שום דבר לא נמצא

עוגה דחוסה וכבדה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 29 יונ 2014
עוגה דחוסה וכבדה

 העוגה יצאה כבדה, דחוסה ולא אווריריתעוגה דחוסה

  1. התערובת עורבבה יתר על המידה- לאחר שמוסיפים את הקמח לבלילה יש לערבב ערבוב קצר וקליל כמה שאפשר. ערבוב ממושך פוגע באווריריות העוגה.
  2. הביצים לא הוקצפו מספיק.
  3. יש יותר מידי קמח בתערובת.

 

טיפים לעוגה אוורירית:

-מומלץ תמיד לנפות את הקמחים (קמח, קורנפלור, קקאו וכו') לפני השימוש.
-לאחר שמוסיפים את תערובת הקמחים לבלילה יש לערבב ערבוב קצר ככל האפשר.
-אם המתכון דורש הקצפת ביצים, יש להקציף היטב את הביצים עם הסוכר. ככל שההקצפה תהיה יותר תפוחה כך העוגה תהיה אוורירית יותר.

מה עושים?
אפשר להכין כדורי שוקולד מהעוגה.

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
לימור (00:46 1.11.2019)

היי אפרת, יש לי בעיה קבועה עם עוגות בחושות.
אני לא מצליחה לערבב את הנוזלים עם הקמחים בצורה נכונה,
ותמיד העוגות יוצאות לי דחוסות.
אני מקפידה לבחוש את הביצים עם הסוכר במטרף ידני ורק אחרי כן להוסיף את הנוזלים, לערבב קלות- הכל סבבה.
ואז כשאני מוסיפה את הקמח, הבלילה לא מתערבבת, ואני חייבת לבחוש עוד ועוד, ובינתיים הקצף נשבר.
האם הבעיה היא בגלל שאיני מנפה את הקמח? או בגל שאני מערבבת את הקמח והנוזלים בעזרת מטרף ידני (אולי עדיף לקקן?)
אשמח לעצתך…
יוצאות לי עוגות טעימות אבל במקרם כל כך גרוע שאני זורקת אותן לפח שלמות 🙁

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:15 1.11.2019)

היי לימור,
זה בסדר להשתמש במטרפה ידנית אבל אם עדיין יש גושים בבלילה אז אני ממליצה לך להכין עם מיקסר ידני.
בכל מקרה, ניפוי הקמח לפני שימוש תמיד מומלץ.

Avatar
אני (13:54 23.10.2019)

עוגת שוקולד מוקצפת עם בצק מלמעלה,
תמיד יוצאת לי רטובה,שוקעת,
מה הסוד?
האתר מוצלח מאוד!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:12 23.10.2019)

הכוונה לפירורי בצק (קראמבל) מעל?
חשוב לחמם תנור מראש ל180 מעלות מעלות (כ-7 דקות לפחות לפני) ולאפות בקו עליון וקו תחתון. להניח את העוגה על רשת התנור במרכז.

Avatar
אוריה (11:21 29.09.2019)

היי אפרת,
אני מכינה עוגות בחושות הכי קלות שיש ולאחר שמוסיפה את הקמח נוצרים גושים תוך כדי הערבוב.. הקמח מנופה פתוח וכו ועדיין נוצרים גושים. אשמח לטיפים מה לעשות כדי שלא יווצרו גושים? כנראה בגלל זה יוצא לי דחוס גם..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:39 29.09.2019)

את מערבבת עם כף?
כדאי לערבב עם מטרפה ידנית או עם מיקסר ידני.

Avatar
אוריה (22:57 1.10.2019)

אני מערבבת לרוב עם מטרפה ידנית.. לא יודעת אם קשור אבל כי תמיד יש גושים ואם אני יערבבת מעט מידי הם ישארו.. מדוע הם נוצרים אם אני נצמדת למתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:02 2.10.2019)

כשמערבבים במטרפה זה אמור למנוע את התופעה.
זה קורה לך במתכונים בהם יש קקאו או שוקולית?

Avatar
אוריה (22:34 3.10.2019)

לאו דווקא כמעט כל עוגה..

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:59 3.10.2019)

אם את קונה קמח מנופה אני מציעה לנפות אותו בכל מקרה ולנסות להשתמש במיקסר ידני.

Avatar
מיכל (14:05 14.06.2019)

עוד משהו…
אני מקציפה את העוגות שצריך..
אז לאחר הוספת הקמח מומלץ להליף למטרפה או שאפשר מקציף במהירות נמוכה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:40 14.06.2019)

אפשר להמשיך להשתמש במיקסר, לערבב במהירות נמוכה יותר ופחות זמן. ממש כמה שניות עד להטמעת החומרים.

Avatar
מיכל (13:02 14.06.2019)

היי…
אני קונה קמח מנופה עדיין צריך לנפות?
תודה רבה רבה!!!!
האתר מקסים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:46 14.06.2019)

לא, איו צורך.

Avatar
לירן (12:04 8.11.2018)

כמה זמן מומלץ לערבב את הבלילה לאחר הוספצ הקמח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:45 8.11.2018)

כמה שפחות, עד לאיחוד חומרים.
כדאי להשתמש במטרפה ידנית במקום בכף. עם מטרפה הבלילה מתערבבת בצורה יותר טובה ומהירה.

Avatar
ללי (11:17 4.12.2015)

התנור שלי דפוק כניראה תמיד יוצא דחוס וכבד.
מנסה הכל לא הולך…
רק מתכונים עם הקצפות יוצא טוב אבל מתכונים של עירבוב בקערה לא הולך נסיתי הכל בלי לערבב וכו יוצא עדיין דחוס…..ולפח
אגב תודה על מתכונים מהממים מכורה

Avatar
רות (00:19 26.07.2015)

זה טיפ חזק!!
התערובת עורבבה יתר על המידה! כן..אני עושה במיקסר חשמלי ומערבבת לפחות דקה וחצי את התערובת אחרי ששמתי את הקמח.
השבוע הזה אכין שיעורי בית!! אקח לתשומת ליבי את הטעויות שלי ואעזר מכאן.
תודה אפרת!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:47 26.07.2015)

מעולה! בהצלחה רות 😉

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.