זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 33 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
מצרכים:
2 כוסות אורז לבן (*יש להשרות את האורז במים כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן היטב)
בצל בינוני קצוץ
פלפל אדום (גמבה) חתוך לקוביות קטנטנות
פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנטנות
250 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות (כ 1.5 ס”מ)
כף קורנפלור, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
3 כוסות מים רותחים
תיבול: 3 כפות רוטב סויה, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן (רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק). מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות קלה. מוסיפים את הפלפלים הקצוצים ומטגנים עד אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות (יש לכסות את הסיר ולערבב מידי פעם).
-מתבלים את קוביות חזה העוף בשליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור ומקמחים בכף קורנפלור. מזיזים את הפלפלים לצד הסיר ומוסיפים את קוביות חזה העוף. מטגנים כדקה מכל צד, עד שהם מתבשלים מבחוץ אך מבפנים עדיין לא מבושלים לגמרי (יש לכסות את הסיר).
-מוסיפים את האורז ומתבלים ב-3 כפות רוטב סויה, כפית שטוחה מלח וקמצוץ פלפל שחור. מערבבים כדקה.
-מוסיפים 3 כוסות רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות. מרימים את המכסה ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג.
- פילה עוף במחבת |
- עוף ברוטב קארי |
- בורקס חזה עוף |
- חזה עוף ברוטב חמאת בוטנים |
- בורגול עם בשר טחון |
- חזה עוף מקורמל בסילאן
הכנתי את המתכון יצא מושלם . כאחד שפחות חובב רוטב סויה שמתי רק 2 כפיות . ובעוף כאחד שרוצה שהילדים גם יאכלו חלבון שמתי קילו חזה עוף . יצא מ-ו-ש-ל-ם . רק שאלה האם ניתן למתק אולי גם אם סילאן ? או פפריקה או שזה לא הכיוון ??
שמחה שיצא טעים:)
וכן אפשר להוסיף 1-2 כפיות סילאן.
האם אפשר לשים רוטב צ’ילי וסילאן במקום הרוטב סויה?
אם כן אז כמה?
תודה.
היי ברכה,
מספיק לשים כף סילאן וכפית מלאה מלח.
בס”ד
חוזרת לעדכן שיצא מעלף 🙂
תודה רבה אפרת
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לשתף🌺
בס”ד
אפרת שבוע טוב,
תודה על מתכונים מעולים 🙂
אם אני עושה קילו חזה עוף כמות המים אותו דבר?
תודה רבה
היי
תכפילי את כל הכמויות פי 4🙂
היי אפרת,
הכנו את המתכון, ויצא פשוט טעיםםם
תודה רבה על הכל
שמחה מאד לשמוע!
תודה שחזרת לשתף🌺
היי אפרת ותודה על האתר המדהים!!
1. היה לי 500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות אז שמתי הכל כי אני אוהבת שיש הרבה עוף ולכן שמתי יותר מלח וקמח בתיבול העוף- זה בסדר?
2.השתמשתי בקמח במקום קורנפלור לעוף- זה בסדר?
3. תמיד שאני מכינה קוביות חזה עוף או רצועות חזה עוף זה נדבק אחד לשני ונראה כגוש ואז אני מפרידה עם מזלג או כף . מה ניתן לעשות בכדי שזה לא ידבק לגוש?
4. השתמשתי באורז מלא אז שמתי 1 ושליש אורז ) כפי שראיתי בתגובות)- זה בסדר?
5. שמתי 3.5 כוסות מים במקום 3 כוסות כי הגדלתי את כמות העוף זה בסדר?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
1. זה בסדר, פשוט כמות העוף תהיה גדולה יותר ביחס לאורז.
2.כן.
3. להקפיד על שימוש בסיר גדול מספיק וערבוב תוך כדי הטיגון.
4. כן.
5. כן.
תודה רבה על המענה וחג שמח:)
היי אפרת
אני אוהבת את האתר שלך, המתכונים פשוטים מטעימים.
רציתי לשאול, מה הענין בקורנפלור, ואם אפשר לשים במקום קמח תפ”א
היי,
אפשר להשתמש בקמח תפו”א במקום קורנפלור. הקמח משפר את מרקם העוף.
היי
אפשרי להוסיף רטבים שונים או שזה יהרוס? סילאן טריאקי וכו
היי שירה,
אפשר להוסיף עוד כף טריאקי וכף סילאן. מעבר לזה האורז עשוי לצאת דייסתי או עם טעם חזק מדי.
היי הוספתי גם שום כתוש… יצא אלוף התחסל
מעולה, שמחה לשמוע😊
יצא מעולה! הוספתי גזר, כרוב, פטריות, אפונה וברוקולי. ממליצה להוסיף מלח.
נראה מעולה גלינה 🙂
שמחה לקרוא שאהבת❤️
היי אפרת,למה חשוב להשרות את האורז לפני הבישול במים?
כדי שהאורז יתבשל באופן אחיד. לפעמים כשלא משרים אז חלק מגרגירי האורז נשארים קצת קשים.
היי אפרת, האם אפשר קמח לבן במקום קורנפלור?
כן.
היי אפרת.
מעוניינת להכין כעת ואין לי פלפלים בבית גזר הילדים שלי לא אוהבים.
ללא ירק זה לא יהיה מוצלח?
או שיש משהו אחר שאפשרי?
תודה רבה רבה
היי רחלי,
אפשר להכין בלי ירק או להוסיף גרגירי תירס משימורים אם הם אוהבים.
תודה רבה
רציתי שיהיה מוכן כשהילדים חוזרים אז הכנתי בינתיים את האורז אדום עם חזה עוף זה נראה מעולה.
ואת זה נכין בפעם הבאה 🙂
תודה רבה
❤️
כל כך טעים..הילדים שלי ממש אוהבים, איזה אושר!!!
תודה לך על על המתכונים הנפלאים שלך, שתמיד ברורים ומדוייקים!!
שמחה לשמוע ❤️
תודה גילה
הי אפרת יש לי שקית של גזר גמדי של סנפרוסט
האם אפשר להוסיף ואם כן – מתי?
תודה
אפשר להוסיף יחד עם הפלפלים הקצוצים ולטגן ביחד. מומלץ לחתוך אותם קצת.
הי אפרת אשמח אם תעני לי על השאלה חסר לי רוטב סויה איזה סוג רוטב אחר אפשר להשים במקום
(יש לי בבית רק בברבקיו ,וצלי מתוק)
שימי כף גדושה רוטב ברביקיו וכפית מלח (במקום כפית שטוחה).
היי אפרת
אם אני מכינה את זה עם אורז מלא. איך גם להשרות אותו לשעה??
כן, מומלץ להשרות.
*יש לשים כוס ושליש אורז מלא. יתר הכמויות (כולל המים) אינן משתנות.
זמן הבישול משתנה ל-40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.
תודה רבה כל פעם שאני רוצה מתכון טוב רק לאתר הזה אני ניכנסת , פשוט וטעים תודה רבה לך ❤️
תודה מירי, כיף לשמוע ❤️
שלום אפרת,
תודה על אתר מקסים ומועיל.
האם אפשר להשתמש באורז מלא ? אם כן, כמה אורז וכמה נוזלים ?
תודה.
כן אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. יתר הכמויות (כולל המים) אינן משתנות.
זמן הבישול משתנה ל-40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.
שלום,
תודה על המתכון!!!
אני רוצה לשים גזרים במקום הפלפלים כמו שיעצת לענת….
האם אפשר להוסיף גם בטטות וקישואים מעבר לגזרים?
כן אפשר.
יום מקסים 🙂
הי אפרת
האם אפשר אורז מלא או בסמטי לבן?
במידה וכן מה השינוי מבחינת כמויות המים?
(סליחה אם יצא שהתגובה פורסמה פעמיים)
תודה
אפשר להכין עם אורז בסמטי לבן באותו אופן ובאותן כמויות.
הכנתי את האורז, יצא מעולה!
חשבתי שהכמות תספיק לעוד יום אבל זה יותר מידי טעים…
אני מאוד ממליצה על האתר אני עושה המון דברים ממנו.
תודה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ❤️
שלום אפרת,
אפשר להחליף את הרוטב סויה במשהו אחר?
היי כריסטינה,
רוטב הסויה נותן טעם קצת מיוחד אבל אפשר להכין גם בלי.
מת על האתר הזה… הכל פה מצליח לי, איזה כיף, באמת!
שמחה לשמוע! 🙂
הי אפרת,
האם חייבים קורנפלור או שאפשר להשתמש בקמח רגיל או משהו אחר במקום?
אפשר להשתמש בקמח רגיל.
הי אפרת, מאחר והבת שלי לא אוהבת פלפלים – אפשר ירק אחר במקום?
היי ענת,
אפשר לשים 3 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות או כוס גרגירי תירס משימורים (מסוננים מנוזלים).
היי אפרת, תודה על המתכון, כמה שאלות:
1. אורז פרסי מתאים?
2. איזה גודל סיר צריך?
3. באיזה שמן להשתמש?
4. כמה זמן בערך לטגן את הבצל?
5. על איזו להבה לטגן את העוף?
6. על איזו להבה לערבב את האורז עם הסויה?
המון תודה
היי,
1. כן
2-6 עניתי לך. ראי תגובה אחרונה.
שלום,
אני משתמשת הרבה באתר וממש נעזרת פה בהרבה מתכונים,
רציתי לדעת אם אין לי זמן האם חייבים להשרות את האורז במים?
אם לא משרים אז לעיתים חלק מהאורז לא מתבשל לגמרי. אם ממהרים אפשר להשרות לפחות 15 דקות במים חמים.
היי אפרת תודה על עוד מתכון נפלא
כמה שאלות:
1.איזה גודל סיר צריך?
2. באיזה שמן להשתמש?
3. כמה זמן בערך לטגן את הבצל?
4. על איזו להבה לטגן את קוביות חזה העוף לפני התיבול ואחרי?
5.על איזו להבה לערבב את האורזז לפני הוספת המים?
המון המון תודה לך
1. סיר בינוני, עם ציפוי שאינו נדבק.
2. שמן קנולה או זית
3. 3-4 דקות
4. בינונית
5. בינונית