זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
2-3 פרוסות של חזה עוף חתוכות לקוביות קטנות
4 כוסות אורז לבן מבושל (= 1+1/3 אורז יבש לא מבושל)
200 גרם שקית קפואה של לקט ירקות סיני (ירקות מוקפאים מעורבים: בצל, גמבה, גזר, כרוב, נבטים, פטריות)
3/4 כוס שעועית ירוקה חתוכה משקית קפואה
1/2 כוס תירס מקופסת שימורים
1/3 כוס שעועית שחורה או אדומה מקופסת שימורים/שקית קפואה (לא חובה)
תיבול: 3 כפות רוטב סויה, 1/3 כוס רוטב טריאקי, כפית פפריקה מתוקה, פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מטגנים במחבת גדולה את חזה העוף במחבת כדקה מכל צד (עד שמשנה צבעו ללבן), מסירים מהאש ומעבירים לצלחת.
-באותה מחבת מניחים את כל הירקות (לקט סיני, תירס ושעועית) ומבשלים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את האורז המבושל ואחריו את קוביות העוף המטוגנות ומתבלים. מערבבים היטב מספר דקות עד לספיגה מלאה של הטעמים בתבשיל.
אורז מקסיקני, אורז עם עוף, אורז עם ירקות
האם אני יכולה לעשות את המתכות משאריות עוף כרעיים ורגל?
איך לעשות?
היי
אפשר, רק שלאחר הטיגון של העוף כ-5 דקות יש להשאיר אותו בסיר, להוסיף כוס אורז לא מבושל, תבלינים ואת הירקות ולערבב כמה דקות. לאחר מכן להוסיף כוס וחצי מים, לערבב ולבשל עם מכסה על אש נמוכה כ-20 דקות.
היי קודם כל תודה על המתכון…לא היה לי לקט קפוא אז מה שעשיתי זה ריככתי מעט את הגזר חתכתי לקוביות.
טיגנתי בצל הוספתי גמבה אדומה חתוכה וקוביות גזר…לגבי תיבול *אין לי טריאקי* שמתי סויה ומעט צ’ילי מתוק במקום ושאר התיבול שציינת יצא מושלםםם.
תודה לך.
נשמע מעולה, שמחה מאד שאהבת את המתכון(:
תודה על השיתוף❤
היי אפרת
נראה לך ילך טוב עם פתיתים במקום אורז?
תודה
ומכורה לאתר שלך:)
היי לאה,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
אפשר גם עם פתיתים מבושלים(:
תודה על עוד מתכון נפלא!
יצא מעולה 😋
איזה כיף לשמוע סרי! נראה ממש מוצלח❤
היה מצוין.
תודההה!
נראה מעולה! תודה על השיתוף אסתר🌷
רוצה להכין פעם נוספת.
האם מתאים חומוס שימורים במקום התירס?
היי אסתר,
גם חומוס יהיה מצוין(:
שלום 🙂
האם ניתן להוסיף שעועית לבנה מקופסת שימורים ? ( כזאת שיש לה כבר רוטב )
אני מניחה שאפשרי 🙂
היי אפרת,
איזה כייף שיש לנו אותך (:
יש לי לקט קפוא שמכיל קוביות גזר (30%), אפונה (18%), תירס (5%), שעועית ירוקה (32%), שעועית צהובה (15%). אם אוסיף גם בצל, גמבה ופטריות אפשר להכין את המתכון הזה? אם כן, האם צריך לשנות משהו בתהליך הבישול והתיבול? והאם לטגן את הירקות הטריים לפי שאני מוסיפה את הלקט?
איזה עוד מתכונים (לא פשטידות) יכולים להתאים?
כן אפשר.
תתחילי מטיגון הבצל ואח”כ תוסיפי פטריות וגמבה, תטגני כמה דקות ואז תוסיפי את הלקט.
אפשר להכין עם זה גם מוקפץ סיני עם נודלס או פסטה כמו במתכון הזה- פסטה מוקפצת עם ירקות.
היה נחמד אם היו סרטונים למתכונים
הי אפרת, תודה רבה על המתכונים המדהימים. אם אני רוצה להכין מירקות טריים במקום הלקט הקפוא, המתכון משתנה במשהו?
אפשר להכין באותו אופן רק שיכול להיות שזמן הבישול של הירקות הטריים יתארך קצת (כ-10 דקות).
אפרת שלום 🙂
לא מכירה רוטב טריאקי
מה הטעם שלו? שונה מן הסתם מרוטב סויה?
היי הדס,
לטריאקי יש טעם שהוא מין שילוב של סויה וסילאן אבל טעם מעושן.
היי אפרת..
ראשית רוצה לומר תודה על מגוון המתכונים שאת מעבירה כאן באתר. אני מנסה חלק מהם. ובכל פעם נהנה מחדש.
מהקלות, המהירות, ומתגובות האוכלים – ואצלי בבית אוהבים לאכול.
השבת ניסיתי משהו מהיר – וזה יצא נפלא. אני משתף אותך.
ארוחה מלאה על צלחת : כוסמת + גזר מגורר+ נתחי עוף.
מטגנים 2 כוסות כוסמת עם 4 כפות שמן , כשמתחיל להיפתח מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, ומבשלים. בדיוק כמו אורז.
כשמתחיל להתרכך מוסיפים 2 גזרים בינוני מגורר ומבשלים.. לאחר כמה דקות מוסיפים נתחי חזה עוף מערבבים ומבשלים
5 דקות עד שנתחי העוף משנים צבעם ללבן. מוסיפים 2 כפיות אבקת מרק עוף, מלח, פלפל, מערבבים היטב לרתיחה נוספת.
מכסים את הסיר במגבת ומכסה ומכבים את האש. משאירים על הגז כמה דקות נותנים לכוסמת לספוח את כל הנוזלים – ויש לנו
ארוחה מלאה על הצלחת. ליד זה סלט ירקות טריים – ואנחנו בעננים.
זמן הכנה 15 דקות בישול + 5 דקות ספיחת הנוזלים = 20 דקות של כייף ללא מאמץ. וטעים בטירוף.
עוד לפני שניסיתי המתכון נקרא נהדר.
תודה רבה על השיתוף!
שבוע טוב 🙂
הכוונה ללקט ירקות כתוב 200 גרם כמה כוסות זה בערך?
זה יוצא בסביבות 2 כוסות של לקט ירקות.
לא הכוונה ל-200 גרם של הלקט ירקות
צהריים טובים אפרתי כמה כוסות בערך זה 200 גרם?
הכוונה ל200 גרם אורז יבש? אם כן , כוס = 200 גרם.
לילה טוב אפרתי במידה ואני עושה את התבשיל עם אורז יבש שלא בושל אין צורך להוסיף מים,כמה זמן בישול בסה”כ?
בוקר טוב רינת,
אם את מכינה מאורז יבש אז כדאי להכין קודם את האורז בנפרד ולאחר שהוא מבושל, להכין איתו את המתכון.
יש לבשל כוס ושליש אורז יבש עם 2 כוסות מים. לאחר בישול אמורה לצאת כמות של כ-4 כוסות אורז מבושל.
יום נפלא 🙂
איך הסויה מתקשר למקסיקו ???
היי יקירתי !התהשיל ירד מהאש! נראה מעולה , טעם מעולה .
הכנתי מהעוף ברגל שנשאר לי מיום ראשון .
תודה
ואו נראה מעולה!
תודה יקירה ושנה טובה 🙂
מתכון קל, מוצלח ומאד טעים . חובה פעם בשבוע אצלנו בבית
שמחה לשמוע! תודה על השיתוף 🙂
טעים טעים טעים
תודה סיגל, שמחה שאהבת 🙂
היי ממש תודה על האתר המדהים!!
יצא מאוד טעים אך יבש.. אני גרועה בבישול ורק בזכות המתכונים שכאן מצליחה להוציא מנות טעימות.
מה יכולה להיות הסיבה לכך שיצא יבש?
אולי יותר מדי אורז?
היי אור,
קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אם האורז יצא יבש זה יש להניח שזה בגלל כמות אורז גדולה יחסית לכמות הרוטב.
הי אפרת.
זה המקום הכי קשור שמצאתי לשאלה שלי.. חח
הנבטתי שעועית אדומה בשביל הניסוי ולא עולה לי לראש שול דבר שאפשר להשל איתה. (חוץ ממרק כמובן) יש לך אולי איזה תבשיל טעים להציע לי?? 🙂
היי יהודית,
את יכולה להוסיף את השעועית המונבטת לסלט ירקות.
אפשר לבשל את השעועית עד לריכוך ולהוסיף בסביבות כוס ממנה לאורז עם גזר או להכין תבשיל ירקות במחבת (כמו גזר עם קישוא) ולהוסיף לו את השעועית המבושלת.
היי
יצא פצצה !!! טעים לאללה
וכיף להכין משהו טעים בתור מי שלא יודעת להכין כלום!!
אני בדרך כלל לא מגיבה וכותבת
אבל בזכות האתר שלך אני נכנסת למטבח.
ואני שמחה בשבילך שהמפרסמים גילו את האתר המדהים הזה !!
על והצליחי ( :
תודה שירי! כיף לשמוע 🙂
שבוע נפלא וחג שמח
מתכון מושלם, טעים מאוד, אלגנטי ונראה נפלא, וחשוב מאוד מהיר וקל להכנה
מומלץ בחום
תודה אילנית, שמחה שאהבת 🙂
הכנתי ויצא טעים…תודה רבה.הכנתי את האורז ביחד עם הכול בישלתי 20 דקות כמו שרשמת באחת התגובות ויצא טעים פעם הבאה אנסה לפי המתכון.
ורציתי לישאול האם יש תחליף לרוטב טריאקי?אפשרי להכין רק עם רוטב סויה וכמה לשים?
ועוד שאלה האם יש באתר מתכון לחמין פרווה רוצה להכין לשבת.
המון תודות:)
היי קרינה,
אפשר לשים רוטב סויה עם סילאן או דבש (על כל 2 כפות סויה לשים כף עד כף וחצי סילאן/דבש).
לגבי מתכון לחמין – שלחתי לך במייל.
שבת שלום 🙂
תודה רבה אכין ואעדכן:)
היי אפרת,
רוצה להכין מחר את התבשיל הזה שניראה ממש טוב והיום אקנה את כל המצרכים ורציתי לישאול האם חייב להפשיר ליפני את הירקות או ששכה לשים מהמקפיא?ולגבי האורז איך לבשל אותו אם אין לי מוכן וכמה כוסות אורז צריך וכמה כוסות מים צריך לשים?המים צריכים להיות רותחים?אפשרי להכין מכוס וחצי אורז?
תודה תודה רבה.
היי קרינה,
לא חייבים להפשיר את הירקות לפני.
אם אין לך אורז מוכן, את יכולה לבשל כוס וחצי אורז עם 2+1/4 כוסות מים רותחים (מצורף מתכון לאורז לבן). מלח שימי 3/4 כפית.
בהצלחה 🙂
ועוד דבר רוצה להכין גם עם ברוקולי קפוא וכרוב ניצנים קפוא איך אפשרי להיסתדר איתם צריך להפשיר ליפני או לחלוט כמה דקות במים רותחים?אין לי שעועית ותירס קפוא….ואחרי שאני אטגן את העוף לישפוך את הנוזלים שיוצאים ממנו?והאם אחרי העוף לא צריך לנגב את המחבת?
תודה תודה רבה מחר על הבוקר רוצה להכין את התבשיל וכמובן אעדכן איך יצא לי:)
היי קרינה,
תירס ושעועית ירוקה אפשר להשתמש מקופסת שימורים אם אין לך.
את יכולה להוסיף ברוקולי קפוא (אפשר לחלוט חצי דקה במים רותחים ולסנן). לגבי כרוב ניצנים אני לא בטוחה לגמרי אם הוא מתאים.
ולגבי העוף, לשפוך את הנוזלים ולנגב את המחבת.
בהצלחה ויום מקסים 🙂
יצא מעולה ועשיתי את זה מלא פעמים,מתכון מוצלח לא הוספתי עדשים
תודה אילנית, שמחה לשמוע 🙂
הכנתי עכשיו, דווקא בלי הלקט רק מירקות טריים ויצא מעולה!
מעולה! שמחה שיצא טעים 🙂
ערב טוב
אשמח לדעת האם ניתן להחליף חזה עוף בפרגיות במידה וכן הטם אופן ההכנה זהה ???
תודה
דודו
כן דודו, אפשר להמיר חזה עוף בפרגיות באותה כמות. אופן ההכנה זהה למעט שהפרגיות זקוקות לטיגון/בישול של 1-2 דקות (מכל צד) יותר מחזה העוף ומומלץ לכסות אותן בזמן הטיגון כדי שיתבשלו היטב גם מבפנים.
האם צריך להפשיר את לקט הירקות והשעועית הירוקה לפני הטיגון ?
היי ניצן,
מומלץ להפשיר. אפשר פשוט לשים במסננת ולשטוף חצי דקה מתחת לברז.
שבת שלום 🙂
נגמר רוטב טריאקי . מה אפשר במקום ???
היי דודו,
אתה יכול לתבל בשליש כוס רוטב סויה ו 3-4 כפות סילאן (או דבש אם אין לך סילאן).
בנוסף לזה תשים כפית פפריקה מתוקה ומעט פלפל שחור.
בהצלחה 🙂
שלום
כמה זמן בישול עם ירקות טריים והאם נדרש לבשלמאותם בנפרד תחילה ???
היי דודו,
אפשר לבשל ירקות טריים באופן הבא: לאחר טיגון חזה העוף כדקה מכל צד, מעבירים לצלחת, מנגבים את המחבת משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן. מטגנים בצל קטן קצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים חצי גמבה קצוצה, גזר בינוני חתוך לקוביות קטנות או למקלות דקים (“גפרורים”), רבע כרוב קצוץ גס, 5-6 פטריות חתוכות. ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים במשך כ-15 דקות (רצוי עם מכסה), עד שהירקות מתרככים. לאחר מכן מוסיפים את התירס והשעועית וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות. במשך כל זמן הבישול יש לערבב מידי פעם. מוסיפים את האורז והעוף וממשיכים כרגיל לפי המתכון.
בהצלחה 🙂
תודה על אופן ההכנה . אכין ואעדכן איך יצא .
הי, בדיוק מכינה את האורז. כמה זה 200 גרם של לקט ירקות?
היי שני,
זה יוצא בסביבות כוס וחצי – 2 כוסות של לקט ירקות.
תודה רבה על התגובה המהירה! עכשיו גיליתי שאין לי טריאקי 🙁 יש תחליף?
שימי 2-3 כפות סילאן (תטעמי).
עשיתי עם טופו במקום עוף ומאוד טעים. ממליצה להוסיף רוטב צ’ילי חריף, או פלפל חלפיניו קטן לטעם החריף המקסיקני מסורתי.
תודה הילה, נשמע מעולה 🙂
אני לא רק שלא ידעת לבשל יש לי סוג של פחד מבישול, אז ניסיתי ויצא לא תאמינו מעולה, טעים וצבעוני. אז תודה לכותבי האתר
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂
היי
אפשר גם להכין עם אורז מלא?
כן, אפשר.
יצא מעולה!!
שמחה לשמוע רונה 🙂
היי
במידה ואני לא רוצה לבשל את האורז לפני ובנפרד – האם צריך להכין את המתכון באותו אופן ? כלומר לאחר שמטגנים את העוף האם ניתן להוסיף אורז לא מבושל ולטגן ? (עם מים)
תודה
היי מאיה,
אם את רוצה לבשל את האורז יחד עם כל המרכיבים אז תטגני קודם בצל קצוץ עד להזהבה קלה (אפילו שלא רשום זה מוסיף הרבה טעם). אח”כ תוסיפי את קוביות חזה העוף ותטגני כדקה מכל צד. לאחר מכן תוסיפי את הירקות, התירס והשעועית ותטגני 5 דקות תוך כדי ערבוב ובסוף תוסיפי כוס ושליש אורז לבן (לא מבושל), סויה, טריאקי, פפריקה ופלפל שחור. תערבבי היטב. תוסיפי 2 כוסות מים רותחים, תערבבי, תביאי לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים) ואז תנמיכי את האש, תכסי את הסיר ותבשלי במשך 20 דקות. תכבי את האש ותשאירי את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
בהצלחה 😉
ממש טעים יצאאאאא
שמחה לשמוע רחלי 🙂
תודה על התגובות המהירות שלך. יעשחו נראה לי הגיוני – כמות הבשר. לדעתי זה בערך 500-600 גרם.
אוקיי אז הוחלט: אושפלאו מהיר ואורז מכסיכני שיתווספו לרטטוי ומרק הירקות הטעים שלך.
תודה
ערב טוב שוב! לכמה אנשים מיועדת המנה הזו? האם אפשר להוסיף חזה עוף? נראה לי מעט מדי? או שאני טועה? אגב את מדברת על 2-3 חצי פרפר? תודה
ערב מצוין! 🙂
המנה מספיקה ל 2-3 אנשים. וכן, הכוונה ל 2-3 חצאי פרפר אבל אין בעיה להוסיף יותר חזה עוף.
אני רוצה מחר להכין את המתכון , עכשיו יש משהו שלא הבנתי , כתוב שצריך קודם לטגן את החזה עוף ולהוריד מהאש כשזה מוכן , השאלה שלי-אחרי שמטגנים את חזה העוף על המחבת (עם שמן?!) כתוב שבאותה מחבת שמים את הירקות (צריך להוסיף שמן או שלא??)
היי ג’ני,
הדרך המומלצת היא לטגן את קוביות חזה העוף עם מעט שמן (בין חצי כף לכף שמן) ולהעביר לצלחת. לנגב מעט את המחבת מנוזלי העוף, לשים עוד מעט שמן (בין חצי כף לכף שמן) ולטגן את הירקות.
בהצלחה 😉
היי
לא הבנתי מזאת אומרת אורז לא מבושל וחלק כן מבושל?
ממש לא מבושל מהשקית כשקונים אותו?
היי שני,
אורז מבושל הכוונה לאורז שבושל עם מים, אורז שהוא מוכן לאכילה (אם נשאר אורז מבושל במקרר אפשר להכין ממנו את המתכון).
אורז לא מבושל הכוונה לאורז רגיל יבש (מהשקית כשקונים אותו).
אם תבשלי כוס ושליש אורז רגיל תראי שייצא לך כ-4 כוסות אורז מבושל (כי האורז סופח נוזלים והנפח שלו גודל) לכן רשמתי כמויות אחרות לאורז יבש ואורז מבושל.
אוי, שכחתי לציין שלא שמתי שעועית ירוקה (כי אצלינו זה וטו…), והשתמשתי בשאריות עוף בגריל.
איזה כיף לשמוע! שוב תודה שחזרת לעדכן 🙂
הכנתי כמובטח בשינויים כי היו חסרים כמה דברים. שמתי תירס מקופסא (לא ממותק), שעועית מקסיקנית חריפה (מעט…), נבטים טריים וכן גמבות טריות (צהובה ואדומה). יצא אששששש! חולה על המתכונים שלך!
מכינה מחר!
יותר מדי מוצרים מפחיות וכו’ יוצא כמו דייסה, אי אפשר עם ירקות טריים??
הי קארינה,
זה כדי לקצר את משך ההכנה אבל אפשר בהחלט להשתמש בירקות טריים.
שבוע נפלא 🙂
אין צורך בהוספת מלח ? אחלה אתר!
הי קרן,
אין צורך מאחר והרטבים (סויה וטריאקי) מספיק מלוחים.
יום נפלא 🙂
האורז יצא ממש ממש טעים ובכלל המתכונים באתר שלכם מדהימים אני לא משתמשת בשום אתר אחר רק באתר שלכם.
איזה כיף לשמוע, תודה טל 🙂
ןןאןן וואוו וואווו יצא מעולה !!! תודה <3
שמחה לשמוע, תודה שחזרת לעדכן 🙂
סליחה, אם האורז לא מבושל – כמה מים צריך להוסיף?
הי יסמין,
תכיני עם כוס וחצי אורז לבן לא מבושל ותוסיפי 2+1/4 מים רותחים.
לא מוסיפים מים???
הכנתי אתמול ויצא מעולה!!