מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אורז מוקפץ עם טופו

אורז מוקפץ עם טופוFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 22, 2018
Last modified:פברואר 13, 2019

Summary:

מתכון לאורז עם טופו וירקות שמכינים במחבת (צמחוני) – רעיון מעולה לניצול שאריות אורז לבן מאתמול

אורז מוקפץ עם טופו

מצרכים (3-4 מנות):

300 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות

2 כפות סויה + כף סילאן

3 גבעולים של בצל ירוק קצוצים (החלק הלבן+ הירוק)

2 כוסות כרוב לבן חתוך לרצועות דקות (כ-160 גרם)

2 גזרים בינוניים קלופים מגורדים בפומפיה גסה (כוס ושליש = כ-120 גרם)

2 ביצים

2 כוסות אורז מבושל

תיבול: 4 כפות רוטב סויה, 2 כפות סילאן, כף רוטב צ'ילי מתוק (לא חובה)

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה את הטופו עם 2 כפות רוטב סויה וכף סילאן ושמים בצד.

-מחממים מחבת גדולה ורחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את החלק הלבן של הבצל הירוק במשך כדקה.

-מוסיפים את קוביות הטופו ומטגנים כ-2 דקות.

-מוסיפים כרוב וגזר ומטגנים תוך כדי ערבוב מידי פעם במשך 5 דקות, עד שהכרוב מאבד מנפחו ומתרכך.

-בעזרת כף עץ מזיזים את התערובת לצד אחד של המחבת ובצד השני שוברים 2 ביצים. מערבבים אותן ברצף עד שהן מתבשלות. לאחר שהן הפכו ל"מקושקשת" מערבבים אותן עם יתר התערובת.

-מוסיפים 2 כוסות אורז מבושל ואת החלק הירוק של הבצל ומתבלים בסויה, סילאן ורוטב צ'ילי מתוק. מערבבים כ-2 דקות לספיגת הטעמים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

22 תגובות

  1. היי אפרת, אם אני רוצה להכין אורז במיוחד למתכון, מה תהיה הכמות של האורז היבש כדי שיצאו שתי כוסות לאחר הבישול?

  2. היי
    מה הדרך המהירה לבשל את האורז( כאלו להכניס אותו בסיר נפרד שמן ואורז ורק אחרי זה נכניס אותו לתערובת?
    ואם אני רוצה להכניס רצועות עוף, מתי אני מכניס וכמה זמן להכניס?

    1. היי אניס,
      אפשר לבשל אורז בדרך הרגילה של בישול בסיר (מצורף מתכון לאורז). דרך מהירה יותר היא להכין אורז במיקרוגל.
      ניתן להוסיף רצועות עוף ולטגן אותן כ-2 דקות מכל צד לאחר שמטגנים את החלק הלבן של הבצל הירוק.

  3. יש מקום כלשהו שאפשר להשיג בו טופו טוב ? אני פשוט לא מוצאת טוב ואני ממש רוצה להכין את המתכון הזה

    1. היי ליבי,
      אני קונה בשופרסל במח' green אבל היום אפשר למצוא טופו בכל סופר כמעט.
      אני קונה טופו של ליב אורגני. מצרפת תמונה.

  4. נראה נהדר…. עיצה קטנה לשיפור טעם הטופו : לאחר הספיגה ברוטב שלך, אפשר לייבש ולצרוף במחבת כך מתקבל טעם חזק יותר בגלל אפקט מולרד ומשפר את טעם הטופו… תודה על המתכון!

  5. היי אפרת. אני מאד משתמשת ואוהבת את האתר. אפשר לקבל הסבר קצר על טופו? מה זה? מה טעמו? והאם הוא יכול להמיר חזה עוף למשל? ערך תזונתי?

    1. היי מיכל,
      טופו מיוצר מחלב סויה ועשיר בחלבון וסידן. הוא דל שומן וקלוריות ונטול כולסטרול. המרקם שלו צמיגי-חלבוני והוא חסר טעם אך היתרון שלו שהוא סופג את הטעמים מאותו תבשיל.
      הוא בעיקר משמש תחליף בשרי לצמחוניים.
      הוא יכול להמיר חזה עוף בעיקר במוקפצים. לא כולם מתחברים למרקם אבל מומלץ לנסות 🙂

    2. נשמע מעניין, אני אכין מחר בצהורים (-:.

      אגב טופו במערב נחשב לתחליף לבשר אבל במזרח (ביפן ובסין) הוא מרכיב שמבושל עם בשר ולא במקומו.

חזור למעלה

התגובות חסומות

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר