מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוף בלימון

עוף בלימוןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 1, 2017
Last modified:דצמבר 18, 2017

Summary:

עוף בתנור עם תפוחי אדמה מתובל בלימון, שום ותימין

עוף בלימון

מצרכים:

8 שוקיים (אפשר להשתמש בכל חלק של עוף)

3 תפוח אדמה בינוניים קלופים חתוכים לפלחים קטנים

חומרי הרוטב: 3 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, כף דבש, 3 שיני שום כתושות, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור, חצי כפית תבלין פטרוזיליה מיובשת (או כף פטרוזיליה טרייה קצוצה דק).

8 פלחי לימון

4-5 ענפי תימין

אופן הכנה:

-מערבבים בקערית: שמן זית, מיץ לימון, דבש, שום, מלח, פלפל שחור ופטרוזיליה.

-מניחים את העוף ותפוחי האדמה בתבנית, שופכים מעל את הרוטב ומתבלים באופן אחיד.

-מוסיפים את פלחי הלימון וענפי התימין ומכניסים לתנור שחומם על 180 מעלות במשך שעה ורבע-שעה וחצי.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

27 תגובות

הוסף תגובה
  1. איך פותרים את הבעיה שהעוף מתבשל ותפוחי האדמה עוד נשארים קשים?
    או שבמתכון הזה זה לא אמור לקרות?

    1. היי לאה,
      הפתרון הוא לחתוך את תפוחי האדמה לחתיכות קטנות או דקות יותר.
      אפשרות נוספת היא לרכך את חתיכות תפוחי האדמה (לפני שמתבלים אותם) 5-7 דקות במיקרוגל או במים רותחים ורק אז לתבל אותם ולהוסיף לתבנית.
      עוד אפשרות היא להכניס אותם לאפיה כחצי שעה לפני שמכניסים את העוף.
      יום מקסים 🙂

    1. בוקר טוב דבי,
      לא יצא לי להכין אבל אני יודעת ששמים עוף שלם במרכז התבנית ומסביבו מפזרים מלח גס בנדיבות ואופים על 180 מעלות במשך כשעה וחצי לפחות, עד שהעוף משחים. מבלי לכסות.

  2. תודה אפרת.

    איזה סוג טעם זהה?

    למה חשוב כל כך האיזון עם הדברים שכתבת?

    מתאים כאן אבקת מרק?

    רק אבקת המרק הזו נותנת צבע צהוב?

    אלפי תודות, לילה טוב ושבת שלום!

    1. קשה לי להסביר את הטעם כי זה שילוב של כמה טעמים. ממליצה לך לטעום לפני שאת מתבלת.
      לגבי הצעת התיבול זאת רק המלצה. כמובן שאפשר לתבל רק עם התבלין או בדרך אחרת שתבחרי. בכל מקרה אני מאמינה שייצא טעים.
      אבקת המרק הרגילה גם מוסיפה מעט צהוב אבל פחות. באבקת המרק הביתית יש פשוט יותר כורכום.

  3. ערב טוב,

    את מכירה תבלין טוקסנה? איזה טעם הוא נותן לעוף?

    איך היית מכינה איתו?

    אגב, אבקת המרק שלך מתאימה תמיד לשימוש במקום א. מרק קנויה?

    תודה רבה ושבת שלום!

    1. היי דבי,
      כן מכירה. אני בדר"כ משתמשת בו לתיבול תפוחי אדמה בתנור אבל אפשר לתבל איתו גם עוף. על כל קילו מומלץ לשים כף תבלין טוסקנה, 3 כפות שמן, כף פפריקה, מלח ופלפל שחור.
      אבקת המרק מתאימה כמעט לכל מתכון שיש בו אבקת מרק רק צריך לקחת בחשבון שהיא לעיתים צובעת את אותו תבשיל בצבע צהוב ולא תמיד זה מתאים לאותו תבשיל/מתכון.
      שבת שלום 🙂

    1. היי מאיה,
      אין צורך. צריך לקחת בחשבון שזה לא מסוג העוף בתנור שיש לו הרבה רוטב. המרינדה די נספגת בעוף עצמו.

    1. היי מרים,
      לא חזק. את ענפי הטימין מניחים מעל ולא מערבבים עם חומרי הרוטב כך שמקבלים בעיקר ארומה/ניחוח.
      חג שמח 🙂

    1. אני חושבת שאפשר להכין את התיבול עם חזה עוף אבל מומלץ להכין אותו במחבת ולא בתנור כדי שיישאר עסיסי ולא יתייבש.

  4. בוקר טוב!
    פעם עשיתי מתכון של תפו"א בתנור עם חתיכות לימון ולתפו"א היה טעם מאד מר של הקליפת לימון.
    האם יש תחליף לחתיכות לימון או שאפשר למנוע את המרירות.
    תודה מראש ויום נפלא.

    1. היי רבקה,
      אני לא הרגשתי בטעם מר כתוצאה מהלימון אבל אם את לא רוצה לקחת את הסיכון את יכולה לסדר את תפוחי האדמה בצד אחד של התבנית ואת פלחי הלימון בצד אחר או שפשוט תוותר על פלחי הלימון.
      יום מקסים 🌺

    1. לא אלא אם כן את יודעת שהתנור שלך חזק ובדר"כ מייבש את העוף. אם כן אז כדאי יהיה לכסות את העוף בנייר כסף ולהסיר את הכיסוי כחצי שעה לפני סיום האפיה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר