מצרכים להכנת מאפינס וניל
- 2 ביצים
- 2/3 כוס (133 ג’) סוכר
- 100 גרם חמאה/ נטורינה מומסת
- 1 כוס (240 מ”ל) חלב (לפרווה – ניתן להמיר בחלב סויה או שמנת צמחית/ריץ’)
- כף וחצי (15 מ”ל) תמצית וניל
- 1.5 כוסות (210 ג’) קמח תופח (או כוס וחצי קמח לבן רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה)
- 2 כפות קוקוס (מומלץ אבל לא חובה)
- ציפוי וניל ושוקולד לבן (מומלץ אבל לא חובה): 100 גרם שוקולד לבן, 3 כפות (30 מ”ל) חלב, 1 כפית (5 מ”ל) תמצית וניל
איך מכינים מאפינס וניל?
- מחממים תנור מראש ל180 מעלות.
- מערבבים (בעזרת כף/מטרפה) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים חמאה מומסת/שמן, אח”כ חלב ותמצית וניל. מוסיפים את הקמח והקוקוס ומערבבים עד לתערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית שקעים משומנת (עד לגובה 2/3 מהשקע) ואופים במשך 12-15 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.הפעל טיימר (12 דק’)+טיימר פועל
- *לאחר שהעוגה מוכנה- ניתן לפזר מעל אבקת סוכר או להכין ציפוי.
- להכנת הציפוי: מניחים את קוביות השוקולד הלבן, החלב ותמצית הוניל בקערית וממיסים במיקרוגל. מוציאים ומערבבים עד לבלילה אחידה (מי שרוצה את הבלילה פחות סמיכה יכול להוסיף בשלב זה עוד כף חלב ולערבב). יוצקים את הציפוי בעזרת כף מעל כל מאפינס.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
מאפינס וניל עוגת וניל בחושה
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
219 תגובות
כניסה
219 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














