מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת שוקולד עסיסית


Reviewed by:
Rating:
5
On יולי 7, 2013
Last modified:נובמבר 20, 2013

Summary:

עוגת שוקולד – המתכון המנצח

פרווה (תבנית בינונית, 2 תבניות אינגליש קייק)

לערבב בקערת היבשים:

2 כוסות קמחעוגת שוקולד

4 כפות קקאו

1 אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתייה

כוס סוכר

לערבב בקערת הנוזלים:

2 ביצים

1 כוס שמן

1 כוס מים רותחים

1 כוס מי ברז

-לערבב את שתי התערובות ולשפוך לתבנית. 

-שמים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ- 35 דקות.

-כשהעוגה מוכנה וחמה שופכים עליה ציפוי שוקולד ומכסים בניילון נצמד.

לחצו להכנת ציפוי שוקולד לעוגה.

עוגת שוקולד קלה להכנה, עוגת שוקולד פרווה, עוגת שוקולד בחושה, עוגה כושית

 

עוגת שוקולד


64 Comments

הוסף תגובה
    1. היי גליה, הופתענו לשמוע שהעוגה לא הייתה לך טעימה מאחר וזאת עוגה שקיבלנו עליה מחמאות רבות. בכדי שנוכל להבין מה הסיבה לכך, נצטרך לקבל פרטים נוספים.

  1. בוקר טוב לא ברור מערבבים בשתי קערות ואחרי זה מערבבים ביחד זה לא ברור כל כך תודה עם תעזרו לי ותשלחו לי במייל תשובה

    1. היי אפרת, כן. מערבבים את קערת היבשים עם קערת הרטובים ויוצקים לתבנית. אפשרות נוספת היא להקציף קודם את הביצים עם השמן, להוסיף סוכר, אח"כ מים ובסוף את שאר החומרים. תשובה נשלחה אליך גם למייל.

      1. היי שני, אפשר בהחלט אך יש להמיס לפחות חבילה וחצי (150 גרם). זה יכול רק להעשיר את העוגה. אם את משתמשת בשוקולד מריר את יכולה להפחית מכמות הסוכר ולשים 3/4 כוס בלבד (במקום כוס).

  2. מעולה! אני בת 14 ואני מתחילה ללמוד לבשל ולאפות וזה עוגה באמת קלה וטעימה, ההורים שלי טעמו ולא ציפו ממני שיצא לי כזה טעים, :-)

  3. שלום אני ניסיתי להכין פעם אחת את העוגה והלמעלה נשרף לי והלמטה לא נאפה רציתי לדעת מה הסיבה האם צריך לשים את החימום של התנור גם למעלה ולמטה או רק למעלה או רק למטה? והאם אני יכולה להשתמש בשתי תבניות קטנות של אלומיניום המלבניות הארוכות? כי אין לי תבנית גדולה אשמח לתשובה:-)

    1. היי מרי, צריך להניח את העוגה במרכז התנור ולהפעיל את התנור בתוכנית הרגילה (למעלה ולמטה). וכן, את יכולה להשתמש ב-2 תבניות ארוכות. בהצלחה:)

    1. היי מעיין, אפשר אבל אני ממליצה לשלב עם קמח רגיל כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מידי, זאת אומרת כוס קמח רגיל וכוס קמח מלא.

    1. היי בני, החלק העליון אמור לצאת כמו כל עוגה בחושה. השאלה כמה קריספי זה יצא. העוגה נאפתה במרכז התנור ובתוכנית האפייה הרגילה של למעלה ולמטה?
      לגבי פתרון- ברגע ששופכים את ציפוי השוקולד על העוגה מיד עם הוצאתה מהתנור, הציפוי מרכך את החלק העליון.

    1. היי סיון, אפשר בלי אך כדי שתצא עוגה אוורירית אני ממליצה לנפות לפני את הקמח ולערבב את העוגה כמה שפחות לאחר הוספת הקמח.

    1. היי גילי, הכמות במתכון מתאימה לתבנית עגולה 24 או 26. אם תכיני אותה בתבנית 29 היא תצא נמוכה. אם את בכל זאת רוצה להכין בתבנית 29 צריך להכפיל את הכמויות ב 1.5. זאת אומרת: 3 כוסות קמח תופח, 6 כפות קקאו, 1.5 כפיות סודה לשתיה, 1.5 כוסות סוכר, 3 ביצים, 1.5 כוסות שמן, 3 כוסות מים חמים.

      1. אאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא

    1. היי שני, מדדת את תחתית התבנית או את השוליים העליונים של התבנית? את מתכוונת לתבנית האלומיניום (חד פעמית) הגדולה ביותר?

  4. העוגה שלך בגרסה הטבעונית – -
    טבענתי את העוגה שלך אתמול והחלפתי את 2 הביצים.
    התחליף הוא 1 ביצה = 1/2 בננה בשלה שמועכים במזלג,
    מפזרים כפית אבקת אפיה מעל וממשיכים למעוך עם המזלג,
    זה תהליך כימי מדהים ממש ניסוי :) .
    כל השאר עשיתי בדיוק לפי הוראותיך – -

    יצאה עוגה מעולה, גבוהה, טעימה וריחנית.
    הבן שלי (8) מתענג עליה.

    זו היתה הכנה לעוגה שאני צריכה להביא לבי"ס בתבנית הגדולה,
    כן, מדדתי את החלק הפנימי, התכוונתי לתבנית הגדולה ביותר.
    אני מנחשת שצריך 2 וחצי כמויות מהרשום.
    נראה לי שרק כפול יצא די נמוך.

    תודה רבה וגם על זה שאת חוזרת כל כך מהר.
    שמחתי להכיר את האתר שלך, מתחילה 'לחפור' בו.

    שבת שמחה.

  5. בעצם שיניתי עוד דבר קטן, פיזרתי על הבלילה מספר
    פתיתי שוקולד לבן שטבעו פנימה.
    אני נטולת פחמימות וסוכר כעת כך שלא אטעם בעצמי,
    אבל הבן שלי נמס לי כאן,
    היום ייבדק על השכנים והחברים :)

    תודה.

    1. השתמשתי ב1/2 כוס קמח לבן ובאחת וחצי קמח מלא.
      לציפוי השוקולד החלפתי את החמאה/מרגרינה בשמן קוקוס.

      (מצטערת שיצא ב-3 הודעות, אין אפשרות עריכה לתיקונים).

      1. תודה רבה שני!!
        בזכותך יש לנו עוגה טעימה גם בגרסה הטבעונית והבריאה יותר :-)
        ולגבי גודל התבנית, בתבנית הגדולה נכנסות 4 תבניות אינגליש קייק אז ההגיון אומר שצריך להכפיל את הכמויות ב-2 אבל אני מסכימה איתך שכדי שתצא עוגה גבוהה אולי כדאי להכפיל ב2.5.
        שבת נפלאה!

    1. הי ציפי, לא חובה זאת רק המלצה.
      כיסוי העוגה בניילון נצמד בעודה חמה גורם לעוגה להיות עסיסית ורכה יותר.
      בכל מקרה, רצוי תמיד לכסות כל עוגה בחושה בניילון נצמד לאחר שהיא מתקררת לטמפרטורת החדר וזאת כדי לשמור על הטריות שלה. את הכיסוי משאירים כל זמן שלא אוכלים את העוגה.

  6. עוגה מעולההההה
    מככבת אצלי מאז שגיליתי את המתכון הזה
    תודה על אתר ומתכונים מקסימים וקלים
    יישר כוח
    מחכה למתכונים לקראת חג הפסח :)

    1. היי, תכפילי את הכמויות ב-2 , זאת אומרת 4 כוסות קמח, 8 כפות קקאו, 2 שקיות א.אפיה, 2 כפיות סודה לשתיה, 2 כוסות סוכר (לדעתי אפשר להסתפק גם בכוס וחצי אם עושים ציפוי), 4 ביצים, 2 כוסות שמן, 2 כוסות מים רותחים, 2 כוסות מים פושרים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013 Frontier Theme