איך מכינים פופקורן בסיר
מאת:
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות,
5 אוק 2016
איך להכין פופקורן?
אפשר לקנות פופקורן בשקיות שמכניסים למיקרוגל אבל קחו בחשבון שמוסיפים לו שומנים מוקשים חלקית (מרגרינה) ועוד חומרי ריח, טעם וצבע לכן עדיף להכין את הפופקורן בעצמכם.
אז איך מכינים פופקורן בסיר?
- מחממים 2-3 כפות שמן בסיר. מניחים בסיר שכבה אחידה של גרעיני תירס, ממליחים ומערבבים (על כוס גרעיני תירס בדר”כ שמים שליש כפית מלח. תמיד אפשר להוסיף מלח לפי הטעם גם אחרי שזה מוכן).
- מכסים את הסיר ומגבירים את האש. מידי פעם מנערים את הסיר מצד לצד (בזהירות כמובן).
- כעבור 1-2 דקות, הגרעינים אמורים להתחיל להתפוצץ. בשלב זה אין לפתוח את המכסה עד שהתהליך לא מסתיים. מומלץ לנער מעט את הסיר גם במהלך הפיצוצים.
- ברגע שכבר לא שומעים הפיצוצים, מרימים את המכסה בזהירות ומעבירים לקערה גדולה (אם תשאירו בסיר הפופקורן עלול להישרף, בעיקר בתחתית).
טיפ להמלחת הפופקורן– בדר”כ כשממליחים את הפופקורן המלח שוקע למטה. כדי לגרום לכך שהמלח יתפס בפופקורן והמליחות תהיה אחידה אפשר לטחון את המלח במטחנת תבלינים עד לאבקה ואז את האבקה לפזר על הפופקורן (זה רק אם יש לכם מטחנה 🙂 )
במה אפשר לתבל את הפופקורן? זעתר, אורגנו, כמון, אבקת שום, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה וכדו’.
למה הפופקורן לא מתפוצץ? אולי הוא לא טרי או שהאש לא מספיק גבוהה.
>> חזרה לתפריט “איך להכין“.
הי!
לכמה מנות פופקורן גדולות מספיקה כמות של כוס אחת?
תודה רבה!
כ-3 מנות.
הכנתי. יצא ממש טוב
יישר כח!
שמחה שיצא מוצלח🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הכנתי, יצא פצצה. תודה רבה!
שמחה מאד לשמוע😊
בכמה חמאה להחליף את השמן הרגיל? והאם צריך להמיס את החמאה לפני? תודה מראש 🙂
היי
שימי 3 כפות חמאה בסיר ותמיסי, לאחר מכן תוסיפי את הפופקורן.
הי עשיתי כמו שכתבתי וחצי כמות נשרפה לי. אנסה עוד מעט להכין רק חצי כוס, אבל בעקרון יצא מאד טעים:)
היי למה אני לא מצליחה להוסיף את המתכון הזה למחברת מתכונים?
היי,
תוודאי שאת מחוברת לחשבון שלך. עדיף להתנתק מהחשבון, לרענן את הדף ואז להתחבר שוב.
יצא פיצוץ
כל הגרעינים התפוצצו
שמחה לשמוע(:
כמה פפריקה מתוקה צריך לשים על כוס פופקורן אם רוצים והאם לשים אותה לפני הבישול או אחרי?
היי,
אפשר לשים כף- שתיים פפריקה לפי הטעם.
כשהפופקורן עדיין חם מאוד לאחר הבישול מוסיפים את הפפריקה ומערבבים היטב לפיזור אחיד.
תודה
תודה רבה אפרת!!
כשחיפשתי מתכון לפופקורן ישר פתחתי את האתר שלך.
יצא מעולה 🙂
שמחה לשמוע🙂
אני שמה 7 כפות שמן, זה מהמתכון שהופיע פעם על גבי שקיות הפופקורן של סוגת.
יצא מושלם ומלא פופקורן טעים
איזה כיף:) שבוע מקסים
היי, קודם כל תודה על המתכונים הטעימים שמוסברים בצורה ברורה!!
לגביי המתכון: מה כמות גרעיני תירס ששמים לכל 2-3 כפות שמן?
היי עליזה,
כוס גרעיני תירס 🙂
תחתית הסיר נשרפה עם הגרעינים , אולי כי ריססתי מעט מידי שמן? שמתי 3-4 שפריצים נדיבים..אולי הסיר לא מתאים?
אני חושבת ששמת מעט מדי שמן,
רצוי היה לשים 2-3 כפות שמן.
נסי להוסיף יותר שמן לסיר על מנת שיצליח להתפוצץ ולא להשרף
בהצלחה❤️
דבר מגניב ביותר
ההנחיות היו מעולות, הצליח לי על הפעם הראשונה.
תודה רבה, מתכון מצוין.
שמחה לשמוע 🙂
תודה אביב
יצא מצוין, תודה רבה אפרת!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
מועדים לשמחה!
האם להוסיף את הגרעינים כשהשמן כבר חם או לפני שמחממים? לעשות על האש הכי גבוהה?
האם אפשר להכין בסיר נירוסטה או שעדיף שלא?
היי מירב,
את הגרעינים את יכולה להוסיף לאחר כחצי דקה מרגע ששמת את השמן וכן, יש להגביר לאש הגבוהה ביותר (אבל אם הגרעינים מתחילים להשחים/להשרף, יש להנמיך קצת את האש).
עדיף להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק.
היי,
הכנתי בסיר נרוסטה עמוק על להבה גדולה
ונשרף
וכשהכנתי בסיר קטן-בינוני קרמי על להבה בינונית-גדולה
יצא מושלם
יודעת לומר למה?
זה בגלל התחתית של הסיר. בסירים מנירוסטה לא מומלץ להכין על להבה גבוהה.
היי
האם אפשר להחליף את השמן בחמאה ? כדי לקבל פופקורן בטעם חמאה.
כן.
האם כל נגלה של פופקורן מוסיפים שמן?
כן.
על איזה אש גדול קטמה?
אש בינונית-גדולה.
מעריצה שלך, אפרת!
יצא מעולה!
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה סתיו ❤️
מצויןןן
וואו יצא ממש טעיםםם
אשמח להצטרף לרשימת התפוצה
היי יעל,
צירפתי את המייל שלך 🙂
יצא מעולה
תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
פעם ראשונה שעושה בבית לבד לפי המתכון שלך ויצא מעולה! אפשר גם להצטרף לרשימת תפוצה?
שמחה שיצא מוצלח 🙂
צירפתי את המייל שלך לרשימה.
איזה כיף! ידעתי שהאתר הזה יציל אותי עם המתכון הכה פשוט לפופקורן! פעם ראשונה ויצא נפלא
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה מיכל
אשמח להצטרף לרשימת תפוצה
צירפתי את המייל שלך.
אשמח עם תוסיפי אותי לרשימת התפוצה שלכם.
אני רואה שאת רשומה בהצלחה.
שבוע נפלא 🙂
היי אפרת,
תמיד נשאר לי שמן שנדבק לדפנות הסיר וממש קשה להוריד אותו… יש לך טיפים אולי כיצד להמנע מכך?
צטדה רבה ואת מצילה לי את החיים כבר הרבה שנים עם המתכונים שלך 🙂
היי טניה,
באיזה סוג סיר את משתמשת? נירוסטה במקרה?
אני ממליצה למלא את הסיר במים עד שליש-חצי גובה ולהוסיף כף אבקת כביסה. להביא לרתיחה על אש גבוהה ולהשאיר את הסיר לרתוח למשך למשך חצי שעה. זה אמור לעזור.
כמה זמן זה נשאר טוב וטרי
אפשר לשמור את הפופקורן בשקית אטומה מחוץ למקרר במשך 2-3 ימים.
תודה רבה!
תודה על המתכון. התנפחו ממש יפה והסיר לא נשרף לשם שינוי. חלק התנפחו אבל עדיין יצאו קשים במרכז. מה אפשר לעשות כדי להימנע מכך?
תודה.
היי טל,
זה יכול לנבוע מחימום של יותר מידי גרגירים בבת אחת. (פעם הבאה אפשר לנסות לשים כמות קטנה יותר) או מכמה גרגירי תירס שהיו פחות טריים.
יום נפלא 🙂
וואו יצא לי מדהים
שמחה לשמוע! 🙂
מתכון מעולה ומפורט, תודה רבה!
תודה יעל 🙂
אין מילים!
האם הרעיון של האבקה תקפה גם למיקרוגל?
כן, בהחלט.
יצא מעולה!!!!
תודה לך!!
שמחה לשמוע 🙂
יצא מעולה. תודה רבה
תודה אילת 🙂
שנה טובה!
אם אני מכינה שקית גדולה של סוגת לעשות בכמה נגלות או אפשר בנגלה אחת לפי המתכון? והאם הכמויות של שאר החומרים משתנות בהתאם?
תודה על אתר מדהים!
רצוי להכין בכמה נגלות, מומלץ לשים רק שכבה אחת לא צפופה מידי של גרעיני פופקורן בתחתית הסיר.
יצא לי ממש טעים!
תודה על מדריך מדויק ומצוין.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יצא מעולה! תודה רבה
תודה שחזרת לעדכן 🙂
תודה רבה! מדריך מדוייק!!!
יצא טעיםם
תודה קארין, שמחה לשמוע 🙂
יצא מדהים!
פעם ראשונה שהכנתי פופקורן לבד וההוראות מדויקות. כל הכבוד!
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה נוגה.
הי אפרת! תודה על המדריך המעולה!
בסעיף 3 – כתוב 1-2 הכוונה לדקות, כן?
חג שמח!
היי תהילה,
נכון הכוונה לדקות. תוקן (בזכותך 🙂 )
יום נפלא וחג שמח!