זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 17 דקות
מס’ מנות: 15 יחידות
סוג: חלבי
150 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר חתוכה לקוביות קטנות (יש להוציא את החמאה מהמקרר כשעה לפחות לפני ההכנה)
חצי כוס (75 ג’) אבקת סוכר
2 כוסות (300 ג’) קמח תמי רב תכליתי
ביצה L או XL
למילוי: ממרח שוקולד ללא גלוטן
-מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק חלק ואחיד (מומלץ להשתמש במיקסר עם וו גיטרה).
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-בעזרת מערוך מרדדים את הבצק מעל נייר אפיה לעלה בעובי כחצי ס”מ.
-קורצים עיגולים בעזרת כוס זכוכית רגילה (קוטר 7 ס”מ) ובעזרת שתי כפיות מניחים כמות של כחצי כפית ממרח במרכז כל עיגול.
-סוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב את השוליים.
-מניחים במרווחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור למשך 17 דקות עד שהבצק מעט זהוב בשוליים.
-מוציאים מהתנור ומניחים לאוזני המן להתקרר.
- עוגיות בראוניז |
- עוגיות חמאה ללא גלוטן |
- עוגיות שוקולד צ’יפס ללא גלוטן |
- עוגיות טחינה מקמח שקדים |
- עוגיות לפסח ללא ביצים |
- עוגיות פיצוחים
מתכון מצויין,השתמשתי בקמח ללא גלוטן של Barili ויצא מעולה.תודה רבה
נראה מהמם🙂
תודה עידית
אני רוצה להכין אוזני המן לל”ג מלוחים [במילוי ירקות]
יש אפשרות להמיר את זה לבצק מלוח?
מה אפשר לשים במקום אבקת סוכר, שישמור על המרקם?
תודה מראש.
היי,
לא ניסיתי, אבל מניחה ניתן לוותר על אבקת סוכר, להוסיף רבע כוס קורנפלור וכפית מחוקה מלח.
בהצלחה ופורים שמח!
מעולה!
תודה על התשובה המהירה!
חוזרת לעדכן:
הכנתי בצק עם רבע כוס קורנפלור במקום א. סוכר,
והבצק יצא לא נוח לעבודה… כל עיגול שקרצתי – נשבר,
בכל אופן אחרי האפיה המרקם היה יותר חולי ומתפורר, ולא פריך.
כנראה שקורנפלור פחות מתאים למרקם שרציתי.
בכל זאת היה טעים ונאכל…
תודה רבה!
תודה שחזרת לשתף בתוצאות😊
מה זה קמח תמי?
היי,
זו תערובת קמחים ועמילנים ללא גלוטן המשמשת תחליף לקמח.
חייב לשים קמח תמי?
או שאפשר גם קמח אחר כגון: נפלאות ,סוגת?
היי,
אפשר להשתמש בכל קמח אחר ללא גלוטן כמו קמח קונדיטור, כרגיל, מולינו…
תודה רבה יקירה!
שבת שלום❤
היי אפרת
כל המתכונים שלך בזמן האחרון הם עם קמח תמי וחבל..
נהננו מאוד מהמתכונים שלך , פשוטים וזולים , גם בלי קמח תמי…את יודעת שקמח תמי יקר, וככה כל המוצרים לצליאקים…
סיבתך מובנת לי , אך לא מצדיקה….סליחה…
היי לימור,
באתר מפורסמים מדי שבוע כמה מתכונים, רובם אינם עם קמח תמי…
המתכונים שיש בהם קמח תמי מפורסמים מתוך מחשבה על הרגישים לגלוטן, ומתוך ידיעה שהרבה מהם מוכנים להשקיע קצת יותר בקמח על מנת ליהנות מתוצאה מושלמת.
כמובן את לא חייבת להכין אותם עם קמח תמי, תוכלי להשתמש בכל קמח אחר ללא גלוטן (כפי שאני כותבת תמיד בתגובות).
הי אפרת
עם מולינו ירוק הולך?
האם היחסים נשארים אותו דבר? אודה למענה תודה מכל הלב
אמור לעבוד באותו יחס.
טעים מאד
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף ופורים שמח❤
אני גם רוצה להכין את זה בלי נדר למשלוחי מנות ניראה ממש טעים!
שמחה שאהבת את המתכון(:
יש אפשרות לשים סוכר במקום אבקת סוכר? זה לא ישנה את המרקם?
היי,
מומלץ לא להמיר את אבקת הסוכר בסוכר כי המרקם ישתנה מעט.
אם אין אפשרות אחרת שימי שליש כוס סוכר.
אשמח לדעת במה אוכל להמיר את החמאה?
היי,
אפשר להשתמש במחמאה/נטורינה או שמן קוקוס מוצק באותה כמות.