האתר משתמש בעוגיות כדי לנתח את תעבורת הגולשים, לייעודי אבטחת המידע שלכם ובאתרו המסור מילויו או חצייה על "מאשר/ת הכל" מהווים הסכמה לשימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות.
2 כוסות אורז לבן (*יש להשרות את האורז עם מי ברז כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן)
2 גזרים בינוניים קלופים מגורדים
2 שיני שום כתושות
כף שמן
כפית מלאה מלח
3+1/4 (שלוש ורבע) כוסות מים רותחים
תיבול לעוף:
כף גדושה סילאן, כפית גדושה פפריקה מתוקה, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה
מערבבים בתבנית את האורז עם הגזר המגורד, השום, כף שמן וכפית מלאה מלח. מוזגים לתבנית מים רותחים ומערבבים עם האורז.
מתבלים בנפרד את העוף עם סילאן, פפריקה, מלח ופלפל שחור. מניחים את חלקי העוף בתוך תערובת האורז.
מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות במשך כשעה וחצי.
הפעל טיימר (90 דק’)
+
טיימר פועל
מסירים את הכיסוי, מורידים את הטמפ’ ל180 מעלות וממשיכים לאפות 15-20 דקות, עד להזהבה יפה.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
*תוספות מומלצות: מומלץ להוסיף לאורז בצל בינוני מטוגן (אם אתם מטגנים בצל אז תטגנו קצת גם את הגזר המגורד). אפשר להוסיף גם צימוקים, צנוברים, אפונה משקית קפואה.