתכון פשוט ומעולה.
מעולה! תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא 🙂
הי
נשמע מצוין. רוצה לנסות אבל אפשר ללא הסויה והסוכר אלא חומץ בלסמי ותבלינים אחרים?
היי יעל,
את יכולה לתבל בחומץ בלסמי, שמן זית, מלח ופלפל. אפשר להוסיף 1-2 כפות סילאן לאיזון הטעם.
היי יקירה,יש לי ברוקולי וכרובית קפואים,איך אני משלבת אותם במתכון?יש להפשיר או לאדות לפני?(מעדיפה על בישול במים)
בתודה מאוד,הילה.
היי הילה,
מספיק רק להפשיר מעט ולהכין רגיל לפי המתכון.
בהצלחה 😉
הי. אתר מעולה, ברור וידידותי…
שאלה: האם צריך לקלף את הקליפה הדקה הזאת של הפלפלים לאחר ההכנה?
ועוד דבר, אפשר להירשם לקבלת מתכונים במייל?
תודה ויום נפלא
תודה מורן 🙂
אין צורך לקלף את הפלפלים לאחר הצליה בתנור.
צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
יום נפלא!
גם אני רוצה לקבל מתכונים לאימל
צירפתי את המייל שלך 🙂
למה אפשר להוסיף את אניפסטי?
היי אורית,
אפשר להגיש את האנטיפסטי כמנה ראשונה או כתוספת לכל ארוחה.
אפשר לפזר על האנטיפסטי גבינה בולגרית ולהגיש עם פוקצ’ה או לחם קלוי.
אפשר להוסיף את האנטיפסטי לפסטה מבושלת או אטריות מבושלות.
היי, אפשר לשים גם כרוב? האם מתאים?
בדר”כ כרוב פחות מתאים לאנטיפסטי אבל אין לזה חוקים 🙂
אפשר לשים כרוב חצוי וחתוך לרצועות.
כורבית במקרוגל או בטוסטר אובן
טוסטר אובן איך בצורה קלה ביותר?
או קישואים?
היי טלי,
לא כל כך הבנתי את השאלה.
אם התכוונת לכך שהאופציות הן טוסטר אובן או מיקרוגל אז מבחינת הטעם עדיף להכין בטוסטר אובן.
האם אפשר להשתמש בבקורולי של סנפורסט
כן מתי, אפשר בהחלט.
הירקות שעה בתנור עם נייר כסף מעל ועוד לא מוכנים. קשים כמו בהתחלה!!! מה עושים?
היי נטלי,
ראיתי רק עכשיו..
אני מניחה שבסוף הירקות התרככו, כן? 🙂
היי. האם אפשר ברוטב השני לשים דבש במקום סילאן??
היי מיכל,
במתכון הזה פחות מתאים להשתמש בדבש.
שבת שלום 🙂
התבשיל בתנור יצא מצויין. עשיתי עם הרוטב הראשון בלי חומץ.
נפלא. תודה רבה.
שמחה לשמוע פנינה 🙂
חג שמח ושנה טובה!
שלום לך שאלה טיגנתי חצילים ונאר לי מספר חתיכות האם אפשרי להקפיא אותם תודה
כן, אפשר להקפיא רק מומלץ לשמור בקופסה אטומה או שקית סגורה.
האם צריך לבשל לפני במים ירקות קשים כמו בטטה תפוח אדמה וכו
אין צורך מוטי. הירקות מתרככים בתנור.
יום נפלא 🙂
בחרתי באופציה הראשונה, יצא נפלא. נחטף מיד.
שמחה לשמוע יפה 🙂
תודה ושבת שלום
תודה. מבין שפע המתכונים לאנטי פסטי בחרתי במתכון שלך – בראשון. יצא מעולה. היום אני חוזרת על המתכון.
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה ציונה ושבת שלום!
היי לכולם,
גם את האניפסטי עם הרוטב השני הכנתי השבוע ויצא מדהים ומאוד מאוד טעים, יפה וצבעוני
כולם אהבו כולל ילדתי המאוד בררנית
תודה רבה
עופרה
היי עופרה,
שמחה שיצא טעים!
תודה על העדכונים 🙂
האם ניתן להחליף החומץ הבלסמי בחומץ בן יין? תודה
היי לאה,
לא מומלץ מאחר ומדובר בטעמים שונים.
יום נעים 🙂
אפשר להחליף את הבלסמי בחומץ רגיל?
היי מלי,
חומץ רגיל פחות מתאים כאן מבחינת הטעמים. אפשר פשוט לוותר על החומץ הבלסמי.
הי אפרת.
מתכננת להכין לחג את האנטיפסטי ברוטב העדין ושוקי עוף (עבור 8-10 סועדים). האם אפשר לשלב בין הדברים, או עדיף אפיה נפרדת? (אין לי טורבו בתנור). מבקשת הדרכה לגבי חום התנור וזמני הכנה.
תודה.
היי ריבי,
את מכינה את הכל בתבנית אחת גדולה או שתי תבניות גדולות?
היי,
עם מה ניתן לכסות חוץ מנייר אלומניום?
תודה.
היי,
אפשר לכסות עם תבנית אלומיניום גדולה.
בהצלחה 😉
האם צריך לבשל במים את הכרובית לפני ?
לא ספיר, אין צורך.
שבת שלום 🙂
כבר פעם שלישית שאני מכינה, עם הרוטב הראשון, ויוצא פגז!!! מתכון פשוט וקל ומדויק, ויוצא ממש טעים!!
אל תהססו – זה מתכון מצוין!
תודה ניצן, שמחה לשמוע 🙂
סליחה על הבורות, צולים בתנור הכוונה למצב גריל, אפייה, טורבו.. חוץ מזה צריך לערבב את הירקות תוך כדי?
תודה רבה
היי טלי,
מצב אפיה רגיל (בתוכנית הרגילה של עליון ותחתון).
אין צורך לערבב את הירקות תוך כדי אפיה.
יום נפלא 🙂
האם אפשר לקבל קצת מושג על כמויות? כמה מכל ירק כדאי בשביל כמות הרוטב שכתובה, ולכמה מנות זה?
תודה רבה
היי אפרת,
מדובר בערך בירק אחד מכל סוג. לגבי מנות, זה תלוי בכמות הירקות שאת שמה. בדר”כ מכינים את זה כתוספת או לצד ארוחה ואז זה מספיק ליותר אנשים. כמנה בפני עצמה אני מניחה שזה מספיק לכ-4 מנות.
אהלן, נראה טעים רצח!
חוקי להחליף את הסילאן בדבש? או שזה ממש נורא?
היי ג’סיקה,
במקרה הזה פחות מומלץ להשתמש בדבש.
סופשבוע נעים 🙂
היי , ברוקולי טרי נכנס ישר לתנור או זקוק לבישול קצת לפני?
תודה 🙂
היי רוז,
אין צורך לבשל את הברוקולי לפני.
המשך יום נעים 🙂
אפשר להשתמש בחרדל דיז’ון באחד הרטבים ?
תודה !
הי שי,
אפשר להכין רוטב כזה: שליש כוס שמן זית, 2 כפות סילאן, 2-3 כפות חומץ בלסמי, כשליש כפית חרדל דיז’ון, מלח ופלפל שחור. ממליצה לטעום ולשפר תיבול לפני שמתבלים את הירקות.
השעה 21:00 והם בתנור. האורחים שלי הם מחר לצהריים. להכניס למקרר או לשמור בקופסא בחוץ??
הי מואן,
לשמור בתוך קופסה סגורה במקרר.
אפשר להוציא מהמקרר כשעתיים לפני ההגשה ולהגיש בטמפרטורת החדר או להוציא ולחמם מעט בתנור.
גיליתי את האתר לא מזמן וניהנת ממנו מאוד.
תמיד אני מחפשת מתכונים זריזים וטעימים – וזה המקום הנכון.
עשיתי את האנטיפסטי ברוטב עדין ויצא מצוין.
תודה רבה
תודה אירנה! כיף לשמוע 🙂
הכנתי עם הרוטב השני ויצא נהדר!!!
ועוד שאלה- כמות הרוטב שנתת מספיקה לאיזו כמות של ירקות?
המון תודה.
דנה
מעולה 🙂
כמות הרוטב מספיקה לכ10 ירקות בינוניים.
שלום,
האם הירקות חייבים להיות פזורים , או גם אחד מעל השני ?( מפאת חוסר מקום בתבנית…)
תודה!
הי דנה,
עדיף לפזר אותם אבל גם אם הם עולים אחד על השני זה בסדר 🙂
תודה רבה!
אעדכן מחר!
מעולה!!
תודה חיה 🙂
הכנתי את הרוטב הראשון יצא מצויין !
מעולה! תודה גילי ושבוע מקסים 🙂
מתכון מנצח אשמח לקבל מתכונים
תודה אירית. הוספתי אותך לרשימת התפוצה לקבלת מתכונים למייל.
שבת שלום 🙂
מעולה, מעולה. מגישה כבר יומיים ברציפות ברוטב עדין והילדים והמבוגרים מחסלים. תודה רבה 🙂
איזה כיף לשמוע! תודה מיה 🙂
האם אפשר להחליף סילאן לרוטב מייפל?
היי סבטלנה,
כן אפשר להשתמש ברוטב מייפל.
שלום
האם צריכים לבשל קצת את כרובית וברוקולי או אפשר ישר לתנור?
הי פאינה,
אין צורך לבשל לפני לפני את הכרובית והברוקולי. ניתן להכניס ישר לתנור.
תודה על המתכון זה בתנור עדיין.
עשיתי את הרוטב השני. האם שמוציאים מהתנור אפשר לזלף שמן זית על הירקות?
בטח 🙂
שבת שלום!
חושבת לנסות את הרוטב השני, העדין יותר. אפשר להחליף בו את הסילאן בחומץ בלסמי (ואולי להפחית בכמות שלו?) תודה, יעל
היי יעל,
פחות מומלץ להחליף בחומץ בלסמי אבל את כן יכולה להפחית את כמות הסילאן לכף אחת, למרות שגם אם תשימי שתי כפות, הטעם של הסילאן לאחר האפיה עדין ולא כל כך מורגש.
יום נפלא 🙂
שלם. זו הפעם הראשונה שאני רואה את האתר וכמובן שאשמור אותו. מדהים.
אין לי חומץ בלסמי. האם אפשר לשים חומץ תפוחים?
תודה.
היי נורית,
ברוכה הבאה לאתר 🙂
חומץ תפוחים לא מתאים במקרה הזה. אם אין ברשותך חומץ בלסמי אני ממליצה שתכיני את הרוטב השני.
שלום רב רציתי לשאול אפשר להשתמש בברוקולי טרי? תודה.
היי מיטל,
כן אפשר.
אפשר להכין יום קודם? או שעדיף באותו יום?
יש לי מלא אורחים ואני רוצה לחלק את ההכנות.
היי מורן,
אפשר להכין יום לפני אבל עדיף להכין באותו יום.
הולכת להכין היום עם הרוטב השני, בנמצא תפו”א, בטטה, בצל, קישוא, חציל, ברוקולי, פלפל ועגבניות. כדאי לשים שום או שהוא יישרף בתנור?
אדווח איך יצא! תודה בינתיים!
הי זוהר,
כדאי להוסיף כמה שיני שום, זה מוסיף המון וזה לא אמור להשרף. בכל מקרה תמיד אפשר להוציא את השום לאחר שעה בתנור (לאחר שמסירים את נייר האלומיניום).
בהצלחה ומחכה לעדכון 😉
יצא מצוין!!! המון תודה לך, אכין בקרוב גם מתכונים אחרים באתר!
אני שמחה לשמוע! תודה לך שחזרת לעדכן 😉
שלום, האם אפשר לשים סוגי ירקות אחרים ללא הכנה מוקדמת? כמו דלעת, קולורבי?
אפשר בהחלט 🙂
טעים טעים טעים! יצא פצצה!!
הי לימור, שמחה שאהבת!
הכנתי עם הרוטב הראשון. יצא אלוהי!
סופסוף מאכל צמחוני שיכול להיות מספק בשם עצמו! תודה!
הי יוני, כיף לשמוע ותודה על העדכון 🙂
אפשר להוסיף עוד ירקות כמו קישוא ,גזר וכרובית?
בטח אלונה 🙂
שלום רב.
הרגע הוצאתי הרגע מהתנור את הירקות לפי הרוטב הראשון. לפי טעימה ראשונה עושה רושם שהטעם של הרוטב יצא מרוכז מזה, אולי מלוח מדי…אולי כדאי להפחית מהסויה בפעם הבאה שאכין?
ובכלל, מה ההבדל בטעמים בין שני הרטבים?
תודה
היי אורית, אם זה מלוח לך אז באמת בפעם הבאה תפחיתי מכמות הסויה והמלח או שתכיני את הרוטב השני.
לגבי ההבדל בטעמים, הרוטב הראשון הוא יותר מודגש ועשיר בטעמים (מתקתק, מלוח, חמצמץ ומעושן) לעומת הרוטב השני שיותר עדין בטעמים (מן מתיקות ומליחות ממש מעודנת).
אוקי, תודה רבה על ההסבר. שוב טעמתי וזה בהחלט טעים מאד אבל באמת עם טעמים יותר מודגשים. אנסה את השני בפעם הבאה…תודה
הי, שמחה לספר לך שהיום הכנתי לאורחים את המתכון לפי הרוטב מהגירסה השנייה והוספתי לו טיפה חומץ בלסמי, ויצא א ל י פ ו ת !!!!
תודה רבה
הי אורית, שמחה מאוד לשמוע (לקרוא) ותודה שחזרת לעדכן 😉
יש לי שתי שאלות:
אמורים להגיש את האנטיפסטי זה חם או קר?
האם את הרוטב שנשאר בקערה שופכים בתוך התבנית בתנור בשביל שהירוקת יתבשלו בתוכו?
תודה
היי, אנטיפסטי מגישים חם או בטמפרטורת החדר (אבל לא קר מהמקרר).
וכן, אם נשאר רוטב בקערה לאחר שתיבלת את הירקות אז תשפכי אותו לתבנית יחד עם הירקות.
בהצלחה 🙂
היי אפשר לוותר על התימין? תודה
היי לימור, אפשר לוותר. שבת שלום 🙂
הכנתי את הסוג השני של התיבול, ויצא פשוט מדהים!
האנטיפסטי הכי טעים שאכלתי.
תודה רבה!
תודה דידי, כיף לשמוע ושבוע טוב 🙂
זן הפעם הראשונה שנכנסתי לאתר והרינו הולכת לנסות את האנטיפסטי שלך..
כל הכבוד להשקעה שלך
דליה
תודה דליה וברוכה הבאה לאתר!
בהצלחה 😉