מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגיות שוקולד לבן

עוגיות שוקולד לבןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 23, 2018
Last modified:מאי 23, 2018

Summary:

עוגיות שוקולד לבן בקלי קלות – פריכות וטעימות

עוגיות שוקולד לבן

מצרכים (16-20 עוגיות גדולות):

כוס וחצי (210 ג') קמח לבן

חצי כפית (3 ג') אבקת אפיה

3 כפות גדושות (50 ג') סוכר

50 גרם חמאה רכה (לא מומסת)

3 כפות (30 מ"ל) שמן

1 ביצה

לזיגוג מעל: 70 גרם שוקולד לבן קצוץ גס + חצי כפית שמן

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים בקערה את כל החומרים (למעט הזיגוג) לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (אם הבצק יבש או מתפורר יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה).

-מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפיה לעובי של כחצי ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס רגילה הפוכה (בקוטר של כ-7 ס"מ) ומניחים במרווחים קלים על נייר האפיה.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 15-17 דקות, עד להזהבה קלה.

-מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים להן להתקרר לגמרי.

-מכינים זיגוג שוקולד לבן: מניחים בקערית  70 גרם שוקולד לבן וחצי כפית שמן וממיסים במיקרוגל במשך 15-20 שניות. מוציאים ומערבבים עד לתערובת חלקה. מכניסים לשקית זילוף (או שקית אוכל קטנה), גוזרים פתח קטנטן בפינת השקית ומזלפים פסים מעל העוגיות.

*אם רוצים לזרז את התקשות השוקולד הלבן אפשר להכניס את העוגיות למקרר למשך כ-10 דקות, עד שהשוקולד מתקשה.

*שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר.

עוגיות שוקולד לבן

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


12 תגובות

הוסף תגובה
  1. יש לי עוד שאלה 🙂 אני מתכננת להשתמש כאן בשמן קוקוס. האם בכל זאת צריך להוסיף לקערת עוד 30 מ"ל שמן "רגיל"?

  2. היי אפרת 🙂 לא הבנתי את התהליך של רידוד הבצק בין שני ניירות אפייה 🙂
    אין לי הרבה ניסיון ברידוד בצק באופן כללי.
    תוכלי לפרט קצת יותר על התהליך הטכני?

    1. היי שרון,
      במקום להניח את הבצק על שולחן ולרדד אז מניחים את הבצק על נייר אפיה ומעליו פורסים נייר אפיה נוסף ומרדדים עם מערוך מעל נייר האפיה. כך הבצק לא נדבק לשולחן או למערוך.
      אם את משתמשת בשמן קוקוס במקום החמאה והשמן הרגיל אז שימי סה"כ שליש כוס שמן קוקוס מומס.

  3. הכנתי עם מחמאה במקום חמאה ובמקום זיגוג הנחתי פצפוצי שוקולד לבן פרווה.. יצא מעולה!! תודה על המתכון!

  4. יש אפשרות להכין עם שמן (כלומר בלי חמאה\ מרגרינה\ שמן קוקוס)?
    תודה על המתכונים המיוחדים כל שבוע…

    1. היי ציפי,
      עם חמאה/מרגרינה/שמן קוקוס המרקם יוצא יותר פריך. אפשר להכין עם סה"כ שליש כוס שמן לכל המתכון. זה יוצא טעים אבל המרקם קצת שונה.

  5. וואו! אפרת! את לא מפסיקה להפתיע…
    מתחשק לי עכשיו לקום ולאפות אותם..
    תגידי לי רק איך זה יצא עם מרגרינה, במקרה שאני רוצה שזה יישאר פרווה?
    ובאיזה כפית את משתמשת למדידת האבקת אפיה?
    אגב, בציפוי אפשר להכניס שוקולד מריר במקום לבן?

    1. בוקר טוב רינה 🙂
      אפשר להכין עם מרגרינה.
      אני משתמשת בכפית מטבח רגילה.
      אפשר בציפוי לשים שוקולד מריר.
      יום נפלא 🌷

    1. היי מרגו,
      במקום חמאה אפשר לשים מרגרינה או 2 כפות גדושות שמן קוקוס במצבו המוצק (אם במקרה שמן הקוקוס במצב נוזלי כתוצאה מהחום יש לשים רבע כוס).
      יש שוקולד לבן שהוא פרווה, הוא פחות טעים מהחלבי. אפשר להשתמש גם בשוקולד מריר.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר