מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת שוקולד עסיסית

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Reviewed by:
Rating:
5
On יולי 7, 2013
Last modified:יוני 17, 2014

Summary:

עוגת שוקולד – המתכון המנצח

פרווה (תבנית בינונית, 2 תבניות אינגליש קייק)

מערבבים בקערת היבשים:עוגת שוקולד

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

1 כפית אבקת סודה לשתייה

4 כפות קקאו

1 כוס סוכר

מערבבים בקערת הנוזלים:

2 ביצים

1 כוס שמן

1 כוס מים רותחים

1 כוס מי ברז

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בקערה אחת את שתי התערובות (היבשים והרטובים) עד לקבלת בלילה אחידה ויוצקים לתבנית. 

-אופים בתנור במשך 35-40 דקות.

-כשהעוגה יוצאת מהתנור (בעודה חמה) שופכים עליה ציפוי שוקולד ומכסים בניילון נצמד.

לחצו להכנת ציפוי שוקולד לעוגה.

עוגת שוקולד קלה להכנה, עוגת שוקולד פרווה, עוגת שוקולד בחושה, עוגה כושית

 

עוגת שוקולד



186 Comments

הוסף תגובה
    1. היי גליה, הופתענו לשמוע שהעוגה לא הייתה לך טעימה מאחר וזאת עוגה שקיבלנו עליה מחמאות רבות. בכדי שנוכל להבין מה הסיבה לכך, נצטרך לקבל פרטים נוספים.

      1. אני חושבת שצריך להוסיף לה עוד סוכר כי היא לא כזו מתוקה ובלי קרם זה בכלל לא מתוק..
        אבל בסך הכל העוגה יצאה פשוט מושלמת לא יבשה ולא רכה היא ספוגית וטובה!

  1. בוקר טוב לא ברור מערבבים בשתי קערות ואחרי זה מערבבים ביחד זה לא ברור כל כך תודה עם תעזרו לי ותשלחו לי במייל תשובה

    1. היי אפרת, כן. מערבבים את קערת היבשים עם קערת הרטובים ויוצקים לתבנית. אפשרות נוספת היא להקציף קודם את הביצים עם השמן, להוסיף סוכר, אח"כ מים ובסוף את שאר החומרים. תשובה נשלחה אליך גם למייל.

      1. היי שני, אפשר בהחלט אך יש להמיס לפחות חבילה וחצי (150 גרם). זה יכול רק להעשיר את העוגה. אם את משתמשת בשוקולד מריר את יכולה להפחית מכמות הסוכר ולשים 3/4 כוס בלבד (במקום כוס) ולהפחית את כמות המים לכוס וחצי.

  2. מעולה! אני בת 14 ואני מתחילה ללמוד לבשל ולאפות וזה עוגה באמת קלה וטעימה, ההורים שלי טעמו ולא ציפו ממני שיצא לי כזה טעים, :-)

  3. שלום אני ניסיתי להכין פעם אחת את העוגה והלמעלה נשרף לי והלמטה לא נאפה רציתי לדעת מה הסיבה האם צריך לשים את החימום של התנור גם למעלה ולמטה או רק למעלה או רק למטה? והאם אני יכולה להשתמש בשתי תבניות קטנות של אלומיניום המלבניות הארוכות? כי אין לי תבנית גדולה אשמח לתשובה:-)

    1. היי מרי, צריך להניח את העוגה במרכז התנור ולהפעיל את התנור בתוכנית הרגילה (למעלה ולמטה). וכן, את יכולה להשתמש ב-2 תבניות ארוכות. בהצלחה:)

    1. היי מעיין, אפשר אבל אני ממליצה לשלב עם קמח רגיל כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מידי, זאת אומרת כוס קמח רגיל וכוס קמח מלא.

    1. היי בני, החלק העליון אמור לצאת כמו כל עוגה בחושה. השאלה כמה קריספי זה יצא. העוגה נאפתה במרכז התנור ובתוכנית האפייה הרגילה של למעלה ולמטה?
      לגבי פתרון- ברגע ששופכים את ציפוי השוקולד על העוגה מיד עם הוצאתה מהתנור, הציפוי מרכך את החלק העליון.

    1. היי סיון, אפשר בלי אך כדי שתצא עוגה אוורירית אני ממליצה לנפות לפני את הקמח ולערבב את העוגה כמה שפחות לאחר הוספת הקמח.

    1. היי גילי, הכמות במתכון מתאימה לתבנית עגולה 24 או 26. אם תכיני אותה בתבנית 29 היא תצא נמוכה. אם את בכל זאת רוצה להכין בתבנית 29 צריך להכפיל את הכמויות ב 1.5. זאת אומרת: 3 כוסות קמח תופח, 6 כפות קקאו, 1.5 כפיות סודה לשתיה, 1.5 כוסות סוכר, 3 ביצים, 1.5 כוסות שמן, 3 כוסות מים חמים.

      1. אאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא

    1. היי שני, מדדת את תחתית התבנית או את השוליים העליונים של התבנית? את מתכוונת לתבנית האלומיניום (חד פעמית) הגדולה ביותר?

  4. העוגה שלך בגרסה הטבעונית – –
    טבענתי את העוגה שלך אתמול והחלפתי את 2 הביצים.
    התחליף הוא 1 ביצה = 1/2 בננה בשלה שמועכים במזלג,
    מפזרים כפית אבקת אפיה מעל וממשיכים למעוך עם המזלג,
    זה תהליך כימי מדהים ממש ניסוי :).
    כל השאר עשיתי בדיוק לפי הוראותיך – –

    יצאה עוגה מעולה, גבוהה, טעימה וריחנית.
    הבן שלי (8) מתענג עליה.

    זו היתה הכנה לעוגה שאני צריכה להביא לבי"ס בתבנית הגדולה,
    כן, מדדתי את החלק הפנימי, התכוונתי לתבנית הגדולה ביותר.
    אני מנחשת שצריך 2 וחצי כמויות מהרשום.
    נראה לי שרק כפול יצא די נמוך.

    תודה רבה וגם על זה שאת חוזרת כל כך מהר.
    שמחתי להכיר את האתר שלך, מתחילה 'לחפור' בו.

    שבת שמחה.

  5. בעצם שיניתי עוד דבר קטן, פיזרתי על הבלילה מספר
    פתיתי שוקולד לבן שטבעו פנימה.
    אני נטולת פחמימות וסוכר כעת כך שלא אטעם בעצמי,
    אבל הבן שלי נמס לי כאן,
    היום ייבדק על השכנים והחברים :)

    תודה.

    1. השתמשתי ב1/2 כוס קמח לבן ובאחת וחצי קמח מלא.
      לציפוי השוקולד החלפתי את החמאה/מרגרינה בשמן קוקוס.

      (מצטערת שיצא ב-3 הודעות, אין אפשרות עריכה לתיקונים).

      1. תודה רבה שני!!
        בזכותך יש לנו עוגה טעימה גם בגרסה הטבעונית והבריאה יותר :-)
        ולגבי גודל התבנית, בתבנית הגדולה נכנסות 4 תבניות אינגליש קייק אז ההגיון אומר שצריך להכפיל את הכמויות ב-2 אבל אני מסכימה איתך שכדי שתצא עוגה גבוהה אולי כדאי להכפיל ב2.5.
        שבת נפלאה!

    1. הי ציפי, לא חובה זאת רק המלצה.
      כיסוי העוגה בניילון נצמד בעודה חמה גורם לעוגה להיות עסיסית ורכה יותר.
      בכל מקרה, רצוי תמיד לכסות כל עוגה בחושה בניילון נצמד לאחר שהיא מתקררת לטמפרטורת החדר וזאת כדי לשמור על הטריות שלה. את הכיסוי משאירים כל זמן שלא אוכלים את העוגה.

  6. עוגה מעולההההה
    מככבת אצלי מאז שגיליתי את המתכון הזה
    תודה על אתר ומתכונים מקסימים וקלים
    יישר כוח
    מחכה למתכונים לקראת חג הפסח :)

    1. היי, תכפילי את הכמויות ב-2 , זאת אומרת 4 כוסות קמח, 8 כפות קקאו, 2 שקיות א.אפיה, 2 כפיות סודה לשתיה, 2 כוסות סוכר (לדעתי אפשר להסתפק גם בכוס וחצי אם עושים ציפוי), 4 ביצים, 2 כוסות שמן, 2 כוסות מים רותחים, 2 כוסות מים פושרים.

    1. הי ורד, לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה להכין את העוגה הזאת בטוסטר אובן רק מומלץ שתכיני את העוגה ב-2 תבניות תבניות אינגליש קייק.

  7. אהלן! העוגה נראית ממש טוב!
    רק שאני עובדת עליה כבר 25 דק'.. זה בסדר? (צריך רק 10..?)
    תודה! מתה על המתכונים שלכם!!!

    1. היי,
      25 דקות? זה המון זמן. זה כולל גם קניית המצרכים בסופר..? ;-)
      כל שצריך זה רק לשים את החומרים בקערה ולערבב (אפילו אין צורך במיקסר). גם הבחישה של החומרים צריכה להיות קצרה ומהירה.
      טוב, העיקר שהעוגה תצא טעימה אחרי כל ההשקעה :-)

    1. הי סימה,
      דווקא העוגה הזאת יצאה לא טעימה?
      האם השתמשת באותם מצרכים שרשומים במתכון ופעלת לפי ההוראות?
      אם כן, תתארי לי איך יצאה העוגה כדי שאוכל לנסות להבין מה הסיבה והיכן הבעיה.

    1. הי נעה,
      הכמות מספיקה ל-2 תבניות בקוטר 22 אם משתמשים בתבנית מאלומיניום (חד פעמית).
      אם זאת תבנית ממתכת (שבדר"כ יותר גדולה) אז הכמות תספיק ל2 תבניות בקוטר 20.

  8. היי.
    עוגה סוף הדרך!
    רכה, עסיסית וטעימה.
    כל הכבוד על המתכונים, ההסברים, והתגובות המהירות לכל שאלה ובעיה.
    אצלי במועדפים….

  9. היי עם אני רוצה באינגליש קייק אחת אז פשוט להמיר כמויות בחצי? ולגבי ציפוי העוגה אני רוצה ציפוי פרווה שיספיק לי בדיוק לתבנית אחת? אשמח לתשובה מהירה יום טוב

    1. היי שקד,
      נכון, לתבנית אינגליש קייק אחת תכיני חצי מהכמויות הרשומות ולציפוי לתבנית אחת: 50 גרם שוקולד מריר+ 10 גרם מרגרינה+ כף וחצי מים. להמיס במיקרוגל ולצקת על העוגה.

  10. תקשיבו גיליתי את המתכון רק ליפני שבועיים וכבר הספקתי לאפות אותה 4 פעמים עוגה מנצחת וכל כך רכה שאין דברים כאלה למי שרוצה עוגת שוקולד אמיתית אז בהחלט שזהו המתכון!

      1. תודה רבה על המענה המהיר 3> כבר בתנור
        מבטיחה לספר איך יצא.. אגב החבאתי בתוכה הפתעות { כדורי ממרח לוטוס ושוקולד לבן קפואים}

  11. אם אני מכינה כמות כפולה של העוגה לתבנית אלומיניום ענקית היא לא תצא נמוכה?
    כמה זמן צריך לשים אותה בתנור ועל כמה מעלות?
    תודה!

    1. הי ורד,
      אין בעיה להכפיל כמויות ולהכין בתבנית אלומיניום ענקית. העוגה לא אמורה לצאת נמוכה.
      מומלץ לאפות ב 170 מעלות במשך 50-60 דקות, זה יכול להמשך קצת יותר (ניתן לבדוק עם קיסם במרכז העוגה, אם הקיסם יוצא יבש העוגה מוכנה).

  12. העוגה הזי כל כך מוצלחת!!! הוספתי כוס סוכר וזו היתה עוגה מנצחת!! אפילו הכנתי מקמח מלא יהיתה מיוחדת!!!
    מומלצת בחום

  13. פעם ראשונה שאני נכנסת לאתר הזה וראיתי את המתכון והחלטתי שאני חייבת להכין – סופסוף עוגה שאפשר להכפיל כמויות לתבנית ענקית ועדיין לא לגמור את כל התריסר ביצים!
    התגובות ממש עשו לי חשק להכין אותה היום רק שאלה- אם אני מוותרת על הציפוי היא תצא מספיק מתוקה?
    תודה – כיף להכיר אתר חדש ומתכונים מומלצים!

    1. הי שירה,
      קודם כל ברוכה הבאה לאתר!
      כן, אם את שמה כוס סוכר העוגה אמורה לצאת מתוקה, אבל מאחר והכל תלוי בטעם אישי, אם את אוהבת מאוד מתוק, תוסיפי עוד רבע כוס סוכר.
      העוגה טעימה גם ללא ציפוי אך עם ציפוי היא יותר טעימה, כי הציפוי מוסיף עוד טעם ועסיסיות לעוגה, זה כבר לשיקולך ;-)

    1. הי אילנית,
      מומלץ לעטוף את העוגה בניילון נצמד ולשמור בטמפרטורת החדר. אין צורך להכניס במקרר.
      סופשבוע נעים :-)

  14. היי,

    סתם שאלה…למה כלכך הרבה שמן, אם אפחית בחצי מכמות השמן זה יכול לגרוע במשהו מאיכותה של העוגה?(הכנתי אותה במתכונתה הרגילה והיא יצאה מעולה)
    מחכה לתגובתך לפני שאתחיל בניסוי משלי..
    תודה

    1. הי ריקי,
      השמן גורם לעסיסיות העוגה אבל מניסיון אפשר להכין גם עם 2/3 כוס שמן, פחות מזה לא ניסיתי :-)

    1. הי טל,
      לא חובה, זה רק טיפ כדי שהעוגה תצא יותר עסיסית ורכה כי האדים נספגים בעוגה וגורמים לה להיות רכה יותר.

  15. בוקר טוב!
    האם העוגה מתאימה לחגיגת יום הולדת לילדים קטנים? מתכננת להשתמש בה כבסיס לעוגתפרפר ומעליה רוטב שוקולד…
    דחוף… צריכה לקנות היום חומרים….
    תודה רבה
    שרון

  16. היי
    בדרך כלל כל עוגה שאני אופה אני זורקת ויוצא לא טעים או בכלל לא יוצא ,עם כל מי שביררתי אמרו לי שהתנור שלי חם מדיי למרות שהוא יחסית חדש . האם בכל זאת את ממליצה לי לנסות אותה ומה הטמפ המומלצת אם התנור חם מדיי .ומה הכמויות אני מכינה עם תבנית מלבנית חד פעמית .אני לא מעיזה לנסות תרגיעי אותי בבקשה כי בני מבקש כל יום עוגה טעימה

    1. הי ריהם,
      אני ממליצה להכין בשתי תבניות אינגליש קייק במקום בתבנית אחת גדולה.
      כדי שאוכל להבין בדיוק מה הסיבה שהעוגות לא מצליחות לך והאם הסיבה היא התנור החזק, אשמח אם תפרטי לי איך העוגות יוצאות בדרך כלל. האם הן נשרפות? מתייבשות? ועל כמה מעלות את בדר"כ אופה וכמה זמן הן בתנור.
      ממתינה לתשובתך :-)

      1. לרוב הם נשרפות מבחוץ ובפנים לא בשלות ויש כאלה עם הרבה סדקים מלמעלה ויש גם שנדבק חלק בתחתית למרות שאני אופה רק בתבנית חד פעמית .לאחרונה הנמכתי את הטמפ ל 160-165 אבל לא כל העוגות יוצאות טוב .עכשיו ניסיתי עוגת דבש ומייפל וכבר אני רואה סדק גדול מלמעה אחרי עשר דקות בתנור.

        1. אז כנראה שהבעיה היא בתנור ובמיקום העוגה בתנור.
          אני מצרפת לך כמה טיפים חשובים ואם תקפידי עליהם אני מאמינה שתצא לך עוגה מוצלחת:
          1. אפיה בשתי תבניות אינגליש קייק, עדיף מאלומיניום חד פעמי. יש לשמן היטב את התבניות לפני שיוצקים לתוכה את הבלילה.
          2. יש לחמם את התנור כ-10 דקות לפני האפיה. אני ממליצה שתאפי על 165 מעלות מאחר והתנור שלך חזק.
          3. שימי לב שאת מכוונת את התנור לתוכנית הרגילה שהיא למעלה ולמטה (בדר"כ זה סימן של שני קווים עליון ותחתון). לא לאפות על טורבו או על תוכנית אפיה אחרת.
          4. את רשת התנור תשימי על השלב השני מלמטה, ועליו תניחי את העוגות (בסופו של דבר הרשת אמורה להיות קצת נמוך יותר מקו האמצע). הקפידי שהעוגות תמיד יהיו במרכז התנור.
          5. יש להכניס את העוגה לתנור מיד כסיימת לערבב את הבלילה (לא מומלץ לתת לבלילה לעמוד בצד יותר מידי זמן).
          6. אין לפתוח את התנור ב-20 דקות הראשונות של האפיה ומומלץ להקפיד על זמנים, עדיף לכוון שעון או להשתמש בטיימר של התנור. יש לבדוק את העוגה לאחר 25 דקות, ואח"כ 30 דקות ואח"כ 35 דקות וכך הלאה עד שהיא מוכנה. הבדיקה נעשת באמצעות קיסם שנועצים במרכז העוגה. אם יוצא יבש, העוגה מוכנה ויש להוציאה מיד מהתנור אחרת היא תתייבש.
          *זה לא נורא אם יש כמה סדקים בעוגה או שהעוגה מקבלת "בטן", אפשר תמיד לכסות את זה בקרם שוקולד. העיקר שימי לב שהעוגה לא נשרפת בחלק העליון ואם את רואה שכן, תכסי אותה בנייר אלומיניום והמשיכי לאפות.
          בהצלחה ומחכה לעדכון איך יצא ;-)

    1. הי קרן,
      אפשר לשים במקום אבקת שוקולית או לפחות 100 גרם שוקולד מריר מומס (אם את מוסיפה שוקולד מריר מומלץ להוסיף לתערובת הקמח עוד 2 כפות קמח תופח בנוסף לכמות שרשומה).
      חג שמח!

  17. טעימה מאוד טבל כמו כל עוגת שוקולד שאני עושה לצערי היא נפלה. אחרי שפותחים לבדוק כשהעוגה מוכנה מה את ממליצה לעשות שלא תיפול לסגור את התנור בחזרה להשאיר חצי פתוח?

    1. היי ענבל,
      אם העוגה תופחת באפיה ולאחר מכן נופלת אז אני ממליצה לאחר האפיה להשאיר את התנור חצי פתוח ולאחר כ10 דקות להוציא את העוגה.
      חשוב גם לא לפתוח את דלת התנור באמצע האפיה אלא רק לקראת הסוף כדי לבדוק אם העוגה מוכנה.
      אני ממליצה להבא לאפות בטמפרטורה נמוכה יותר לפחות ב10 מעלות ממה שרשום במתכון. הכוונה שאם רשום 180 מעלות תאפי ב170 או 160 כי יכול להיות שהתנור שלך חזק וזאת הסיבה (קחי בחשבון שזמן האפיה יתארך).
      בנוסף, תשימי לב אם את משתמשת באותן שקיות אבקת אפיה בכל העוגות שנפלו. אם כן, אני ממליצה לקנות אבקות אפיה חדשות כי יכול להיות שהן ישנות ולא אפקטיביות במיוחד.
      ההמלצה שלי היא לאפות בתבניות חד פעמיות מאלומיניום או מסיליקון.
      בהצלחה בפעם הבאה ;-)

  18. העוגה יצאה פשוט נורא!! הלכה ישר לפח ונשארנו בלי עוגה לשבת.
    הכנתי בדיוק לפי המתכון, הבלילה יצאה נוזלית מדי. שתי כוסות מים זה כנראה יותר מדי, אח"כ העוגה עצמה היתה בעלת טעם מגעיל, מרקם דביק ומוצפת בשמן.

    1. היי אפרת,
      צר לי שהתאכזבת מהעוגה. הבלילה אכן אמורה לצאת נוזלית וזה מה שהופך את העוגה לרכה.
      אני מופתעת מתגובתך שכן זאת עוגה קלה להכנה ומוצלחת מאוד (את מוזמנת להסתכל בתגובות החיוביות).
      כנראה שבכל זאת משהו לא נעשה לפי המתכון או שזה עניין של טעם.

    1. היי טליה,
      העוגה אמורה לצאת עסיסית בתנאי שמוציאים אותה בזמן מהתנור, אחרת היא מתייבשת כמו כל עוגה. מומלץ להכין אותה עם ציפוי שמרטיב אותה.
      שבוע נפלא :-)

    1. היי גליה,
      אם מקפידים לערבב מהר הביצים לא מתבשלות בתערובת.
      אפשר להשתמש גם במים פושרים אבל עדיף רותחים מהסיבה שהם גורמים לעוגה להיות רכה יותר.

    1. היי מיטל,
      את יכולה להכין ציפוי קצפת. להקציף מיכל שמנת/קצפת צמחית עם אינסטנט פודינג וניל/ שוקולד.

    1. היי מיטל,
      אפשר להקציף את השמנת עם 100 גרם שוקולד מריר או לבן מומס או להכין גנאש – במקום להקציף יש לחמם את השמנת ולהוסיף קוביות שוקולד מריר/לבן, לערבב לתערובת חלקה ולצקת על העוגה.
      רעיון נוסף- אם את לא רוצה ציפוי מקצפת אפשר להמיס במיקרוגל 2-3 כפות גדושות של ממרח מכל טעם (נוטלה, חלבה, ריבת חלב וכו') + כף מים רותחים ולצקת על העוגה כציפוי.

    1. היי מיכל,
      בעוגה הזאת מומלץ לשים גם אבקת סודה לשתיה בנוסף לקמח התופח אבל אם אין לך, תכיני בלי.
      שבת שלום :-)

  19. שלום רב, כיף גדול לראות אתר פעיל וענייני קראתי את התגובות והחלטתי לנסות גם לכבוד יום הולדת של ביתי, אודה לך אם תוכלי להגיד לי מתי מומלץ לשים את הדף האכיל על העוגה (אם היום הולדת מחר בצהריים) והאם לשים במקרר?
    תודה והמשך יום נפלא

    1. היי רונית,
      את העוגה+ הציפוי את יכולה להכין יום לפני, לעטוף בניילון נצמד ולשמור בחוץ במקום מוצל.
      לגבי הדף האכיל:
      1. מומלץ להדביק את הדף האכיל על העוגה סמוך למועד האירוע – כשעתיים לפני ההגשה.
      2. חשוב לצפות את העוגה בציפוי שוקולד (יש קישור בתחתית המתכון – "ציפוי שוקולד לעוגה").
      3. לאחר ההדבקה רצוי לשמור את העוגה במקום קריר ומוצל אך לא במקרר.
      4. יש להקפיד שהידיים יבשות לגמרי כשמדביקים את הציפוי.
      5. מומלץ להדביק את הדף על עוגה ישרה בעלת משטח אחיד. לכן אם העוגה מתבקעת או נסדקת במהלך האפיה- מומלץ להניח לעוגה להתקרר ואז להפוך אותה בזהירות (כשחלק התחתון הישר יהיה עליון) ורק אז לצקת את הציפוי.
      6. ניתן לגזור את קצוות הדף כדי שיתאים לגודל התבנית.
      בכל שאלה נוספת אני כאן :-)
      מאחלת המון מזל טוב וסופשבוע נעים!

  20. העוגה הזאת מעולה!!! את הקמח החלפתי בקמח כוסמין ואת הסוכר בסוכר חום אורגני ויצא מעולה! מומלץ מומלץ מומלץ!! :)

  21. עשיתי את העוגה בדיוק על פי ההוראות והתאכזבתי.העוגה לא עלתה מספיק ונשארה נמוכה ואפילו מה שעלה היא פשוט נפתחה כולה..

    אכזבה ..:(

    1. היי ליז,
      ברור שמה שקרה לא היה אמור לקרות והעוגה אמורה לתפוח ולהיות אווריריות.
      הסיבות שיכולות להביא למצב כזה:
      -אבקת האפיה והסודה לשתיה לא עורבבו כמו שצריך/מספיק בתערובת הקמחים לפני שעורבבו עם יתר החומרים.
      -כל החומרים לא הוטמעו כמו שצריך בתערובת.
      -פג תוקפה של אבקת האפיה.
      -חום התנור היה גבוה מידי (גם אם אפית ב180 לעיתים יש תנורים מאוד חזקים בעלי עוצמה גבוהה) ואז זה מסביר את התופעה של בקיעת העוגה.
      באיזה תבנית אפית והאם שימנת אותה לפני?
      איך העוגה יצאה מבחינת מרקם וטעם?

    1. היי ריקי,
      כן, אפשר להקציף את הביצים עם הסוכר ואח"כ להוסיף את השמן והמים ובסוף את תערובת הקמחים.

  22. הרגע הוצאתי אותה מהתנור ושמתי גנאש שוקולד מרור בתוספת ברס. ממתינים עד שתתקרר כדי לטעום. היא נראת טפוחה ואוורירית. הבלילה היתה טעימה לי מאוד. בקוצר רוח ילדים סביב התבנית.

    1. היי שחר,
      זה יכול לקרות כתוצאה מערבוב יתר של הבלילה או ערבוב לא מספיק או בעיה עם אבקת האפיה (חוסר באבקת אפיה או אבקת אפיה שפג תוקפה).

  23. הי. העוגה ממש מעולה. אבל יש לי 2 שאלות. 1. אחרי שהעוגה יוצאת מהתנור ועומדת על השיש היא מתבקעת לי למעלה. 2. האם אפשר לעשות בלי קקאו. למשל בטעם וניל. במה אפשר להחליף את הקקאו. תודה

  24. היי נוי,
    -התופעה שהעוגה מתבקעת היא נפוצה בעוגה הזאת. פעם הבאה תאפי את העוגה בחום נמוך יותר, נגיד במקום 180 מעלות ב-170 מעלות וזה אמור להפחית את התופעה. את יכולה להכין ציפוי שוקולד (מומלץ על בסיס שמנת/קצפת צמחית) כדי לשפר את המראה העליון של העוגה.
    -פחות מומלץ לוותר על הקקאו בעוגה הזאת ולהכין כעוגת וניל כי זה ישנה את יחס הקמחים במתכון אבל בקרוב אעלה מתכון של עוגת וניל קלה וטעימה :-)
    -אפשר להשתמש ב2 כוסות קמח תופח או ב2 כוסות קמח רגיל+ אבקת אפיה.
    סופשבוע נעים :-)

  25. העוגה לא יצאה לי טובה. כנראה משהו לא היה טוב בתהליך…שמתי שתי כוסות קמח תופח בלי אבקת אפייה ובלי סודה לשתייה. במקום קקאו שמתי 150גרם שוקולד מריר. יצאה נמוכה ומר קם מוזר למעלה קשה ולא ספוג ית כלל….

    1. היי שני,
      אם העוגה לא תפחה ונשארה נמוכה הייתה בעיה בקמח התופח. יכול להיות שהוא לא היה טרי או שהיה דחוס מידי והיה צורך לנפות אותו (נתקלתי כבר בקמחים כאלה).
      דבר נוסף, אבקת סודה לשתיה בשילוב עם אבקת קקאו עושה אפקט מעולה לעוגה ומעניקה תפיחה נוספת ואווריריות לעוגה.
      בלי קשר, זה בסדר גמור להחליף קקאו בשוקולד מריר, זה דווקא מעשיר את העוגה, הבעיה היא שלעיתים זה משנה את יחס הקמחים-נוזלים במתכון. קקאו זה קמח ואם מורידים אותו מומלץ להפחית גם בכמות הנוזלים. במתכון הזה הייתי ממליצה להשתמש בחצי כוס מים פחות.
      שבוע נפלא :-)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013 Frontier Theme