מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לקינוח שוקולד וקרם עוגיות

מתכון לקינוח שוקולד וקרם עוגיותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 30, 2015
Last modified:אפריל 1, 2019

Summary:

מתכון לקינוח רומנטי ומושלם לט"ו באב ב-10 דקות:

שכבת שוקולד קראנצ'ית עם קרם עוגיות ושערות חלבה

מתכון מדהים לקינוח שוקולד וקרם עוגיות

מצרכים (2 מנות):

לשכבת השוקולד:

50 גרם שוקולד מריר/חלב

כפית שמן

רבע כוס קורנפלקס תירס/ אגוזים קצוצים/ פצפוצי אורז / גרנולה

קרם עוגיות:

חצי מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית

כף גדושה אבקת אינסטנט פודינג וניל

רבע כוס חלב/ חלב סויה / חלב קוקוס

5-10 עוגיות אוראו/ עוגיות לוטוס/ פתי בר (רצוי בטעם שוקולד) / ביסקוויטים ללא גלוטן (ניתן להשתמש בכל סוג של עוגיות או ביסקוויטים מתוקים)

*שערות חלבה (אפשר לוותר)

אופן הכנה:

שכבת השוקולד: מניחים בקערית קוביות שוקולד עם כפית שמן וממיסים במיקרוגל. מערבבים לתערובת שוקולד חלקה. מניחים לתערובת להתקרר לגמרי לטמפ' החדר (אם התערובת תהיה חמה, המרקם הקראנצ'י עלול להפגע).  מוסיפים רבע כוס ממה שאתם אוהבים ומערבבים עד לציפוי מלא.

פורשים נייר אפיה על מגש שטוח או תבנית קטנה ויוצקים את התערובת על נייר האפיה. משטחים את התערובת בעזרת כף. מכניסים למקרר.

שכבת שוקולד קראנצ'ית

קרם העוגיות: מקציפים את השמנת במשך כדקה. מוסיפים את החלב ואינסטנט פודינג וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. שוברים את העוגיות בעזרת הידיים לחתיכות גסות ומערבבים בעזרת כף עם תערובת הקרם (כמות העוגיות היא לפי הטעם). מעבירים לקופסה קטנה מפלסטיק ומכניסים למקפיא לשעתיים לפחות.

קרם עוגיות

מרכיבים את הקינוח לפני ההגשה (זה לוקח 2 דקות): שוברים את שכבת השוקולד ל4 חתיכות. שמים בתחתית שכבה אחת, מעליה כדור קרם, מעליה שכבה נוספת של שוקולד ומעליה שוב כדור קרם. מעל ניתן לפזר שערות חלבה (לא חובה, זה טעים גם בלי 🙂 ).

*ניתן להכין את המרכיבים יום-יומיים לפני ההגשה ולשמור את הקרם במקפיא ואת השוקולד במקרר ואז יישאר רק להרכיב את המנה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

39 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי אילנה,
      200 גרם שוקולד מריר/חלב
      4 כפיות שמן
      כוס קורנפלקס תירס/ אגוזים קצוצים/ פצפוצי אורז /גרנולה
      *את שכבת השוקולד תשברי לכמה חתיכות שאת רוצה.
      קרם עוגיות:
      2.5 מיכלי שמנת מתוקה או קצפת צמחית
      5 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל
      כוס ורבע חלב/ חלב סויה /חלב קוקוס
      כ-30 עוגיות אוראו/ עוגיות לוטוס/ פתי בר (רצוי בטעם שוקולד)
      *שערות חלבה (אפשר לוותר)
      גמר חתימה טובה 🌺

  1. היי,
    יש אפשרות להמיר את השוקולד בשוקולד טעמי (הממתק עצמו), ואם כן בכמה חפיסות?
    תודה

    1. היי לירון,
      אם הכוונה בשכבת השוקולד אז עדיף שוקולד רגיל אבל אם זה השוקולד היחיד שיש לך אז אפשר להמיס 50 גרם (יש כל מיני גדלים, כדאי להסתכל כמה גרם רשום על החטיף).

  2. מכינה פעם שניה.. הפעם לראש השנה כקינוח פרווה:) יצא מעולה בפעם הראשונה שהייתי חייבת! תודה על המתכונים הכיפיים:)

  3. תודה על המתכון המעולה.
    נראה לך שיעבוד טוב בתור מעין עוגה אחת גדולה שאותה ניתן יהיה לחתוך לחתיכות אישיות?
    או שהשכבות הקראנצ'יות עלולות להשבר?

    1. היי יעל,
      אני חוששת שהשכבות הקראנצ'יות יישברו ויהיה קשה לחתוך בצורה אחידה וישרה.

  4. היי,אם אני מגישה לאורח את הקינוח בשלמותו,זה נוח עם כפית להוציא את כל אורך הקינוח בבת אחת או ששכבת השוקולד היא נורא קשה? אני רוצה שיהיה נוח לקחת חתיכה בלי "להסתבך"..

    1. היי לי,
      שכבת השוקולד היא קראנצ'ית אבל זה הקטע של הקינוח. צריך להפעיל מעט כוח כי זה לא רך אבל לא משהו רציני.
      בכל מקרה, את הגלידה מומלץ להוציא החוצה מהמקפיא כמה דקות לפני שמכינים את המנה כדי שהיא תתרכך מעט.
      בהצלחה 🙂

  5. הי אפרת, אפשר להכין את המתכון הזה בתור מאפינס גלידה? באותו קונספט שיש כאן באתר.. תודה!

    1. כן מעין, אני לא רואה בעיה 🙂
      פשוט שימי בתבנית מאפינס מסיליקון.
      בהצלחה!

  6. היי אפרת,
    תודה על כל המתכונים הנפלאים.
    אני צריכה כמות ל 8 אנשים, להכפיל את כל הכמויות בארבע או שיש רכיבים שצריך לשים פחות?
    תודה

    1. היי גילה,
      פחות מומלץ. את המרכיבים ניתן להכין יומיים לפני וביום שבת יישאר לך רק להרכיב את המנה וזה באמת לוקח 1-2 דקות 🙂

    1. היי אלה,
      אני חושבת שמכינים את זה עם סכין מיוחדת או באמצעות מכונה כשהחלבה עוד במצב נוזלי.
      במתכון הזה אין צורך להכין. קונים את זה מוכן.

  7. שלום לך. המתכון נראה מקסים!
    אין לי חלב סויה או קוקוס ואני רוצה את המתכון פרווה, מה ניתן לשים במקום החלב?

  8. וואוו… אפרת, זה נראה מעולה! חיפשתי מתכון מה להכין, והמתכון הזה פשוט מושלם!
    רומנטי ומקסים!
    שאלה: האם את השכבה הקראנצ'ית ניתן להקפיא או שהמרקם יפגם?
    תודה מראש וחג שמח לך ולאהובך

    1. תודה לורה! שמחה שאהבת את המתכון 🙂
      אפשר להקפיא, המרקם לא נפגע.
      חג שמח ומתוק 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר