זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: פרווה
1 כוס אורז מלא (*מומלץ להשרות את האורז במים לפחות חצי שעה לפני ולסנן)
1 בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום קצוצות
גזר גדול חתוך לקוביות קטנות או לגפרורים
קישוא בינוני חתוך לקוביות קטנות או לגפרורים
פלפל צהוב או אדום חתוך לקוביות או לגפרורים
חצי סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים רותחים
תיבול: כפית מלח, כפית אבקת מרק (מומלץ מחומרים טבעיים), 2 כפות רוטב סויה, רבע פלפל שחור
-מטגנים את הבצל בסיר עם 2 כפות שמן במשך כ-3 דקות.
-מוסיפים שום, גזר, קישוא, פלפל ופטריות. ממליחים בקמצוץ מלח ומערבבים. מבשלים עם מכסה על אש בינונית במשך כ-5 דקות , עד שהירקות מעט מתרככים.
-מוסיפים את האורז המלא ומתבלים במלח, אבקת מרק, רוטב סויה ופלפל שחור.
-מוגזים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 40 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.
אפרת יקרה
שנה טובה ותודה על הכל
במקום פטריות (אם אין) מה ניתן לשים?
היי
ניתן לשים כל ירק שאוהבים למשל כרובית, אפונה, בטטה, דלעת וכו’.
יש מצב להכין את זה בסיר לחץ?
כן למרות שאין כל כך צורך.
יצא מושלםםם
הוספתי קוביות בטטה וחתיכות חזה עוף…
שמחה מאד לשמוע🩷
יצא ממש טעים. הכנתי עם אורז לבן ובמקום אבקת מרק הוספתי עוד מלח
שמחה מאד שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
הי אפרת, תודה על מתכונים מעולים.
רציתי לשאול אם ילך עם אורז רגיל?
ואם כן, יש שוני באופן ההכנה??
היי
אפשר, רק שימי 2 כוסות מים בלבד וזמן הבישול יתקצר לכ-20 דקות.
תודה רבה יצא מעולה
שמחה לשמוע❤️
מה אפשר במקום רוטב סויה?
אפשר לשים כף מים מערבבת עם כף סילאן.
אבקת מרק מחומרים טבעיים, הטענה תמיד שהאבקה לא בריאה, מה דעתך
תלוי במרכיבים שיש באבקה, לא תמיד מרכיבים טבעיים= בריאות.
אגב, את יכולה להכין אבקת מרק ביתית שהיא המומלצת ביותר מבחינה בריאותית.
על איזו אבקת מרק מבן המוכנות את ממליצה?
אני יודעת שלנוטרה זן יש אבקת מרק טבעית טובה. לא מתמצאת באבקות מרק טבעיות של חברות אחרות.
מעולם לא שמעתי על נוטרה זן. איפה משיגים אבקת מרק שלהם?
בחלק מהסופרים וכמדומני שגם באתר של נוטרה זן.