זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: פרווה
רכיבים
בצל קטן
כרובית בינונית מפורקת לפרחים (600-650 גרם)
גזר בינוני
חצי פלפל אדום (גמבה)
3 שיני שום
תיבול: כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור, כף סילאן, 2 כפות רוטב סויה
שליש כוס עלי כוסברה קצוצים
לפיזור מעל: כוסברה או בצל ירוק
אופן ההכנה
-טוחנים במעבד מזון את הבצל, הכרובית, הגזר, הפלפל והשום עד לקבלת פירורים קטנים (אין לכם מעבד מזון? אפשר לגרד את הכרובית במגרדת ואת יתר הירקות לקצוץ לקוביות קטנטנות).
-מחממים מחבת רחבה או סיר סוטאז עם 2-3 כפות שמן ומוסיפים את הירקות הטחונים. מבשלים על אש בינונית במשך 20-25 דקות, עד לריכוך (יש לערבב במהלך הבישול).
-מתבלים במלח, פלפל שחור, סילאן ורוטב סויה ומערבבים. מוסיפים כוסברה קצוצה ומערבבים.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים צמחוניים
היי!
אני בתזונה ללא פחמימות וסוכר ורציתי לשאול אם יש תחליף לסויה (אני יודעת שיש סויה בלי סוכר אבל כרגע אין לי).
והאם האת הסילאן אפשר להחליף בדבש?
תודה רבה רבה.
היי מירב,
את יכולה להכין את זה בתיבול פשוט ולשים רק כפית מלח ופלפל שחור.
אם את לא שמה סויה אין צורך לשים דבש.
זה נראה טעים. האם צריך להפשיר את הכרובית ולסנן לפני החיתוך במעבד מזון?
לא חייב להפשיר לפני.
מתכון ממש טוב,
מאוד קל להוסיף עוד דברים, אני הוספתי למשל אפונה, ממש שתי דקות לפני שזה מוכן. גם טופו עובד טוב
נשמי מעולה:)
תודה רותם
יש לי במג’ימיקס אופציה של סכינים שמסתובבים בתחתית שלו ויש אופציה למעין פומפייה שמסתובבת בחלק העליון שלו.
כשאת כותבת לטחון על איזה חלק את מתכוונת ?
פשוט אני חושש שלא יצא לי פתיתים יפים כמו בתמונה…
תודה רבה רבה
היי:)
אני טחנתי עם הסכינים בחלק התחתון.
ואוו זה אחד המתכונים האהובים עלי עלי אדמות!! הכנתי את זה בהתחלה מלת בררה כי לא הספקתי להכין כלום וזה מאוד מהיר ומספק והמשפחה שלי פשוט עפו על זה!! גם מהיר, גם טעים וגם בריא. אין על המתכונים פה איןן, גם בן אדם שלא גדל במטבח כמוני יוכל להסתדר ולהינות!!
איזה כיף לשמוע❤️
תודה רוני
היי, אין צורך לבשל מעט את הכרובית לפני זה? תודה על המענה המהיר ושבת שלום
אין צורך.
שבת שלום🙂
הי, האם לא צריך להוסיף מים לתבשיל?
חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק ואז אין צורך:)
אני כל- כך נהנית מהמתכונים שלך. כל המתכונים שלך יוצאים טעימים. הכי כיף- את מסבירה בגובה העיניים והמצרכים נגישים בכל בית. אני רצה להכין לשבת את האורז מהכרובית. זה נראה מגרה וטעים בטירוף. תודה רבה וגוט שאבעס.
תודה יקרה❤️
שבת שלום ומבורך!
נשמע מעולה
האם ניתן להשתמש בכרובית קפואה?
תודה רבה וחודש טוב
כן, זה אמור לעבוד גם עם כרובית קפואה:)
צריך לבשל את הכרובית הקפואה? או להפשיר ולטחון ?
אין צורך לבשל.
להפשיר ממש קצת ולטחון