מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט טורקי

סלט טורקיFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 27, 2014
Last modified:מרץ 5, 2017

Summary:

סלט טורקי

מצרכים:

1 בצל קטן קצוץ דק

1 גמבה גדולה קצוצה דק

2 עגבניות גדולות קצוצות

2 שיני שום כתושות

1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה

2/3 כוס מים רותחים

1 כף גדושה רסק עגבניות

תיבול: כפית פפריקה מתוקה , כפית סוכר, מלח ופלפל

אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל עם 2 כפות שמן זית עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגמבה, העגבניות והשום. ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה כ-5 דקות עד שהירקות מעט מתרככים.

-מוסיפים את המים ומתבלים. מבשלים עם מכסה, תוך כדי ערבוב מידי פעם, במשך כ-25 דקות. מוסיפים את הפטרוזיליה, מבשלים 5 דקות נוספות ומסירים מהאש. לאחר צינון שומרים במקרר.

*הערה: במשך הבישול יש להוסיף מים במידת הצורך.

סלט טורקי מתכון, סלט תורכי, סלט טורקי ביתי

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

28 תגובות

הוסף תגובה
  1. בוקר טובה אפרת

    האם אפשר להשתמש פה בעגבניות מרוסקות קנוי או להוסיף עגבניות טריות ואם כן כמה?

    או שאפשר לותר על רסק העגבניות ?

    ולגבי הסוכר ניתן לוותר?

    תודה לך .

    1. היי עינת,
      במקום רסק את יכולה לשים רבע כוס עגבניות מרוסקות קנוי.
      אפשר לוותר על הסוכר אבל כדאי לטעום בסוף ולוודא שלא חמצמץ בטעם.

    1. אפשר לטגן עם הגמבה חצי פלפל חריף. אפשרות נוספת היא להוסיף לתיבול כרבע כפית פפריקה חריפה.

  2. היי!
    ראשית, תודה על כל המתכונים!
    ורציתי לשאול בקשר לסלט טורקי
    1. האם הכמות מספיקה ל10 נפשות?
    2. לא הבנתי מה לעשות עם העגבניות, האם לרסק אותם או לחתוך לקוביות?
    תודה רבה!

    1. היי שרה,
      ל10 אנשים אפשר להכפיל כמויות ב-2. זה בתנאי שמוגשות עוד מנות ליד.
      את העגבניות יש לקצוץ דק כמו לסלט קצוץ.
      שבת שלום 🙂

  3. הי אפרת,
    מה שלומך?
    המטבוחה נראית מעולה! יש לי שאלות של טירונים לגבי העגבניות – האם צריך לקלף והאם משתמשים בכל העגבניה כולל הזרעים?

    המון תודה 🙂
    יסמין

    1. היי יסמין,
      כל שאלה מתקבלת בברכה 😉
      משתמשים בכל העגבניה (כולל הזרעים) ואין צורך לקלף, פשוט לקצוץ אותן איך שהן.
      בהצלחה!

    1. היי בניה,
      האם קצצת את העגבניות והגמבה או שגירדת?
      יצא כמו מטבוחה מבחינת הטעם או המרקם?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר