זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 32 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 כוסות אורז לבן (מומלץ להשרות את האורז במים לפחות שעה לפני ההכנה ולסנן היטב)
בצל קטן קצוץ
4 שיני שום קצוצות
פלפל אדום (גמבה) חתוך לקוביות קטנטנות
פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנטנות
חצי כוס זיתים ירוקים מגולענים קצוצים
3 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית מלח, כפית שטוחה בזיליקום מיובש, מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים שום ופלפלים וממליחים מעט. מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-7 דקות על אש בינונית-נמוכה, עד שהפלפלים מעט מתרככים (יש לערבב מידי פעם).
-מוסיפים זיתים ואורז ומערבבים. מתבלים במלח, בזיליקום ופלפל שחור ומערבבים היטב. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות.
- תבשיל ירקות אסייתי |
- תבשיל פטריות וקולורבי |
- ברוקולי בשום ולימון |
- תבשיל כרוב בסויה |
- סלט ברוקולי וירקות אפוי |
- תבשיל כרוב עם תפוח אדמה
תגובות
היי
רציתי לדעת אם אפשר להכין עם אורז מלא? ואם כן האם יש שינוי בכמויות?
אפשר להכין את אותן כמויות עם כוס ושליש אורז מלא.
זמן בישול – 40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.
יש לי עלים של בזיליקום טרי, אפשר לקצוץ אותם ולהוסיף לאורז במקום התבלין בזיליקום מיובש?
כן.
ערב טוב אפרת 🙂
אפשר עם אורז בסמטי?
אם כן,עבור כוס אחת של בסמטי, מה משתנה במינונים?
כן אפשר. אין שינוי.
היי, כשאת אומרת אש בינונית נמוכה – את מתכוונת לאיזו להבה לבחור או לרמת החום בלהבה הגדולה שבה לרוב מבשלים (אני לפחות..)?
אני מתכוונת לכיריים (עיגול) בגודל בינוני על להבה נמוכה.
היי, ניתן זיתים שחורים, קלמטה?
כן
את כמות הזיתים מודדים לפני שקוצצים אותם?
אחרי שקוצצים אותם.
שלום לך,
האם אפשר לאפות את האורז בתנור? א”כ, לפי אותו מתכון? אני צריכה כמות גדולה לכ- 30 סועדים
אפשר לאפות בתנור אבל אני חושבת שנוח יותר יהיה להכין בסיר.
לגבי כמויות, זאת מנת האורז היחידה שתהיה מוגשת או שמתוכננות תוספות נוספות?
ישנה עוד תוספת
אז תכיני קילו אורז:
5 כוסות אורז לבן (חשוב להשרות את האורז במים לפחות שעה לפני ההכנה ולסנן היטב)
בצל גדול קצוץ
8-10 שיני שום קצוצות
2 פלפלים אדומים (גמבות) לקוביות קטנטנות
2 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות קטנטנות
כוס וחצי זיתים ירוקים מגולענים קצוצים
7.5 כוסות מים רותחים
תיבול: 2.5 כפיות מלח, כפית וחצי בזיליקום מיובש, רבע כפית שטוחה פלפל שחור
עדיף לבשל בסיר. זמן בישול 30 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.
שלום אפרת היקרה!
הילדים שלי לצערי לא אהבו והכנתי כמות של שתי כוסות שזה הרבה. רוה הסיר נותר…
יש לך רעיון מעניין מה לעשות עם זה?
היי אילנה,
חבל 😕
אפשר להכין קציצות אורז ובשר או אורז תאילנדי או אורז מקסיקני.
היי לאיזה זיתים הכוונה??
לא משנה כי את שניהם יש לקצוץ.
לפי דעתך אפשר להוסיף אפונה?
אפשר. משקית קפואה.
אפשר להכין את האורז בלי הזיתים?
כן.
הכנתי עכשיו את האורז ויצא מאוד טעים!!-נותן לי תחושה של שפית…
לגבי תבלינים שמתי רק מלח ופלפל שחור-הספיק
תודה על המתכונים הטעימים והקצרים
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מירי
האם ניתן לוותר או להמיר את הבזיליקים?
אפשר לשים במקום פטרוזיליה או כוסברה מיובשת ואם אין לך אז תכיני בלי.
שלום,
נראה לך שיתאים להוסיף גם קופסת טונה?
תודה על האתר הנהדר והפרקטי.
אני חושבת שכן.