מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

לביבות גבינה

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 21, 2016
Last modified:דצמבר 21, 2016

Summary:

במקום להסתבך ולהכין סופגניות, אפשר להכין לביבות גבינה מתוקות בצ'יק צק, שכל המשפחה תאהב. מתכון פשוט, קל, מהיר ומושלם לחנוכה.

לביבות גבינה

מצרכים (12-15 לביבות):

250 גרם גבינה לבנה

1 ביצה גדולה

2 כפות מלאות סוכר

חצי כפית תמצית וניל

כפית מלאה קליפת לימון מגורדת (או כל פרי הדר אחר)

4 כפות גדושות קמח תופח (70 גרם)

*אבקת סוכר לפיזור מעל (לא חובה)

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת חלקה (התערובת אמורה להיות לא נוזלית מידי ולא סמיכה מידי, בין ממרח חומוס לטחינה).

-מחממים מחבת רחבה עם שמן (יש לשים שמן בנדיבות). כשהמחבת חמה יוצקים כמות של כף מהתערובת למחבת (מומלץ לטגן 4-5 לביבות בכל "נגלה"). מנמיכים לאש בינונית ומטגנים במשך כדקה וחצי. בעזרת תרווד הופכים את הלביבות צד ומטגנים כדקה וחצי נוספות. לאחר מכן, הופכים שוב צד ומטגנים עוד דקה נוספת. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

*מומלץ להניח ללביבות לנוח כ-2 דקות לפני שאוכלים אותן (בזמן זה הן מתייצבות).

*אפשר לפזר מעל אבקת סוכר.

הערות חשובות להכנת לביבות גבינה מוצלחות:

-לביבות הגבינה עדינות ולכן לעיתים כשהופכים אותן צד, הבלילה הפנימית קצת נשפכת לצדדים. זה בסדר.

-לביבות גבינה נוטות להשחים בקלות לכן חשוב לטגן על אש בינונית ולהנמיך את האש במידת הצורך.

-יש להשתמש במחבת מסוג שאינו נדבק כמו מחבת ברזל יצוק או טפלון.

-יכול להיות שבין "נגלה" אחת לשניה יהיה צורך להוסיף שמן. במידה והשמן נשרף או שיש בו חתיכות שרופות, יש לנגב אותן בזהירות עם נייר מגבת ולשים שמן חדש.

לביבות גבינה -שלבי הכנה






אהבתם? שתפו

74 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי יעל,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להכין גם בלי הביצה. אם התערובת יוצאת סמיכה מידי יש להוסיף כמה כפות חלב לפי הצורך.

  1. וואו! יצא טעים בטירוף!! הכנתי לילדים וקיוותי שהם ישאירו משהו כדי שאוכל לטעום.. זה לא קרה!
    אז… הכנתי נגלה נוספת ובפעם הזו גם אני זללתי :)

  2. הבת שלי שאלה: זה גם מתכון של האישה הזו. אמרתי שכן, ואז אמרה לי למסור לך שאת אלופה, ושזה הכי טעים שאכלה.

    1. היי אלינור,
      מבחינת הטעמים לדעתי זה לא מתאים.
      אם בכל זאת את רוצה לנסות כדאי יהיה להפוך את הלביבות למלוחות ולוותר על הסוכר ותמצית הוניל ולהוסיף לתערובת קצת מלח ופלפל שחור. אז יהיה אפשר להוסיף לבלילה זיתים קצוצים ואפילו קצת גבינה בולגרית מפוררת ו/או גבינה צהובה מגורדת.

  3. מה אפשר להשים במקום קליפת פרי הדר ….
    ובמקום תמצית וניל אם אין לי?….

    תודה ענקית על המתכונים אני הרבה פעמים מסתכלת ומחברת מעצמי….
    אין על המתכונים שלך…

    1. היי חיה,
      את יכולה לוותר על קליפת פרי.
      במקום תמצית וניל שימי שקית סוכר וניל אם יש לך ותפחיתי כף אחת מכמות הסוכר שבמתכון.
      יום נפלא :-)

  4. הי אפרת,
    הוספתי בננה מעוכה אחת ויצא מעולה!!! תודה על המתכון הזה ובכלל, על כל המתכונים שאת מעלה!
    מרוב התלהבות שזה חוסל, בבוקר למחרת הכנתי שוב, אבל עם הלחץ של הבוקר שכחתי לשים סוכר. הבננה המתיקה וקצת סוכר מעל ויצא מצויין! ׳תודה!

  5. עשיתי עם קוטג' (כי ירד גשם ולא יכלתי לקנות עם הילדים),
    פספסתי את השורה של "קמח תופח" אז שמתי קמח רגיל בלי אבקת אפייה.
    עדיין יצא טעים וקל להכנה והילדים והאבא טרפו את הכל.
    תודה רבה. חנוכה שמח!!!!

    1. קליפת הלימון בעצם נותנת נגיעות קטנות של טעם מרוכז.
      אני מניחה שאפשר לשים כפית מיץ תפוזים או מיץ לימון בתערובת עצמה, זה ייתן טעם אבל קצת שונה מאשר שמים את הגרידה עצמה.

  6. שבוע טוב :-)
    אתמול הכנתי את הלביבות והן יצאו משגעות! נחטפו כשלא היו. גרידת הלימון מוסיפה טעם עדין ומיוחד. תודה על המתכון וחג שמח!

    1. היי גיא,
      גרידת הלימון אמורה להוסיף טעם אבל חשוב לשים בכמות הנכונה. חשוב גם להקפיד לגרד את הקליפה עצמה (החלק הצהוב) ולא החלק הלבן היותר פנימי כי הטעם שלו יותר מר.

  7. התערובת יוצאת נוזלית או בצקית?
    כי כתוב נוזלי ובתמונה זה ניראה ממש בצק כמעט כמו סופגניה.
    ןחייבים קמח תופח? אפשר א"א במקום?
    וגם אפשר לוותר עלהגרידת לימון?
    אני רוצה להכין את זה ואני לא יודעת פשוט.

    1. היי דבורי,
      התערובת אמורה לצאת משהו באמצע, לא נוזלית מידי אבל גם לא סמיכה מידי.
      במקום קמח תופח אפשר לשים 4 כפות גדושות קמח רגיל מעורבב עם חצי כפית אבקת אפיה.
      אפשר לוותר על גרידת הלימון.
      בהצלחה :-)

  8. שלום אפרת
    הוצפתי הודותך בזכרונות ילדות
    אלו לביבות הילדות שלי.אנחנו הכנו אותם על בסיס יוגורט או גבינה כמו אצלך ואכלנו אותם מתוקים וטבלנו אחד אחד בשמנת רגילה 15 %.אפשר גם למרוח עליהם את השמנת מעורבבת עם ריבה חמצמצה או פרות יער.יוצא מאכל חמצמץ מתוק מהים.

  9. אם אני משתמשת בקמח רגיל או 80 אחוז מלא שמתאים לאפיות, כמה אבקת אפיה אני צריכה להוסיף?
    תודה מראש וחג שמח

    1. היי מיטל,
      אני מניחה שאפשר להכין לביבות מלוחות ולוותר על הסוכר ותמצית הוניל, להוסיף קצת מלח ופלפל שחור. אני ממליצה להוסיף לתערובת גבינה מלוחה מפוררת כמו בולגרית או פטה וגם גבינה צהובה מגורדת. אפשר גם להוסיף קצת עלי פטרוזיליה או בצל ירוק קצוצים דק.

    1. היי רעות,
      לדעתי זה אמור לעבוד גם עם קמח ללא גלוטן (קונדיטור, תמי, כרגיל וכו'). אם זה קונדיטור אולי אפילו הייתי משלבת 3 כפות גדושות קונדיטור + כף גדושה קמח אורז.
      בכל מקרה, יש להוסיף לקמח חצי כפית אבקת אפיה.

    1. היוגורט הוא קצת יותר דליל מגבינה לבנה. יכול להיות שתצטרכי להוסיף עוד קצת קמח תופח (אולי עוד כחצי כף). תחליטי בסוף לפי המרקם שמתקבל.

  10. היי אפרת, רציתי לשאול אם יש אפשרות לאפות את הלביבות בתנור בתבנית שקעים? אני לא כל כך אוהבת לטגן…

    1. היי רויטל,
      אני מניחה שאפשר גם לאפות. לדעתי הן יהיו פחות זהובות.
      יש לחמם תנור מראש ל180 מעלות, לשמן נייר אפיה ולהניח בעזרת כף תלוליות מהתערובת (בדומה לטיגון במחבת) ואז לאפות במשך כ-20 דקות. מומלץ להפוך צד באיזשהו שלב.
      אם את אופה בתבנית מאפינס, יש לשמן היטב כל שקע ולמלא בגובה ס"מ וחצי- 2 ס"מ.
      בהצלחה :-)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »