מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

טיפים לבישול

טיפים לבישול

 

המלחת בשר

המלח מוציא מהבשר את המיץ ומעכב את השחמתו לכן רצוי להוסיף מלח רק באמצע הבישול.

איך לגרום לקציצות להיות אווריריות?

הוסיפו אבקת סודה לשתייה לתערובת הבשר (כפית לכל ק"ג בשר).

איך לשדרג קציצות עוף/בקר?

-לפני הטיגון, הוסיפו לעיסה כף רסק עגבניות לכל 1/2 ק"ג בשר/עוף.

-מומלץ להניח את העיסה במקרר כשעה לפני הטיגון בכדי שהתערובת תתגבש.

איך למנוע את תופעת ה"קצף" בטיגון קציצות?

מניחים במחבת 2-3 עיגולים של גזר. הם יספגו את הקצף שנוצר לעיתים בטיגון.

איך לגרום לאורז להיות אוורירי?

רצוי להוסיף חצי כפית מיץ לימון לכל 2 כוסות מי בישול.

איך להכין אורז אחד אחד?

-האורז צריך להיות יבש לחלוטין.

-יש לטגן את האורז כמה דקות עם שמן לפני הוספת המים.

-רצוי לא לפתוח את המכסה בזמן הבישול.

-אחרי שהאורז מוכן, יש להסירו מהאש ולכסותו במגבת במשך 10 דקות. לאחר מכן לפתוח את המכסה ולהפריד את הגרגירים עם מזלג.

חצילים מטוגנים

-פזרו על פרוסות החציל מלח והשאירו למשך כחצי שעה. המלח סופח את הנוזלים המרירים שבחצילים. לאחר מכן, שטפו טוב את פרוסות החצילים וייבשו היטב לפני הטיגון.

-טבלו את פרוסות החצילים בקורנפלור ואחר כך בקמח וביצה. זה גרום להם להיות פריכים יותר ופחות ספוגים בשמן.

הכנת פופקורן 

למניעת גרגירים שלא בוקעים, הקפיאו את גרגירי התירס וטגנו אותם מייד עם הוצאתם מהמקפיא. 

איך להכין צ'יפס פריך?

– לאחר שחתכתם את תפוח האדמה, השרו אותם במים קרים כ 10 דקות והניחו לייבוש על מגבת. לאחר שהתייבשו לגמרי, טגנו אותם.

-לפני הטיגון, רצוי לפזר על הצ'יפס מעט קמח.

-לפני הטיגון, הוסיפו כף חומץ לשמן. החומץ גורם לצ'יפס לספוח פחות שמן.

איך להכין פירה חלק, טעים ועסיסי ללא חמאה?

לאחר שמועכים את תפוח האדמה, יש לערבב אותו במיקסר. יוצא פירה מושלם.

רוטב עגבניות– איך למנוע חומציות?

להניח גזר שלם בתוך הרוטב ולהוציא בתום הבישול. הגזר יספוג את החומציות.

איך להכין רוטב שמנת סמיך וטעים?

מיד ששופכים את השמנת למחבת יש להוסיף גבינת פרמזן ו/או קשקבל מפוררת  ולערבב. 

איך בודקים מהי הטמפרטורה הנכונה לטיגון?

לזרוק חתיכה קטנה של שניצל/ בצק לתוך המחבת. אם זה צף ומתנתק מתחתית המחבת, השמן מוכן לטיגון.

איך לצבוע את קליפת הביצים הקשות לכהה?

לשים אותם כל הלילה בתוך סיר עם מים חמים ולהוסיף לסיר קליפות של בצל לבן.

איך להסמיך תבשילים נוזליים?

רצוי להוסיף קורנפלור, קמח או קוואקר טחון לתבשיל.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר