מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון למאפינס דבש

מתכון למאפינס דבשFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 16, 2013
Last modified:אוגוסט 26, 2018

Summary:

מתכון למאפינס דבש טעים במיוחד

מתכון למאפינס דבש

פרווה, תבנית 12 שקעים/מאפינס (ניתן להכין כעוגה אחת בתבנית אינגליש קייק)

מצרכים:

1.5 כוסות (210 ג') קמח תופח

1 כפית גדושה (3 ג') קינמון

1 כף (4 ג') אבקת נס קפה

1/3 כוס (66 ג') סוכר

1/2 כוס (170 ג') דבש

1/2 כוס (100 ג') שמן

1/2 כוס (120 מ"ל) תה חזק ופושר

3 ביצים

לקישוט: אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)

אופן הכנה:

מערבבים את כל המרכיבים ביחד (קודם את הביצים, השמן והסוכר, אח"כ מוסיפים את הדבש ובסוף את כל השאר).

-יוצקים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות (תבנית מאפינס: 25-30 דקות, תבנית מרובעת: 30-40 דקות).

טיפים לעוגת דבש עסיסית ומוצלחת:

*רצוי לבחוש את העוגה כמה שפחות.

*רצוי להוציא את העוגה כשהיא אפויה ב- 95% (היא ממשיכה להיאפות בחום של עצמה).

*רצוי לעטוף את העוגה בניילון נצמד מיד עם הוצאתה מהתנור (שומר על הלחות של העוגה והיא תהיה עסיסית יותר).

*עוגת דבש טעימה יותר למחרת…

 

 

עוגת דבש

עוגת דבש, מתכון לעוגת דבש, עוגת דבש קלה, עוגת דבש בחושה, עוגת דבש קלה להכנה, עוגת דבש פשוטה

מתכונים לראש השנה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

78 תגובות

הוסף תגובה
  1. טעים מאוד!
    הסרטון מוסיף הסבר והוא עזר לי מאוד, כי בד"כ שאני מכינה עוגות אני מסתבכת…
    תודה רבה… וד"א יצא טעים מאוד!
    שנה טובה!

    1. ממליצה על הסירופ הזה- 2 כפות דבש + 5 כפות מים רותחים. לערבב היטב ולשים מעל המאפינס לאחר האפיה.

    1. היי צופיה,
      לכוס חד פעמית מפלסטיק תכפילי את כל הכמויות ב1.5 (רק כמויות של הכוסות).
      לדוג' במקרה הזה: 2+1/4 כוסות קמח, חצי כוס סוכר, 3/4 כוס דבש, 3/4 כוס שמן, 3/4 כוס תה.

  2. שלום, כמו כולם כאן אני רוצה קודם להודות על האתר המקסים שלך!!!
    רציתי לשאול האם אפשרי להכין ולהקפיא (רוצה להפחית לחץ לקראת המשלוחי מנות:) אם כן האם להקפיא מיד או לחכות שיתקרר?
    תודה!

    1. אפשר להקפיא לאחר שזה מתקרר לטמפ' החדר. יש לעטוף היטב בניילון נצמד.
      להפשיר בטמפ' החדר עם הניילון הנצמד.
      יום נפלא 🙂

    1. בגלל שהוא חזק יותר מספיק לשים כפית שטוחה ולהמיס לפני עם כף מים רותחים.
      שנה טובה 🌺

    1. היי עדן,
      זה ישנה את הטעם וזאת כבר לא תהיה עוגת דבש 🙂
      אם בכל זאת מוותרים על הדבש אפשר לשים סה"כ 3/4 כוס (שלושה רבעים) סוכר לכל המתכון.
      את כמות התה והשמן ממליצה להגדיל לשני שליש כוס.

    1. לא בטוחה איך זה ייצא. אם רוצים קמח ללא גלוטן אז לדעתי עדיף לשים תערובת קמחים כמו תמי או כרגיל.

  3. היי האם יש אפשרות להכין בטוסטא אובן? אם כן מהם הזמנים והמעלות שעליי לשים?
    מכינה עם ילדים בבית הספר.

  4. היי, אם אני רוצה לעשות את העוגה בתבנית גדולה יותר, פשוט להכפיל את המצרכים? לאיזה גודל תבנית זה יתאים? תודה!

    1. היי מיטל,
      אפשר להכפיל את כל הכמויות ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 25X32.
      שנה טובה 🙂

    1. היי שלומית,
      אם את מכינה בתבנית מאפינס מסיליקון אז אלה הכמויות ל-30 יחידות:
      3 כוסות קמח תופח
      2 כפיות אבקת קינמון
      2 כפות אבקת נס קפה (אפשר לוותר או להפחית בכמות)
      2/3 כוס סוכר
      כוס דבש
      כוס שמן
      כוס תה חזק ופושר
      5 ביצים גדולות
      לקישוט: אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)
      *אם במקרה זה לא מספיק תמיד אפשר להכין כמות נוספת לפי המתכון.

    1. היי שירן,
      אם זה לילדים את יכולה להכין תה חלש או לשים מיץ תפוזים או מים.

    1. היי רון,
      אני אוהבת עוגות דבש כמו שהן אבל אם מתחשק לך לשלב בין הטעמים אז אפשר.
      שנה טובה 🙂

    1. היי עדן,
      אם אלה ביצי S אפשר לשים 4 ביצים, למרות שזה לא קריטי.
      אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק. קמח מלא פחות מומלץ כי זה הופך את העוגה לקצת דחוסה ויבשה.
      שנה טובה 🙂

  5. שלום רב,
    רציתי לשאול האם ניתן להכניס את המאפינס דבש למקרר כי אני רוצה לשים קצפת מעל כל מאפינס,
    האם הטעם של המאפינס קר הוא בסדר??
    תודה

    1. היי ליבנת,
      אפשר לשים במקרר (אין בעיה להגיש מאפינס קר) אבל צריך לקחת בחשבון שהמאפינס יהיה פחות רך.
      ממליצה להכין את המתכון הזה- עוגת דבש עם קרם. אפשר להכין אותו בתבנית מאפינס במקום בתבנית אחת עגולה.

  6. היי,
    אני רוצה להכין את המתכון בתבנית שקעים והגודל שיש לי הוא מספר 3,האם זה מתאים?
    ובחצי כוס תה חזק, באיזה כוס מדובר,כוס חד פעמי לשתייה חמה או קרה, או כוס סטנדרטית מזכוכית.
    די חדשה באתר אך הוא מאוד מרשים, מאוד עוזר למי שלא כל כך טוב בענייני בישול וצפייה. אוהבת מאוד:)

    1. היי מלכה,
      גודל הביצים בסדר. שימי 3 ביצים.
      לכל המתכונים באתר יש להשתמש בכוס זכוכית סטנדרטית בנפח של 240 מ"ל- לחצי כאן לתמונה של הכוס.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  7. הי, הכנתי את העוגה בדיוק כמו שכתבת-לא היה לי קמח תופח שמתי קמח עם כפית וחצי אבקת אפיה
    אבלהיא יצאה רטובה מידי ודחוסה מידי וריח של ביצים,
    השארתי יותר זמן בתנור וזה לא עזר.
    מה עשיתי לא נכון?

    1. היי שיר,
      באיזה תבנית השתמשת?
      ערבבת את הקמח עם אבקת האפיה לפני שהוספת לתערובת?
      אפית על 170 מעלות?
      יכול להיות שערבבת אותה יותר מידי אחרי שהוספת את הקמח?

  8. יצא פיצוץ
    ביתי בת ה 11 הכינה לבדה מתכון קל אפילו בשבילה.
    קיבלנו כ״כ המון מחמאות!
    כולם אהבו וביקשו מתכון כמובן שנתתי
    ממליצה לכם להרשם לניוזולוטור מקבלים מתכונים מדהימים
    יש לי שאלה האם תוכלי לשים מתכונים של נאצוס וחטיפים מקסיקנים
    תודה לך מתכון מדהים

    1. כן נטלי, אפשר לשים כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה.
      יום מעולה 🙂

  9. שאלונת
    האם ניתן לוותר על הקפה?
    יש לי רק תה lipton צהוב, האם זה בסדר?
    כמה מאפינס יוצאים?
    מתי כדאי להכין את המאפינס בשביל מחר בצהריים?

    1. היי מיכל,
      תה ליפטון זה בסדר.
      אפשר לוותר על הקפה.
      יוצאים כ12 מאפינס ואפשר להכין כבר היום ולעטוף היטב.

  10. נוהגים שלא לאכול אגוזים בראש השנה, אגוז בגימטריה חטא ( בלי הא')
    שתהיה לכל עם ישראל שנה טובה ומתוקה!

  11. מתכון מעולה! נחטף בצ׳יק צ׳ק!אפילו הבן הקטן שלי שאוהב רק עוגת שוקולד ולא מוכן לאכול אף עוגה אחרת, אכל! שנה טובה!!!

    1. היי רותם,
      נראה לי שכן אבל צריך לקחת בחשבון שהטעם ייצא שונה, פחות של דבש ויותר של תמרים.
      חג שמח 🙂

  12. הי (: נשמע מעולה, אם אעשה עם קמח תופח מלא אצטרך קצת להוריד בכמות של הקמח או להעלות טיםה בכמות של הנוזלים לדעתך? תודה!!

    1. היי רות,
      שימי 2/3 כוס תה במקום חצי.
      לא ניסיתי להכין את העוגה הזאת עם קמח מלא אבל כדי שהיא לא תצא דחוסה מידי (גם בגלל השילוב עם הדבש) אני ממליצה לשלב עם קמח תופח רגיל או לפחות לנפות את הקמח המלא פעמיים לפני השימוש כדי שיהיה אוורירי יותר.
      יום נעים 🙂

    1. בוקר טוב שרית,
      אם כוונתך היא אם אפשר להכין את עוגת הדבש כמאפינס אז כן, אפשר בהחלט.
      יום נפלא 🙂

  13. הכנתי כמאפינס, הוספתי קמח כפי שהציעו ויצא מצוין. תודה! כדי לעשות פחות כבד החלפתי את השמן ברסק תפוחים לא ממותק. שנה טובה!

  14. הכנתי את המאפינס השבוע – יצא מעולה!
    אפשר לוותר על התה. אם כן משתמשים בו אז כדאי להוסיף עוד קצת קמח כדי שהתערובת לא תהיה דלילה.
    תודה רבה על המתכון! 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר