מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת שוקולד עסיסית

עוגת שוקולד עסיסיתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 7, 2013
Last modified:פברואר 4, 2018

Summary:

עוגת שוקולד – המתכון המנצח

עוגת שוקולד עסיסית

עוגת שוקולד עסיסית

פרווה (תבנית בינונית, 2 תבניות אינגליש קייק, תבנית עגולה 24)

מצרכים:

2 ביצים גדולות (או 3 ביצים קטנות)

כוס ושליש (265 ג') סוכר

1 כוס (200 ג') שמן

1 כוס (240 מ"ל) מים פושרים

1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים

מערבבים בקערה (קערת הקמחים):

2 כוסות (280 ג') קמח

1 שקית  (10 ג') אבקת אפיה

1 כפית (3 ג') שטוחה אבקת סודה לשתייה

4 כפות (40 ג') קקאו

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים (בכף או במיקסר) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, 2 כוסות מים (קודם פושרים ואז רותחים) ובסוף את קערת הקמחים עד לקבלת תערובת אחידה (התערובת אמורה לצאת מאוד דלילה).

-יוצקים לתבנית משומנת ואופים בתנור במשך 35-45 דקות (מומלץ לבדוק את העוגה בעזרת קיסם. אם יוצא רטוב- בדקו עוד 5-10 דקות שוב, אם יוצא יבש- העוגה מוכנה). הערה: מאחר והבלילה נוזלית לעיתים לוקח לעוגה יותר זמן להאפות. פשוט השאירו בתנור עד שהעוגה מוכנה, כמה זמן שזה לוקח. אם במקרה החלק העליון מתחיל להשחים מידי, יש להנמיך את המעלות ל170-165 ולהמשיך לאפות.

-כשהעוגה יוצאת מהתנור (בעודה חמה) שופכים עליה ציפוי שוקולד ומכסים בניילון נצמד.

לחצו להכנת ציפוי שוקולד לעוגה.

הערה: בעקבות מספר תגובות בודדות שקיבלתי שהעוגה לא מספיק מתוקה– אם בכוונתכם להכין ציפוי שוקולד לעוגה (שאגב הציפוי מוסיף מאוד ומומלץ שלא לוותר עליו 🙂 )- לטעמי כמות הסוכר מספיקה. אם אתם רוצים להכין את העוגה בלי ציפוי או שאתם אוהבים מתוק- אתם יכולים להגדיל כמות הסוכר בחצי כוס נוספת.

מאחר והבלילה מאוד דלילה היא לא מתאימה להכנה בתבנית נשלפת רק בתבנית סגורה.

עוגת שוקולד קלה להכנה, עוגת שוקולד פרווה, עוגת שוקולד בחושה, עוגה כושית

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

1,492 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי.. יש לי תבנית עגולה 22.. מה משתנה מבחינת הכמויות? מחכה לתשובה, חייבת להתחיל להכין אותה בשעה הקרובה..

    1. היי רוני,
      כמויות לתבנית 22:
      2 ביצים גדולות
      כוס סוכר
      3/4 כוס שמן
      כוס ושליש מים חמימים
      כוס וחצי קמח
      כפית וחצי אבקת אפיה
      חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
      3 כפות קקאו

    1. היי חגית,
      כמויות לתבנית מלבנית ענקית:
      5 ביצים L
      2.5 כוסות סוכר
      1 כוס + 3/4 כוס שמן
      כוס וחצי מים פושרים
      כוס וחצי מים חמים
      4 כוסות קמח תופח (או 4 כוסות קמח רגיל מעורבבות עם 4 כפיות אבקת אפיה)
      כפית אבקת סודה לשתיה
      8 כפות קקאו (אפשר לשלב חצי כמות עם אבקת שוקולית)

  2. אפרת תודה רבה על מתכון קל וטעים כל כך!!! היה מושלם!!! אפילו אנשים שלא אוהבים עוגות שוקולד אמרו שהעוגה מושלמת!!! ואני לא כלכך טובה בבישולים חחח.
    המתכונים שלך תמיד מוצלחים!!!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר