זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 19-26 דקות
מס’ מנות: 2 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
500 גרם פילה אמנון (3-4 פילטים)
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לפרוסות בעובי כחצי ס”מ
תיבול לדג: כף שמן זית, 4 כפות מיץ לימון, שן שום שמנה כתושה, כף עלי כוסברה קצוצים, שליש כפית כמון, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
תיבול לתפוחי האדמה: 3 כפות שמן זית, שן שום שמנה כתושה, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בצלחת זכוכית שטוחה ומכניסים למיקרוגל למשך 4 דקות (רצוי לכסות). פותחים את המיקרו, מאווררים מעט מאדים ומכניסים ל-3 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה נעשים רכים (ניתן לרכך את תפוחי האדמה על ידי בישול במים רותחים).
-מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מניחים את הפילטים על נייר אפיה. מערבבים בקערית את חומרי תיבול הדג ומתבלים את הפילטים באופן אחיד.
-מערבבים באותה קערית את חומרי תיבול תפו”א ומתבלים את פרוסות תפוחי האדמה באופן אחיד. מסדרים על נייר האפיה מסביב לדג.
-אופים בתנור במשך 12-15 דקות.
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- דג לברק שלם |
- סלמון בנינג’ה גריל |
- סלמון בפסטו |
- סלמון במרינדה
שלום
אני רוצה להכין את המתכון הזה אבל עם דג נסיכת הנילוס שלם.
זה אפשרי? זמן האפיה משתנה? (אני מעדיפה לא לחתוך את הדג…)
אציין שהדג כבר ללא עור…
כן. אין שינוי
אפרת יקרה ואלופה,
תודה ענקית על כל מתכונייך הנפלאים!
אם משתמשים בפילטים קפואים צריך להפשירם לםני ההכנה?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
יש להפשיר את הדגים לפני ההכנה(:
תודה על המענה.
יצא נהדר!
איזה כיף שיצא מוצלח(:
תודה על השיתוף😊
עשיתי עם צ’יפס – יצא מעדן!!
(קצת הורדתי במלח)
תודה רבה על עוד מתכון מושלם, קל להכנה, קליל ולא פחות מתובל וטעים!!!
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה(:
תודה שחזרת לשתף❤
מפריע לי מאד טעם הלוואי של הדגים איך ניתן להעלים אותו?
תודה.
כדי להיפטר מטעם לוואי כדאי להשרות לפחות חצי שעה לפני ההכנה בלימון ומלח.
האם ניתן להשתמש בפילה סלמון?
כן, אפשר(:
יצא מעדן! גם לגדולים וגם לקטנים
תודה
שמחה מאד שאהבתם! תודה ששיתפת🌺
הכנתי יצא מושלם!!!
תמיד לפני שאני רוצה לאפות/לבשל אני פותחתלראות במתכונים ב10דק’
תודה תודה,
נראה מעולה!
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר❤
אפרת
אתחיל שמאוהבת במתכונים שלך
שאלה
האם הדג מתאים לארוחה חלבית
)שבועות)
היי מיכל,
הדג מתאים מאד לארוחה חלבית ומשתלב מעולה עם פשטידות, פסטות וכו’…
תודה יקירה
עזרת לי מאוד
חג שמח ❤❤
חג שמח אהובה🌺
הכנתי ללא תפוחי האדמה ויצא מעדן! תודה רבה רבה
תודה שחזרת לעדכן 🙂
הכנתי ויצא מהמם! עשיתי בלי התפו”א מקוצר זמן וסבלנות…
אבל עדיין- מתכון מומלץ!
תודה אפרת על מתכונים אלופים
תודה לאה 🙂
אפשר להשתמש בדג מושט?
כן.
אם אין לי מיקרוגל – כמה זמן התפוא צריך להתבשל במים רותחים? לבשל אותו כבר חתוך?
תודה
יש לבשל עד שמזלג ננעץ בקלות בתפוח האדמה.
אפשר לחתוך לפני הבישול, זה יזרז את משך הבישול.
היי אבל זה לא יכו ל להתפרק?שהם חתיכות קטנות?
אם לא מבשלים יותר מידי אין בעיה.
יש לבשל עד שמזלג ננעץ די בקלות בתפו”א.
היי אפרת, אפשר להשתמש בפטרוזיליה במקום כוסברה? יש לנו שונאי כוסברה בבית….
כן אפשר.
תודה רבה! המתכונים שלך נהדרים!!!
היי אפרת,
אני כבר המון זמן מנויה לאתר שלך ומכורה אליו רק לא טיפוס שכותב תגובות…
אבל המתכון הזה הוא יוצא מן הכלל – זה הפבורייט שלנו
אני מכינה אותו המוןןןןןן
והרבה פעמים לשבתות רק את הדג בלי התפו”א עם התיבול המעולה הזה – וכל פעם מחדש בעלי שואל אותי וואו מה עשית בדג השבוע זה מתכון חדש? לא טעמתי כזה דבר טעים…
המון המון תודה לך
המתכונים שלך משמחים כל כך הרבה אנשים
תודה רבה חנה יקרה, כיף לשמוע 💖
תודה על המתכון. אישתי מבסוטה.
השתמשתי ב4 פילה של דג אדמונית.
בפעם הבאה אנסה להוסיף יותר שום, יותר כוסברה ואולי לבדוק השרייה של הדג לחצי שעה במקרר לפני האפייה.
שנה טובה וחג שמח.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ארז ושנה טובה!
יצא טעים!! פשוט טעים !!
כמעט ואכלתי לבעלי את שלו …
אתר מושלם !
נראה מעולה 🙂
שמחה שנהניתם, תודה שחזרת לעדכן!
תודה על המתכון!
האם ניתן להכין עם נסיכת הנילוס?
כן.
אהבתי! פשוט להכנה ומאד מאד טעים. תודה.
תודה ציפי, שמחה שאהבת 🙂
שלום אפרת.
אני לא משתמשת במיקרוגל, איך אפשר לרכך את פרוסות התפוחי אדמה?
תודה רבה
אפשר לבשל את תפוחי האדמה במים כשהם שלמים, לצנן קצת ולחתוך לפרוסות.
היי,
האם צריך לכסות את התבנית? ובאופן כללי האם את מציינת במתכון במידה וכן?
היי צופית,
אין צורך לכסות אלא אם כן מצוין במתכון.
יצא מושלם יחד עם ברוקולי בתנור
נראה מעולה!
תודה נטלי ושבוע נפלא 🙂
יצא נהדר! תודה ושבוע נפלא
נראה מעולה!
תודה שרון
היי אפרת 🙂 את האמנון לא צריך להשרות לפני האפייה?
אם אני מוותרת על התוספת של תפוחי האדמה, הטמ”פ של האפייה צריכה להשתנות?
היי שרון,
אין צורך בהשרייה מוקדמת של הדג.
זמן האפיה אינו משתנה.
תודה רבה 🙂
הבנתי שמתבלים את התפו״א יחד עם חומרי התיבול שנשארו בקערית עוד מהדג (ששוכן כבוד כבר על הנייר אפיה) חוץ מחומרי התיבול שמוסיפים לתפו״א. האם הבנתי נכון?
היי ישראל,
יש תיבול נפרד לדג ותיבול נפרד לתפוחי האדמה.
אם נשאר קצת תיבול בקערית לאחר שמתבלים את הדג אין בעיה, מוסיפים על זה את חומרי התיבול של תפוחי האדמה.
מעולה!! עסיסי ורך, והטעם מעודן וייחודי. התפוחי אדמה משתלבים יופי! תודה רבה רבה!!
תודה לימור, שמחה שאהבת 🙂
המתכון נראה מצוין. בהחלט הולכת לנסות.
אם אני מחליפה ללברק או דניס משתנה זמן האפיה?
היי יפית,
זמן האפיה לא אמור להשתנות.