מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

כעכים מלוחים

כעכים מלוחיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 28, 2013
Last modified:ספטמבר 17, 2018

Summary:

עוגיות שומשום מלוחות ("עבאדי")- פריכות וממכרות

כעכים מלוחים

כמות: 20-25 עוגיות, תבנית של תנור

מצרכים:

2 כוסות קמח לבן

1 כפית שטוחה אבקת אפיה

1 כפית שטוחה מלח (לא מומלץ יותר שלא יצא מלוח מידי)

1/2 כוס שמן זית (או קנולה)

50 גרם חמאה/ מרגרינה רכה בטמפ' החדר (לא מומסת)

1/4 כוס מים

לקישוט: חלמון ביצה (הצהוב) ושומשום.

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה בעזרת כף ואח"כ ממשיכים לעבד בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד (מספר דקות בודדות). מרקם הבצק שמתקבל צריך להיות שמנוני ונוח לעבודה.

-תולשים חתיכות מהבצק ומגלגלים עם הידיים לצורת נקניק. מהדקים את הקצוות ליצירת עיגול.

-מניחים על נייר אפייה. מברישים את החלק העליון של עיגול הבצק בחלמון ומפזרים שומשום.  מכניסים לתנור ואופים במשך 30-35 דקות. מוציאים ומצננים.

*הערה: אם הבצק יבש מידי- ניתן להוסיף מעט מים. אם דביק מידי- ניתן להוסיף מעט קמח.

 

 תגובות שקיבלנו בפייסבוק:

"יצא סוף…." (דרורית)

במקום החמאה: " אפשר שמן זית, המרקם יוצא נהדר וגם הטעם" (גילה)

"עוגיות שנעשו עם קמח לעוגיות ללא גלוטן. מעולה!" (בת שבע)

"תודה על המתכונים יצא מעולה.." (ישראלה)

"הכנתי עם הילדים יצא מעולה במקום חמאה הוספתי עוד רבע כוס שמן" (טובי)

"יצא נמס בפה, תענוג!" (אביטל)

 

עוגיות מלוחות, כעכים מלוחים, עוגיות עבאדי, עוגיות מלוחות פריכות, עוגיות שומשום מלוחות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

312 תגובות

הוסף תגובה
  1. כשחיפשתי עוגיות להכין לצאת הצום נתקלתי במתכון הזה.
    הבצק הרגיש לי לא נוח אז הוספתי עוד מים.

    יצאו נהדרות.

    תודה

  2. היי, איך שהרמתי נשברו וגם לא תפחו ממש.לא נוקשות אבל גם לא ככה שהמרקם יהיה יותר רך מפריך

    אני לא מבינה…. יצא לך להכין מהקמח כוסמין מלא?
    תודה רבה על היחס

    1. את העוגיות האלה לא יצא לי להכין מקמח כוסמין מלא אבל מניסיוני שילוב של קמח כוסמין מלא עם שמן זית גורם למרקם פריך.
      אם זה יצא רך יכול להיות שהיה יותר מידי קמח ביחס לכמות השמן.
      בכל מקרה, אני מציעה לך לנסות להכין את העוגיות האלה מקמח רגיל או קמח כוסמין רגיל ולראות אם יש הבדל במרקם (אולי כוסמין מלא לא מתאים במקרה הזה). מלח אני ממליצה לך הפעם לשים קצת פחות.

  3. היי אפרת,

    השתמשתי בכוס עם הידית כמו שהראת.
    כן התקררו מרקם פריך.
    ראיתי בתגובות גם והיה צילום שנראה כקמח כוסמין רגיל ולא מלא לי יצאו חומות .
    ממש מבאס רציתי שיצאן טוב ואני לא יודעת מה לא בסדר.השתמתי בשמן זית חצי כוס ללא מים לא היה צריך עוד הוספתי מעט קמח שיהיה נוח לעבודה

    1. אם זה יצא במרקם פריך זה הגיוני. חשבתי שזה יצא רך.
      שילוב של קמח כוסמין עם שמן זית לרוב נותן מרקם פריך. רצית שזה ייצא במרקם קשה ממש?
      לגבי המלח, לא ברור לי למה זה יצא כל כך מלוח. מניחה שהשתמשת בכפית מטבח רגילה. העוגיות אמורות לצאת מלוחות אבל לא מידי.

  4. היי אפרת,
    בהמשך ל2התגובות הקודמות.
    לאחר שעה המרקם לא ממש התקשה.
    וגם יצא מלוח יכול להיות שבקמח כוסמין מלא צריך פחות מלח הוספתי כפית שטוחה לפי המתכון
    אבקת אפיה גם לפי המתכון.יכול להיות שזה לא מתאים לקמח כוסמין מלאא התבאסתי
    אודה לתגובתך🙏

    1. היי ליזה,
      לא אמורה להיות בעיה להכין עם קמח כוסמין (יש תגובות של גולשים שחזרו לדווח שיצא מוצלח).
      העוגיות התקררו לגמרי? באיזה מרקם העוגיות?
      באיזה כוס השתמשת?

  5. היי אפרת,
    בהמשך לתגובה מהיום
    אחרי 35 דקות וקצת יותר הוצאתי מהתנור ומרגיש שהבצק לח מזכירה מדובר בקמח כוסמין מלא זה ישתנה שיתקרר ?
    והרמתי והעוגיה משברה בקלות שהיא חמה מאוד עדין.

    תודה🙏

    1. יכול להיות הבדל אבל לא משמעותי. לכן תמיד כדאי להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.

    2. היי אפרת,
      השתמשתי בקמח כוסמין מלא וקצת יות מחצי כוס שמן זית וזהו ללא מים בכלל והבצק יצא קשה לעבודה אז הוספתי עוד קמח כדי שיהיה יותר קל לעבוד מולו מקווה שיצא טוב מה דעתך?
      לא הוספתי הרבה אבל יותר היה קצת יותר נוח.
      תודה ויום ושבת שלום

    1. באיזה כוס השתמשת?
      כנראה שחסרים נוזלים בבצק. כדאי להוסיף כמה כפות מים בהדרגה עד שהוא מתגבש.

    1. את המים תוסיפי בהדרגה ולפי הצורך (יכול להיות שיהיה צורך בפחות מים או בלי מים בכלל).

  6. היי אפרת אפשר למתכון להוסיף עוד כוס קמח ולהשאיר את כל שאר המצרכים באותם כמויות ?
    תודה מראש.

  7. וואווו
    כעכים מעולים!!!
    הכנתי מקמח כוסמין ויצא פשוט טעים ומושלם, נגמר ברגע!

    תודה רבה על המתכונים המעולים!

    1. היי ליזה,
      אפשר להפחית לחצי כוס שמן, בלי חמאה/מרגרינה (פחות מזה כבר יכול לפגוע במרקם).

  8. הכנתי רק עם שמן, בלי מרגרינה והבצק יצא נוח לעבודה והעוגיות רכות פריכות ..מתכון מעולה

    1. היי אפרת, הכנתי את העוגיות עם שמן זית ומחמאה.יצא ממש יאמי.

      אם אני רוצה עוגיות דומות אך נוקשות יותר מה לעשות?

      האתר שלך מדהים הכנתי כבר 4 עוגות יצא פשוט טעים.🙏

    2. היי ליזה,
      לעוגיות יותר נוקשות נראה לי שכדאי להכין רק עם שמן ולשים שני שליש כוס שמן לכל המתכון (ללא מרגרינה/חמאה).

  9. הי אפרת, אני רוצה להמיר את המרגרינה בשמן קוקוס מומס. האם זה ייצא טוב וכמה לשים? (ראיתי שכתבת שניתן להמיר ל-2 כפות שמן מוצק. אבל יש לי שמן קוקוס מומס). תודה רבה! מיכל

    1. היי מיכל,
      שימי את שמן הקוקוס במקרר עד שיעשה מוצק ואז תשתמשי ב-2 כפות.

  10. הי, האם ניתן להמיר מרגרינה בשמן? אם כן, בכמה?
    האם ניתן ללוש במיקסר? ואם כן עם הוו לישה של בצקי שמרים?

    1. אפשר לשים בסביבות שני שליש כוס שמן לכל המתכון (ללא מרגרינה/חמאה).
      אני חושבת שעדיף וו גיטרה.

  11. עשיתי בדיוק לפי ההוראות, ויצאו טעימות מאד, פריכות ומלוחות בעדינות, נהדר כנישנוש!!

  12. פשוט אי איפדר לתאר כמה שהן קלות להכנה וככה טעימות!!תודה רבה אפרת המתכונים שלך כרגיל לעולם לא מאכזבים!!

  13. יצא לי ממש טעים! אני מכינה את העוגיות האלו מלא פעמים ותמיד יוצא נהדר!
    נמס בפה ואי אפשר שלא לקחת עוד כמה מהקערה…
    מתכון מדהים, פשוט ותוצאה טעימה במיוחד!

  14. היי, הן יצאו מדהימות!!!!!!
    הוספתי קצת גבינת גאודה מגורדת דק בבצק וזעתר מלמעלה.
    תודה רבה לך !

    1. אפשר לשים רבע כוס שמן במקום החמאה (סה"כ 3/4 כוס שמן לכל המתכון).

  15. סהכ יצא בסדר אבל המרקם קצת כבד והרבה מדי שמן.
    פעם הבאה אשים רק חצי כוס שמן ולא 3/4(לא השתמשתי בחמאה).
    תודה על המתכון

  16. היי
    האם ניתן להחליף את הקמח וא.אפיה לקמח תופח בלבד?
    אשמח לתשובה מהירה
    תודה רבה

  17. היי, תודה רבה על המתכונים. האם אפשר להקפיא את העוגיות אחרי שלב יצירת הצורות ובעת הצורך להוציאן ולאפות?

    1. היי גיל,
      עדיף להשתמש בשמן זית בטעם מעודן ואז פחות מרגישים את הטעם.

    2. עדיף אולי חצי כוס שמן זית ואת החמאה? שמתי 3/4 כוס שמן זית או שאולי עדיף בכלל קנולה?
      תודה

    3. אפשר לשים שמן קנולה, הטעם שלו נייטרלי.
      אפשר גם לנסות פעם הבאה חצי כוס שמן קנולה עם 50 גרם חמאה רכה.

  18. הכנתי.. הבצק מאודדדד מאודדדד שמן, ויצא מאוד יבש, נאלצתי להוסיף מים שוב ושוב עד לקבלת בצק גמיש פחות או יותר, … אבל כשהתחלתי ליצור נחשים בשביל לעשות עיגולים ל כעכים הבצק התפורר והיה מאוד קשה לעבוד איתו… לדעתי יש במתכון המון שומן ב סה"כ… מאוד מאוכזבת…
    אין לי ספק שזה יצא טעים עם כל השומן.
    זה עכשיו בתנור

    1. היי ליאור,
      איך זה יצא אחרי אפיה?
      השתמשת בחמאה רכה או בחמאה מומסת?

  19. היי, צריכה עזרה דחוף!
    הבצק נעים למגע אבל כשאני יוצרת את העיגולים זה נקרע לי….
    אודה לעזרה מה עליי לתקן/להוסיף?

    1. היי שירן,
      אפשר להכין את העוגיות בצורת מקלות עבים במקום עיגולים או שאפשר לנסות להוסיף לבצק מעט מים כדי לעשות אותו יותר גמיש (לשים לב רק שלא יהיה דביק מידי).

  20. היי
    הכנתי ויצא מאד מלוח ממש מדיי ושמתי כפית שטוחה 1 של מלח…
    ויצא מאדדדד מתפורר גםמאחרי שהתקרר

    1. משהו בכמויות כנראה לא היה נכון כי העוגיות אמורות לצאת במליחות מעודנת. השתמשת בכפית רגילה? בכוס בנפח של 240 מ"ל?
      העוגיות הן קצת מתפוררות כי אינן מכילות ביצה. להבא תוסיפי ביצה לתערובת והן יהיו יציבות יותר.

  21. עוגיות פשוט מושלמות,השתמשתי בשלושת רבעי כוס שמן במקום החמאה והן יצאו כמו עוגיות עבאדי!!!!
    מושלם,מושלם,מושלם!
    תודה על מתכון מנצח נוסף בזכותך😊

  22. היי נראה מעולהה ופריך.אני מניחה שאת משתמשת בכוסות מדידה.רשמת בתגובה למישהו שחצי כוס שמן שווה ל 120 מ"ל. אצלי בכוסות מדידה של החצי רשום 125 מ"ל-מה נכון? והאם פאשרי ללוש את הבצק בוו גיטרה במיקסר? רוצה שנכדתי תכין.תודה רבה

    1. הכוסות מדידה שלך בסדר גמור. הבדל של 5 מ"ל זה לא קריטי במקרה הזה.
      אפשר להכין במיקסר עם וו גיטרה.

    1. היי דנה,
      מומלץ להשתמש בתערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח תמי או קמח כרגיל.
      אני מניחה שאפשר גם לשלב כוס ושליש קמח קונדיטור+ שני שליש כוס קמח אורז.

  23. היי אפרת
    עשיתי את העוגיות האלו והם יצאו לי מאלפותת
    לא שמתי מרגרינה או חמאה
    במקום זה הוספתי עוד מים שמתי קצת יותר מחצי כוס מים
    והעוגיות יצאו פריכות מאוד וטעימותתתתת
    תודה על המתכונים שלך תמיד הם מוצלחים

  24. העוגיות יצאו ממש טעימות ומאוד קלות להכנה פעם ראשונה שאני אופה עוגיות ויצא ליגה מתכון מומלץ מאוד!!!

    1. היי ניצן,
      לא נורא זה עדיין מצוין 🙂
      יכול להיות שהתנור שלך קצת חזק ולכן פעם הבאה כדאי לאפות ב170 מעלות או לקצר את זמן האפיה ל 20-25 דקות.

  25. תקשיבו יש לי מתכון הרבה יותר פשוט וסופר טעיםםםםםם!!!!
    קמח פריך של שמרית חבילה שלמה
    120 מ״ל שמנת להקצפה
    וכף מלח
    קצת במקררר ואחרי זה עושים את הצורה ויוצא מושלםםםםםם וסופר פשוט

    1. העוגיות יצאו נהדר! פשוטות ממש להכנה. קערה אחת, בלי יותר מידי כלים לשטוף. מדוייק וטעים. תודה לך!

    1. היי מוריה,
      אין להמיס את המרגרינה רק להוציא אותה מהמקרר כשעה לפני ההכנה כדי שתתרכך בחוץ.

    1. היי מלה,
      אם את רוצה אותם מתוקים אז יש מתכון לכעכים מתוקים.
      אם את רוצה אותם מלוחים אבל מעט אז ניתן להפחית את כמות המלח לשליש כפית.

  26. שלום אפרת.
    ראיתי בכמה מתכונים דומים שניתן להוסיף ביצה.אשמח לדעת מה זה מוסיף לעוגיות והאם אפשר להוסיף גם במתכון הזה?
    תודה

    1. היי שירן,
      אפשר להוסיף ביצה. הביצה מדביקה את החומרים וכך העוגיות פחות מתפוררות.

  27. הי,
    אני רוצה להכין היום את העוגיות למשלוחי מנות. מה עדיף לשמור בקופסא סגורה היטב, או להקפיא עד יום חמישי ואז לארוז וזה יישאר בחוץ (כמובן בקופסא סגורה, אולי אפילו עם ניילון נצמד) עד פורים?

    1. היי יעל,
      אם ביום חמישי את מתכננת לארוז במשלוח מנות אז אפשר לשמור בקופסה אטומה מחוץ למקרר.
      חג פורים שמח 🙂

  28. היי הכנתי עכשיו את העוגיות יצא ממש טעים החלפתי את החמאה עם שמן קוקוס ואת הקמח בכוס קמח מלא וכוס קמח רגיל
    יצא ממש ממש טעים פריך וטעים

  29. יצא ממש טעים, כשמחזיקים אותם ביד הן קצת קשות אבל שטועמים הן מתפוררות בפה.עבדתי עם שמן זית במקום חמאה

    1. היי ניצן,
      העוגיות אמורות לצאת פריכות ומעט מתפוררות.
      אם את אוהבת עוגיות קשות יותר פעם הבאה אפשר להמיר את החמאה ברבע כוס שמן.
      שבת שלום 🙂

  30. היי הכנתי את העוגיות הבצק התפרק לי בעבודה מה היה לא בסדר לכך מלא זמן לגלגל. אבל יצא סוףףףף

    1. היי אירה,
      זה נכון שלפעמים קשה לעבוד עם הבצק הזה. אפשר לתת לו לנוח קצת ואז להמשיך לעבוד איתו. לפעמים זה עוזר.
      שמחה שבסוף זה השתלם ויצא טעים (זה הכי חשוב 🙂 ).

    1. היי נועה,
      אפשר להמיר את המרגרינה ברבע כוס שמן קנולה (זאת אומרת סה"כ 3/4 כוס שמן לכל המתכון).

  31. הייתי מאוד רוצה להכין היום את העוגיות הם נראות ממש טוב ..אבל לצערי נתקעתי בלי מספיק קמח ויש לי רק כוס אחת האם ניתן להכין לכמות כזו קטנה ואם אפשר להשתמש רק בשמן במקום המחמאה?

    1. היי שירן,
      תכיני מחצית מהכמויות:
      כוס קמח לבן
      חצי כפית שטוחה אבקת אפיה
      חצי כפית שטוחה מלח
      רבע כוס שמן
      25 גרם חמאה/מרגרינה רכה בטמפ' החדר
      3-4 כפות מים (תוסיפי בהדרגה)
      *את יכולה לוותר על החמאה ולשים סה"כ שליש כוס שמן לכל המתכון.

  32. במה אפשר להחליף את הביצה של הציפוי? אפשר למרוח רק מים ולפזר שומשום מעל זה יעבוד?
    אני לא אוכלת ביצים…
    תודה על התשובה

    1. היי לי,
      אפשר לערבב 2 כפות שמן עם כפית חלב סויה או מים ולהבריש את החלק העליון של העוגיות.

    2. תודה רבה על התשובה.
      רציתי לשאול האם ניתן להכין את העוגיות מקמח מלא? אני מניחה שכן אבל בטח אצטרך לעשות כמה שינויים בשאר המרכיבים נכון?

      תודה מראש!

    3. אני מניחה שאפשר להכין עם קמח מלא. בגלל שהקמח המלא סופח יותר נוזלים, אם הבצק יוצא יבש או פירורי אז כדאי להוסיף לו כמה כפות מים בהדרגה, עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
      כדי שהעוגיות לא ייצאו במרקם דחוס מידי אני ממליצה לשלב לפחות בתור התחלה קמח לבן (כוס קמח לבן + כוס קמח מלא). אם התוצאה תהיה טובה, אפשר בפעם הבאה להגדיל את כמות הקמח המלא.
      בהצלחה ויום מקסים 🙂

  33. היי מהממת.אני ממש אוהבת תמתכונים שלך הכנתי אתמול את העוגיות האלה יצאו קצת מתפוררות אבל טעימות בטירוף ככה שהכנתי עכשיו שוב פעם למרות ההתפוררות.הוספתי מים וזה לא הכי עזר יכול להיות שזה בגלל שאני שמה שמן במקום חמאה?תודהה

    1. היי ברכה,
      העוגיות הן קצת מתפוררות אבל אם הן יצאו מאוד מתפוררות אז יכול להיות שזה בגלל השמן כי החמאה מדביקה יותר את החומרים.
      ערב נפלא 🙂

  34. העוגיות נראות מעולה וטעימות.
    האם חצי כוס שמן נמדד בכוס מדידה?
    האם זה לא הרבה לכמות קטנה כזאת של קמח? תודה

    1. היי ענתי,
      במתכון הזה יש יחסית הרבה שמן ביחס לקמח. זה מה שנותן את המרקם של העוגיות.
      המדידה היא בכוס סטנדרטית בנפח של 240 מ"ל.

  35. אני רוצה להכפיל את הכמויות.הכל בסדר עד לעניין של החמאה והשמן.מפני שאני רוצה אותם קריספיות.ובאחת התגובות שקראתי כתבת להוסיף יותר שמן.לא הבנתי אם זה במקום החמאה או בנוסף לחמאה להגדיל את השמן.אם אני עושה 4 כוסות קמח 2 כפיות א.אפיה 2 כפיות מלח כוס ורבע שמן זית 100 גר חמאה חצי כוס מים.זה נכון?בבקשה תגובתך אני רוצה להכין עכשיו

    1. היי מירב,
      אם את רוצה להכין כמות כפולה אני ממליצה להכין בפעמיים מאשר להכפיל כמויות מהסיבה שככל שעובדים עם כמויות גדולות יותר, המרקם של העוגיות יוצא פחות מוצלח. לשיקולך.
      לגבי כמויות השמן, זה במקום החמאה. אם את רוצה שהעוגיות יהיו יותר קשות אז לכמות שבמתכון (2 כוסות קמח) שימי 2/3 כוס שמן + 25 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר (לא מומסת).
      אם את רוצה שהעוגיות יהיו יותר פריכות ונימוחות אז לכמות שבמתכון (2 כוסות קמח) שימי רבע כוס שמן + 100 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר.
      *אם זאת פעם ראשונה שאת מכינה את העוגיות את יכולה להכין לפי המתכון ולפי איך שייצא לך תדעי אם ואיך לשפר בנגלה הבאה.
      בהצלחה 🙂

  36. היי הכנתי יצא מושלםםםםםםםם
    רק שאלה לי אליך יצאו לי קרוב ל15 עוגיות אני מעוניינת בהרבה יותר,,,מה עליי לעשות???
    תודה על המתכון טעים בטירוףףףף

    1. היי לינדה,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      אמורות לצאת מהכמות 20-25 עוגיות. אולי הכנת אותן גדולות יחסית?
      פעם הבאה אפשר להכין אותן קטנות יותר או להכפיל כמויות ב1.5: 3 כוסות קמח לבן, כפית וחצי שטוחות אבקת אפיה, כפית וחצי שטוחות מלח, 3/4 כוס שמן, 75 גרם חמאה, שליש כוס מים.
      שנה טובה!

    2. מעולה תודה רבה רבה,,,,חג שמח לצום קל לך ולמשפחתך,,,אתר ממש מיוחד מוצאת בו המון מתכונים ולא מתאכזבת מכך,,,ההיפך גורפת מחמאות ,,,אהבתי מאוד את הללא גלוטן אצלי בבית חצי ללא גלוטן וחצי עם,,,קשה למצוא מתכונים ללא גלוטן ואכןמודה לך על כך מאוד

  37. העוגיות יצאו מדהימות ומאוד טעימות! תודה על המתכון. רק שאלה קטנה, העוגיות יצאו רכות מאוד כאשר נוגסים בהם האם יש איזשהיא שיטה בשביל שיצאו יותר קשות וקראנציות? תודה רבה ושבת שלום

    1. היי סיגל,
      פעם הבאה אפשר להכין את העוגיות רק משמן אז הן יהיה במרקם קשה יותר. במקום חצי כוס שמן+50 גרם חמאה, לשים 3/4 כוס שמן.
      יש גם לאפות קצת יותר זמן בתנור, הכוונה עד להזהבה יפה (רק חשוב לוודא שהעוגיות לא ישחימו יותר מידי).
      שבת שלום 🙂

  38. היי, הכנתי את העוגיות האלה אתמול לפי המתכון שלך ובעלי רוצה להרוג אותי כי הוא לא יכול להפסיק לאכול אותן. תודה רבה על המתכון 🙂 רציתי לשאול, אולי יש לך מתכון לאותן עוגיות אבל מתוקות? יש גרסה מתוקה שלהן שסבתא של בעלי מכינה והן טעימות בטירוף (אבל היא לא משחררת את המתכון..) וגם- יש אולי מתכון לעוגת דבש בחושה לראש השנה? תודה רבה רבה מראש 🙂

    1. היי מיטל,
      את יכולה במקום המלח לשים כ-5 כפות מלאות סוכר. בכל מקרה, אני מקווה להעלות בקרוב מתכון לכעכים מתוקים קצת שונים (אבל טעימים 🙂 )
      יש כמה עוגות דבש מעולות לראש השנה, מצרפת לינק- עוגות דבש.
      יום נפלא!

  39. היי הכנתי עם המרה לקמח שקדים וקמח טפיוקה ויצא ממש טעיםםם, אבל מתפורר בטירוף , מה את ממליצה? הוספת ביצה תעזור? או שהורדת שומן?
    תודה מראש

    1. היי דנה,
      אפשר להשתמש בקמח תמי או קמח "כרגיל" או שילוב של קמח קונדיטור עם קמח אורז (כוס ושליש קמח קונדיטור+ שני שליש כוס קמח אורז).
      אפשר להמיר את החמאה ברבע כוס שמן (סה"כ לכל המתכון 3/4 כוס שמן). זה יוצא פחות פריך ויותר קשה אך טעים.
      בהצלחה 🙂

    1. היי סמדר,
      תוסיפי מים בהדרגה (כל פעם כף אחת) עד שהבצק נעשה אחיד.

  40. הכנתי עכשיו את העוגיות שמתי חצי כוס שמן קנולה ושליש כוס שמן זית הבצק התגבש והוספתי ממש מעט מים. כשעיצבתי צורה הבצק ממש נשבר לכן הכנתי נקניקים .אפיתי 30 ד' עכשיו הן מתקררות,כשניסיתי להרים עוגייה היא ממש התפוררה לי ביד.יש לך מושג למה זה קרה? טעמתי חתיכה והטעם נהדר .

    1. היי עדי,
      יכול להיות שהיה צריך לתת לבצק קצת לנוח ואז הוא היה מתייצב ונעשה יותר גמיש.
      אפית את הנקניקים שלמים או שפרסת לעוגיות לפני האפיה? העוגיות מתפוררות כשהן חמות ומתייצבות לאחר קירור.

  41. היי,
    הכנתי ויצא נדיר! תודה!
    בנוסף יש לי קושיה קטנה:
    ניתן להכין כמות גדולה של בצק ולהקפיא לשימוש עתידי – בעוד מספר ימים/שבוע-שבועיים?

    1. היי עמי,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      לדעתי כן. רק חשוב לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא.

    2. לדעתי אפשר. בתור התחלה הייתי ממליצה לשלב כוס קמח לבן עם כוס קמח חיטה מלאה ואם זה יוצא מוצלח ולא דחוס מידי, פעם הבאה אפשר להכין מקמח מלא בלבד.
      פורים שמח 🙂

    3. היי, ואו איזו מהירות!
      זה מה שחשבתי, יותר מכך שמתי לב שתוספת של חמאה מרככת את הכעכים אז חשבתי להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא ולהוסיף עוד 30 גרם חמאה..
      מה דעתך?

      חג שמח 🙂

    4. נכון, החמאה גורמת לעוגיות לצאת יותר פריכות ופחות קשות. אפשר לשים עוד 30 גרם חמאה (סה"כ 80 גרם) ולהפחית את כמות השמן לשליש כוס (במקום חצי כוס).

    5. היי שלום…מאוד מרוצה מהמתכונים תמיד יוצא לי מוצלח מאז שניסיתי את המתכונים שלכם…אז תודה רבה על המתכונים המוצלחים!לגבי החמאה/מרגרינה ניתן במקום לשים מחמאה??והכמות היא אותה הכמות 50 גרם מחמאה זה בסדר??

    6. היי נעה,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      אפשר לשים 50 גרם מחמאה רכה בטמפ' החדר.
      חג שמח!

  42. ב"ה
    יאמי!!יצאו מעולות!כל כך קלות להכנה,ויתרתי על הטבעות וגלגלתי מקלות במקום.שמן במקום מרגרינה. תענוג!

    1. כמה שמן קוקוס הוספת במקום המרגרינה
      שמן קוקוס מוצק בטמפ החדר האם שקלת ?

    2. היי פנינה,
      במקום חמאה את יכולה לשים 50 גרם שמם קוקוס מוצק בטמפ' החדר (אם אין לך משקל, זה יוצא בסביבות 2.5 כפות).
      בהצלחה 🙂

    1. היי ענתי,
      כן, כמות הקמח היא 280 גרם. רק אם אין לך קמח רגיל תשתמשי בקמח תופח וכמובן תוותרי על אבקת האפיה.
      יש להוציא את החמאה לפחות שעה מראש מהמקרר. עדיף להוציא שעתיים לפני.
      העוגיות יוצאות פריכות בגלל החמאה ולא קשות.
      אני לא משתמשת בכוס מדידה אלא בכוס סטנדרטית (זכוכית עם ידית). הנפח צריך להיות 230-250 מ"ל (בנוזלים) ובקמחים כוס= 140 גרם.
      בהצלחה ויום נפלא 😉

  43. העוגיות נראות מדהימות.
    האםכמות הקמח היא 280 גרם? (והבנתי שאפשא קמח תופח).
    50 גרם חמאה בטמפ' החדר?כמה זמן היום לוקח שהחמאה תהיה רכה?רוצה להכין היום בערב.
    ובסופו של דבר-העוגיות יוצאות פריכות? או קשות כמו של עבאדי?(לא אהבת קשות).תודה רבה

  44. הן ממש נמסות בפה . איזה כייף . תודה לך . אני עושה הרבה מתכונים ממך . את פשוט ממכרת . תודה על האתר הנפלא הזה !

  45. היי!!קודם כל חייבת לציין שלפני האתר שלך ממש הכנתי עוגיות..המתכונים שלך נהדרים וקלים והעוגיות יצאו נהדרות!!

  46. במתכון חסר כמות קמח. עשיתי ולצערי נמצאתי מול בריכה שמנונית שהצלתי ככה אני מקווה בכל אופן בעזרת קמח. נראה איך יצא בתנור. אני ממליצה במצב כזה לשים רווה שעה בפריזר אולי זה יעזור גם.

    1. היי,
      באיזה כוס השתמשת למדידת הקמח?
      יכול להיות שהשתמשת בחמאה מומסת במקום בחמאה רכה?
      בכל אופן, אם הוספת קמח, פעלת נכון 🙂
      מחכה לעדכון איך יצא..

  47. ניסיתי לעשות את העוגיות ושמתי קמח תמי קמח שיבולת שועל והשאר לפי המתכון באותו יחס של כמויות יצא לי פריך מידי ממש מתפורר
    מה את ממליצה באיזה קמחים להשתמש לכעכים ללא גלוטן

    1. היי ליז,
      אני מניחה שעם קמח תמי בלבד העוגיות היו מצליחות. כמה קמח תמי וכמה שיבולת שועל שמת?
      העוגיות עצמן יצאו מתפוררות?

  48. הבצק התפרק ולא היה נו לעבודה לא משנה אם הוספתי עוד שמן או מים. פעמים נדירות הייתי צריכה להזביל בצק. חבל.

    1. היי נעה,
      כנראה שבכל זאת לא הוספת מספיק נוזלים. באיזה שהוא שלב הבצק אמור להתגבש ולהיות נוח לעבודה.

  49. החלפתי כוס קמח אחת בקמח כוסמין לבן – זה מוסיף פריכות. השתמשתי בשמן זרעי ענבים במקום קנולה ובמקום מרגרינה שמתי שמן זית. יצא מעולה!!!

    1. היי מיכל,
      אם יש לך שמן קוקוס את יכולה לשים 2 כפות מלאות כשהוא במצב מוצק (לא מומס).
      אם לא, את יכולה להמיר את החמאה ברבע כוס שמן אבל קחי בחשבון שהעוגיות ייצאו יותר קשות ופחות פריכות.
      גמר חתימה טובה 🙂

  50. יצא סוףףףףףףףףףףףףף הדרך קל טעים ונגמר מהר מאוד
    עושה הרבה דברים מהאתר הזה
    תודה על מתכונים קלים וטעימים

  51. לפחות חצי שעה וכל תבנית בנפרד. וגם אלו שיצאו יותר שחומות וקרוב לשרוף זה רך. השאלה במרכיבים מה יכול להיות שאולי שמתי יותר מידי או שהייתי צריך להפחית {מה יכול לגרום לרכות..}

    1. אם עוגיות יוצאות רכות זה אומר שהיו בהן יותר מידי נוזלים. כמה מים שמת? שלושת רבעי כוס?
      דבר נוסף, לפעמים כשמכפילים כמויות משהו משתבש במרקם, אפילו שמכפילים באופן מדויק את כל המרכיבים.
      תנסי לשים כמה עוגיות בודדות בתנור כדי שהתייבשו מבלי לשרוף אותן. שימי על טמפ' 160-170 ואם את רואה שהן משחימות מהר תורידי את הטמפ'. מקווה שזה יעזור.
      תעדכני אותי 🙂

  52. הכפלתי את הכמות ב 3 ושמתי בדיוק כוס וחצי שמן ו 150 גרם מרגרינה
    יש לציין שבפעם הקודמת שהכנתי לא היה לי מרגרינה ושמתי שמן במקום ויצא פצצה

    1. כמה זמן העוגיות היו בתנור? התבניות נכנסו בתבנית אחת או שהכנסת כמה תבניות ביחד?

    2. אם אני רוצה להגדיל תכמות עוד 2 כוסות קמח אז מכל כמות להוסיף חצי גם?? במקום חצי כוס שמן לשים כוס וכו'??

    1. היי שרה,
      שמת חצי כוס שמן ו-50 גרם חמאה?
      אפית ב180 מעלות? כמה זמן העוגיות היו בתנור?

  53. העוגיות יצאו מושלמות, כולם ממש אהבו. אחד המתכונים הכי פשוטים וטעימים שנתקלתי. אהבתי מאוד את מוכשרת ויעילה בטירוףף.

  54. היי הרגע הכנתי את הבצק והוא אכן שומני אך אני אל מצליחה ליצור ממנו נקניקים , הוא מתפורר … מה עושים?

    1. תוסיפי עוד מים בהדרגה (כל פעם כף אחת של מים) עד שהבצק הופך לגמיש ונוח לעבודה.

    1. היי קורל,
      אפשר להשתמש במים מהברז או במים מתמי 4 בתנאי שיהיו פושרים.

  55. לכל אלא שמודאגים מתוספת החמאה:
    50 גרם חמאה מתחלק בין 25 עוגיות.
    ניתן לאכול את העוגיות (2-3 ולא יותר!) בליווי סלט ערבי מפולפל ללא תוספת שמן, כארוחת בוקר או ארוחת ביניים או ארוחת ערב.

  56. צהריים טובים.

    שאלה: במקום אבקת אפייה, סודה לשתיה יכולה להוות תחליף מתאים או ש..?

    ותודה על המתכון

    1. הי דורון,
      אבקת סודה לשתיה מתפיחה בצורה אחרת ולכן לא תמיד היא יכולה להחליף אבקת אפיה אבל במקרה הזה אם אין לך אבקת אפיה אז אפשר לשים חצי כפית אבקת סודה לשתיה.
      יום נעים 🙂

  57. מתכון פשוט ופשוט טוב וממש טעים..תמיד פחדתי מכל מה שקשור לבצקים,וכעכים זה העוגיות האהובות עליי..ויצא לי ממש טוב יחסית לפעם ראשונה.. תודה על המתכון 🙂

  58. היי,
    ניסתי להכין את העוגיות ובמקום חמאה להוסיף שמן אך הבצק לא מתאחד הוא כאילו מתפרק.. מדוע? מה לעשות?

    1. היי מור,
      יכול להיות שאין מספיק נוזלים בבצק. ממליצה להוסיף לבצק כ 1-3 כפות מים בהדרגה עד שהוא הופך לאחיד ונוח לעבודה.

    1. היי,
      שמחה שאהבת 🙂
      לא צריכה להיות בעיה להקפיא רק מומלץ לאחסן בקופסה סגורה או לעטוף היטב בניילון נצמד.

    1. היי,
      אפשר להוסיף זעתר לתערובת וכן תוסיפי יותר שמן ופחות חמאה. נגיד 30 גרם חמאה ועוד 3-4 כפות שמן בנוסף לרבע הכוס.

  59. הי שלום, המתכון נראה מושלם וקל להכנה.
    יש לי שתי שאלות בבקשה:
    1. האם ניתן להוסיף גם כפית של זעתר לתערובת?
    2. אני רוצה שיצאו לי יותר קראנציות ופחות פריכות ולפי מה שרשמת צריך פחות חמאה ויותר שמן?
    בתודה מראש על מתכונים נפלאים ואתר מושלם.

    1. היי ורד,
      לא ניסיתי אבל במתכון הזה אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח שמרים. אם את משתמשת בקמח שמרים אין צורך באבקת אפיה ואין צורך להתפיח את הבצק לפני האפיה. בנוסף, אני ממליצה להוסיף את המים בהדרגה ולפי הצורך.

    1. היי ענבל,
      ראיתי רק עכשיו.. בטח העוגיות כבר יצאו מהתנור אבל בכל אופן גם אם מרחת את כל הביצה ללא הפרדה זה בסדר.

  60. הבן שלי יכול לאכול רק קמח אורז מפאת מחלב מסוימת שמטופלת באמצעות תזונה (בלי קשר הוא גם אלרגי לחלב…). אפשר לעשות את העוגיות עם קמח אורז?

    1. היי ליבנת,
      לצערי אני לא יודעת לומר מאחר ולא ניסיתי.
      אם תחליטי להכין אני ממליצה להכין עם חצי מהכמויות הרשומות (מאחר וזה ניסיון) ויכול להיות שתצטרכי להוסיף יותר קמח או לשים פחות מים (תראי לפי מרקם הבצק שיוצא). אשמח כמובן לקבל עדכון 🙂

  61. בס"ד
    שבוע טוב,
    נכנסתי כדי לעדכן שהכנתי את העוגיות והן יצאו מאוד פריכות וטעימות. (מוזר אבל לאחר כמה ימים היה לי טעים אפילו יותר חחח)
    תודה רבה (:

  62. שלום. פעם ראשונה באתר. אתר ידידותי, מתכונים ברורים ומפורטים.
    לשאלתי: העוגיות יצאו פריכות וטעימות.
    הילדים מעדיפים עוגיות קשות כמו בשקיות של עבאדי.
    האם יש לך רעיון?

    1. הי אורנה,
      ברוכה הבאה לאתר 🙂
      לקבלת עוגיות קשות יש להשאיר את העוגיות יותר זמן בתנור (כמובן שיש להסתכל ולוודא שהן לא משחימות מידי). בנוסף, עוגיות שיש בהן יותר שמן יוצאות יותר קשות לכן אני ממליצה במקום 50 גרם חמאה לשים 20 גרם חמאה ו-3 כפות מלאות שמן (בנוסף לחצי כוס שמן).
      בהצלחה ויום טוב 😉

  63. שלום ממי, אני כבר פעם שלישית נכנסת להכין אותן. עוגיות מעולות.
    מנסיוני אני ממליצה להכין בדיוק לפי מה שכתוב ולהשתמש בחמאה או מחמאה רכה בטמפרטורת החדר ולא מומסת.

    1. הי כרמלה,
      לא ניסיתי אבל אם את מכינה אני ממליצה להשתמש בקמח מלא רק בחצי מכמות הקמח, הכוונה לערבב כוס קמח מלא עם כוס קמח רגיל.

  64. העוגיות מעולות ופריכות וטעימות, רק דבר אחד: הם יוצאות אפויות מידי עד שרופות. מה מידת הזמן? 30-35 דקות זה המון…

    1. הי מלי,
      העוגיות לא אמורות לצאת אפויות מידי ובטח שלא שרופות. בתנורים חזקים אני מניחה שזמן האפיה צריך להתקצר וכבר לאחר 20 דקות צריך לבדוק את העוגיות.
      חג שמח 🙂

    1. במתכןן לא רשום להוסיף שמרים. זה בסדר הגיוני?? וגם לא רשום שצריך להטפיח את הבצק אלא ישר ליצור עיגולים ולתנור ….? והייתי שמחה לדעת איזה קמח מתאים לזה וכמה שמן בדיוק. תודה מראש על התשובה.

    2. הי אמי,
      זה בסדר, אין צורך להוסיף שמרים או להתפיח את הבצק.
      יש להשתמש בקמח לבן רגיל וחצי כוס שמן זית או קנולה (120 מ"ל).

    3. * להתפיח. תודה רבה על המענה המהיר לא ציפיתי לתשובה תוך כמה דקות! אני אנסה להכין זה נראה ממש מתכון קל. בהצלחה לי ותודה.

  65. רק רוצה לשתף שהכנתי את המתכון עם קמח תופח (נגמרה כל אבקת האפיה בבית…) ויצא מדהים! פריכות ונהדרות.
    הכנתי 4 כמויות ביומיים.

    תודה!

  66. שישבת טוב דיברתם על 50 גרם חמאה זה מעט שונה מלהכין עם שמן לא אותו טעם וגם צריך דיוק הטבעי או כוס מדידה מקצוענות שלא כולם כאלו מנוסים באם נותנים להם את ההשקעה הנכונה במקומות הנכונים והחמאה יש בו כבר את הדיוק הנכון מי כמי שעובדת בזה חיה את זה נשואה לזה ופוגשת בזה כול יום ויום במטבח זה נתון לשקול דעת כל אחד ודעתו הוא נכון בסוף האוכל טעים בהצלחה לכולם ביי

  67. פעם ראשונה שאני מכין עוגיות כאלו פריכיות וטעימות.
    אני שמתי מחמאה שהעוגיות יהיו פרווה.
    חצי כוס שמן קנולה מעורבב עם שמן זית.
    יצא מאלף.
    תודה רבה!!!!

  68. שמתי את השומשום בתוך תערובת הבצק. ובמטחנת בשר של קיימיקס יש בתוך הדוחס פלסטיק של הבשר כל מיני מתאמים למטחנה. הרכבתי את זה שמוציא צינורות דקים והכנתי עוגיות ב5 דקות . יצא מהמם מהמם. המתכון הזה נהדר.

    1. היי ענת, השתמשתי במתכון ב-50 גרם חמאה בשביל לשמור על מרקם פריך מסוים. בהחלט אפשר להכין עם שמן בלבד, העוגיות עדיין יהיו טעימות אך המרקם יהיה מעט שונה. ייתכן מאוד כי הבצק יצא שמנוני מידי ואז אפשר להוסיף מעט קמח עד לקבלת מרקם בצק שנוח לעבוד איתו רק שימי לב שלא יהיה יבש מידי.

  69. אני בחופש היום והכנתי את העוגיות. פשוט מעולות! פריכות כאלה. צריך להמתין בסבלנות שהעוגיות יתקררו ואז אפשר להתחיל "לחסל" אותן

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר