מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מאפינס נוטלה

מאפינס נוטלהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 2, 2013
Last modified:ספטמבר 3, 2018

Summary:

מאפינס נוטלה ב-3 מרכיבים בלבד ו-3 דקות עבודה! 

מאפינס נוטלה

תבנית מאפינס/שקעים או קוקטים שמיועדים לאפיה

מצרכים (ל-4 יחידות):

3 כפות (36 ג') קמח לבן רגיל

4 כפות (132 ג') גדושות ממרח נוטלה

ביצה אחת

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל 180 מעלות.

-מערבבים בקערה את הקמח, הנוטלה והביצה עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית שקעים משומנת היטב ואופים במשך 10-12 דקות בלבד (לא יותר!) עד שהעוגה נראת אפויה מבחוץ אך רכה ונוזלית מבפנים.

-מחלצים את העוגה מיד מהתבנית ומגישים במקום.

*מומלץ להגיש עם כדור גלידה או קצפת.

הערה: רצוי לאכול במקום מאחר והמאפינס נוטים להתייבש ולהתקשות מהר.

 

תגובות שקיבלנו בפייסבוק:

"יצאו לי שלוש יחידות ,טעימות מאוד תודה" (מוניק)

"סוג של הרעלת שוקולד:)  ניסיתי את המתכון ויצא מעולה!!!!!" (חגית)

"ניסיתי את המתכון ויצא מעולה!!!!! הגשתי עם גלידה וכולם ממש התפעלו:)" (מיכל)

"מקסים וטעים לאללה" (Livia)

"יצא טעים מאוד. מומלץ עם כדור גלידת וניל בצד" (רעות)

"יצא טעים! אבל לא כמו בתמונה חחח.. באמת 10 דקות הכנה כולל הכל!" (מור)

מאפינס נוטלה, עוגת נוטלה, עוגת שוקולד נוטלה, עוגת שוקולד אישית

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

187 תגובות

הוסף תגובה
    1. אני מניחה שאפשר להכין בתבנית אינגליש קייק ולהכפיל כמויות ב-4 אבל אם חשוב לך שהמרקם בפנים ישאר נוזלי אז עדיף להכין כעוגות אישיות (קחי בחשבון שרצוי לאכול סמוך להכנה כי העוגה נוטה להתייבש מהר).
      במקרה שמכינים בתבנית אחת מומלץ להשתמש בקמח תופח אחרת העוגה תצא נמוכה ודחוסה.

  1. היי!תודה רבה על כל המתכונים שלך!!!
    האם ניתן להכין את זה עם קמח מצה/תפוח אדמה? ואם כן, באיזה כמות?

  2. המתכונים שלך טעימים בטירוף קל ומהיר הכנה
    במה אפשר להמיר את הקרם נטולה?
    וכן אם תוכלי לכתוב מתכון לנטולה פרווה?
    תודה רבה

    1. היי ציפי,
      אין לי מתכון לנוטלה אבל את יכולה להשתמש בכל ממרח שוקולד שהוא פרווה.

  3. היי אפרת,
    רוצה להכין רולדת שוקולד מהאתר עם קרם נוטלה האם אפשרי להביא לי מתכון לקרם נוטלה טעים ולא מתוק מידי עם שמנת מתוקה אחת? תודה רבה על המתכונים:)

  4. אפרת שלום, אני נוהגת להכין את המתכון בקביעות ורציתי לשאול, אם אני מכינה את הבלילה בלבד בערב ושמה אותה במקרר עד הבוקר האם הקאפקייקס יתקלקלו ? ובנוסף, האם יהיה זה בסדר להכין ציפוי לקאפקייקס ולשלב איתו בצק סוכר ?

    1. היי ליבי,
      בגלל שאין חומרי התפחה אז אני לא רואה בעיה להכין את הבלילה יום לפני ולשמור במקרר.
      אפשר להכין ציפוי. לגבי בצק סוכר, זה תלוי מה וכמה את רוצה לשים. אם זה רק קישוטים אין בעיה אבל אם את ממש רוצה לעטוף את כל המאפינס אז נראה לי פחות מתאים.

  5. היי אפרת,
    הכנתי לפני כניסת שבת ושהתקרר הכנסתי למקרר. למחרת אומנם כבר לא היה נוזלי מבפנים כמו סופלה, אבל כלל לא יבש אלא לח מבפנים ומאוד שוקולדי. מוצלח מאוד.
    שבוע טוב יקרה.

  6. הי יקירה,
    ואם רוצים להעשיר קצת ומוכנים להשקיע, מה את ממליצה להוסיף לחומרים ואיך להכין כדי שיצאו מאפינס מעולים?

    1. היי גלית,
      אפשר להוסיף לבלילה קובית שוקולד לבן, שוקולד צ'יפס, חלבה מפוררת.
      אפשר להגיש עם קצפת או כדור גלידה.

  7. אני רוצה לעשות 16 יחידות תקני אותי אם אני טועה…
    הכמויות זה:
    12 כפות קמח לבן
    14 כפות גדושות נוטלה
    2 ביצים

    1. כעקרון יש להכפיל כמויות ב-3. אם חסר, אפשר להכין את הכמות שבמתכון.

    1. היי ניקול,
      אני לא יודעת איך זה ייצא בתבנית אחת מבחינת המרקם.
      מבחינת כמויות לתבנית אינגליש קייק יש להכפיל כמויות ב-4: כוס קמח, 4 ביצים וכ-15 כפות נוטלה.

  8. אני מודעת לכך שזה מתכון ישן ומתכונים ישנים קצת 'נשכחים מאחור' אבל להפך כל מתכון מוצלח זו ברכה…
    ניסיתי מלא מתכונים מהאתר שתמיד מצילים אותי והכי חשוב טעימים ובאמת בעשר דקות ואפילו ממרכיבים שיש בבית!!!
    הכל מוצלח!
    למשל קציצות ירק, עוגת מיץ או עוגת שוקולד ועוד מלא שנמצאים במחברת שלי. מה זבטוח שזה נוסף למחברת כי הוא מושלם!!! מה שכדאי זה לעשות עם קמח תופח- לא היה לי קמח רגיל אז עשיתי עם תופח ויצא אוורירי ומושלם!! ואפילו בגובה סטנדרטי..
    הייתי מצלמת ומעלה לכאן אבל איך שיצא מהתנור חיכו לי 6 זוגות ידיים נוספות ושלוש כפיות וכמובן 3 פיות שמחכים לטרוף את זה!! שלושה מרכיבים, עשר דקות וסופלה מושלם, כדאי להחביא בפנים קוביית שוקולד לשחיתות מושלמת! אתר מדהים ואני כבר התמכרתי!תודהההה

    1. היי קרן,
      במקרה הזה בעייתי להמיר את הביצה. לא חושבת שזה ייתן אותה תוצאה.

    1. זה יתייבש. אפשר להכין את הבלילה יום לפני ולשמור במקרר ולאפות בסמוך להגשה.

  9. אפרת היקרה,
    אין לי תבניות מאפינס. האם אפשר לאפות באינגליש? ואם כן אז בכמה להכפיל?

    1. היי יעל,
      אם חשוב לך שהמרקם בפנים ישאר נוזלי אז עדיף להכין כעוגות אישיות.
      לא ניסיתי להכין בתבנית אינגליש קייק כך שאני לא יודעת לומר בוודאות איך זה ייצא. לדעתי יש להכפיל כמויות ב-4 ולהשתמש בקמח תופח.
      שימי לב שמאחר וזו תבנית גדולה זמן האפיה עשוי להתארך. אני משערת שלפחות 20 דקות אפיה.
      שבת שלום וחג פורים שמח 🙂

    1. היי לי,
      אפשר לשים קובית שוקולד לבן. סופלה מורכב ממרכיבים נוספים ואפשר להכין אותו מראש ואח"כ לחמם. לעומת המתכון הזה שיש לאכול מיד אחרת המאפינס מתייבש.

    1. היי שירה,
      זה מזכיר סופלה אבל את המתכון הזה אני ממליצה להכין ולאכול מייד כי הוא נוטה להתייבש מהר לעומת סופלה רגיל.

  10. היי אפרת,
    הכנתי אתמול ויצא טעים רעיון מקורי ומרשים ובאמת צריך להגיש מיד עם ההכנה תודה רבה על מתכונים טעימים ומקוריים.

  11. אם אני מצפה את זה עם גלסאז' (פשוט שוקולד ) זה יכול להרוס את האפקט ?
    אם כן , אז אם אני שמה מעל בצק סוכר זה גם יכול ?

  12. היי! הכנתי אתמול יצאו סוף!:) האם ניתן להכין אותה במיקרוגל וכמה דקות צריך? בבקשה לענות מהר 🙂

    1. היי נועה,
      יכול להיות שאפשר (לא ניסיתי). בכל אופן המרקם יהיה יותר מוצלח באפיה רגילה.

  13. לצערי פחות אהבתי ..
    מתוק מדי, מתפרקת התחתית והיא לא עומדת כמו מאפינס קטנה, בנוסף 10 דק לא הספיקו לה להתחזק..

    1. היי טלי,
      מומלץ לאפות לפני ההגשה. אין בעיה להכין את הבלילה מראש ולשמור במקרר עד למחרת.

  14. אם אני משתמשת בתבנית שקעים, כמה צריך לשים בכל תבנית 3/4 מהכמות יותר/פחות?

    וגם, במידה וארצה להכפיל את כמויות הבראוניז, צריך להוסיף עוד משהו?

    1. היי נטעלי,
      כן, תמלאי 3/4 מהשקע.
      ופשוט תכפילי כמויות. אין צורך להוסיף שום דבר.
      שבת שלום 🙂

    1. תחלקי את הכמויות בחצי: כף וחצי קמח לבן, 2 כפות נוטלה, חצי ביצה (תשברי ביצה ותערבבי אותה ותשתמשי בחצי מהבלילה).

  15. הוספתי כפית קפה נמס רבע כפית מלח ושתי כפיות ליקר קפה לבלילה והכנסתי פנימה בכל עוגה שוקלד צ׳יפס משדרג מאוד את המתכון!

  16. היי רציתי לדעת אם אני מכינה את זה ביום שישי בבוקר ומחממת בערב על הפלטה כדי להגיש לדעתכם זה עדיין יהיה טוב??

    1. היי עדי,
      מאחר וחסרים במתכון מרכיבים כמו שמן וכו' המאפינס מתייבשים מהר לכן מומלץ להגיש אותם לאחר אפיה.
      יום נעים 🙂

    1. הכמות מספיק לכ-4 מאפינס.
      אפשר להכין גם במנג'טים אבל אם את רוצה להוציא את המאפינס מהתבנית לפני ההגשה, לדעתי עדיף בתבנית שקעים מסיליקון משומנת או בתבנית מאפינס חד פעמית מאלומיניום משומנת.

  17. הי, נשמע מעולה,
    חייבת לדעת, מה ההבדל בין הוטלה לכל שוקולד אחר?
    האם הנוטלה מומלץ יותר לאפיה? או שזה רק עניין של טעם כי יש גם סוגים של שוקולד אגוזים..

    זה כבר לא מתכון ראשון שאני רואה שנוטלה מועדף, למה זה?

    1. הי מילאן,
      מעבר לזה שנוטלה זה ממרח טעים, המרקם של הנוטלה נוח יותר לשימוש (כי הוא בדר"כ נוזלי) אבל אין שום בעיה להשתמש בכל ממרח אחר ובמידה שהוא קשה/מוצק, ניתן לחמם אותו כמה שניות במיקרוגל כדי שיתרכך.
      יום נעים 🙂

  18. היי זה נשמע ממש טעים …
    אם אני רוצה להכין את זה בתור עוגה ולא ביחידות זה אפשרי ?
    ואם אי אפשר , כמה אני צריכה לשים כדי שיצא כמות גדולה ולא 3 🙂

    1. היי אסטאר,
      אם חשוב לך שהמרקם בפנים ישאר נוזלי אז עדיף להכין כעוגות אישיות. לגבי כמות העוגות האישיות זה תלוי כמה את רוצה. אם תכפילי ייצא לך 6-7 יחידות וכך הלאה.. בנוסף, קחי בחשבון שהכי מומלץ להגיש את העוגות ישר כשהן יוצאות מהתנור כי הן נוטות להתייבש מעט לאחר מספר שעות (לכן לא כדאי להכין יותר מהכמות שאת באמת צריכה).
      אם בכל זאת את רוצה להכין בתבנית אחת אז ניתן להכין בתבנית אינגליש קייק ולהכפיל ב-4. במקרה הזה מומלץ להשתמש בקמח תופח אחרת העוגה תצא נמוכה ודחוסה.
      שבת שלום 🙂

    1. היי שקד,
      אם רוצים שהמרקם ייצא אפוי מבחוץ ונוזלי מבפנים עדיף להכין כמאפינס.

    1. היי סבינה,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להכין בתוך ספלים. ממליצה להשגיח ולבדוק כבר אחרי דקה, דקה וחצי.

    1. היי עדן,
      כעקרון מומלץ לאפות עוגה מיד לאחר שמערבבים את החומרים לבלילה אחידה מהסיבה שחומרי התפיחה מאבדים את האפקט שלהם. בעוגה הזאת אין קמח תופח ולכן למרות שלא ניסיתי לא נראה לי שצריכה להיות בעיה.

  19. התמכרתי…
    הכנתי שוב, ושוב, ושוב – במשך כל החודש האחרון הכנתי את המאפינס לפחות 10 פעמים!
    מדהים!
    במיוחד עם שוקולד צ'יפס מעל… פשוט מעולה!

  20. היי,
    ראשית – המאפינס – פ י צ ו ץ !
    יש לזה ממש טעם של בראוניז רק בלי האגוזים… כדאי לכם לעשות מתכון דומה לזה של בראוניז, כי זאת תיהיה הצלחה ! ♥
    תודה

  21. יש לי שאלה סמנו את העוגה בתנור 12 דקות והיא עדין רכה כך זה צריך להיות?
    זה רך מבחוץ ומבפנים

  22. היי אני ממש שמחה שיש משהו שאני יכולה להכין בלי שאחרי שאני עושה משהו ישרף הבית מתכון ממש קל ומקוה שגם ממש טעים

  23. היי, איך זה טועם לאחר יום? עדיין נוזלי וטעים? חושבת על שילוב כאלו במשלוחי המנות

    1. הי דפני, זה טעים לאכול מיד לאחר האפיה. לאחר מכן זה מעט מתייבש ומתקשה..

    2. היי דפני, פרסמתי עכשיו מאפינס בדיוק בשבילך 🙂
      זה מתכון למאפינס שנשאר עסיסי וטעים גם יום ויומיים למחרת (בתנאי שעוטפים אותו בניילון נצמד) ולכן אין שום בעיה לשלב אותו במשלוח המנות.
      מצורף קישור למתכון-
      http://www.10dakot.co.il/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%A1-%D7%A2%D7%9D-%D7%94%D7%A4%D7%AA%D7%A2%D7%94/
      שבת שלום!

  24. היי, אז העדכון הוא כזה, יצא מצויייןןןןןןן!!!!!
    ובגלל זה גם יום שישי שיבוא אני יכין את זה לכל המשפחה שלי כשהם באים ואז אחרי ארוחת שישי הם יתענגו ממאפינס שוקולד מלמעלה קצפת וליד כדור גלידה

  25. היי אני ילדה ואני בדיוק עכשיו עשיתי זאת ושמתי בתנור;)
    מקווה שיצא יפה וטעים☺️☺️

  26. היי , קודם כל אני ממש "מאוהבת" באתר שלך , יש הרבה שוקולד מתוקים כמו שאני אוהבת , ויש לי שאלה : האם חייב בתבנית מאפינס? אפשר גם מנג'טים ?

    1. היי הודיה, אני שמחה לשמוע 🙂
      וכן, אפשר להשתמש במנג'טים רק שימי לב שרשום עליהם שהם מיועדים לאפיה (כי יש כאלה שהם לא).

  27. אני ילד בן עשר וחצי הוספתי מעל סירופ שוקולד וקורונפלקס קקאו יצא מדהים תודה רבה ושאלה אני חושב ש10-12 דקות לא מספיק האם זה יהרוס אם אני יוסיף דקה או שתיים

    1. היי אוריה, אתחיל בזה ששמחתי מאוד לשמוע וכל הכבוד לך 🙂
      אם אתה אוהב שמבפנים העוגה נוזלית, אז לא כדאי להשאיר יותר מ 10-12 דקות בתנור.
      אם אתה משאיר יותר, אתה לא הורס את העוגה, היא עדיין תהיה טעימה רק שפשוט היא תהיה אפויה גם מבפנים.

  28. שלום רב, המתכונים נהדרים, , ניסיתי כמה מהם ויצא מוצלח, תודה.
    האם אפשר לוותר על הביצה? אני נרתעת מלאכול כזה מאפה

    1. הי מירב, האמת שהביצה במתכון זה חשובה להצלחת המתכון ולכן קשה לי להאמין שניתן יהיה לוותר עליה. אחרי האפייה לא מרגישים את נוכחות הביצה במתכון, אלא אם כן את לא אוכלת בדר"כ ביצים או שאת ממש לא אוהבת..

    1. נוסיף בהמשך גם מתכונים מתוקים שניתן להכין במיקרוגל, לרגעים כאלה.. 🙂
      לילה טוב!

  29. שלום,

    שאלה קטנה, אם אני אכין את הבלילה ורק אחרי חצי שעה/שעה אשים בתנור זה עדיין יהיה בסדר? אנ פשוט מארחת ורוצה שיהיה קינוח חם אחרי הארוחה?

    1. היי אנה, לדעתי אין צורך אפילו להכין מראש כי ההכנה לוקחת 3 דקות בדיוק (תכיני לך את כל המרכיבים שיהיו בהישג יד). אם את בכל זאת רוצה להכין מראש אני מאמינה שזה יהיה בסדר כי אין פה קמח תופח או מרכיב שעלול לאבד את האפקט שלו. ערב נעים 🙂

    1. היי רותם, אהבתי את הרעיון של השוקולד הלבן! תודה ששיתפת אותנו ושבוע נפלא 🙂

    1. היי איילת, מבחינת המרקם נראה שזה יכול לעבוד אך מבחינת הטעם אני לא בטוחה אם זה יתאים לעוגה, ייתכן ויהיה צורך להוסיף סוכר. אם בכל זאת תחליטי לנסות, אשמח אם תעדכני אותנו:)

    1. היי דועא, כן צריך לערבב את כל הרכיבים יחד עד לקבלת תערובת אחידה.

  30. נראה נפלא
    שאלתי האם ניתן להשתמש בשוקולד השחר במקום נוטלה כי הילדים שלי לא אוהבים את הנוטלה

    1. היי ליטל, זה מזכיר סופלה אבל זה לא. סופלה (במתכון המקורי) מכינים ביותר זמן וביותר מרכיבים, בעיקר מביצים מופרדות. אפשר לומר שזה פתרון קל ומהיר להכנת משהו דומה:)

  31. יצא מאוד מאוד טעים. אפיתי 12 דקות בתנור והבפנים היה נוזלי אבל פעם הבאה נראה לי שאשים רק 10 דקות כדי שהבפנים יהיה יותר נוזלי, ככה אני יותר אוהבת. בכל אופן יצא מעולה!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר