מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לביבות גבינה

לביבות גבינהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 21, 2016
Last modified:דצמבר 21, 2016

Summary:

במקום להסתבך ולהכין סופגניות, אפשר להכין לביבות גבינה מתוקות בצ'יק צק, שכל המשפחה תאהב. מתכון פשוט, קל, מהיר ומושלם לחנוכה.

לביבות גבינה

מצרכים (12-15 לביבות):

250 גרם גבינה לבנה

1 ביצה גדולה

2 כפות מלאות סוכר

חצי כפית תמצית וניל

כפית מלאה קליפת לימון מגורדת (או כל פרי הדר אחר)

4 כפות גדושות קמח תופח (70 גרם)

*אבקת סוכר לפיזור מעל (לא חובה)

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת חלקה (התערובת אמורה להיות לא נוזלית מידי ולא סמיכה מידי, בין ממרח חומוס לטחינה).

-מחממים מחבת רחבה עם שמן (יש לשים שמן בנדיבות). כשהמחבת חמה יוצקים כמות של כף מהתערובת למחבת (מומלץ לטגן 4-5 לביבות בכל "נגלה"). מנמיכים לאש בינונית ומטגנים במשך כדקה וחצי. בעזרת תרווד הופכים את הלביבות צד ומטגנים כדקה וחצי נוספות. לאחר מכן, הופכים שוב צד ומטגנים עוד דקה נוספת. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

*מומלץ להניח ללביבות לנוח כ-2 דקות לפני שאוכלים אותן (בזמן זה הן מתייצבות).

*אפשר לפזר מעל אבקת סוכר.

הערות חשובות להכנת לביבות גבינה מוצלחות:

-לביבות הגבינה עדינות ולכן לעיתים כשהופכים אותן צד, הבלילה הפנימית קצת נשפכת לצדדים. זה בסדר.

-לביבות גבינה נוטות להשחים בקלות לכן חשוב לטגן על אש בינונית ולהנמיך את האש במידת הצורך.

-יש להשתמש במחבת מסוג שאינו נדבק כמו מחבת ברזל יצוק או טפלון.

-יכול להיות שבין "נגלה" אחת לשניה יהיה צורך להוסיף שמן. במידה והשמן נשרף או שיש בו חתיכות שרופות, יש לנגב אותן בזהירות עם נייר מגבת ולשים שמן חדש.

לביבות גבינה -שלבי הכנה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


103 תגובות

הוסף תגובה
    1. נראה לי שכן אבל נראה לי שעדיף תערובת קמחים כמו קמח תמי או כרגיל. יש לערבב 4 כפות גדושות קמח עם שליש כפית אבקת אפיה ואז להוסיף לתערובת.
      שנה טובה 🙂

  1. היי אפרת,
    האם אפשר להכין עם תרסיס שמן?
    כמו שאני מכינה את הפנקייק הטעימים שלך..
    אני פשוט רוצה להכין את זה לבתי בת שנה וקצת..פחות בא לי מטוגן
    תודה רבההה☺☺

        1. לא ניסיתי. אפשר לנסות לאפות בתבניות מאפינס משומנות (רצוי מסיליקון). רצוי רק לא להכין אותם עבים, למלא עד גובה כ-2 ס"מ מהתבנית כי זה עוד אמור לתפוח.

    1. היי מוניקה,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לוותר על הסוכר ותמצית הוניל, להוסיף קצת מלח ופלפל שחור. להוסיף לתערובת גבינה מלוחה מפוררת (בולגרית או פטה) וגם גבינה צהובה מגורדת. אפשר גם להוסיף קצת עלי פטרוזיליה או בצל ירוק קצוצים דק.

  2. היי.. המתכון מדהים יצא טעם בטירוף!!!
    הכנתי את הלביבות בעבר ועכשיו התחלתי את הדיאטה של ה17 ימים ואסור קמח.. האם יש תחליף?

    1. היי שחר,
      האמת שאין לי מושג איך זה ייצא בלי קמח. מה עם קורנפלור? אם זה בא בחשבון אז הייתי ממליצה לנסות עם 2 כפות קורנפלור לפחות.

  3. היי אפרת, ניסיתי להכין את המתכון פעמיים ופשוט לא הולך לי 🙁 זרקתי פעמיים הכל לפח מה אני עושה לא טוב? זה לא מתבשל לי מבפנים ניסיתי עם אש גבוהה, נמוכה,ז בינונית הכל….

    1. היי נעמה,
      באיזה סוג מחבת את מכינה?
      נסי לכסות את המחבת עם מכסה (על אש נמוכה) ולהפוך אותן פעם נוספת, זאת אומרת לאחר שהפכת אותן צד, תהפכי שוב צד ותשאירי דקה נוספת.

  4. הי
    אשמח לדעת האם ניתן למצוא תחליף לביצה במתכון זה ? בני אלרגי לביצה.
    תודה והמשך יום טוב

    1. היי יעל,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להכין גם בלי הביצה. אם התערובת יוצאת סמיכה מידי יש להוסיף כמה כפות חלב לפי הצורך.

  5. וואו! יצא טעים בטירוף!! הכנתי לילדים וקיוותי שהם ישאירו משהו כדי שאוכל לטעום.. זה לא קרה!
    אז… הכנתי נגלה נוספת ובפעם הזו גם אני זללתי 🙂

  6. הבת שלי שאלה: זה גם מתכון של האישה הזו. אמרתי שכן, ואז אמרה לי למסור לך שאת אלופה, ושזה הכי טעים שאכלה.

    1. היי אלינור,
      מבחינת הטעמים לדעתי זה לא מתאים.
      אם בכל זאת את רוצה לנסות כדאי יהיה להפוך את הלביבות למלוחות ולוותר על הסוכר ותמצית הוניל ולהוסיף לתערובת קצת מלח ופלפל שחור. אז יהיה אפשר להוסיף לבלילה זיתים קצוצים ואפילו קצת גבינה בולגרית מפוררת ו/או גבינה צהובה מגורדת.

  7. מה אפשר להשים במקום קליפת פרי הדר ….
    ובמקום תמצית וניל אם אין לי?….

    תודה ענקית על המתכונים אני הרבה פעמים מסתכלת ומחברת מעצמי….
    אין על המתכונים שלך…

    1. היי חיה,
      את יכולה לוותר על קליפת פרי.
      במקום תמצית וניל שימי שקית סוכר וניל אם יש לך ותפחיתי כף אחת מכמות הסוכר שבמתכון.
      יום נפלא 🙂

  8. הי אפרת,
    הוספתי בננה מעוכה אחת ויצא מעולה!!! תודה על המתכון הזה ובכלל, על כל המתכונים שאת מעלה!
    מרוב התלהבות שזה חוסל, בבוקר למחרת הכנתי שוב, אבל עם הלחץ של הבוקר שכחתי לשים סוכר. הבננה המתיקה וקצת סוכר מעל ויצא מצויין! ׳תודה!

  9. תודה על המתכון המעולה! יצאו טעימות מאוד, רק קצת פחות יפות מבתמונה , פעם הבאה נשתפר….
    חג שמח!!

  10. עשיתי עם קוטג' (כי ירד גשם ולא יכלתי לקנות עם הילדים),
    פספסתי את השורה של "קמח תופח" אז שמתי קמח רגיל בלי אבקת אפייה.
    עדיין יצא טעים וקל להכנה והילדים והאבא טרפו את הכל.
    תודה רבה. חנוכה שמח!!!!

    1. קליפת הלימון בעצם נותנת נגיעות קטנות של טעם מרוכז.
      אני מניחה שאפשר לשים כפית מיץ תפוזים או מיץ לימון בתערובת עצמה, זה ייתן טעם אבל קצת שונה מאשר שמים את הגרידה עצמה.

    1. היי דבי,
      את יכולה לגרד קליפה של כל פרי הדר שיש לך וגם אם אין לך זה טעים גם בלי.
      חג שמח 🙂

  11. שבוע טוב 🙂
    אתמול הכנתי את הלביבות והן יצאו משגעות! נחטפו כשלא היו. גרידת הלימון מוסיפה טעם עדין ומיוחד. תודה על המתכון וחג שמח!

    1. היי גיא,
      גרידת הלימון אמורה להוסיף טעם אבל חשוב לשים בכמות הנכונה. חשוב גם להקפיד לגרד את הקליפה עצמה (החלק הצהוב) ולא החלק הלבן היותר פנימי כי הטעם שלו יותר מר.

  12. התערובת יוצאת נוזלית או בצקית?
    כי כתוב נוזלי ובתמונה זה ניראה ממש בצק כמעט כמו סופגניה.
    ןחייבים קמח תופח? אפשר א"א במקום?
    וגם אפשר לוותר עלהגרידת לימון?
    אני רוצה להכין את זה ואני לא יודעת פשוט.

    1. היי דבורי,
      התערובת אמורה לצאת משהו באמצע, לא נוזלית מידי אבל גם לא סמיכה מידי.
      במקום קמח תופח אפשר לשים 4 כפות גדושות קמח רגיל מעורבב עם חצי כפית אבקת אפיה.
      אפשר לוותר על גרידת הלימון.
      בהצלחה 🙂

  13. שלום אפרת
    הוצפתי הודותך בזכרונות ילדות
    אלו לביבות הילדות שלי.אנחנו הכנו אותם על בסיס יוגורט או גבינה כמו אצלך ואכלנו אותם מתוקים וטבלנו אחד אחד בשמנת רגילה 15 %.אפשר גם למרוח עליהם את השמנת מעורבבת עם ריבה חמצמצה או פרות יער.יוצא מאכל חמצמץ מתוק מהים.

  14. אם אני משתמשת בקמח רגיל או 80 אחוז מלא שמתאים לאפיות, כמה אבקת אפיה אני צריכה להוסיף?
    תודה מראש וחג שמח

    1. היי מיטל,
      אני מניחה שאפשר להכין לביבות מלוחות ולוותר על הסוכר ותמצית הוניל, להוסיף קצת מלח ופלפל שחור. אני ממליצה להוסיף לתערובת גבינה מלוחה מפוררת כמו בולגרית או פטה וגם גבינה צהובה מגורדת. אפשר גם להוסיף קצת עלי פטרוזיליה או בצל ירוק קצוצים דק.

    1. היי רעות,
      לדעתי זה אמור לעבוד גם עם קמח ללא גלוטן (קונדיטור, תמי, כרגיל וכו'). אם זה קונדיטור אולי אפילו הייתי משלבת 3 כפות גדושות קונדיטור + כף גדושה קמח אורז.
      בכל מקרה, יש להוסיף לקמח חצי כפית אבקת אפיה.

    1. היוגורט הוא קצת יותר דליל מגבינה לבנה. יכול להיות שתצטרכי להוסיף עוד קצת קמח תופח (אולי עוד כחצי כף). תחליטי בסוף לפי המרקם שמתקבל.

  15. היי אפרת, רציתי לשאול אם יש אפשרות לאפות את הלביבות בתנור בתבנית שקעים? אני לא כל כך אוהבת לטגן…

    1. היי רויטל,
      אני מניחה שאפשר גם לאפות. לדעתי הן יהיו פחות זהובות.
      יש לחמם תנור מראש ל180 מעלות, לשמן נייר אפיה ולהניח בעזרת כף תלוליות מהתערובת (בדומה לטיגון במחבת) ואז לאפות במשך כ-20 דקות. מומלץ להפוך צד באיזשהו שלב.
      אם את אופה בתבנית מאפינס, יש לשמן היטב כל שקע ולמלא בגובה ס"מ וחצי- 2 ס"מ.
      בהצלחה 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »