עוגה דחוסה וכבדה
מאת:
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות,
29 יונ 2014
העוגה יצאה כבדה, דחוסה ולא אוורירית
- התערובת עורבבה יתר על המידה- לאחר שמוסיפים את הקמח לבלילה יש לערבב ערבוב קצר וקליל כמה שאפשר. ערבוב ממושך פוגע באווריריות העוגה.
- הביצים לא הוקצפו מספיק.
- יש יותר מידי קמח בתערובת.
טיפים לעוגה אוורירית:
-מומלץ תמיד לנפות את הקמחים (קמח, קורנפלור, קקאו וכו’) לפני השימוש.
-לאחר שמוסיפים את תערובת הקמחים לבלילה יש לערבב ערבוב קצר ככל האפשר.
-אם המתכון דורש הקצפת ביצים, יש להקציף היטב את הביצים עם הסוכר. ככל שההקצפה תהיה יותר תפוחה כך העוגה תהיה אוורירית יותר.
מה עושים?
אפשר להכין כדורי שוקולד מהעוגה.
הכנתי את עוגת השוקולד המסורתית שלי בה הבייצים מוקצפות עם קמח כוסמת במקום קמח רגיל (בתוספת אבקת אפייה) וכמובן שהעוגה יצאה דחוסה כי זה קמח כבד יותר. כיצד ניתן להפכו לאוורירי מעט ללא שילוב של קמחים עשירי עמילן? אני על תזונה מעוטת עמילן בגלל עניין בריאותי. תודה
היי יעל,
יש הפרדת חלבונים וחלמונים במתכון נכון?
כעקרון ככל שאת מקציפה את החלבונים לקצף חזק יותר ויציב יותר זה אמור לסייע לאווריריות העוגה. ואז כמובן לקפל בעדינות עם הבלילה השנייה.
הפרדת הבייצים להקצפה של החלבון אני ממילא עושה. אולי הייתי צריכה להוסיף לשם את הסוכר?
כן, את החלבונים רצוי להקציף עם סוכר.
לא הבנתי אפרת; לאחת השואלות אמרת שעדיף לערבב קמח בכף
ולאחרת, שעדיפה מטרפה ידנית או מיקסר בנמוך. אז כף או מטרפה?
גם לי יוצאות דחוסות לפעמים. הבעיה היא שאם מערבבים מעט מדי, עדיין הקמח לא נטמע, כך שחייבים לערבב יותר. יש איזו דרך ביניים, אולי?
שבוע טוב!
שבוע טוב🙂
מטרפה עדיפה ואפילו מיקסר ידני ואז זה נטמע יותר מהר.
יש להקפיד גם על מספיק זמן אפיה. אם העוגה יוצאת מהתנור שכשהאמצע שלה עדיין לא מוכן לגמרי היא תצא במרקם דחוס.
העוגה עולה משמעותית בגובה אבל לאחר שאני משאירה אותה לצינון הוא צונחת , האם גם זו בעיה של ערבוב יתר ?
התופעה הזו יכולה לקרות כאשר יש עודף נוזלים (כתוצאה מאי דיוקים בכמויות ו/או שימוש בכוס שאינה כוס מדידה).
כמו כן זה קורה כאשר אופים אפייה קצרה ממה שצריך/על חום נמוך מהדרוש או ללא חימום מקדים של התנור, או שפותחים את דלת התנור במהלך האפייה.
בעוגה בחושה,
באיזה מצב כדאי להשתמש בתנור ?ובאילו טמפרטורות ?
כדי שתצא עוגה מושלמת…
עוגות בחושות מומלץ לאפות בתכנית קו עליון ותחתון ולא טורבו. הטמפ’ הנדרשת כתובה בכל מתכון. לרוב זה נע בין 170-180.
היי, תודה רבה על העצות כאן!!
תמיד שאני מכינה עוגות בחושות הן יוצאות לי דחוסות 😟
אתמול הכנתי עוגה ליום הולדת של הבת שלי והיא יצאה לי דחוסה, עכשיו אחרי שקראתי את מה שרשמת תמיד כדאי להקציף את הסוכר עם הביצים כמה שיותר?
אני חשבתי שגם בזה להקציף רק כשהביצים מתערבבות וזהו.. ולגבי הקמח אני מנפה תמיד קילו ושמה במקרר וכשאני צריכה אני פשוט לוקחת כמה כוסות שצריך ושמה בתערובת של העוגה, זה לא טוב?
היי אסתר,
שמחה שנעזרת במדריך(:
תמיד חשוב להקפיד על הקצפה טובה של הביצים והסוכר. אין בעיה לאחסן את הקמח במקרר ולהשתמש בו.
את יודעת להגיד לי כמה זמן בערך?
או לחילופין מה אני צריכה לראות בהקצפה כדי להבין שהיא בסדר ולהמשיך לדבר הבא?
2-3 דקות. את צריכה לראות שהסוכר נמס ושהתערובת בצבע אחיד ומעט תפוחה.
תודה רבה על המענה!
שבת הבאה אנסה מקווה שתצא לי עוגה אוורירית סוף סוף
היי אפרת, מה נשמע? אני רוצה להכין לחג מחר עוגת תפוזים בחושה (העוגה השניה היא שלך כמובן:)
ומשום מה בעבר הייתה יוצאת לי מעולה בתבנית קוגלהוף והיו פעמים שיצאה כמו בצק שלא נאפה, דחוסה ומרקם לא טוב. מדבור באותו תנור אגב.רציתי לשאול מה לדעתך אני צריכה לשנות כדי לא להתבאס אח״כ? רק אגיד שע״פ המתכון מקציפה ביצים וסוכר במהירות גבוהה .. אחכ מוסיפה את הקמח גם להקצפה. תודה. האם היית ממליצה לוותר על תבנית זו ולאפות במלבנית 20*30? זה פחות מרשים פשוט. תודה רבה
היי הדר,
ראשית את צריכה לוודא שתבנית הקוגלהוף שלך מתאימה לכמות במתכון. יכול להיות שהיא קטנה מדי בשביל הכמות ולכן העוגה לא נאפית היטב מבפנים.
שנית, לא טוב להוסיף את הקמח להקצפה. יש להקציף היטב את שאר המרכיבים ולאחר מכן להוסיף את הקמח בעדינות תוך ערבוב עם מטרפה. חשוב ביותר להימנע מערבוב יתר משום שגם זה גורם לעוגה דחוסה.
לגבי התבנית- איזה מתכון את מכינה? ברוב המתכונים לעוגות תפוזים שלי הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת, ובמקרה כזה אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית קוגלהוף סטנדרטית.
בהצלחה וחג שמח🌺
חג שמח:)
אבל אם מוסיפים את הקמח עם כף בתנועות קיפול זה לא ישאיר גושים של קמח? (זה לא מתכון שלך, שאלתי לצורך הבנה בטעויות אפיה 🙂
זה בסדר אם נשארים מעט גושים קטנים, אבל אם מקפידים לערבב היטב לפני הוספת הקמח לא אמורים להישאר גושים לאחר הערבוב(:
אוקיי תודה רבה על המענה
היי, הכנתי עוגת תפוחים ממש שווה…(ויקרה😉)
והיא יצאה על הפנים.. כאילו ממש דחוס כזה ולא טעים..
זה בעצם שכבות.. שכבה תפוחים, ושכבה בלילה כזו עם סולת..
מה דעתך? בתור אחת מקצועית בתחום!🤩
יש משו לעשות עם זה? איזה הברקה? או.. לפח..??
היי מיכל,
אולי אפשר לפורר את העוגה ולשים מעל פירורי בצק ולאפות, כמו במתכון הזה- קראמבל תפוחים.
תודה על התגובה!
אבל מה התכוונת? שזה יהיה בעצם הבסיס לעוגה במקום הבלילה עם התפוחים? נראלך יצא טעים? לא כ”כ יודעת מה לעשות עם העוגה.. בנתיים היא במקרר🙈🙊
כן, אפשר לנסות.
היי אפרת, יש לי בעיה קבועה עם עוגות בחושות.
אני לא מצליחה לערבב את הנוזלים עם הקמחים בצורה נכונה,
ותמיד העוגות יוצאות לי דחוסות.
אני מקפידה לבחוש את הביצים עם הסוכר במטרף ידני ורק אחרי כן להוסיף את הנוזלים, לערבב קלות- הכל סבבה.
ואז כשאני מוסיפה את הקמח, הבלילה לא מתערבבת, ואני חייבת לבחוש עוד ועוד, ובינתיים הקצף נשבר.
האם הבעיה היא בגלל שאיני מנפה את הקמח? או בגל שאני מערבבת את הקמח והנוזלים בעזרת מטרף ידני (אולי עדיף לקקן?)
אשמח לעצתך…
יוצאות לי עוגות טעימות אבל במקרם כל כך גרוע שאני זורקת אותן לפח שלמות 🙁
היי לימור,
זה בסדר להשתמש במטרפה ידנית אבל אם עדיין יש גושים בבלילה אז אני ממליצה לך להכין עם מיקסר ידני.
בכל מקרה, ניפוי הקמח לפני שימוש תמיד מומלץ.
עוגת שוקולד מוקצפת עם בצק מלמעלה,
תמיד יוצאת לי רטובה,שוקעת,
מה הסוד?
האתר מוצלח מאוד!
הכוונה לפירורי בצק (קראמבל) מעל?
חשוב לחמם תנור מראש ל180 מעלות מעלות (כ-7 דקות לפחות לפני) ולאפות בקו עליון וקו תחתון. להניח את העוגה על רשת התנור במרכז.
היי אפרת,
אני מכינה עוגות בחושות הכי קלות שיש ולאחר שמוסיפה את הקמח נוצרים גושים תוך כדי הערבוב.. הקמח מנופה פתוח וכו ועדיין נוצרים גושים. אשמח לטיפים מה לעשות כדי שלא יווצרו גושים? כנראה בגלל זה יוצא לי דחוס גם..
את מערבבת עם כף?
כדאי לערבב עם מטרפה ידנית או עם מיקסר ידני.
אני מערבבת לרוב עם מטרפה ידנית.. לא יודעת אם קשור אבל כי תמיד יש גושים ואם אני יערבבת מעט מידי הם ישארו.. מדוע הם נוצרים אם אני נצמדת למתכון?
כשמערבבים במטרפה זה אמור למנוע את התופעה.
זה קורה לך במתכונים בהם יש קקאו או שוקולית?
לאו דווקא כמעט כל עוגה..
אם את קונה קמח מנופה אני מציעה לנפות אותו בכל מקרה ולנסות להשתמש במיקסר ידני.
עוד משהו…
אני מקציפה את העוגות שצריך..
אז לאחר הוספת הקמח מומלץ להליף למטרפה או שאפשר מקציף במהירות נמוכה?
אפשר להמשיך להשתמש במיקסר, לערבב במהירות נמוכה יותר ופחות זמן. ממש כמה שניות עד להטמעת החומרים.
היי…
אני קונה קמח מנופה עדיין צריך לנפות?
תודה רבה רבה!!!!
האתר מקסים!
לא, איו צורך.
כמה זמן מומלץ לערבב את הבלילה לאחר הוספצ הקמח?
כמה שפחות, עד לאיחוד חומרים.
כדאי להשתמש במטרפה ידנית במקום בכף. עם מטרפה הבלילה מתערבבת בצורה יותר טובה ומהירה.
התנור שלי דפוק כניראה תמיד יוצא דחוס וכבד.
מנסה הכל לא הולך…
רק מתכונים עם הקצפות יוצא טוב אבל מתכונים של עירבוב בקערה לא הולך נסיתי הכל בלי לערבב וכו יוצא עדיין דחוס…..ולפח
אגב תודה על מתכונים מהממים מכורה
זה טיפ חזק!!
התערובת עורבבה יתר על המידה! כן..אני עושה במיקסר חשמלי ומערבבת לפחות דקה וחצי את התערובת אחרי ששמתי את הקמח.
השבוע הזה אכין שיעורי בית!! אקח לתשומת ליבי את הטעויות שלי ואעזר מכאן.
תודה אפרת!!
מעולה! בהצלחה רות 😉