זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 21 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 כוסות אורז לבן

כוס וחצי (250 ג’) גרגירי תירס משימורים (מסוננים מנוזלים)

חצי כוס עלי שמיר קצוצים דק-דק (*רק העלים, ללא הגבעולים)

3 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית מלאה אבקת מרק, כפית מלח, מעט פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את האורז במשך כדקה, תוך כדי ערבוב.

-מוסיפים תירס, עלי שמיר ומתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה ל-10 דקות נוספות.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
ארוחת כריכיםארוחת כריכים
פילה דניס במחבת פילה דניס במחבת
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
Chana Gindi (23:02 7.10.2021)

היי, יש תקלה באתר שמאוד מפריעה.. אולי מהפרסומות כל פעם הדף קופץ הצידה וצריך להחזיר אותו חזרה.. זה מעייף אותי כל פעם להחזיר ואני מאוד רוצה להמשיך לראות מתכונים שלך אשמח שתטפלי בזה, תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:24 7.10.2021)

היי,
כן, אני מודעת לתקלה המצערת, זה משהו שקורה הרבה לאחרונה והטכנאי מנסה לאתר את מקור הבעיה (אגב זה לא בגלל הפרסומות).
מקווה שבקרוב זה יסודר. עד אז תוכלי לנסות לגלוש מחלונית גלישה בסתר (חלון אנונימי), האתר אמור לפעול היטב בצורה זו.❤

avatar
אביגיל (18:56 31.01.2021)

יצא מאוד מוצלח ממליצה בחום

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:05 31.01.2021)

כיף לשמוע , תודה רבה שחזרת לעדכן❤️

avatar
אני (17:17 4.01.2021)

שלום,
רציתי לדעת אם אפשר להשתמש התירס קפוא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:53 4.01.2021)

כן.

avatar
עינת (18:45 13.05.2020)

היי

האורז כבר מוכן.
הכנתי הכל על פי חצי: 1 כוס אורז, 1 כוס וחצי מים רבע כוס פטרוזילה חצי כפית מלח וכך הלאה
אבל השארתי על האש 20 דקות
כנראה הייתי צריכה 10 דקות
כי האורז יצא גם דביק אבל הייתי צריכה להוסיף עוד מים (סיר נירוסטה) כי נדבק לתחתית
מהי כמות המים שהייתי צריכה להוסיף ?
ומה אפשר לעשות לפעם הבאה שיצא טוב בכמויות האלו?

בתודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:58 13.05.2020)

זה בסדר ששמת על כוס אורז כוס וחצי מים.
איזה סוג אורז זה? השרית אותו לפני? כמה זמן?
בסיר נירוסטה האורז תמיד נדבק לתחתית. אורז עדיף להכין בסיר אחר.

avatar
ורד (16:49 4.09.2019)

שלום אפרת
האם מתאים לטגן בצל לפני ?
תודה ויום נפלא

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:38 4.09.2019)

כן.

avatar
דבורה (09:17 9.09.2018)

שלום אפרת

מאוד נהנית מהמתכונים שלך!!!
האם ניתן להשתמש בתבלין שמיר מיובש?
אם כן בכמה?

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:24 9.09.2018)

היי דבורה,
אפשר לשים כפית שטוחה שמיר מיובש. חייבת לציין שהרבה יותר טעים ומוצלח עם שמיר טרי.
שנה טובה ומתוקה 🌺

avatar
חוה (12:32 29.03.2018)

היי אפרת.. מה אפשר לשים במקום אבקת מרק??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:18 29.03.2018)

אפשר פשוט לוותר על אבקת המרק.
חג שמח 🙂

avatar
ענבל (10:03 23.02.2018)

האם המתכון הולך גם עם אורז מלא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:27 23.02.2018)

אני חושבת שכן. במקום 2 כוסות אורז לבן שימי כוס ושליש אורז מלא. כמות המים נשארת כמו שהיא.

avatar
ליאורה (07:56 21.02.2018)

הי ליאת. תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך.האורז הזה נהדר, גם למי שלא אוהבים שמיר ☺הלביבות השונות מצוינות, השניצלים האפויים ללא ביצה פשוט גאוניים וקשה להאמין שהם לא מטוגנים. ישר כח!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:32 21.02.2018)

תודה ליאורה 🙂

avatar
שרית (11:45 8.02.2018)

שלום אפרת, האם את יכולה להציע תחליף לשמיר?
לא אוהבים אצלי..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:06 8.02.2018)

היי שרית,
אפשר לשים פטרוזיליה או כוסברה קצוצה.
דרך אגב אם מעניין אותך יש מתכון לאורז עם תירס ופטריות או אורז עם תירס ועדשים.

לקריאת כל התגובות