מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוף ואורז בתנור

עוף ואורז בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 21, 2018
Last modified:פברואר 21, 2018

Summary:

מתכון לעוף ואורז שמכינים בתנור בתבנית אחת – כמה דקות עבודה והתנור עושה את שלו..

עוף ואורז בתנור

תבנית מלבנית בגודל 25X32

מצרכים (4-5 מנות):

8 שוקי עוף

2 כוסות אורז לבן (*יש להשרות את האורז עם מי ברז כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן)

2 גזרים בינוניים קלופים מגורדים

2 שיני שום כתושות

כף שמן

כפית מלאה מלח

3+1/4 (שלוש ורבע) כוסות מים רותחים

תיבול לעוף: כף גדושה סילאן, כפית גדושה פפריקה מתוקה, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מערבבים בתבנית את האורז עם הגזר המגורד, השום, כף שמן וכפית מלאה מלח. מוזגים לתבנית מים רותחים ומערבבים עם האורז.

-מתבלים בנפרד את העוף עם סילאן, פפריקה, מלח ופלפל שחור. מניחים את חלקי העוף בתוך תערובת האורז.

-מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות במשך כשעה וחצי. מסירים את הכיסוי, מורידים את הטמפ' ל180 מעלות וממשיכים לאפות 15-20 דקות, עד להזהבה יפה.

*תוספות מומלצות: מומלץ להוסיף לאורז בצל בינוני מטוגן (אם אתם מטגנים בצל אז תטגנו קצת גם את הגזר המגורד). אפשר להוסיף גם צימוקים, צנוברים, אפונה משקית קפואה.

עוף ואורז בתנור

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


134 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת, הכנתי לשבת ויצא מעולה!! לא התעצלתי וטיגנתי לפני כן את הגזר עם בצל, מומלץ! תודה רבה רבה ושבוע טוב 🙂

  2. וואו יצא מדהים! האורז (השתמשתי בבסמטי) אחד אחד והכי טעים עם החלקים הפריכים מלמעלה. הוספתי כמה חתיכות תפו״א בין חתיכות העוף, אבקת מרק למים החמים, דבש במקום הסילאן ובלי שום כי הבן זוג לא אוהב… אפיתי שעה עם האלומיניום ועוד חצי שעה בלי (על טורבו) ויצא מהמם. כל כך פשוט וכל כך טעים- תודה!

  3. יצא אש!! תודה לך הכנתי בדיוק לפי המתכון מצרפת תמונה .ומאמצת לכל שבוע עם תוספת אחרת של ירקות

  4. היי אפרת,
    תודה על מתכון מעולה!!
    יש אפשרות להכין עם אורז מלא? אם כן, כמות המים או זמן האפייה משתנה?

    1. היי שני,
      במקום 2 כוסות אורז לבן אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. כמות המים והתיבול אינם משתנים. גם משך האפיה לא אמור להשתנות. בכל מקרה אני ממליצה לטעום את האורז לאחר שעה וחצי של אפיה.

  5. שאלה של מתחיל שלא מבין כלום בבישול:
    רציתי להכין את המתכון. הוצאתי את העוף מהפריזר כדי שיפשרי על השיש. בינתיים יצאתי מהבית. עכשיו חזרתי והמצב הוא כזה: העוף הקפוא היה 4 שעות על השיש ואני רוצה ללכת לאכול אצל חברים.
    בקיצור מעוניין לדעת – אם נראה לך שהוא לא התקלקל ב 4 שעות על השיש ואם אני מכניס אותו עכשיו למקרר (מופשר) ולא למקפיא האם יהיה אפשר להכין את המתכון ביום ראשון (מחרתיים) או שהעוף לא יחזיק במקרר?

    1. היי מני,
      כל עוד העוף לא היה ישירות בשמש או חום אין בעיה. תשים אותו במקרר כי לא מומלץ להקפיא עוף שכבר הופשר.
      אני מאמינה שעד יום ראשון הוא יהיה בסדר.

  6. היי אפרת!! קודם כל אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך תודה רבה!! לגבי המתכון יש לי שאלות. 1. אם אני לא אוהבת מתוק וגם אין לי סילאן.. אפשר לוותר על הסילאן? אם כן רצוי לשים משהו אחר במקום?
    2. מותר להוסיף לאורז שעועית ירוקה משקית קפואה או שלא מתאים?
    3. יש לי טוסטר אובן בבית, לא תנור. אז המעלות אמורות להשתנות נכון? כי כל פעם דברים שאני מכינה בו או נשרפים או לא ממש מוכנים.. אז חשוב לי לדעת מה המעלות שלא יתפקשש לי … תודה מראש:-)

    1. היי הודיה,
      1. הסילאן לא מורגש הרבה, הוא מוסיף טעם וצבע לעוף אבל אפשר לוותר עליו.
      2. אפשר.
      3. זה ממש תלוי בטוסטר. כל טוסטר מתנהג בצורה שונה. בגלל שבמקרה הזה התבנית מכוסה בנייר כסף לא נראה לי שאמורה להיות בעיה. בכל מקרה, תמיד מומלץ לעקוב אחרי האפיה ואם יש צורך אז להנמיך את הטמפ'. תתחילי בטמפ' שרשומה במתכון.
      בהצלחה 🙂

  7. חזרתי לדווח שעוד מתכון שלך יצא נפלא!!!

    תודה רבה על מתכונים קלים וטעימים!

  8. היי נראה מעולה אני הולכת להכין… יש לי שאלה פטריות טריות ילך פה? תודה לך יופ מעולה

    1. אפרת היי, עשיתי מרשם דומה בתבנית מתכת, כמות האורז יצאה מועטה, ניסיתי בתבנית חד פעמית, כמות האורז יצאה טוב, יכולה להסביר אופה טעיתי?

  9. אפרת היקרה !
    האם אפשר להשתמש במכסה זכוכית ולא בנייר כסף , כמה מעלות וזמן?
    תודה רבה

  10. היי אפרת
    משהו ממש מוזר-זה יצא טעים וטוב לאחר שעה ורבע מכוסה, בלי השלב השני של-להוריד טמפ' ולהסיר מכסה.
    פשוט יצא טעים וטוב.
    יכול להיות שזה לא כזה קריטי?
    אני שואלת כי 'מכרתי' כבר את המתכון ואני רוצה להיות מדוייקת…
    וכן, כמו שאר המתכונים שאני מנסה אצל, גם זה הולך להיות אצלי קבוע…

    1. השלב השני לא קריטי, זה בדר"כ מוכן כבר לאחר השלב הראשון. השלב השני נועד רק כדי לתת הזהבה יפה לעוף.

    1. שפכי עליו כרבע כוס מים רותחים באופן שווה ותמשיכי לאפות עם כיסוי.

  11. יצא לי מעולה!
    היום עשיתי מהמתכונים שלך גם רולדות עם בשר טחון ועוגה בחושה עם פירות יבשים, הכל מוצלח.
    המתכונים כל כך מדוייקים בכמויות וכתובים ברור והכי חשוב טעימים.
    המון תודה אפרת 🙏

  12. היי, תודה על האתר הנפלא. משתמשת בו לעיתים קרובות. האם אפשר להשתמש באורז בסמטי מלא במקום אורז רגיל?

  13. יצא מדהיייים!! תודה רבה על הסבלנות במענה על כל השאלות…
    הכנתי במקביל גם את הבשר עם הפטריות, זללנו בשניה שהתאפשר.. לא ככ נשאר לשבת:)

  14. ועוד דבר אחרון, אפשרי גם להוסיף תפוחי אדמה חוץ מה4 כוסות אורז? אם כן הכמויות משתנות?

    1. היי רינת,
      כדאי להשתמש בתבנית הכי גדולה.
      8-16 שוקי עוף
      4 כוסות אורז לבן (*יש להשרות את האורז עם מי ברז כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן)
      4 גזרים בינוניים קלופים מגורדים
      4 שיני שום כתושות
      2 כפות שמן
      2 כפיות מלאות מלח
      6.5 (שש וחצי) כוסות מים רותחים
      תיבול לעוף: 2 כפות גדושות סילאן, 2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה, שני שליש כפית מלח, מעט פלפל שחור
      *אין בעיה להוסיף תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות. אני ממליצה לבשל אותם קודם עד לריכוך חלקי (אפשר גם לשים במיקרוגל).

    1. היי רינת,
      תשרי כמה שאת יכולה. אפילו רבע שעה עדיף מלא להשרות בכלל.

  15. היי אפרת,
    הייתי רוצה להוסיף חומוס לתבשיל. איך אני אמורה לעשות את זה? כמה זמן להשרות את החומוס, או האם בכלל לבשל אותו?

    1. היי אביטל,
      אם זה חומוס משימורים או משקית קפואה אפשר להוסיף ישירות. אם זה חומוס יבש יש להשרות במי ברז לפחות לילה לפני ולבשל במים רותחים עד לריכוך כמעט מלא ואז להוסיף לתבשיל ולאפות.

  16. יצא פנטסטי! שידרגתי עם בצל, גזר, בטטה, צימוקים וקוביות משמש ושזיפים מיובשים.
    תודה רבה!

  17. אפרת היקרה,
    התוודעתי לראשונה לאתר שלך ביום חמישי האחרון ואפשר לומר שהתמכרתי אנושות…
    מאז הספקתי לספר עליו לכל מי שפגשתי,להזמין את הספר ולבשל את העוף עם האורז וכן את ירקות השורש בתנור.
    אני בטוחה שזו רק ההתחלה…
    תודה רבה רבה על מתכונים מעולים.המשיכי להצליח!

  18. שבוע טוב אפרת,
    רציתי לעדכן שהכנתי לשבת את המתכון הזה+ קבבוני טלה עם מקלות הקינמון.בשניהם הריח היה מדהים והטעם סוףףףףף.תודה רבה על האתר המדהים. אני כבר מתחילה לחשוב על שבועות😋…יום מקסים💝

  19. היי אפרת.
    רציתי לשאול אם צריך לעשות את המתכון בתבנית זכוכית או חרס או שאפשר גם בחד פעמי רגילה
    תודה על המתכוהים
    הכל מושלם. טעים ומהיר

    1. היי דפנה,
      אני מניחה שכן למרות שעדיף להשתמש בעוף שלא בושל.
      חג שמח 🙂

  20. היי האם זה יהיה בסדר להשתמש בתבנית עגולה ובטוסטר אובן? והאם אפשר לוותר על הסיליאן?
    תודה על המענה ועל המתכונים הטעימים הללו😄

    1. אין בעיה להכין בתבנית עגולה כל עוד זה נכנס בתבנית. אפשר בטוסטר אובן.
      אפשר לוותר על הסילאן.

    1. היי עירית,
      אני ממליצה להכפיל את כל הכמויות ולהכין בתבנית ענקית בגודל 32X40.
      14-16 שוקי עוף
      4 כוסות אורז לבן (*יש להשרות את האורז עם מי ברז כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן)
      4 גזרים בינוניים קלופים מגורדים
      4 שיני שום כתושות
      2 כפות שמן
      2 כפיות מלאות מלח
      6.5 (שש וחצי) כוסות מים רותחים
      תיבול לעוף: 2 כפות גדושות סילאן, 2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה, שני שליש כפית מלח, מעט פלפל שחור

  21. היי, אני רוצה להכין את העוף לשבת כבר מיום חמישי, שייך להכין הכל בתבנית וביום שישי להכניס לתנור לאפייה?

  22. מעולה,נראה מושקע וטעים בכלום עבודה.
    אני הוספתי עוד סילאן לשם הצבע,היתר כרגיל..
    תודה על מתכון מוצלח שמבוקש עי בני הבית.

    1. אפשר. במקום 2 כוסות אורז לבן יש לשים כוס ושליש אורז מלא. כמות המים והתיבול אינם משתנים.

  23. תודה על המתכון. תמיד יוצא מעולה. האם לדעתך ניתן להוסיף ביצים קשות בקליפה כדי שיצאו ביצים חומות כמו בחמין?

    1. היי,
      אני לא בטוחה שהביצים יספיקו להיות חומות כי זמן האפיה לא ארוך מספיק. בכל מקרה, את יכולה לנסות. רק כדאי לבשל קודם את הביצים.
      יום מקסים 🙂

    1. כן, אפשר. אם את אוהבת בצל מטוגן זה יכול להוסיף לטעם. אם לא, אפשר גם להכין בלי.

  24. רוצה להודות לך על מתכונים מעולים וקלים!
    הכנתי לצהרי יום שישי את המתכון הזה ויצא פשוט מעדן!! תודה רבה לך 😄

    1. זה אמור לעבוד עם כל אורז לבן. אני משתמשת באורז לבן פרסי וזה יוצא מצוין.

    1. היי שיר,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      מוזר שיצא רטוב מידי. יש רק 3+1/4 כוסות מים שיש כאלה ששמים 4 כוסות מים על 2 כוסות אורז. אולי העוף היה קפוא שהופשר ואז הפריש המון נוזלים? בכל מקרה כמובן שלהבא אפשר להפחית את כמות המים ל3 כוסות.
      יום נפלא ופורים שמח!

  25. היי אפרת, אני תוהה האם אפשר להכין כפי שהורית בהוראות הכנה אבל
    להכניס לתנור ללילה על חום נמוך מאד ולכבות בבוקר… כמו חמין.

    1. היי עדי,
      לא ניסיתי אבל נראה לי אפשרי. אם כן כדאי אולי להגדיל את כמות המים בעוד כחצי כוס ולאפות בסיר שמיועד לתנור, במקום בתבנית.

  26. חיפשתי בדיוק להכין אוכל בלי הרבה טרחה, עשיתי את המתכון הזה ויצא נהדר, טעם עדין ועוף רך. אחלה ארוחה מזינה וקלה. תודה לך!

  27. השתמשתי בפרגיות ואת האורז הרגיל החלפתי באורז מלא ולכן הוספתי כוס מים רותחים מעבר לכמות המומלצת. יצאה מנה טעימה ביותר!!

  28. נראה ממש טוב אני כנראה יכין לשבת בע"ה ..
    המתכונים שלך אפרת ממש טובים יש לציין שניסיתי לא פעם וממש ממש נהנתי..תודה לך 🙂

    1. היי רבקה,
      התחתית לא אמורה להשחים. שמת מספיק מים? באיזה תבנית השתמשת? שמת את התבנית במרכז התנור או יותר קרוב לתחתית?
      אפית בטורבו או בתוכנית אפיה רגילה?

  29. שלום!
    אם אני רוצה להכין את המתכון ל-2 מנות, לחלק כמויות ל-2 וגם את המים לשים רק חצי כמות?
    תודה רבה!

    1. היי רבקה,
      מניחה שאפשר. תצטרכי לאפות בתבניות קטנות יותר וחלק את כל המרכיבים בחצי, כולל התיבול והמים.

    1. היי שיר,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן. במקום 2 כוסות אורז לבן יש לשים כוס ושליש אורז מלא. כמות המים נשארת כמו שהיא.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme