זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
בצל בינוני קצוץ
2 כוסות אורז לבן (*רצוי להשרות כשעה במי ברז ולסנן)
800 גרם פרחי כרובית קצוצים
2 שיני שום כתושות
2 כפות מלאות פטרוזיליה קצוצה
3+1/3 (שלוש כוסות + שליש כוס) מים רותחים
תיבול: כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח, כפית אבקת מרק, קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים בצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את פרחי הכרובית הקצוצים, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות. מערבבים מידי פעם.
-מוסיפים שום כתוש, אורז ופטרוזיליה קצוצה. מתבלים בפפריקה מתוקה, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
-מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 10 דקות.
- מאפינס אורז וירקות |
- אורז עם אטריות |
- אורז עם בצל ירוק |
- אורז עם קישואים |
- אורז עם דלעת |
- אורז עם עדשים וערמונים
אפשר להשתמש באורז לבן שכבר מבושל?
אפשר לטגן בצל וכרובית ולאחר שהכרובית מתרככת להוסיף את האורז המבושל ולתבל לפי הטעם.
אמאלה יצא פצצה!!
תודה רבה!!
שמחה לשמוע, נראה מעולה! תודה ששיתפת🌺
יצא ממש טעים 🙂 הקפאתי חלק הפשרתי ועדיין מצוין, תודה רבה!
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף❤
היי אפרת
במקרה של כרובית קפואה האם צריך לבשל במים רותחים קצת את כרובית?
האם 800 גרם כרובית במתכון הכוונה ל800 גרם אחרי שהכרובית קצוצה? כמהגרם כרובית קצוצה יש בכוס כרובית קצוצה? ידוע לך?
יש לי שקית של 500 גרם כרובית קפואה האם להפחית כמויות כלשהן במתכון?
הרבה תודה מראש
וחג שמח
מספיק להפשיר ולקצוץ.
הכוונה לשקית של 800 גרם (אם משתמשים בשקית קפואה).
אם יש לך 500 גרם תכיני את הכמויות האלה:
בצל קטן קצוץ
כוס וחצי אורז לבן (*רצוי להשרות כשעה במי ברז ולסנן)
500 גרם פרחי כרובית קצוצים
2 שיני שום קטנות כתושות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2.5 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית שטוחה פפריקה מתוקה, כפית שטוחה מלח, כפית שטוחה אבקת מרק, קמצוץ פלפל שחור.
היי אפרת,
אם אני מחליפה את האורז הלבן באורז מלא זמן הבישול משתנה?
תודה!
היי שי,
במקום אורז לבן אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. כמות המים משתנה ל-3 כוסות.
זמן בישול – 40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.
תודה רבה!
מתכון מעולה!
ויתרתי על הפטרוזיליה כי לא היתה לי. ועדיין היה שווה…
תודה על עוד מתכון מצויין!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן
הי אפרת,
מה החשיבות של השריית האורז במים לפני הבישול?
גם לניקוי האורז ובעיקר לריכוך גרגירי האורז לפני הבישול.
היי אפרת,
האם ניתן להשתמש בכרובית קפואה?
תודה!
כן אפשר. זמן בישול הכרובית יתקצר ל-5 דקות, במקום 10 דקות.
את הכרובית מבשלים 10 דקות ללא מים? כי את המים רשום שרק בסוף מוסיפים..
כן, מבשלים את הכרובית ללא מים. אם במקרה זה מתייבש בסיר אז אפשר להוסיף קצת מים. רצוי להשתמש בסיר בעל ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או יציקה.
היי, מה הכמויות של המים והאורז אם אני רוצה לעשות את המתכון עם אורז מלא? תודה 🙂
היי דריה,
במקום אורז לבן אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. כמות המים משתנה ל-3 כוסות.
שמתי לב שבהרבה מתכונים את רושמת משקל מדוייק של הירקות… איך אני יודעת מה זה בדיוק 800 גרם כרובית? 🙂
היי עידית,
למי שאין משקל אפשר לשים כרובית קטנה-בינונית מפורקת לפרחים. זה לא חייב להיות מדויק.
יום מקסים 🙂
יצא טעים טעים.בגלל שהילדים לא אוהבים בצל שמתי גזר במקום.יצא ממש ממש טעים.תודה
מעולה 🙂
תודה על העדכון ויום מקסים 🌷