איך מכינים פופקורן בסיר

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 5 אוק 2016

איך להכין פופקורן?

איך מכינים פופקורן בסיר

אפשר לקנות פופקורן בשקיות שמכניסים למיקרוגל אבל קחו בחשבון שמוסיפים לו שומנים מוקשים חלקית (מרגרינה) ועוד חומרי ריח, טעם וצבע לכן עדיף להכין את הפופקורן בעצמכם.

 

אז איך מכינים פופקורן בסיר?

  1. מחממים 2-3 כפות שמן בסיר. מניחים בסיר שכבה אחידה של גרעיני תירס, ממליחים ומערבבים (על כוס גרעיני תירס בדר”כ שמים שליש כפית מלח. תמיד אפשר להוסיף מלח לפי הטעם גם אחרי שזה מוכן).
  2. מכסים את הסיר ומגבירים את האש. מידי פעם מנערים את הסיר מצד לצד (בזהירות כמובן).
  3. כעבור 1-2 דקות, הגרעינים אמורים להתחיל להתפוצץ. בשלב זה אין לפתוח את המכסה עד שהתהליך לא מסתיים. מומלץ לנער מעט את הסיר גם במהלך הפיצוצים.
  4. ברגע שכבר לא שומעים הפיצוצים, מרימים את המכסה בזהירות ומעבירים לקערה גדולה (אם  תשאירו  בסיר הפופקורן עלול להישרף, בעיקר בתחתית).

 

טיפ להמלחת הפופקורן– בדר”כ כשממליחים את הפופקורן המלח שוקע למטה. כדי לגרום לכך שהמלח יתפס בפופקורן והמליחות תהיה אחידה אפשר לטחון את המלח במטחנת תבלינים עד לאבקה ואז את האבקה לפזר על הפופקורן (זה רק אם יש לכם מטחנה 🙂  )

במה אפשר לתבל את הפופקורן? זעתר, אורגנו, כמון, אבקת שום, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה וכדו’.

למה הפופקורן לא מתפוצץ? אולי הוא לא טרי או שהאש לא מספיק גבוהה.

 

>> חזרה לתפריט “איך להכין“.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
יעל (08:33 14.08.2022)

כמה פפריקה מתוקה צריך לשים על כוס פופקורן אם רוצים והאם לשים אותה לפני הבישול או אחרי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:51 14.08.2022)

היי,
אפשר לשים כף- שתיים פפריקה לפי הטעם.
כשהפופקורן עדיין חם מאוד לאחר הבישול מוסיפים את הפפריקה ומערבבים היטב לפיזור אחיד.

avatar
יעל (19:29 14.08.2022)

תודה

avatar
תהילה (16:36 25.11.2021)

תודה רבה אפרת!!
כשחיפשתי מתכון לפופקורן ישר פתחתי את האתר שלך.
יצא מעולה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:11 25.11.2021)

שמחה לשמוע🙂

avatar
יעל (00:36 30.07.2021)

אני שמה 7 כפות שמן, זה מהמתכון שהופיע פעם על גבי שקיות הפופקורן של סוגת.

avatar
אלינה מ (18:44 22.05.2021)

יצא מושלם ומלא פופקורן טעים

איך מכינים פופקורן בסיר
avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:19 22.05.2021)

איזה כיף:) שבוע מקסים

avatar
עליזה (23:58 21.12.2020)

היי, קודם כל תודה על המתכונים הטעימים שמוסברים בצורה ברורה!!
לגביי המתכון: מה כמות גרעיני תירס ששמים לכל 2-3 כפות שמן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:33 22.12.2020)

היי עליזה,
כוס גרעיני תירס 🙂

avatar
לילי (21:43 17.11.2020)

תחתית הסיר נשרפה עם הגרעינים , אולי כי ריססתי מעט מידי שמן? שמתי 3-4 שפריצים נדיבים..אולי הסיר לא מתאים?

איך מכינים פופקורן בסיר
avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:59 17.11.2020)

אני חושבת ששמת מעט מדי שמן,
רצוי היה לשים 2-3 כפות שמן.
נסי להוסיף יותר שמן לסיר על מנת שיצליח להתפוצץ ולא להשרף
בהצלחה❤️

avatar
נועם ענתבי (12:30 11.10.2020)

דבר מגניב ביותר

avatar
אב יב (18:04 21.08.2020)

ההנחיות היו מעולות, הצליח לי על הפעם הראשונה.
תודה רבה, מתכון מצוין.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:45 22.08.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אביב

avatar
רותם (16:11 2.06.2020)

יצא מצוין, תודה רבה אפרת!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:25 2.06.2020)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

avatar
מירב (23:23 14.10.2019)

מועדים לשמחה!
האם להוסיף את הגרעינים כשהשמן כבר חם או לפני שמחממים? לעשות על האש הכי גבוהה?
האם אפשר להכין בסיר נירוסטה או שעדיף שלא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:32 15.10.2019)

היי מירב,
את הגרעינים את יכולה להוסיף לאחר כחצי דקה מרגע ששמת את השמן וכן, יש להגביר לאש הגבוהה ביותר (אבל אם הגרעינים מתחילים להשחים/להשרף, יש להנמיך קצת את האש).
עדיף להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק.

avatar
שירי (21:15 20.09.2019)

היי,

הכנתי בסיר נרוסטה עמוק על להבה גדולה
ונשרף
וכשהכנתי בסיר קטן-בינוני קרמי על להבה בינונית-גדולה
יצא מושלם
יודעת לומר למה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:40 21.09.2019)

זה בגלל התחתית של הסיר. בסירים מנירוסטה לא מומלץ להכין על להבה גבוהה.

avatar
שרון (15:57 8.07.2019)

היי
האם אפשר להחליף את השמן בחמאה ? כדי לקבל פופקורן בטעם חמאה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:12 8.07.2019)

כן.

avatar
רבקי (20:24 17.06.2019)

האם כל נגלה של פופקורן מוסיפים שמן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:50 17.06.2019)

כן.

avatar
שלמה (15:46 3.06.2019)

על איזה אש גדול קטמה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:46 3.06.2019)

אש בינונית-גדולה.

avatar
סתיו (00:17 28.04.2019)

מעריצה שלך, אפרת!
יצא מעולה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:05 28.04.2019)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה סתיו ❤️

avatar
יעל (22:18 13.04.2019)

מצויןןן

avatar
יעל (22:18 13.04.2019)

וואו יצא ממש טעיםםם
אשמח להצטרף לרשימת התפוצה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:25 14.04.2019)

היי יעל,
צירפתי את המייל שלך 🙂

avatar
צאלה (20:44 9.04.2019)

יצא מעולה
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:02 9.04.2019)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
דיקלה חקיקת (15:58 1.03.2019)

פעם ראשונה שעושה בבית לבד לפי המתכון שלך ויצא מעולה! אפשר גם להצטרף לרשימת תפוצה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:37 1.03.2019)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
צירפתי את המייל שלך לרשימה.

avatar
מיכל (21:22 25.01.2019)

איזה כיף! ידעתי שהאתר הזה יציל אותי עם המתכון הכה פשוט לפופקורן! פעם ראשונה ויצא נפלא

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:19 26.01.2019)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה מיכל

avatar
גלית (21:00 10.01.2019)

אשמח להצטרף לרשימת תפוצה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:02 10.01.2019)

צירפתי את המייל שלך.

avatar
תמר רוזן (11:24 6.01.2019)

אשמח עם תוסיפי אותי לרשימת התפוצה שלכם.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:58 6.01.2019)

אני רואה שאת רשומה בהצלחה.
שבוע נפלא 🙂

avatar
טניה (14:02 26.07.2018)

היי אפרת,

תמיד נשאר לי שמן שנדבק לדפנות הסיר וממש קשה להוריד אותו… יש לך טיפים אולי כיצד להמנע מכך?

צטדה רבה ואת מצילה לי את החיים כבר הרבה שנים עם המתכונים שלך 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:23 26.07.2018)

היי טניה,
באיזה סוג סיר את משתמשת? נירוסטה במקרה?
אני ממליצה למלא את הסיר במים עד שליש-חצי גובה ולהוסיף כף אבקת כביסה. להביא לרתיחה על אש גבוהה ולהשאיר את הסיר לרתוח למשך למשך חצי שעה. זה אמור לעזור.

avatar
שיר (22:18 11.07.2018)

כמה זמן זה נשאר טוב וטרי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:27 11.07.2018)

אפשר לשמור את הפופקורן בשקית אטומה מחוץ למקרר במשך 2-3 ימים.

avatar
סתיו ממן (02:38 19.06.2018)

תודה רבה!

avatar
טל (08:14 27.12.2017)

תודה על המתכון. התנפחו ממש יפה והסיר לא נשרף לשם שינוי. חלק התנפחו אבל עדיין יצאו קשים במרכז. מה אפשר לעשות כדי להימנע מכך?
תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:27 27.12.2017)

היי טל,
זה יכול לנבוע מחימום של יותר מידי גרגירים בבת אחת. (פעם הבאה אפשר לנסות לשים כמות קטנה יותר) או מכמה גרגירי תירס שהיו פחות טריים.
יום נפלא 🙂

avatar
אדיר (21:34 21.12.2017)

וואו יצא לי מדהים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:37 21.12.2017)

שמחה לשמוע! 🙂

avatar
יעל (22:07 18.11.2017)

מתכון מעולה ומפורט, תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:14 19.11.2017)

תודה יעל 🙂

avatar
ריבי (20:47 30.10.2017)

אין מילים!
האם הרעיון של האבקה תקפה גם למיקרוגל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:28 30.10.2017)

כן, בהחלט.

avatar
מוריה (16:12 22.10.2017)

יצא מעולה!!!!
תודה לך!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:12 22.10.2017)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
אילת (17:32 15.09.2017)

יצא מעולה. תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:42 15.09.2017)

תודה אילת 🙂
שנה טובה!

avatar
אנונימוס (17:41 16.08.2017)

אם אני מכינה שקית גדולה של סוגת לעשות בכמה נגלות או אפשר בנגלה אחת לפי המתכון? והאם הכמויות של שאר החומרים משתנות בהתאם?
תודה על אתר מדהים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:07 16.08.2017)

רצוי להכין בכמה נגלות, מומלץ לשים רק שכבה אחת לא צפופה מידי של גרעיני פופקורן בתחתית הסיר.

avatar
אן (00:37 12.08.2017)

יצא לי ממש טעים!
תודה על מדריך מדויק ומצוין.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:41 12.08.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
נאוה (06:57 30.07.2017)

יצא מעולה! תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:41 30.07.2017)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
קארין (21:13 24.05.2017)

תודה רבה! מדריך מדוייק!!!
יצא טעיםם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:47 24.05.2017)

תודה קארין, שמחה לשמוע 🙂

avatar
נוגה (17:51 5.04.2017)

יצא מדהים!
פעם ראשונה שהכנתי פופקורן לבד וההוראות מדויקות. כל הכבוד!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:45 5.04.2017)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה נוגה.

avatar
תהילה (09:24 13.10.2016)

הי אפרת! תודה על המדריך המעולה!
בסעיף 3 – כתוב 1-2 הכוונה לדקות, כן?
חג שמח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:35 13.10.2016)

היי תהילה,
נכון הכוונה לדקות. תוקן (בזכותך 🙂 )
יום נפלא וחג שמח!

לקריאת כל התגובות