זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 29 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 כוסות אורז לבן
שקית (800 גרם) לקט ירקות קפואים של נורמנדי (ברוקולי, כרובית וגזר גמדי)
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות
3 כוסות מים רותחים
תיבול: 2 כפות סילאן, כפית שטוחה כורכום, 2 כפיות שטוחות מלח, שליש כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
-מפשירים מעט את הירקות הקפואים וקוצצים גס עם סכין.
-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה. מוסיפים את הירקות הקצוצים ומערבבים במשך כ-2 דקות.
-מוסיפים לסיר את האורז ומתבלים בסילאן, כורכום, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב במשך כדקה. מוזגים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר שהמים רתחו (המים מעט מבעבעים), מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.
-לאחר מכן, מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.
היי אפרת היקרה
חשבתי על לשלב טופו, ולשים וקינואה במקום אורז.
המחשבה היא להשרות את הטופו בתבלינים שכתבת (אולי להוסיף יותר) ואחכ לטגן אותו עם הבצל והשום לפני שאני מוסיפה את הירקות. אשמח לדעת אם נשמע הגיוני – וגם אם אני רוצה קינואה, מתי להכניס וכמה מים וזמן היא צריכה בהתחשב בכל התוספות? תודה!
היי סתיו,
אני ממליצה לך להכין את המתכון הזה- קינואה וירקות אפויים.
את קוביות הטופו כדאי להשרות עם 2 כפות רוטב סויה במשך 10 דקות ואז לטגן כדקה מכל צד. לערבב בסוף עם הקינואה.
מרגיש לי לקבל את המתכון כפי שהוא ולא לשנות. מי שרוצה שתשנה אבל כאן המקום למתכון מסוים.
אם יש לי אורז מוכן, אפשר להוסיף בסוף?
ואז לא מוסיפים מים?
אפשר לטגן בסיר את הבצל עד להזהבה. להוסיף את הירקות ולבשל עד לריכוך ואז להוסיף את האורז המבושל ולתבל בסילאן וקצת מלח לפי הטעם (כי אני מניחה שהאורז כבר מלוח).
אין צורך להוסיף מים.
כמה ימים אפשרי לשמור במקרר?
3-4 ימים בכלי סגור.
היי אפרת,
יש לי את הלקט של סופרוסט ואני רוצה להכין אותו כתוספת לצד אורז לבן ולא יחד זה אפשרי? אם כן מה לגבי התיבול להשאיר אותו דבר?
בוקר טוב,
אפשרי.
את יכולה לתבל ב-2 כפות סילאן, כחצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
אפשר להוסיף גם 1-2 כפות רוטב סויה אם את אוהבת.
היי אפרת, אם אני רוצה להכין את המתכון עם אורז מלא, כמות המים משתנה? אם אני מכינה עם כוס אורז מלא נגיד.
אני מבינה כי משך הבישול גם יתארך ל- 40 דקות.
תודה מראש 🙂
היי ורד,
אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא ואז לא יהיה שינוי ביתר הכמויות. גם לא בכמות המים.
הבישול יתארך ל40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.
שלום . יש עוד מתכונים עם לקט נורמנדי שיש לך אפשרות לשלוח? תודה וכמובן פרווה .
היי חן,
יש פשטידת ירקות קפואים.
ביקר טוב אפרת
אם אשתמש בירקות טריים גזר כרובית ברוקולי טריים לא משקית גם יצא טוב?
ואם אוותר על סילאן מה דעתך?
והאם ידוע לך איך ניתן להסיר או לפחות לצמצמם את כרמות הארסן באורז לבן או מלא?
יום מקסים וקסום לך.
אפשר אבל תצטרכי לבשל אותם יותר זמן לפני שאת מוסיפה את האורז, עד לריכוך.
אפשר לוותר על הסילאן.
כדאי להשרות את האורז במים כמה שעות לפני הכנה ולהשתמש באורז בסמטי.
היי
האם אפשר להוסיף נתחי חזה עוף למתכון ולבשל הכל בסיר אחד?
כן. יש לטגן אותם קודם כדקה מכל צד.
הי אפרת תודה על מתכונים מעולים שתמיד מצליחים!
האם אפשר את המתכון הזה להכין עם פתיתים?
תודה
כן אפשר להכין עם 2 כוסות פתיתים. כמות המים משתנה 2.5 כוסות (מאחר וכמות המים משתנה בין סוגי הפתיתים כדאי לבדוק מה רשום על גבי האריזה לגבי כמות המים). מספיק לתבל בכף סילאן, רבע כפית כורכום, כפית מלאה מלח ומעט פלפל שחור.
שלום! אפשר להקפיא את האורז אחרי הבישול?
כן אפשר.
היי, הכנתי היום את המתכון, עם גמבה, פטריות וברוקולי ויצא מעולה! לאחרונה לא יוצא לי אורז מוצלח, אז הלכתי הפעם בדיוק לפי ההוראות שלך ויצא נהדר! תודה!
שמחה לשמוע!
תודה שני 🙂
הי,
אני רוצה לעשות את האורז הזה, אבל במקום ברוקולי הייתי רוצה לשים איזה שהוא ירק (סלרי, פטרוזליה,נענע, כוסברה, בזיליקום, שמיר)
וגם להוסיף איזה שהוא אגוז או גרעין ( מלך, פקאן, שקדים, צנוברים, גרעין חמניה או דלעת)
מה נראה לך שיכול להתאים לכרובית והגזר? ובאיזה שלב להכניס אותם?
המון תודה, אני מאוד נהנית מהאתר שלך, משתמשת בו המון….ניסיתי את האורז עם הגזר, האורז עם הסלרי והאורז עם השום….כולם היו מוצלחים👌
היי ענת,
את יכולה לשים סלרי (גבעול קצוץ וגם עלים) וצנוברים. את מוסיפה אותם יחד עם הירקות.
את הצנוברים מומלץ לטגן עם מעט שמן בנפרד.
היי לגבי הלקט עם הברוקולי כרובית וגזר גמדי מבשלים לפני את האורז או שמים אותו ככה איך שהוא בלקט
היי לורין,
מפשירים מעט וקוצצים עם סכין. אין צורך לבשל לפני.
עשיתי עם שינויים קלים – שמתי 4 שיני שום כי אני אוהבת שום, על סילאן ויתרתי כי יש בני משפחה שאסור להם סוכר והוספתי 2 פטריות שמפיניון. ברוקולי וכרובית היו טרים ובישלתי מראש עד שהיו מוכנים לגמרי וגם גזר גמדי קפוא בישלתי מראש עד שמוכן. יצא טעייים!! תודה רבה!
נשמע מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
תודה רבה על אתר נהדר. יצא משובח!
תודה קרן, שמחה לשמוע 🙂
היי
איזה דגן יכול פה להחליף את האורז?
לדעתי בורגול.
תודה.על המענה
יצא מדהיםםם
בחיי שזה יצא בול כמו בתמונהה
שבת שלום
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבת שלום
הי נראה מושלםם בדיוק מה שחיפשתי
האם אפשר לשפוך על הירקות הקפואים מים כדי לזרז את התהליך או שלא מומלץ??
תודה
כן אפשר. אם את רוצה לזרז את ההפשרה אפשר לשפוך עליהם מים חמים ולסנן.
מה אפשר לשים במקום סילאן להעשרת האורז? או שאפשר להשאיר כך. שאלה שניה, האם במקום רסק עגבניות, אפשר להוסיף עגבניות מגורדות נוספות? לב תודה על המתכונים הנפלאים.
היי אילת,
אפשר פשוט לוותר על הסילאן.
אין במתכון רסק עגבניות.
המשך יום נפלא 🙂
היי,
אפשר להשתמש עם אורז חום?
האם זה כמו אורז לבן, מבחינת הבישול וכמות המים?
היי אפרת,
אם הכוונה לאורז אדום (הוא אכן בצבע חום) אז יש לשים כוס ושליש אורז אדום. כמות המים 2.5 כוסות מים רותחים.
יש להשרות את האורז במים לפחות שעתיים לפני ההכנה.
הייי , הכנתי את האורז כמה פעמים והוא מאוד מאוד טעים. רק רציתי לשאול האם הוא צריך לצאת עיסתי? או אורז “אחד אחד”? ותמיד שאני מבשלת אותו הברוקולי והכרובית כאילו נמסים.. זה בסדר? תודה על התשובה!
היי ריקי,
הירקות אכן מתבשלים ומתפרקים קצת במהלך הבישול.
האורז אמור לצאת מעט עיסתי/דביק.
המשך יום מקסים 🙂
היי! אם אני רוצה להשתמש בירקות טריים ולא משקית קפואה זה אפשרי? תודה 🙂
כן בטח. בגלל שאלה ירקות טריים מומלץ לבשל אותם כמה דקות יותר לפני שמוסיפים את האורז.
שבוע טוב 🙂
סליחה, בטח התכוונתי “לוותר”
כן אולגה, אפשר לשים מייפל. לדעתי כף אחת מלאה תספיק כי המייפל יותר מתוק מהסילאן.
יום מקסים 🙂
אני מאוד אוהבת את האתר שלך. תודה! יש לי שאלה. אין לי סילאן. אפשר לשים במקום דבש או מייפל? או לבתר?
מוצלח מאוד. תודה רבה
תודה אתי 🙂
שלום אפרת,
האתר פשוט מושלם!!תבורכי☺
לפי המתכון הנ”ל לכוס אורז לשים כוס וחצי מים..הבנתי שצריך לשים 2 כוסות מים לכוס אורז..מהי המלצתך?
תודה רבה☺☺
תודה אורית 🙂
אני שמה כוס וחצי מים על כל כוס אורז. יש כאלה ששמים 2 כוסות מים על כוס אורז. אם את לא משרה את האורז במים לפני הבישול אני ממליצה לשים 3+1/3 כוסות מים רותחים.
היי אפרת,
הכנתי את האורז לפי היחס שרשמת (כוס וחצי על כל כוס אורז), האורז הושרה לפני. בישלתי את האורז 20 דקות בדיוק על אש נמוכה ושמתי לב שהמים התאדו לפני תום ה-20 דקות. התחתית של הסיר ממש נחרכה ורציתי לשאול מה כדאי לעשות להבא? להוסיף מים? לכבות אחרי 15 דק’? להוסיף שמן?
היי מיטל,
במהלך הבישול אין לפתוח את הסיר כי זה יכול לפגוע בבישול של האורז. צריך לבשל על אש נמוכה במשך 20 דקות כשהסיר מכוסה כל הזמן. גם אם המים מתאדים, האורז ממשיך להתבשל מהאדים שמצטברים בתוך הסיר.
דבר נוסף לא פחות חשוב הוא להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או מתכת יציקה (נירוסטה פחות מומלץ).
בהצלחה בפעם הבאה 🙂
היי
אני נהנית מאוד מהמתכונים והאתר שלך ותמיד יוצא לי מוצלח!
הייתי רוצה לדעת באיזו כמית מדובר כשאת כותבת כוס אורז לדוגמה. האם בכוס חד פעמית או כוס זכוכית מאג ?
היי בת אל,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
בכל המתכונים באתר אני מתכוונת לכוס זכוכית סטנדרטית בנפח של 240 מ”ל. לחצי כאן לצפייה בכוס.
המשך יום נפלא
טעים טעים!
תודה רבה =)
תודה אורטל 🙂
היי, אני רוצה להכין את המתכון עם אורז מלא, אבל בכמות של חצי כוס אורז מלא (אני מכינה את זה רק לעצמי, אז אינני זקוקה לכמות גדולה מדי). איך להקטין את הכמויות כך שיתאימו לחצי כוס של אורז מלא? ואיך אפשר להתאים את משך זמן הבישול לאורז המלא?
וב”רוטב סילאן”, את מתכוונת לסילאן רגיל, או שיש איזה רוטב שלו?
תודה. המתכון נראה מעולה!
היי ורד,
את יכולה לשים חצי כוס אורז מלא, חצי שקית לקט ירקות, חצי בצל בינוני, שן שום קצוצה וכוס ורבע מים רותחים. מבחינת תיבול שימי כף סילאן, שליש כפית כורכום, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
זמן בישול – 40 דקות.
וכן, הכוונה לסילאן רגיל.
תודה רבה, אני אכין ואעדכן איך יצא 🙂
היי ענת ,
מה לעשות במידה ועברו 20 דק ועדיין יש קצת אורז שלא התבשל במלואו ?
אני זוכרת מאחת התגובות מתכון אחר שלך אמרת להוסיף רבע כוס מים לערבב ושים על האש עוד קצת . האם זה יעזור במקרה הזה?
היי רויטל,
השארת את הסיר מכוסה למשך 10 דקות לאחר הבישול? כי גם בזמן זה האורז ממשיך להתבשל.
בכל מקרה, הוסיפי בין רבע לשליש כוס מים רותחים, ערבבי והמשיכי לבשל על אש נמוכה עם מכסה עד שהאורז מתבשל לגמרי (בשלי לפחות 10-15 דקות). אם הנוזלים מתאדים והאורז עדיין יבש, הוסיפי רבע כוס נוספת וחזרי על הפעולה.
בהצלחה 🙂
ערב טוב
רציתי לספר לך שאני מאוד אוהבת את האתר שלך. מנסה כל הזמן מתכונים חדשים וכולם יוצאים מצויין. לשישי הזה הכנתי את האורז הזה ואת העוף השלם. ובכל פעם שאני נכנסת אני נהנת. תודה רבה רבה ענתי
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה ענתי ושבוע טוב 🙂
הכל ייצא מעולה. היום אני מכינה את הפרגיות עם הבטטה 🙂
תודה ענתי, שמחה לשמוע 🙂
הי
רציתי חדעת האם מומלץ להכין עם אורז מלא? ואם כן מהי כמות המים?
היי הדר,
אני מניחה שאפשר. שימי כוס ושליש אורז מלא ו-3 כוסות מים רותחים (שאר הכמויות נשארות אותו דבר).
שבוע טוב 🙂
היי,כמה שאלות,אם אני מכינה עם 4 כוסות אורז בכמה לעלות את הכמויות?(מים,תיבול ולקט עם דגש על המים כי יוצא לי קצת יבש)
האם אפשר להוסיף אבקת מרק עוף לטעם וכמה?
אפשרי לוותר על השום והסילאן?
אם אוסיף גם גמבה אדומה וצהובה(הולך לפי דעתך?)כמה להשים מהן? ובנוסף אם אוסיף אפונה וגזר- כמה להשים בשביל 4 כוסות אורז?
תודה רבה ושבוע מעולה !! 🙂
היי לי,
אפשר לוותר על השום והסילאן ולתבל באבקת מרק. כעקרון יש צורך להכפיל כמויות אבל אם את רוצה לשים פלפלים ואפונה וגזר אפשר להשתמש בשקית אחת של לקט נורמנדי.
אלה הכמויות:
4 כוסות אורז לבן
6 ורבע כוסות מים רותחים
1 בצל גדול קצוץ
שקית קפואה לקט נורמנדי (800 גרם)
3 כוסות אפונה וגזר משקית קפואה
גמבה קצוצה
פלפל צהוב קצוץ
תיבול: כפית וחצי כורכום, 2 כפיות שטוחות מלח, כף גדושה אבקת מרק, חצי כפית פלפל שחור.
*את הגמבה והפלפל הצהוב כדאי לטגן אחרי הבצל במשך כ-3 דקות ואז להוסיף את שאר הירקות הקפואים.
בהצלחה ושבוע מצוין! 🙂
תודה על ההסבר!:) כף מלאה אבקת מרק לא כפית כן? במקרה ולא יהיה לי לקט אוכל להשים במקום 5-6 כוסות אפונה וגזר?
נכון, כף גדושה אבקת מרק כי כמות האורז גדולה ולגבי אפונה וגזר במקום הלקט -כן, אפשר לשים 5-6 כוסות.
שלום אפרת היקרה.
שאלה: אם אני רוצה להכין עם ירקות טריים…יש לחלוט אותם לפני? מה את מציעה?
תודה
היי קריסטינה,
אם את חותכת אותם לחתיכות קטנות אפשר לוותר על החליטה המוקדמת ולבשל אותם עם האורז כמו שהם. אם את חותכת לחתיכות גדולות או לפרחים אז כדאי לחלוט אותם חליטה מהירה, ממש כמה דקות בודדות עד לריכוך חלקי (לא יותר מידי כי גם במהלך הבישול הם מתרככים).
בהצלחה ושבת שלום! 🙂
וואו מתכון מעולה, בכלל המתכונים כאן מעולים וקלים כל הכבוד!!!!
תודה אלה! 🙂
“נתקעתי” עם הילדים ללא האשה…. נכנסתי לאינטרנט, זה מה שקרץ לי…, עבד כמו שעון… היה ‘ פצצה’.- תודה
תודה ברוך, איזה כיף לשמוע 🙂
מתכון מדהים!השתמשתי בו בשבת!!תודה רבה רבה!נשמר מעולה על הפלטה!
אני שמחה לשמוע טליה!
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום נפלא
פשוט ומעולה.
שמחה שאהבת 🙂
חג שמח לך אפרת, האם לדעתך אפשר להקפיא כרוב מאודה עם בצל (עם או בלי עגבניות)? אלפי תודות!
היי דבי,
לדעתי אפשר. אני לא רואה בעיה עם זה בתנאי ששומרים בקופסה סגורה היטב.
חג שמח 🙂
יצא מעולה. במקום סילאן שמתי צ’ילי חמוץ מתוק (לדעתי אפשר גם סויה) וגם במקום לקט נורמנדי שמתי תערובת סנפרוסט תירס, אפונה וגזר – יצא מדהים וחוסל צ’יק צ’אק
שמחה לשמוע נגה!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע מעולה 🙂
התוצאה אכן מושלמת והאתר שלך מושלם. תודה ענקית.
תודה רבה מרים!
שנה טובה ומתוקה 🙂