זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
בצל בינוני קצוץ
2 כוסות אורז לבן (*רצוי להשרות כשעה במי ברז ולסנן)
סלסלת פטריות טריות פרוסות
2 גזרים בינוניים קלופים מגורדים גס
כוס עדשים ירוקות מבושלות משקית קפואה
3 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית שטוחה כמון, כפית מלאה מלח, מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את הפטריות והגזר, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות. מערבבים מידי פעם.
-מוסיפים אורז, עדשים ומתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור.
-מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 10 דקות.
ראו גם
- מאפינס אורז וירקות |
- אורז עם אטריות |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- אורז עם בצל ירוק |
- קינואה עם עדשים |
- אורז עם קישואים
מתכון זה שייך לאוסף: תוספות
היי
מה אפשר לשים במקום הגזר?
היי,
אפשר לוותר על גזר או לשים בטטה.
אפשר עדשים רגילים ולא משקית קפואה ?
היי שושי,
כן, אפשר. יש לבשל את העדשים במים במשך 30-40 דקות, עד לריכוך ורק אז להשתמש בהם למתכון.
בבישול רגיל אני מייבשת את האורז אחרי השטיפה
האם גם כאן יש צורך ליבש אותו?
היי,
אם יש לך זמן- כדאי לייבש, זה משפר את המרקם(:
עשיתי ויצא מעולה .התאהבתי במתכון .הרבה תודות
שמחה מאד שאהבת את המתכון❤
אני רוצה להכין מכוס וחצי אורז וכוס וחצי עדשים. איך זה משנה את כמות המים וזמן הבישול?
היי סימה,
זמן הבישול לא אמור להשתנות. יש לשים 2 כוסות מים ולהפחית מעט מכמות המלח והכמון.
בהצלחה!
תודה!
אהלן, כבר הכנתי (בלי פטריות סתם כי לא רציתי) ויצא ממש טעים! אז תודה!
רציתי לשאול סתם כדי לדעת – למה רצוי להשרות את האורז במים כשעה? כלומר על מה זה משפיע? על המרקם? טעם?….. (כשהכנתי כן השרתי שעה אבל אני רוצה לדעת באופן כללי.
תודה♥
היי,
שמחה לשמוע שיצא טעים
ההשרייה של האורז זה בשביל לנקות אותו ולהסיר את העמילן ולרכך אותו כדי שיתבשל באופן מלא ואחיד.
אהה תודה!
בשמחה❤️
נועה רוצה לאמר לך תודה על המתכונים המוצלחים
❤️
היי אפרת,
אם אני רוצה להחליף את האורז הלבן באורז מלא, כל השאר נשאר אותו הדבר? כמה כוסות ממנו לשים?
תודה
היי ורד,
שימי כוס ושליש אורז מלא.
אין שינוי ביתר הכמויות.
תודה. וזמן ההכנה יהיה 40 דקות ועוד 10 עם סיר מכוסה?
כן 🙂 שכחתי לציין.
האם אפשר לשים משהוא במקום הכמון?
אפשר לוותר על הכמון.
תודה רבה על המתכון.
האם אפשר לשים במקום עדשים ירקות קפואים כגון במיה חתוכה או שעועית ירוקה/צהובה של פרי גליל ?
האם יש צורך בהפשרתם לפי הבישול ?
האם זה משנה את משך זמן הבישול או כמות המים ?
תודה
אפשר לשים שעועית ירוקה או צהובה חתוכה משימורים או משקית קפואה. אין צורך להפשיר לפני.
אין שינוי במשך הבישול או בכמות המים.
היי אפרת,
אם אני רוצה להשתמש באורז מלא, כמה ממנו לשים במקום האורז הלבן? והאם זמן הבישול משתנה?
אם אני רוצה להשתמש רק בחצי כוס אורז מלא, איך אפשר לחלק את שאר המרכיבים בהתאם?
תודה מראש 🙂
היי ורד,
חצי בצל בינוני קצוץ
חצי כוס אורז מלא (*רצוי להשרות כשעה במי ברז ולסנן)
חצי סלסלת פטריות חתוכות
גזר בינוני קלוף מגורד גס
שליש כוס עדשים ירוקות מבושלות משקית קפואה
כוס+ 4 כפות מים רותחים
תיבול: חצי כפית שטוחה כמון, חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור
תודה רבה!
האם זמן הבישול משתנה בגלל האורז המלא?
צודקת, שכחתי להתייחס לזמן הבישול.
יש שינוי. זמן הבישול 40 דקות ואח”כ משאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות.
היי אפרת,
אני משתמשת שנים במתכונים שלך. כולם קלים וטעימים להפליא! תודה רבה!!
שאלה לגבי מתכוני אורז- כל מנות האורז יוצאות טעימות מאוד ווהאורז יוצא אחד אחד.
אך יום למחרת לאחר חימום מהמקרר, האורז יוצא מאוד מאוד יבש. יש משהו שאפשר לעשות?
תודה מראש
היי אולגה,
את מחממת במיקרוגל, על הגז או בתנור?
לפני החימום את יכולה לנסות להוסיף לו 1-2 כפות מים ולערבב כדי שיהיה לח יותר.
היי, האורז יצא טעים אך קצת קשה. כאילו שהיה חסר מעט מים. יש דרך לתקן?
תוסיפי לסיר בסביבות רבע-שליש כוס מים רותחים, ערבבי ובשלי על אש נמוכה במשך 10-15 דקות ותטעמי. אם האורז עדיין קשה, הוסיפי עוד כרבע כוס מים ותמשיכי לבשל.
עשיתי כמו ההמלצה שלך ויצא מעולה!! עוד לפני ההגשה טעמנו אני והקטנה שלי (10 חודשים) ולא יכולנו להפסיק!
תודה רבההה👍👍👍
שמחה לשמוע!
תודה לימור וגמר חתימה טובה 🌺
וואהו יצא מדהים!!! אליפות!!! תודה רבה רבה! אפילו הילדים אכלו 😊
איזה כיף לשמוע!
תודה ויום מקסים 🌷
היי אפרת האם זה מתאים לכנה גם אם פטריות שמפיניון שלמות?
לדעתי כדאי לחתוך אותן קצת.
שלום,
הכנתי כמה מתכונים מהאתר שיצאו טעימים מאוד!
תודה רבה 🙂
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בעדשים כתומות?
שבוע טוב
עכשיו ראיתי שכבר מישהי שאלה וענית לה…
הי,
האם ניתן להכין עם אורז בסמטי?
תודה
כן אפשר.
שלום אפרת העם אפשר להכין עם עדשים כתומות
תודה ויום נעים
היי רעיה,
אני חושבת שעדשים ירוקות או שחורות יותר מתאימות פה כי עדשים כתומות מתפרקות בבישול.
אם את מחליטה לנסות אז לדעתי יהיה צורך להגדיל את כמות המים ב3/4 כוס נוספת לפחות.
שבוע נפלא 🌷
רוצה להכין את המתכון הזה ויש לי כמה שאאלות:
– לגבי הפטריות: למה הכוונה פטריות פרוות? רק הראש או גם הרגליים? פרוסות לאורך או לרוחב
– לגבי העדשים: יש בסופר משהו שנקרא עדשים ירוקות מבושלות של סנפרוסט (קפוא), האם לזה הכוונה? האם צריך להכין אותן איכשהו לפני המתכון או פשוט לזרוק לסיר? האם צריך להפשיר אותן וכו?
– לגבי הפלפל: מה זה מעט?
– לגבי הבצל: כמה זמן בערך צריך לטגן את הבצל?
– לגבי המלח: ראיתי ששמים מלח פעמיים. פעם אחת אחרי הפטריות והגזר ופעם שנייה אחרי האורז. כמה מלח שמים כל פעם?
– שאלות כלליות לגבי התבשיל: א. כשצריך לחמם את הסיר עם השמן כמה זמן זה לוקח בערך? ב. האם סיר בינוני של 2.5 ליטר בערך יתאים?
1. פטריות פרוסות גם הראש וגם הרגליים. לאורך.
2. כן. אין צרוך להפשיר
3. קמצוץ עם האצבעות
4. 4-5 דקות
5. בפעם הראשונה קמצוץ. בפעם השניה – כפית מלאה.
6. חצי דקה
7. נראה לי שכן
תודה רבה על התשובה המפורטת! אז אם הבנתי נכון לגבי העדשים אין צורך להכין אותם אלא פשוט להוסיף לסיר כמו שהם קפואים, נכון?
כן.
האפשר לטגן יחד עם הבצל כחופן בוטנים ללא קליפתם
נראה לי שכן.
היי
אורז עגול מלא יכול להחליף את האורז הלבן?
היי אורנה,
אפשר להכין עם אורז עגול מלא ולשים כמות של כוס ושליש אורז ו-2.75 כוסות (שתי כוסות + שלושת רבעי כוס) מים רותחים.
היי אפרת,
אפשר בלי העדשים?
ויש לי רק פטריות בשימורים…
אפשר עם זה.?
תודה
כן אפשר. לשתי השאלות.
האם ניתן להוריד את האורז ולהוסיף קטנים אחרת ואיזה
לא הבנתי מה רצית לשים במקום האורז. את מתכוונת לירקות נוספים או לתחליף כמו בורגול, קינואה וכו’?
היי. האם אפשר להשתמש בעדשים לא קפואות שהושרו במים…? האם צריך ךהעביר אותן תהליך בישול לפני? ואם כן- איך לבשל?
כן, אפשר. יש לבשל את העדשים במים במשך 30-40 דקות, עד לריכוך ורק אז להשתמש בהם למתכון.
צריך להוסיף מים במקרה זה?
כמות המים במתכון אינה משתנה.
שלום אפרת,
האם אפשר להשתמש בעדשים כתומות יבשות מאריזת וואקום? אם כן אז איך?
תודה רבה
יעל
היי יעל,
לא מכירה עדשים כתומות בוואקום. הן כבר מבושלות?