שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 19-26 דקות

מס’ מנות: 2 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

500 גרם פילה אמנון (3-4 פילטים)

2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לפרוסות בעובי כחצי ס”מ

תיבול לדג: כף שמן זית, 4 כפות מיץ לימון, שן שום שמנה כתושה, כף עלי כוסברה קצוצים, שליש כפית כמון, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

תיבול לתפוחי האדמה: 3 כפות שמן זית, שן שום שמנה כתושה, רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.

 




אופן הכנה:

-מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בצלחת זכוכית שטוחה ומכניסים למיקרוגל למשך 4 דקות (רצוי לכסות). פותחים את המיקרו, מאווררים מעט מאדים ומכניסים ל-3 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה נעשים רכים (ניתן לרכך את תפוחי האדמה על ידי בישול במים רותחים).

-מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מניחים את הפילטים על נייר אפיה. מערבבים בקערית את חומרי תיבול הדג ומתבלים את הפילטים באופן אחיד.

-מערבבים באותה קערית את חומרי תיבול תפו”א ומתבלים את פרוסות תפוחי האדמה באופן אחיד. מסדרים על נייר האפיה מסביב לדג.

-אופים בתנור במשך 12-15 דקות.

הפעל טיימר (12 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
קינוח קרם קפה וגבינהקינוח קרם קפה וגבינה
אורז עם כרובית אורז עם כרובית
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
אודיה (16:51 9.03.2023)

אפרת יקרה ואלופה,
תודה ענקית על כל מתכונייך הנפלאים!
אם משתמשים בפילטים קפואים צריך להפשירם לםני ההכנה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:45 9.03.2023)

היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
יש להפשיר את הדגים לפני ההכנה(:

avatar
אודיה (14:51 10.03.2023)

תודה על המענה.
יצא נהדר!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:07 10.03.2023)

איזה כיף שיצא מוצלח(:
תודה על השיתוף😊

avatar
נח זאבי (21:15 1.02.2023)

עשיתי עם צ’יפס – יצא מעדן!!
(קצת הורדתי במלח)
תודה רבה על עוד מתכון מושלם, קל להכנה, קליל ולא פחות מתובל וטעים!!!

פילה אמנון ברוטב לימון
avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:45 1.02.2023)

איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה(:
תודה שחזרת לשתף❤

avatar
yehuditt grad (21:24 16.12.2021)

מפריע לי מאד טעם הלוואי של הדגים איך ניתן להעלים אותו?
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:56 17.12.2021)

כדי להיפטר מטעם לוואי כדאי להשרות לפחות חצי שעה לפני ההכנה בלימון ומלח.

avatar
תהילה (09:48 5.08.2021)

האם ניתן להשתמש בפילה סלמון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:42 5.08.2021)

כן, אפשר(:

avatar
שרי (18:00 14.07.2021)

יצא מעדן! גם לגדולים וגם לקטנים
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:51 14.07.2021)

שמחה מאד שאהבתם! תודה ששיתפת🌺

avatar
הדי (00:29 28.06.2021)

הכנתי יצא מושלם!!!
תמיד לפני שאני רוצה לאפות/לבשל אני פותחתלראות במתכונים ב10דק’
תודה תודה,

פילה אמנון ברוטב לימון
avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:08 28.06.2021)

נראה מעולה!
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר❤

avatar
מיכל (00:24 13.05.2021)

אפרת
אתחיל שמאוהבת במתכונים שלך
שאלה
האם הדג מתאים לארוחה חלבית
)שבועות)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:43 13.05.2021)

היי מיכל,
הדג מתאים מאד לארוחה חלבית ומשתלב מעולה עם פשטידות, פסטות וכו’…

avatar
מיכל (09:05 13.05.2021)

תודה יקירה
עזרת לי מאוד
חג שמח ❤❤

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:30 13.05.2021)

חג שמח אהובה🌺

avatar
אופה חדשה (21:18 23.08.2020)

הכנתי ללא תפוחי האדמה ויצא מעדן! תודה רבה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:14 23.08.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
לאה (20:26 19.08.2020)

הכנתי ויצא מהמם! עשיתי בלי התפו”א מקוצר זמן וסבלנות…
אבל עדיין- מתכון מומלץ!
תודה אפרת על מתכונים אלופים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:48 20.08.2020)

תודה לאה 🙂

avatar
ליאת (13:57 24.06.2020)

אפשר להשתמש בדג מושט?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:46 24.06.2020)

כן.

avatar
Ben Åhr (15:37 18.05.2020)

אם אין לי מיקרוגל – כמה זמן התפוא צריך להתבשל במים רותחים? לבשל אותו כבר חתוך?

תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:18 18.05.2020)

יש לבשל עד שמזלג ננעץ בקלות בתפוח האדמה.
אפשר לחתוך לפני הבישול, זה יזרז את משך הבישול.

avatar
אורן (20:59 14.01.2021)

היי אבל זה לא יכו ל להתפרק?שהם חתיכות קטנות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:34 14.01.2021)

אם לא מבשלים יותר מידי אין בעיה.
יש לבשל עד שמזלג ננעץ די בקלות בתפו”א.

avatar
דליה (15:32 1.04.2020)

היי אפרת, אפשר להשתמש בפטרוזיליה במקום כוסברה? יש לנו שונאי כוסברה בבית….

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:56 1.04.2020)

כן אפשר.

avatar
דליה (11:33 2.04.2020)

תודה רבה! המתכונים שלך נהדרים!!!

avatar
חנה (13:40 19.12.2019)

היי אפרת,
אני כבר המון זמן מנויה לאתר שלך ומכורה אליו רק לא טיפוס שכותב תגובות…
אבל המתכון הזה הוא יוצא מן הכלל – זה הפבורייט שלנו
אני מכינה אותו המוןןןןןן
והרבה פעמים לשבתות רק את הדג בלי התפו”א עם התיבול המעולה הזה – וכל פעם מחדש בעלי שואל אותי וואו מה עשית בדג השבוע זה מתכון חדש? לא טעמתי כזה דבר טעים…

המון המון תודה לך
המתכונים שלך משמחים כל כך הרבה אנשים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:46 19.12.2019)

תודה רבה חנה יקרה, כיף לשמוע 💖

avatar
ארז (19:34 27.09.2019)

תודה על המתכון. אישתי מבסוטה.
השתמשתי ב4 פילה של דג אדמונית.
בפעם הבאה אנסה להוסיף יותר שום, יותר כוסברה ואולי לבדוק השרייה של הדג לחצי שעה במקרר לפני האפייה.
שנה טובה וחג שמח.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:18 28.09.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ארז ושנה טובה!

avatar
הודיה (19:38 5.03.2019)

יצא טעים!! פשוט טעים !!

כמעט ואכלתי לבעלי את שלו …

אתר מושלם !

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:43 5.03.2019)

נראה מעולה 🙂
שמחה שנהניתם, תודה שחזרת לעדכן!

avatar
מירי (10:52 14.02.2019)

תודה על המתכון!
האם ניתן להכין עם נסיכת הנילוס?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:53 14.02.2019)

כן.

avatar
ציפי (08:00 10.11.2018)

אהבתי! פשוט להכנה ומאד מאד טעים. תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:38 10.11.2018)

תודה ציפי, שמחה שאהבת 🙂

avatar
אסתר (10:07 11.10.2018)

שלום אפרת.
אני לא משתמשת במיקרוגל, איך אפשר לרכך את פרוסות התפוחי אדמה?
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:52 11.10.2018)

אפשר לבשל את תפוחי האדמה במים כשהם שלמים, לצנן קצת ולחתוך לפרוסות.

avatar
צופית (19:02 21.09.2018)

היי,
האם צריך לכסות את התבנית? ובאופן כללי האם את מציינת במתכון במידה וכן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:09 22.09.2018)

היי צופית,
אין צורך לכסות אלא אם כן מצוין במתכון.

avatar
נטלי (02:01 16.09.2018)

יצא מושלם יחד עם ברוקולי בתנור

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:46 16.09.2018)

נראה מעולה!
תודה נטלי ושבוע נפלא 🙂

avatar
שרון (19:42 14.07.2018)

יצא נהדר! תודה ושבוע נפלא

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:29 14.07.2018)

נראה מעולה!
תודה שרון

avatar
שרון (11:54 6.07.2018)

היי אפרת 🙂 את האמנון לא צריך להשרות לפני האפייה?
אם אני מוותרת על התוספת של תפוחי האדמה, הטמ”פ של האפייה צריכה להשתנות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:05 6.07.2018)

היי שרון,
אין צורך בהשרייה מוקדמת של הדג.
זמן האפיה אינו משתנה.

avatar
שרון (12:31 6.07.2018)

תודה רבה 🙂

avatar
ישראל (21:30 5.07.2018)

הבנתי שמתבלים את התפו״א יחד עם חומרי התיבול שנשארו בקערית עוד מהדג (ששוכן כבוד כבר על הנייר אפיה) חוץ מחומרי התיבול שמוסיפים לתפו״א. האם הבנתי נכון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:16 6.07.2018)

היי ישראל,
יש תיבול נפרד לדג ותיבול נפרד לתפוחי האדמה.
אם נשאר קצת תיבול בקערית לאחר שמתבלים את הדג אין בעיה, מוסיפים על זה את חומרי התיבול של תפוחי האדמה.

avatar
לימ1ר (14:31 5.07.2018)

מעולה!! עסיסי ורך, והטעם מעודן וייחודי. התפוחי אדמה משתלבים יופי! תודה רבה רבה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:52 5.07.2018)

תודה לימור, שמחה שאהבת 🙂

avatar
יפית (14:09 25.06.2018)

המתכון נראה מצוין. בהחלט הולכת לנסות.
אם אני מחליפה ללברק או דניס משתנה זמן האפיה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:11 25.06.2018)

היי יפית,
זמן האפיה לא אמור להשתנות.

לקריאת כל התגובות