זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 כוסות אורז לבן (*מומלץ להשרות את האורז במים כשעה לפני ההכנה ולסנן היטב)
1 בצל בינוני קצוץ
2 גזרים גדולים קלופים מגורדים בפומפיה
2 שיני שום קצוצות
שני שליש כוס עלי כוסברה קצוצים דק
3 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית תבלין קארי, רבע כפית כורכום, כפית שטוחה פפריקה חריפה, כפית פפריקה מתוקה, כפית מלאה מלח, מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר והשום ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות.
-מוסיפים את האורז ומתבלים בקארי, כורכום, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור. מוסיפים כוסברה ומערבבים.
-מוזגים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות. מרימים את המכסה ומערבבים בעדינות עם מזלג.
היי! האם אפשר לשים פפריקה מעושנת במקום החריפה?
אפשר אם כי לטעמי זה פחות מוצלח(:
יצא מעולה!
שמחה מאד לשמוע!
חייבת להגיד שזה ה-אורז האהוב עלינו ביותר!!! תודה רבה!!!
איך מכינים עם אורז בסמטי?
האם הזמנים משתנים? כמויות המים משתנות? השריית אורז במים משתנה?
תודה!
היי שני,
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
אפשר להכין עם אורז בסמטי ללא שינוי באופן ההכנה או הכמויות.
הכנו כבר כמה פעמים. כולם אוהבים בבית . כולל הילדים. מתכון מאוד פשוט ומאוד מאוד מוצלח. תודה
שמחה ממש שאהבתם את המתכון(:
תודה על השיתוף🌺
אשמח לדעת מה כדאי להגיש עם זה? כלומר איזה תוספת בשרית תתאים? ואיך להכין אותה ?
היי,
אפשר להכין אחת מהתוספות הבאות:
פרגיות במרינדה,
שניצלונים,
קציצות ברוטב.
בהצלחה!
מתכון מעולה! האם אפשר להוסיף טופו? אם כן מתי כדאי ואיך משנה כמות המים?
היי אירית,
מומלץ מאד להכין את הטופו בנפרד ולא ביחד עם האורז. טופו, בשונה מעוף או בשר, נעשה ספוגי אם הוא מתבשל יחד עם אורז.
מתכון מעולה. הוספתי גם גרעיני תירס בזמן הטיגון.
נהנו אצלי מאוד!!!
שמחה שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף🌺
מתכון מוצלח!!
מכינה בכל חג כבר כמה שנים והמחמאות לא מפסיקות לזרום.
תודה רבה!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף רוני😊
פטרוזיליה במקום כוסברה יעבוד? נענע אולי?
היי,
אפשר לשים פטרוזיליה(:
תודה! השתמשתי בפטרוזליה ויצא מעולה!! (אורז בסמטי)
שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף😊
היי אפרת,
תודה על מתכון קל וטעים. אני נהניתי. הבנות אמרו שמרגיש להם “יבש”, אולי משום שמקשרות קארי עם קרם קוקוס וזה היה חסר להן. אחת מהן הוסיפה חמאה ואמרה שטעים לה יותר. ברור לי שלהוסיף תמיד אפשר 🙂
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת,
אין לי כוסברה – רק בתבלין .
כמה לשים ממנו? או לוותר?
תודה רבה
במקום כוסברה אפשר לשים כחצי כפית תבלין כוסברה.
בהמשך לשאלה הקודמת, אם עדיף לטגן קצת את העוף במחבת בנפרד, אני לא מתעצלת, מאוד רוצה שיצא טעים, אז רק תגידי לי מה הכי נכון לעשות וזה מה שאני אעשה..😉
אף פעם לא התאכזבתי משום מתכון שלך! וכמעט כל מה שאני מכינה זה מהאתר שלך!!! שוב תודה!
היי ענאל 🙂
את קוביות חזה העוף מומלץ לתבל בקמצוץ כורכום, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור. לטגן במחבת נפרדת, מספיק כדקה מכל צד (חצי בישול) ולהעביר לצלחת.
אם את מכינה כוס וחצי אורז שימי 2+1/3 (שתיים ושליש) כוסות מים. מלח שימי כפית רגילה ולא מלאה.
את קוביות העוף תוסיפי לתערובת האורז ואז תוסיפי מים ותמשיכי רגיל לפי המתכון.
*מומלץ להשרות את האורז במים כשעה לפני ההכנה כדי שיתבשל באופן אחיד.
היי אפרת, אני מעוניינת להוסיף קוביות חזה עוף לסיר, חצי קילו בערך.
בנוסף אני רוצה לעשות כוס וחצי אורז (אני אוהבת שיש מספיק עוף והאורז לא משתלט על הכל..) האם אפשר לשלב? אם כן, באיזה שלב אני מוסיפה את העוף ומה השינויים במתכון עם כוס וחצי אורז? ממש אשמח אם תוכלי להנחות אותי.. תודה!!!💜
האם אפשר להכין עם אורז מוכן שכבר יש לי? אם כן, איך?
אפשר אבל הטעמים ייספגו יותר טוב אם תכין מאורז יבש.
אפשר לטגן בצל וגזר ואח”כ לערבב עם 3-4 כוסות אורז מבושל ולתבל לפי מה שרשום במתכון, חוץ ממלח שאני מציעה להוסיף לפי הטעם (כי אני מניחה שבאורז המבושל יש כבר מלח).
היי אפרת
מדוע צריך להשרות את האורז לפני?
אני אוהבת אורז שיוצא אחד אחד
האם זה לא פוגע בתוצאה?
כדאי להשרות כדי שהאורז יתבשל באופן אחיד וכמו שצריך.
כדי שהאורז ייצא אחד-אחד חשוב שהוא יהיה יבש. לאחר ההשריה אפשר לייבש אותו היטב במסננת.
ערב טוב
אם אני רוצה להוסיף קוביות חזה עוף שטיגנתי לפני. האם לבשל יחד עם האורז אותו זמן ? והאם כמות המים משתנה.
תודה
כן אפשר להוסיף לתערובת האורז ולבשל ביחד. אין שינוי בכמות המים.
היי אפרת רציתי לשאול על כוס אורז כמה מים? רוצה להכין כמות קטנה לעצמי בלבד.
אפשרי להוסיף גם אפונה?
היי יוכי,
על כל כוס אורז יש לשים כוס וחצי מים.
אפשר להוסיף אפונה.
הי, הכנתי עם אורז מלא, הוספתי מעט חחב קוקוס כחלק מהנוזלים. יצא טעים ברמות. תודה!
מעולה 🙂
תודה דניאלה
הי אפרת,
אנחנו לא אוכלים חריף ולכן רציתי לוותר על הפפריקה החריפה, האם זה עדיין יצא טעים?
האם תבלין הקארי חריף?
הפפריקה החריפה היא זאת שעושה את המנה קצת חריפה ואפשר לוותר עליה.
על הקארי לא כדאי לוותר כי הוא עושה את הטעם מיוחד.
40 דקות על האש זה לא מספיק
באיזה סוג אורז השתמשת?
שמת 3 כוסות מים על 2 כוסות אורז?
השרית את האורז במים לפני ההכנה?
הי אפרת,
איפה את מוצאת אבקת קארי טובה?
הטובה שהיתה לי נגמרה ואני לא זוכרת איפה קניתי אותה 😢
היי יפעת,
בדר”כ בכל חנות תבלינים ניתן למצוא אבקת קארי טובה.
הי אפרת, מה לשים במקום פפריקה חריפה? תבלין צ’ילי או יותר פלפל שחור?
ומה כדאי במקום הכוסברה? יש לי תבלין כוסברה או פטרוזליה
תודה, מיכל
היי מיכל,
אפשר לשים כרבע כפית שטוחה תבלין צ’ילי.
במקום כוסברה אפשר לשים כחצי כפית תבלין כוסברה.
אבקת קארי מעולה אני קונה רק בחנות למוצרים מהודו.שקית של 250 גרם אטומה הרמטית עם כיתוב באנגלית made in india
ניתן להשתמש בקינואה אדומה או קינואה לבנה במקום אורז?
אני חושבת שכן. הייתי מנסה עם קינואה לבנה.
האם ניתן להוסיף גם גרגרי חומוס ?
כן. אם אלה גרגירי חומוס מקופסת שימורים מספיק לסנן מנוזלים ולהוסיף. אם אלה גרגירי חומוס משקית קפואה יש להשרות אותם קודם במים רותחים במשך כ-10 דקות, לסנן ולהוסיף לאורז.
היי ,אפשר לקצוץ את הגזר במקום פומפיה ? ואם אין לי קארי ,מה עושים ?
אפשר לקצוץ לקוביות קטנטנות.
אם אין קארי אפשר להכין בלי.
אפרת, האם אפשר להכין עם בורגול במקום אורז? (אסור לי אורז 🙁
היי נורית,
אפשר לשים כוס וחצי בורגול (כמות המים אינה משתנה- 3 כוסות).
היי אפרת, האם צריך לטפל באורז לפני? לשטוף/להשרות….? תודה.
היי ענבר,
רצוי להשרות את האורז כחצי שעה-שעה במי ברז ולסנן היטב.
יום נפלא 🙂
היי אפרת הכנתי בדיוק כמו שאמרת ולגבי התיבול יצא קצת תפל אני לא יודע למה
מוזר כי האורז אמור לצאת מאוד מתובל. כנראה שהיחס בין כמויות האורז לתיבול לא היו נכונות.
באיזה כפית השתמשת? אולי הכפית היתה קטנה מידי? ובאיזה כוס השתמשת לאורז?
רוצה להכין את המתכון הזה ותוהה כמה מנות זה
תודה על ההשקעה באתר המקסים הזה
4-5 מנות.
אני גבר שעושה את צעדיו הראשונים בבישול בזכות האתר המדהים שלך ורציתי לשאול אז יזה צד של הפומפיה צריך לגרד את הגזר?
בנוסף בגלל שאני ממש חדש בתחום (גרוש טרי) יש לי שתי שאלות שאולי ישמעו מצחיקות
– כשכתבת לחמם סיר עם שמן כמה דקות בערך לוקח עד שהשמן והסיר מתחממים?
-כשכתבת לטגן את הבצל עד להזהבה קלה – כמה דקות זה לוקח בערך?
המון תודה על האתר, הוא הציל הרבה חברים גרושים שלי ועכשיו מציל גם אותי
היי יניב,
יש לגרד את הגזר בפומפיה גסה. ראה תמונה.
את השמן יש לחמם בסיר כ-10 שניות.
טיגון הבצל לוקח כ-3 דקות. יש לטגן על אש בינונית ולערבב לאורך הטיגון.
בהצלחה 🙂
יש לי שני סירים. אחד 2.9 ליטר והשני 4.7. במה עדיף להשתמש? תודה!
סיר של 2.9 ליטר אמור להספיק לכמות שבמתכון. רק כדאי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק.
היי אפרת, מתכון ממש מעולה,טעים ומזין בעלי ממש אהב.
הספקנו לאכול ממנו פעם אחת וכל השאר נזרק לפח כי התקלקל ואני אפילו לא יודעת למה.
אך זה לא מונע מאיתנו לנסות שוב מתכונים טובים ומרשימים והכי חשוב טעימים.
תודה רבה 😊
התקלקל למה? שמרתם בקופסה סגורה במקרר? כמה ימים?
הכנתי ביום שישי האחרון לכבוד השבת וכנראה בגלל שהיה בחוץ עד לכניסת השבת, אבל עדיין מנסה להבין איך התקלקל תוך חצי יום.
יום שישי שעבר זכור לי שהיה מאוד חם. אולי זה הונח ישירות בחום או ליד חלון עם שמש?
בכל מקרה, גם אם מאוד חם בחוץ ושומרים את זה בסיר, במקום מוצל וקריר בבית זה לא אמור להתקלקל תוך חצי יום. יכול להיות שאחד המרכיבים לא היה בסדר? טעמת לפני וטעמת אחרי?
יצא מושלםם הולכת להכין עכשיו עוד הפעם ואני לא הודית
שמחה שאהבת 🙂
רוצה להכין את המתכון ויש לי שתי שאלות:
1. כשאת כתבת כוס, באיזה גודל של כוס את משתמשת?
2. איזה גודל של סיר צריך למתכון הזה?
היי,
1. הכוונה לכוס בנפח של 240 מ”ל. ראי תמונה של כוס זכוכית לדוגמה.
2. סיר בינוני. רצוי סיר עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או ברזל יצוק.
הכנתי כמו שרשום במתכון שלך ויצא מעולה. הולכת להכין שוב…..
תודה לך
שמחה לשמוע 🙂
הכנתי ויצא מעולה
תודה רבה רבה רבה ❤
שמחה לשמוע!
תודה לינור 🙂
האם אפשר להשתמש באורז מלא?
כן. אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. יתר הכמויות נשארות כמו שהן, כולל כמות המים.
למה רק לי האורז יצא ירוק לגמרי?
שמתי בדיוק כמו במתכון!
אבל היה טעיםםם 🙂
היי,
שמת במקרה קארי ירוק? או שאולי שמת יותר מידי כוסברה?
שמתי קארי רגיל.
אבל השתמשתי בכוסברה יבשה -אולי לכן?
וכמה כוסברה יבשה שמת? כי כשמשתמשים בכוסברה יבשה הכמות צריכה להיות קטנה משמעותית. מספיק לשים כחצי כפית.
היי אפרת המתכון נראה מעולה
האם אפשר לשדרג אותו עם חומוס מבושל מקופסאת שימורים?
בטח 🙂
הכנתי אתמול יצא טעים מאוד!! הילדים אהבו ממש
שמחה לשמוע 🙂
תודה חגית ויום מקסים
הי אפרת, באיזה סוג אורז את משתמשת בדרך-כלל אם אפשר לשאול?
אורז פרסי של סוגת.
מתכון מעולההה!
תודה
תודה רונית, שמחה שאהבת 🙂
אפשר פטרוזליה במקום כוסברה? יוצא טעים?
עלי כוסברה יותר משתלבים עם הטעמים אבל אפשר לשים גם פטרוזיליה. זה עדיין ייצא טעים.
היי אפרת, נראה מדהים! חוואיג’ למרק הולך אם אין לי קארי? תודה 🙂
נראה לי שכן.
וואו וואו איזה אורז טעים!! לאורז עם סלרי יש עכשיו תחרות חחח 🙂 אפילו בעלי, שלא “נוהג” בדרך כלל לקחת אורז לצלחת שלו בסעודות שבת, ביקש לקבל ואהב! תודה רבה אפרת ושבוע טוב ומבורך 🙂
שמחה שאהבתם!!
שבוע טוב ומבורך 🙂